Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: ilhann27 - Temmuz 09, 2008, 02:14:45 ÖÖ
Selam ben istanbuldan ilhan yazacagim konu hakkinda bilgisi olan lütfen cevap yazarsa sevinirim. Ben 4 Temmuz Tarihinde Aile Birlesimi icin Basvuru yaptim istanbul alman konsolosluguna.Esim Alman Vatandasi 1 Yil önce evlendim. sonra alman konsoloslugundan eksik evrak diye mektup geldi. Esimin Türkiyeye Giris cikis belgesini istediler.Bende Esimden Vekalet alip istenilen Giris Cikis Belgesini 17 Temmuz Tarihinde istanbul Alman konsolusluguna gönderdim.ve halen bi cevap gelmedi bana bugün tarihi ile tam 32 gün oldu.istanbul alman konsolosluguna telefon actim bilgi edinmek icin evraginiz hakkinda bize Almanyadan bi cevap gelmedi dediler. Simdi Esimi Orda yabanci polislerden evrak göndermesinimi Beklicek? yada Esim bizzat alman yabanci polisinemi gidicek? bu konu hakkinda bilgi yazarsaniz sevinirim. yakamoz hakkinda yorum yapan olmadi :(

Demekki yaşayan olmamış burda sen ilk sin senden sonrakine sen yardımcı olursun artık.. :)

ilhann27

yakamoz inanki yiprandim yaws saclarim döküldü :)

kesmeşeker

Alıntı yapılan: ilhann27 - Temmuz 09, 2008, 02:14:45 ÖÖ
Selam ben istanbuldan ilhan yazacagim konu hakkinda bilgisi olan lütfen cevap yazarsa sevinirim. Ben 4 Temmuz Tarihinde Aile Birlesimi icin Basvuru yaptim istanbul alman konsolosluguna.Esim Alman Vatandasi 1 Yil önce evlendim. sonra alman konsoloslugundan eksik evrak diye mektup geldi. Esimin Türkiyeye Giris cikis belgesini istediler.Bende Esimden Vekalet alip istenilen Giris Cikis Belgesini 17 Temmuz Tarihinde istanbul Alman konsolusluguna gönderdim.ve halen bi cevap gelmedi bana bugün tarihi ile tam 32 gün oldu.istanbul alman konsolosluguna telefon actim bilgi edinmek icin evraginiz hakkinda bize Almanyadan bi cevap gelmedi dediler. Simdi Esimi Orda yabanci polislerden evrak göndermesinimi Beklicek? yada Esim bizzat alman yabanci polisinemi gidicek? bu konu hakkinda bilgi yazarsaniz sevinirim. yakamoz hakkinda yorum yapan olmadi :(
demekki evrakların almanyaya gitmiş arkadaşım, yabancılar polisi eşinize mektup gönderecektir; şu gün şu saatte şu evrakları hazırlayıp gelin diye.. yada eşiniz yabancılar polisine gidip sorsun merakınızı gidermiş olursunuz hem ;)

yakamozlu_gece

Neden o kadar çok kafaya taktın sen kardeşim yaa saçlarım dökülüyo diyosun stresten hayatın tamamen almanyayamı bağlı senin yapmayın böyle neden böyle düşüncelere yer veriyosunuz beyninizde Allah yardımcın olsun... :)

smc-403

bugün eşimin yabacılar polisinde randevusu vardı istenen evraklarla birlikte gitti görüşmeye  sadece evlilik tarihimizi sormuşlar eşim yeni çalışmaya başladığından sözleşme götürdü 3 aylık maaş bordrosu yerine kira kontratındada soğuk kira yazıordu sadece nie öle die sormuş ne kadar gidio die sorup not almış üzerine başka birşey dememiş. eşim ne zaman  olur die soruncada  bilmiorum demiş ben not aldım türkiyetye yollıcam onlar karar vercek demiş ama ne kadar sürer bilemem demiş sizde boşuna  konsoloslukları sıkıştırmayın zaten elimizden geleni yapıoruz demiş. kararı türkiyedeki konsoloslukmu veriyor geriye kalan işlemler nasıl gerçekleşior bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum...

yakamozlu_gece

Arkadaşlar eşi alman vatandaşı olanlardan ankara konsolosluğu ne kadar maaş istiyo vize alan veya bilgisi olan arkdaşlar bir yazarsa seviniriz saolun.. :)

SEVGI-40

ablamda esini yeni getirdi 2 ay oldu maasi ni 1100 istiyolar.hatta ablamin maaasi 900 dü sonradan bi is daha bulmak zorunda kaldi.kisacasi 1100 euro yani.

