Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

august

yeni yabancılar yasası ile ilgili bilgisi olan olan var mı? Dün kabul edilen yasa hangi tarihden itibaren geçerli olacak? Bu yasa ile ilgili Türkçe döküman nereden bulabilirim. şimdiden teşekkürler :D

ReSo-aGa

Merhaba Arkadaslar Benim Bu Soruyu Cevaplarsaniz Sevinirim 12.04.2007 Tarihinde Aile Birlesimi icin
Almanya Konsolusluguna Esimin Gönderdigi Aile Birlesimi Davetiyesi İle Gerekli Evraklarla Bas Vurdum
Arada iki Ay Gectikten Sonra 14.06.2007 Tarihinde Bana Ve Esime Ayri Ayri Yazilar Gönderdiler Beni
Ank. Alman Konsolusluguna Esimide Almanya yabancilar dairesine Cagirmislar. Ayni Anda Bizi
Sorguladilar.
100%70sine Ayni Cevaplari Verdik. üc haftadir bekliyoruz. Her Hangi Cevap Vermediler. BilgiSi Olan
Allah Rizasi icin Bize Bilgi Versin.Allah hepimizin yardimcisi Olsun.
ilk müracaaattan bu zamana 86 gün oldu :(

Geronimo15

Selam  ReSo-aGa  2 sene önce aynisi bizim basımızada geldi ama bana degil esime sordular ben sadece evrak teslim ettim... sorularla sizin parali evlilikmi yoksa normal evlilik mi yaptınızı anlamaya calısıyorlar bu arada  3 hafta oldu cevap gelmedi diyorsun buda normal 6-8 hafta arası sürüyor yanıt vermeleri ... Bu arada Almanyaya geldiginde kafalari esince Almanya'da oturacaginiz evede geliyorlar bakmaya beraber yasiyormusunuz diye bundan da haberin olsun simdiden :) yardimci olabildiysem ne mutlu saygilarla.. benimde Almanya tecrübem fazla yok ama bu bilgiyle bu kadar 2 senedir buradayim..

fxxp

MErhaba Arkadaşlar...

Ben aile birleşmi ile Almanya'ya gitmek istiyorum.Kız arkadaşım doğma büyüme Almanya.Ayrıca Alman pası var yani alman vatandaşı.Yaşı 20 ve 2 aydır işe başladı.Evlilik yaptıktan sonra vize konusunda sorun yaşarmıyım ? Bana yardımcı olun arkadaşlar çok acil..
msn'den ulaşırsanız çok sevinirim.durum çok acil olduğu için yazıyorum
msn adresim : ####@hotmail.de

Cesur

Arkadaslar merhaba
Ben 12 haziranda aile birlesimi icin vize basvurusu yaptim ankaraya ve hamburgtaki esime ayin 14 unde oradaki vize kurumuna evraklarini goturmesi icin postayla yazi gondermisler fakat esim 13 haziranda turkiyeye geldi bu yuzden evraklari gonderemedi zaten 13 temmuz sa kadar sure vermislerdi.Her neyse kagitlari esim donunce gonderdi temmuz 11 de fakat bu seferde bizim vize isine bakacak gorevli agustos 1 e kadar tatile cikmis  benim merak ettigim gorevli ayin birinde gelmis olsa islemlerim ne kadar surer  sizce 

ReSo-aGa

slm arkadaslar

ya benim vize halen gelmedi, sorgulamadan sonra 6 hafta gecti halen haber yok.acaba red mi gelecek bilmiyom.tüm evraklar tamam ama neden  cevap gelmedi  anlamiyom.eger red gelirse  ne yapmam lazim .bilgisi olan varmi ?

saygilar

cenka

eşim almanyada oradan evrakları hazırlayıp bana yolladı ben izmirdeyim konsolosluk benden negibi evraklar istiyecek onu ögrenmek istiyorum teşekkür ederim

smaili

Arkadaslar yeni yasa yürürlüge girdi  Aile birlesimiyle almayaya gidecek olanlardan A1 seviyesinde almanca isteniyor.. ayrintili bilgi konsoloslugun internetsitesinde var. Kolayliklar hepimize..

www.ankara.diplo.de

yücel

Alıntı yapılan: smaili - Eylül 01, 2007, 12:51:21 ÖÖ
Arkadaslar yeni yasa yürürlüge girdi  Aile birlesimiyle almayaya gidecek olanlardan A1 seviyesinde almanca isteniyor.. ayrintili bilgi konsoloslugun internetsitesinde var. Kolayliklar hepimize..

www.ankara.diplo.de

Dostum eline saglik, gercekten bir cok arkadas icin yararli olucaktir.
yine senin verdigin adresin icinden bir alinti ( arkadaslarin aramamalari icin) ;D

https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/04/Visa/downloaddatei__SV__Merkblatt__FZ__zum__Ehegatten,property=Daten.pdf

Cesur

Merhaba

Ben kayseriden yaziyorum.12 haziranda vize basvurusu yaptim ve beni bir hafta once parmak izi almak icin ankaraya cagirdilar tabiki istemesemde vermek zorunda kaldim ama aradan bir hafta gecmesine ragmen bir haber cikmadi.bugunde nette gordugum kadariyla yasa yururlukte ve birde bu yasaya tabi olacakmiyim onu bilmiyorum bu konuda bilginiz varsa benimle paylasirsaniz sevinirim.birde parmak izi veren baska arkadaslar varmi o konuda yazarsaniz sevinirim.

