Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bluestar

Alıntı yapılan: dero - Şubat 05, 2008, 11:41:39 ÖÖ
vize için başvuru yapan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.evraklarınızın almanca tercümesini kimlere yaptırdınız ben bu sorunu çözemedim daha.ayrıca noter tasdiki hangi evraklara isteniyor bana yardım ederseniz çok sevinirim teşekkürler

ihtiyacın olan belgeler:

1-konsolosluktan alacağın 2 adet dilekçe formunun ALMANCA olarak doldurulması

2- 3 adet 6 aydan eski olmayan  BİOMETRİK RESİM (konsolosluğun yakınlarında 10 dk da çekiyorlar.)

3- uluslararası evlenme kayıt örneği FORMÜL B  ( evlilik cüzdanı değil, nüfus dairesine "FORMÜL B" diye söyleyince veriyorlar) 1 ADET ASLI + 1 ADET FOTOKOPİSİ (bunda tercümeye gerek yok)

4- daha önce evlilik varsa her iki taraf içinde boşanma kağıtlarının asılları ve  ALMANCA tercümelerinin 1'er  adet asılları+ 1'er  adet fotokopileri, önceden evlilik yapmış olanınız yoksa bu maddeyi es geçebilirsin:)  VARSA NOTER TASDİKLİ

5- hem SENİN AİLENE hem de EşİNİN AİLESİNE ait "VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEKLERİ" hem TÜRKÇE hem de ALMANCA tercümelerinin fotokopileri BUNLARDA KİMİSİNDEN İSTEMİşLER TASDİK AMA BENDEN İSTEMEDİLER.

6- en az 1 yıllık geçerli tc pasaportu(2 YILLIK ÇIKARMANI TAVSİYE EDERİM.)

7- (bu yeni eklenen madde)  almanca bildiğini ispat eden START1 belgesi + fotokopisi

bu evrakları tamamladın mı tamamdır, giderken yanında 30 EURO bozuk bulundurman iyi olur:)

bütün evrakların mutlaka asıl+fotokopi yani "çift" olması gerekiyor.
türkçelErin mutlaka ALMANCA tercümesi olması gerekiyor.
örnek:

1 adet türkçe, vukuatlı nüfüs kayıt örneği (senin ailenin) + fotokopisi
1 adet almanca vukuatlı nüfüs kayıt örneği (senin ailenin) + fotokopisi
1 adet türkçe vukuatlı nüfüs kayıt örneği (eşinin ailesinin) + fotokopisi
1 adet almanca vukuatlı nüfüs kayıt örneği (eşinin ailesinin) + fotokopisi

kolaylıklar dilerim.

HAZIRLADIĞIN BÜTÜN EVRAKLARDAN KENDİNE DE 1 ER TANE NUMUNE AYIR, NE OLUR NE OLMAZ GEREKEBİLİR.

yakisikli_star

selam .paylastıgın ıcın tsk ederız umarım faydası cok olucaktır .kımse yoksa sanırım suan saygılar

hakan001

arkadaşlar bu ay içinde sınava giren arkadaşlar  varsa bize sınava hakkında bilgi verirmisinizz verirseniz çok mutlu oluruz sınava giren arkadaşlar beraber.şimdiden teşekkürler

hakan001

bu ay içerisinde sınava giren arkadaşlar varsa bize sınav hakkında bilgi verirseniz seviniriz

hakan001

bu ay içerisinde sınava giren arkadaşlar varsa bize sınav hakkında bilgi verebilirmisiniz şimdiden teşekkür ederimm

hakan001

arkadaş bu ay sınava girenler varsa sınav içeriği hakkında sınava girecek arkadaşlara yardımcı olsunlar herhalde sınav içeriği aynı zannediyorum.yardımcı olursanız seviniriz şimdiden başarılar...

hakan001

herhalde bir ayda bir değişiyor sınavlar

hakan001

herhalde bir ay bir değişiyor sınav içeriği..

khoLpa$aLı

bir mesaj yeter arkadaşım 6 mesaj atmışsın hepside aynı

lewo_58

herkese selam.arkadaşlar sanırım yarın sınav var şimdiden bütün arkadaşlara başarılar dilerim eğer akıllarında kalırsa çıkan soruları paylaşırlarsa sevşnşrşm tekrardan herkese başarılar

mavi_deniz

ya arkadaşlar beklemek ne kadar kötü bişi ya insan stres altında oluyo herzaman vizeye başvur bekle sınavı bekle herşeyi hallet yine bekle kafayı yicek insan yaaaaaaaaaaa.........

adntkn

arkadaşlar benim bir sorum olacaktı.eşim alman vatandaşı falat yabancılar polisi eşimden ev ve

iş göstermesini istemiş.evi gösterdik iş de gösterdik maaşı da yetiyor! fakat kadın iş sözleşmesinin

uzun olup olmadığını araştırıyor! şu anda 6 aylık sözleşme var ama kadın ikinci  6 aylık sözleşme     (yani ortalama 1 yıllık sözleşme)  istiyor!

SİZCE HAKLI MI ??? İSTEMEYE HAKKI VARMI?  aynı durum başına gelen veya gelmeyen bilgisi     olanlar yardım Edermisiniz???

caouse

mrb arkadaslar;benim nikahım almanyada olcak 5.ayda acaba simdiden basvurmam gereklimi yoksa almanca sertifikası aldıktan sonramı basvurmalıyım.birde nikah için gidiiyorum geri dönecem ayrıca suan üniv. ögrencisiyim  acaba zorluk cıkarırlarmı vizede sertifika isterlermi gerekli evraklar ne istiyolar eger ilgilenen olursa cok sevinirim cvbınızı bekliyorum

khoLpa$aLı

caouse  sen aile birleşimi için gitmiyosun turist olarak gidiyosun sertifikayla bir işin yok senin şimdiden başvurmanada gerek yok nikah tarihiniz yaklaşınca başvurursun gereken evraklar forumda mevcut.

serseri_61

selam arkadaşlar,bu kanun kalkmış diye birşey duydum bir bilgisi olan varmı acaba.

Sidal_Yaren

Alıntı yapılan: serseri_61 - Şubat 12, 2008, 04:47:58 ÖS
selam arkadaşlar,bu kanun kalkmış diye birşey duydum bir bilgisi olan varmı acaba.

Yalnış duymussun inanma:)
Kalksa martta sınava giren olmazdı

Sidal_Yaren

Ben Aralık 15 Te Sınavı Kazandım
Ocak 7 de Kagıtlarımı İçeri Verdim,Aldılar Ve Bana Takip Numarası Verdiler.
Benle aynı gün kagıtlarını içeri verenlere sonucları geldi,
Biri 23 gün icinde vizesini aldı,
Digerinin onaylanmıs bekliyor,
Bende aradım ama benim hicbir işlemim yapılmamıs kadın bana bunu dedi.
Bekliyorum hala,eşime kagıtta gitmemiş,oda takip edemiyor.
Hala beklemedeyim..