Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bahar46

slm arkadaslar ben sınava gırmek ıstıyorum ama verılen noyu arıyorum süreklı mesgul ne yapmam gerekıyo kaldırsalarda sımdı hatlar dolu dıyolar. bu ne ya zorda olsa bıseyler ögrenmeye calışıyoruz onuda sınava gıremıyoruz yardımcı olursanız sevınırım

haki

evet  bende sınav icin gun  almak ıcın cok ugrastım sonunda aldım  ben 26 kasımda ankaradakı sınava gırecem ınsAllah  herkez bu sınavı kazanır ve sevdıklerının  yanına bır an once gıder

bahar46

slm hakı sen sınava nekadar zamndır hazırlanıyorsun ben 17 aralıkta gırmek ıstıyorum sınava

bestoff

selam arkadaslar bazi arkadaslar aramiza yeni katiliyor o yuzden siteyi iyice incelemelerini tavsiye ederim aradiginiz ogrenmek istedigiz hersey var burada ben suan almanyada esimin yanindayim bende suan sizlerin yasadiklari sorunlari yasiyordum ama bir gun olsun mucadeleden vazgecmedim sinavin icerigini bir cok kez buraya yazildi arkadaslar incelemeniz lazim ben iki sefer girdim ikincide sinavi kazandim ve sertifikami konsolosluga hemen yolladim dört gun icindede vizem geldi ne aradilar sordular pasaoportunu postaya verdikleri gunden itibaren vizeniz basliyor uc aylik vize veriyorlar herkes isAllah bu sinavi gecer bir an önce sevdigine sevdiklerine kavusur  simdiden herkese basarilar

bestoff

ama yinede sinavin icerigini anlatayim bilmeyen kardeslerimiz icin arkadaslar sinav iki bölümden olusuyor yazili sinav uc bölüme ayriliyor dinledigini anlama okudugunu anlama ve yazma bölümü bu uc bölumden orantili 27 puan almaniz lazim bölumun birini yapip  yapmamak olmaz hepsinden yapmaniz lazim sözlu bölumu ise kendini tanitma ve soru sorma icerigini burdaki linklerden bulabilirsiniz .

Nazire

Alıntı yapılan: reyhangul - Kasım 14, 2007, 12:31:16 ÖÖ
selam vızeye basvururken ıstedıgımız bır tarıh belırtıyor muyuz yoksa konsoloslukta ıslemler bıtınce onlar mı vızeye gun verıyorlar.ve kac aylık oluyor vıze bılen varsa sevınırım..tesekkurler

Istediginiz günü belirtebiliyorsunuz
Selamlar

reyhangul

Cesur

arkadaslar merhaba
bende sinavi gectim ve sertifikayi gonderdikten iki hafta sonra vizem geldi ve simdi almanyadayim.ama bana sertifikami geri gondermediler daha boyle bir durum yasayan varmi aranizda.nerdeyse 3 hafta oldu ama ortada sertifikam yok bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.

ikra

Alıntı yapılan: Cesur - Kasım 15, 2007, 11:01:13 ÖÖ
arkadaslar merhaba
bende sinavi gectim ve sertifikayi gonderdikten iki hafta sonra vizem geldi ve simdi Almanyadayim.ama bana sertifikami geri gondermediler daha boyle bir durum yasayan varmi aranizda.nerdeyse 3 hafta oldu ama ortada sertifikam yok bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim.
arkadaşım bende sertıfıkamı aldım başvurumu yaptım ne kadar zamanda vıze çıkıyor.eşim turk vatandaşı bu arada...

ikra

Alıntı yapılan: bestoff - Kasım 03, 2007, 07:38:34 ÖS
saol cesur bugun benım vızede gelmıs ayın 2 sınde baslıyor ısAllah herkesın vızesıde gelır herkes sevdıgıne kavusur kımse umudunu yıtırmesın sınavı kazandıktan sonra ıslemler daha cabuk oluyorr
bende sertıfıkamı aldım ve dun başvuru yaptım ne kadar zamanda vızem çıkar bır bılgınız var mı arkadaşım