yabangülü

ne ımzaladıgımı bılmıyorum...
onun dediğine göre vergi beyannamesıymıs..
esler 1 yıl dolunca imzalaması gerekıyomus.
biz türkıyede resmen ayrıldık 20 aralık
o degıstıgını söyledı güya yenıden evlenıcektık o  yabancılar daıresıne bosanmayı bıldırmemıs dedı o kagıdı ımzalamzsan asla almanyaya yenıden gelemezsın onun ıcın ımzaladım
bana güvenmıyosan evlenmeyız o zaman ımzalamazsan falan ben aslında tercüme ettırecektım

görümceyle yolladı kagıtları (eskı görümce)
anlasılan amac ımzaymıs...
sımdı ondan haber yok...o cok yalancı bırı ama ben onu sevıyorum o yüzden salagım ınsAllah basıma kötü işler acmamısımdır

kadirr67

slm lar...yaklaşık alman vatandaşı olan eşim ile 8aydan fazla  resmi nikahımız var.. bildiğim kadarıyla  eşimin beni alması için en az  3aylık maaş bodrosu ve  evimizin olması  gerekliydi.evimiz şimdi var..sadece 1aylık maaş bodrosu kalmıştı ve  eşimin bana söledği sadece ce bendeki aslı gibi olna aile cüzdanını oraya getirmekti. ama bu yeni kanun  sonrası bana  sölenilen ilk bu almanca başarı sınavını kazanmam..ve  bu sınav maelsef 08-12-2007 buna  da katlandım..şimdi tek merak ettiğim  bu sınavı kazandıktan sonra  nasıl hareket edeceğim...yanı  bendeki sadece aile cüzdanı  il mi basvuru yapacağım  yoksa  amanyadaki eşimin  evraklarının hepsiyle mi başvuru yapcağım..??? benı  bu konuda  aydınlatırsanız  çok sevinirim.... '''  şu an çalışıyorum  ..ve  haftada  3 günlük  almanca kursuna  yazıldım...imkanı  olanların gitmesini tavsiye ederim...çünkü  hiç dilini bilmedğiniz  bir ülkede  ne yapabilirsiniz  ki........herkese selam lar..Allah herkesn işini rast getisin..!!!

august

merhaba kadirr67,
diğer başlıklar altında detaylı bilgiler var. sorularının cevabını oradan bulabilirsin. Bol şans!

yücel

Alıntı yapılan: kadirr67 - Eylül 08, 2007, 10:59:23 ÖÖ
slm lar...yaklaşık alman vatandaşı olan eşim ile 8aydan fazla  resmi nikahımız var.. bildiğim kadarıyla  eşimin beni alması için en az  3aylık maaş bodrosu ve  evimizin olması  gerekliydi.evimiz şimdi var..sadece 1aylık maaş bodrosu kalmıştı ve  eşimin bana söledği sadece ce bendeki aslı gibi olna aile cüzdanını oraya getirmekti. ama bu yeni kanun  sonrası bana  sölenilen ilk bu almanca başarı sınavını kazanmam..ve  bu sınav maelsef 08-12-2007 buna  da katlandım..şimdi tek merak ettiğim  bu sınavı kazandıktan sonra  nasıl hareket edeceğim...yanı  bendeki sadece aile cüzdanı  il mi basvuru yapacağım  yoksa  amanyadaki eşimin  evraklarının hepsiyle mi başvuru yapcağım..??? benı  bu konuda  aydınlatırsanız  çok sevinirim.... '''  şu an çalışıyorum  ..ve  haftada  3 günlük  almanca kursuna  yazıldım...imkanı  olanların gitmesini tavsiye ederim...çünkü  hiç dilini bilmedğiniz  bir ülkede  ne yapabilirsiniz  ki........herkese selam lar..Allah herkesn işini rast getisin..!!!

Selam kadirr67,

Daha yasa yeni girdiginden, bu sekilde tecrübe sahibi olan bilmiyorum... Net bir sey söylemek zor...
Ama ben simdi kendi acimdan söyle yorum yapiyorum.
1. si sen basvuru yaptiginda hersey tamamda tek eksigin Almancani kanitlayacak Belge ise...
O Belgeyi alip Anlaradaki Konsolosluga getirmekle islemin ordan devam eder...
2. ise yeni bastan tekrar evraklarini hazirlayip basvurman ki, ben bunu zayif ihtimal görüyorum.
Esininde Almanyadan olayi degistirecek fazla bir yardimi olacagini zannetmiyorum. olay senin Almanca ögrenmene bagli...

Tabiki bunlar benim sahsi görüsüm...

Dedigin gibi yabanci bir ülkede bulunup da oranin dilini bilmemek olmaz, cünkü Dil orda sana Ekmek ve Su gibi ihtiyac duyacagin birsey...

tarkan

selam yücel almanca başarı sınafıda ne beni aytınlatırmısın

tarkan

arkadaşlar bu almanca başarı sınafı ne oluyor bana bilgisi olan varsa yazarmı lütfen

yücel

Alıntı yapılan: tarkan - Eylül 08, 2007, 01:54:04 ÖS
selam yücel almanca başarı sınafıda ne beni aytınlatırmısın

Temel seviyede Almanca bilgisine sahip alman demek...
Bu konu hakkinda asagidaki Linkte sorular var, ordan genel olarak konular hakkinda bilgi edinebilirsin...

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=3480.msg16854#msg16854