lewo_58

selam arkadaslar bi suredir almanyada yim cok sukur sikintilari atlattim sayilir Allah nasip ederse cumartesi gunu dugunum var.arkadaslar ben mulhdorf dayim acaba buralara yakin olan varmi

smc-403

dün eşimin yabacılar polisinde randevusu vardı istenen evraklarla birlikte gitti görüşmeye  sadece evlilik tarihimizi sormuşlar eşim yeni çalışmaya başladığından sözleşme götürdü 3 aylık maaş bordrosu yerine kira kontratındada soğuk kira yazıordu sadece nie öle die sormuş ne kadar gidio die sorup not almış üzerine başka birşey dememiş. eşim ne zaman  olur die soruncada  bilmiorum demiş ben not aldım Türkiyetye yollıcam onlar karar vercek demiş ama ne kadar sürer bilemem demiş sizde boşuna  konsoloslukları sıkıştırmayın zaten elimizden geleni yapıoruz demiş. kararı Türkiyedeki konsoloslukmu veriyor geriye kalan işlemler nasıl gerçekleşior bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum...

jentzsch

Alıntı yapılan: yakamozlu_gece - Temmuz 10, 2008, 12:53:38 ÖÖ
Arkadaşlar eşi alman vatandaşı olanlardan ankara konsolosluğu ne kadar maaş istiyo vize alan veya bilgisi olan arkdaşlar bir yazarsa seviniriz saolun.. :)
Bildigim kadariyla esi Alman olanlarda maasin bir önemi yok..

jentzsch

Arkadaslar size bir sorum olacak.Esimin dün konsoloslukta randevusu vardi.Gayet iyi gecmis.Bir kac bir sey sormuslar o kadar..Islemler bittikten sonra esim ''esimin ne yapmasi gerekiyor?'' demis.Yani benim burada Almanya'da yapmam gereken bir sey var mi diye sormus.Memur ''esinizin hic bir sey yapmasina gerek yok.'' demis.. ;D

Ya sizce bu normal mi?  :D

kadriye_01

şuan için hiçbirşey yapmayacaksın doğru demişler yabancılar polsinin sizi çağırıp evrakları götürmeyi bekleyeceksiniz onlar çağırana kadar bişe yapmayacaksınız

yakamozlu_gece

Arkadaşlar peki ev konusunda eşim babasına ait kendi evlerini göstermiş yani oranın tapu sunu vermiş bu sorun olurmu acaba alman vatandaşlarından aranmaz diyolar bana sürekli ama bilmiyorum...

smc-403

arkadaşlar 2 haziranda müracaat ettim eşimi 9 temmuzda yabancılar polisine çağırdılar ve şimdi ups şubesine verilmiş paket almak için gittim vermediler yarın sabah adrese teslim olcak dediler yarın sabah elimde olcak inşAllah vizedir herhalde

yakamozlu_gece

muzikisyen

hayırlısı arkadaşım, umarım  vizedir.sonuçtan  heber edersın  bızı.

whiteshadow9950

tekrar merhaba arkadaslar... Yazdiklarima cevap veren arkadaslar olmus, ilginiz icin cok tesekkur ederim. Bugun sinav sonucu geldi sertifikayi gondermisler... Randevu aldim. 10 gun sonrayada randevu verdiler. calistigim yeri yuz ustu birakmak gibi bir durumum kesinlikle soz konusu deil. ayrilirsam yerime yeni kisiler sirada, ama tekrar baslatmazlar baslatsalar bile o ise giren insanin isten kovulmasina ben musade etmem... vize sonuclanana kadar bekliycem.. ondan sonra konusacagim sanirim... Size yine bir sorum olacak 10 gun sonra evraklarinizla muracat icin gelin dediler ama ben hic bilmiyorum ne olacak... onerileriniz hatirlatacaginiz seyler varsa paylasirsaniz sevinirim... Bir de aklima takilan bisey var Antrag auf Erteilung einer Aufenthaltserlaubnis---ikamet musadesi icin dilekce.... bunu nasil doldurcaz? kafama takilanlari sizle paylasiyorum... fikri olan varsa biseyler karalayabilir :)
Almanyaya giris tarihi
nasil bir yerde oturuyorsunuz... (TR  demi?)
Almanya federal cumhuriyetinde nekadar kalmak istiyorsunuz
Federal Almanya cumhuriyeti icin gecerli hastalik sigortaniz varmi
----------gun ay yıl icin ikamet musadesi verilmesini talep ederim...
   Bu sorulara takildim arkadaslar.

Hersey gonlunuzce olsun arkadaslar.