ikra

Alıntı yapılan: kadirr67 - Ekim 29, 2007, 05:41:23 ÖS
merhaba arkadaşlar...sınavda anladığım kadarıyla kendini yanıtma..duydugunu anlama..bir  mektp yazma...sınava  giren arkadaşlarım  sınavı  biraz daha  anlatırsanız çok sevnirim..  kursa   gidiyorum  ama  henüz bir mektup  yazaccak kadar  değil..  heleki  şu an artikellerdeyiz  en zor  konuda  bana göre... bu  3 aylık  kursumda  bu sınavı  gerçekten   kazanabilcekmiyimm... şimdiden  o kadar heyecanlıyımki sınav  için... ALLAH HERKESİN KALBİNE GÖRE VERSİN..
kadir arkadaşım bende artıkal konusunu işlerken çok zorlanmıştım...artıkaller önemlı ama sınavda  çok ta onemsemıyorlar oları..ben almanca hıç bılmıyordum..ama dersı dınleyerek tekrar ederek ve sınav orneklerı çozerek kazandım 85 aldım...korkama Allah yardımcın olsun

ikra

Alıntı yapılan: august - Ekim 19, 2007, 05:01:44 ÖS
merhaba arkadaşlar,

forumda ayrı bir başlık açıp açmama konusunda kararsız kaldım. ama bu başlığa yazmak çok daha iyi olacak. Bu hafta içerisinde vizemi nihayet aldım. Sınavdan sonraki iki iş gününde sertifikam elime gönderildi. aynı hafta içerisinde konsolosluğa faxladım sonraki hafta vizem çıktı bayramdan sonrada konsolosluğa pasaportumu götürüp vizemi aldım. sertifikadan sonrası çok daha kolay gelişiyor.

Sınava girdikten sonra sonuç daha belli olmadan şuna kanaat getirdim. buradan gitmeden bir temel edinmek oradaki yaşantımı kolaylaştıracak. sizlerde öyle düşünerek çalışın.

sevgili arkadaşlar, İNşALLAH sizlerde hayırlısıyla vizelerinizi alırsınız. Dualarınızı kendinizden ve arkadaşlarımızdan eksik etmeyin.

Almancax'a ve bana yardımı olan bütün arkadaşlara çok teşekkürler! şimdi yardım sırası bende :) Sormak istediklerinizi içtenlikle cevaplayacağımdan hiç şüpheniz olmasın.

Darısı sizlerin başına :)
arkadaşım bende sertıfıkamı aldım dun başvuru yaptım.sızce ne zaman çıkar vızem

smaili

kagitlarini yanlis adrese yollamazlarsa 4-6 hafta arasi sürer kardesim :))

ikra

Alıntı yapılan: bestoff - Kasım 08, 2007, 12:27:08 ÖS
selam ikra bende kazandim sinavi suan Almanyadayim dun Almanyaya giris yaptim bu arada sen evraklarini daha daha önceden teslim ettiysen yaklasik bir hafatada vizen cikar sertifikani teslim ettikten sonra ama daha önceden basvurmadiysan yakin bir surede yani simdi basvurun bir ay yada alti hafta icinde cikar viyeniy
pekı vıze çıktından ne kadar sure sonra almanyaya gırış yapma zorunluluğumuz var...

ayseyildiz

OFFFO FFFFFFFFFFFF ARKADAşLAR HEPİNİZİ TEBRİK EDERİM.BİRDE BEN HAYIRLOISI İLE şU SINAVI GEÇSEM!!bide bir şey soracağım cevaplarsanız sevinirim şimdi bu sınavı kazandıktan sonra sertifikayı gönderiyorlar sonra o sertifikauyla beraber konsolosluğamı gidiyoruz?

smaili

eger ilk basvuru yapiyorsan beraberinde götürüyorsun yok basvuru yaptinda senden mektupla sertifika istedilerse ozaman kargoyla yolluyorsun.

ikra

Alıntı yapılan: smaili - Kasım 15, 2007, 05:39:22 ÖS
eger ilk basvuru yapiyorsan beraberinde götürüyorsun yok basvuru yaptinda senden mektupla sertifika istedilerse ozaman kargoyla yolluyorsun.
vize çıktıktan ne kadar sure zarfında almanyaya gıriş yapma zorunluluğn var...