Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umutzehra

werdermm kardeş sende benim noktalarıma taktın galiba :) al sana ...................................... ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, bunları istedigin yere kullan oldumu şimdi:):):):)

kesmeşeker

Alıntı yapılan: burcukafadar - Mayıs 07, 2008, 01:20:55 ÖÖ
orionu mu diyosun??
aman başka gezcek biyer yok ki zaten herkes orda ne yazıkki ::)
evet orası ;D

kesmeşeker

Alıntı yapılan: umutzehra - Mayıs 07, 2008, 08:30:38 ÖÖ
herkese günaydın arkadaşlar konsolosluga e mail nasıl atıyoruz bende adresi yok eger e mail adresini bilen varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.KESMEşEKER sen bu arada emekli olucan galiba vize işinden aslında herşey bir yanada neden senin işlemler bu kadar sürdü bu sitedeki takıplerime göre seninki kadr süren yok neyse Allah hepimizin yardımcısı olsun
ya ben vizeye başvurduğumda a1 sınav uygulaması daha yeni başlıyordu, ben başvurumu yaptıktan 1 ay sonra a1 sertifikası grekiyor diye mektup geldi kursa falan gittim ondan uzun sürdü :-\ neyse onu atlattık kağıtlarım gitti bu defa da eşimin oturduğu yerdeki belediyeden bir kağıt çıkamadı 1 aydır :-\ kağıt çıkmış bunu da atlattık derken, belediyeden sadece 2 haftalık izin çıkmış bana :-\ süresini uzatmak istemiş eşimin ailesi ozaman bu ay sonunda toplantı olacak beklemek zorundasınız demişler >:( neyse Allahtan ev tutmuştukda onun kağıtlarını yapmaya çalışıyoruz şimdi, umarım bu kısa sürer :-\ yani anlayacağınız ben hep talihsizlikten bukadar bekledim :(

melisa_85

merhaba cıhangır evet benım esımde alman vatandası sana oncelıkle sunu soyleyım gırıs cıkısları havaaalanı sınır polısınden alıyosun emnıyetten aldıgın kagıdı kabul etmıyolar dıger ıstedıklerı kagıt nufus kayıt ornegı,aynı zaman da esım turk vatandası eskı pasaportlarını ,nufus mudurlugunden esımın turk vatandası olduguna daır bır belge ama bu kagıtları almak uzun suruyor vekaletı olmadıgı ıcınde vermek ıstemıyolar bana Allah yardımcımız olsun umarım senden baska kagıt ıstemezler

isakosar

merhaba arkadaslar benim bi sorum olacak ben bugun evraklarımı içeri verdim.en son bana bi kağıt verdiler.üstünde resmimin fotokopisi almanca bişeyler yazılıydı tam bakmadım. herhalde vize formunun bilgilerini içeriyordu.bu kagıdı benden geri mi aldılar yoksa ben kaybettimi o anın heyecanıyla hatırlamıyorum.eğer kaybettiysem önemli bi kağıtmı beni aydınlatırsanız.sevinirim.evraklarımı ankaraya verdim.hiç bi soruyla karsılasmadım.hiç bi soruda sormadılar.ama içerde bayagı bekledim.hemde tek bsıma bugun hiç kalabalık yoktu.2de girdim 4:30da cıktım.sadece bekledim.

kesmeşeker

Alıntı yapılan: isakosar - Mayıs 08, 2008, 04:51:42 ÖS
merhaba arkadaslar benim bi sorum olacak ben bugun evraklarımı içeri verdim.en son bana bi kağıt verdiler.üstünde resmimin fotokopisi almanca bişeyler yazılıydı tam bakmadım. herhalde vize formunun bilgilerini içeriyordu.bu kagıdı benden geri mi aldılar yoksa ben kaybettimi o anın heyecanıyla hatırlamıyorum.eğer kaybettiysem önemli bi kağıtmı beni aydınlatırsanız.sevinirim.evraklarımı ankaraya verdim.hiç bi soruyla karsılasmadım.hiç bi soruda sormadılar.ama içerde bayagı bekledim.hemde tek bsıma bugun hiç kalabalık yoktu.2de girdim 4:30da cıktım.sadece bekledim.
başvurunuzun kabul edildiğine dair makbuz olabilir ama onda resim oluyor mu bilmiyorum. bana istanbuldan verdiklerinde resim yoktu. eğer makbuzsa o önemli çünkü vize takip numaranız oluyor onda, işlemleri takip etmek için lazım olabiliyor.

umutzehra

arkadaşlar yeni bir kanunçıkmış bilenleriniz varmı yada ne kadar dogru bilmiyorum bende almanyada yaşayan bir avukattan ögrendim diyoki:artık eş getireceklerin maaşı yetmiyorsa kefil göstermesini artık kabul etmiyolar yeni kanuna göre türkiyeden getirecek eşi için  bir işyyeri bulması lazım ve işvereni yanında götürüp işte onuda demesilazımki bunun kocası yada hanımı gelince benim yanımda çalışacak demesi lazımmış bilmiyorum ne kaadar dogru bu kanun yeni çıkmış birde yeni çıkan başka bir kanun almanyada yaşayan gurbetçiler işsizlik parası alabilmek için almancayı iyi bilmesi gerekiyormuş bilgisi olan arkadaşlar düşüncelerini yazarsa sevinirim

Aşil

Alıntı yapılan: isakosar - Mayıs 08, 2008, 04:51:42 ÖS

arkadaşım bende 9 da girdim bayağı kalabalıktı,o kağıdı bana da verdi altında işaretlediği yere imzamı atmamı söyledi ve geri aldı. sendende almıştır. doğru hiç soru falan sormadılar.

ferdilantord

arkadaşlar bu maaşın ne kadar olması lazım bilen varmıı yardımlar için tşk ederim
bende yeni sınava girdim cok altatıcı sorular vardı pek umutlu degilim ama yarın sonuclar gelıyor sorularda iyi şeyler vardı ama hören kısmı biraz can sıkıcıydı gerisinde bişey yok konuşma en basiti

zorrozorroxxl

arkadaşlar öncelikle Allah yardımcımız olsun diyorum ve ben durumumu size anlatıyım bana bilgilerinizden ve tecrübelerinizden yardımcı olursanız çok sevinirim.ben 28.04.2008 de a1 sınavına girdim ve kazandım.eşimlede 11.01.2008 de resmi nikahımızı ankarada yaptık.şimdi vize için başvuracam ama benim şöyle bir sorunum var.eşim çalışmıyor şuan ama annesinin çalıştığı yerden üzerine 300 euro yatıyo gözüküyor yani bir nevi işte çalışıyormuş gibi ama buda zaten yeterli değil.eşimin abiside çalışıyor aldığı ücret 1500 -- 1800 euro arasında bu şekilde ben kardeşime ve kardeşimin eşine bakmakla yükümlüyüm dese vize alabilirmiyim.bu arada evide tuttuk 500 euro ya stuttgart göppingende.22.06.2008 de Türkiyede düğünümüz olacak.eşimin dönüş biletide 18.07.2008 o zamana kadar vize alablirmiyim.birde son birşey eşim düğün için geldiğinde konsolosluğa gitsek Almanyada aile birleşimi yapmak istiyorum diyerek vize alabilirmiyim 3 aylık falan vize için neler gerekli onlarıda yazarsanız çok sevinirim.şimdiden çok teşekür ediyorum hepinize Allah yardımcımız olsun.

ferdilantord

zorrozorroxxl  ben bilmiyorum ama bişey sormak istıyorum sınavdan kac aldın ve nerede girdin nasıl gecti bu arada teprikde ederim bende yeni girdim sınava ama bıraz zor gecti desemyalan olmaz biraz anlatırmısın saygılar

werdermm

Alıntı yapılan: umutzehra - Mayıs 07, 2008, 02:22:03 ÖS
werdermm kardeş sende benim noktalarıma taktın galiba :) al sana ...................................... ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, bunları istedigin yere kullan oldumu şimdi:):):):)
efendi ol!

umutzehra

werdermm asıl burda efendii olcak biri varsa oda sensin milletin  yazılarına dikkat etmeyi bırakta önce aynada kendine bak yazılarımı okumakta zorlanıyorsan okuma  GÖZÜM........

werdermm

Alıntı yapılan: umutzehra - Mayıs 09, 2008, 08:31:01 ÖÖ
werdermm asıl burda efendii olcak biri varsa oda sensin milletin  yazılarına dikkat etmeyi bırakta önce aynada kendine bak yazılarımı okumakta zorlanıyorsan okuma  GÖZÜM........
ben senin gözün değilim.konuyu uzatma.byes

kuzey55

Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak..  Sınav tarihleri hakkında bilginiz var mı ? Bir sınavı kacırdıysan diğer sınav için 2 ay beklemek zorundasın dediler. doğru mudur?

muzikisyen

sınavı kayberdersen.4  hafta  sonraya  randevu  alabılıyosu n en  erken.

kuzey55

Alıntı yapılan: muzikisyen - Mayıs 09, 2008, 02:12:46 ÖS
sınavı kayberdersen.4  hafta  sonraya  randevu  alabılıyosu n en  erken.

yani her 4 haftada bir yeni bir sınav mı yapılıyor?