2017 Vize Alanlar ve Vize Bekleyenler

Başlatan muhendus, Haziran 05, 2017, 09:23:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mavi13

merve260 sizi çok iyi anlıyorum. Süreç uzadıkça sabır tükeniyor haliyle. Ama sizin de bir şey kalmamış. Eksik evrak tamamlandıktan kısa süre sonra vizenin sonuçlandığını okumuştum. Umarım hayırlı haberleri tez zamanda alırsınız 🙏🏼

Nesibi

Merve260 sormamda sakinca yoktur umarim neden a1 i tekrar istediler acaba? Benimde belgem baya eski oyuzden sormak istedim. Umarim guzel haberlerle geri donus alirsin.
Alıntı yapılan: merve260 - Kasım 22, 2017, 07:24:33 ÖÖ
Benim de baya oldu 29 eylulde basvurmustum. Sonradan tekrar A1 istediler sinava girdim bu haftasonu filan. A1 diplomam gelince konsoloslga goturcem insAllah baska da bi sorun cikarmazlar yoruldum ugrasmaktan...

rustem34

Alıntı yapılan: Nesibi - Kasım 22, 2017, 12:16:37 ÖS
Merve260 sormamda sakinca yoktur umarim neden a1 i tekrar istediler acaba? Benimde belgem baya eski oyuzden sormak istedim. Umarim guzel haberlerle geri donus alirsin.

Arkadaslar merhaba. Aslinda alinan sertifika icin bir gecerlilik suresi yok. Ancak eski sertifikayi gecen zamanda ogrendiklerini unutmustur dusuncesi ile tekrar isteyebiliyorlar. Ayrica vize gorusmesinde almancaniz test edilebiliyor. Burada vereceginiz yanitlar da hatali ise tekrar kurs yapmanizi isteyebiliyorlar. Eski sertifika sahipleri icin fazladan soru veya bir form uzerinden test de yapabiliyorlar. Bu duruma hazirlikli giderseniz sorun olmayabilir. Ama gorusme yapan gorevlinin insiyatifinin onemli oldugunu da unutmayin lutfen.

merve260

Alıntı yapılan: Nesibi - Kasım 22, 2017, 12:16:37 ÖS
şöyle baştan anlatayım tüm hikayemi :) Tekrar A1 istemediler aslında. orada yanlış yazmışım. Eşim Milli eğitim bakanlığının bir programı olan YLSY ile Almanya'da yüksek lisans-doktora yapmaya gitti. Ben vize görüşmesine gittiğimde bilim insanı kategorisine girdiği için A1 belgesine gerek olmadığını söylediler. Sonrasında eşim 28 gün sonra durumu sormak için Almanya'da yabancılar dairesine gitti. Oradaki görevli A1 belgem olmadığı için üniversite diplomamı göndermemi istemiş. Ben burada apar topar bir tercüman buldum ve sonra belgemi gönderdim. Sonra Almanya ile Türkiye arasında yapılan yazışma sonucunu öğrenmek için eşim yeniden yabancılar dairesine gittiğinde Almanyada'ki görevli eşime demiş ki Türkiye'deki görevliler eşinizin üniversite diplomasını yeterince nitelikli bulamamışlar. Yani nitelikli bir eleman değilmişim..Tabi bunu duyunca çıldırdım... Dedimki yahu ben psikoloji mezunuyum.  Düşünsenize nitelikli bir eleman değilmişim ya.... Bir de buna karar veren kendi devletimden ülkemden milletimden bir memur...şaka gibi...  Sonra A1 istediler. 5 günde sınava hazırlanıp geçtim çok şükür. şimdi A1 diplomamın gelmesini bekliyorum götürüp vericem konsolosluğa. yine bir sorun çıkarmazlarsa inşAllah bu kez gidebilirim...

rustem34

Alıntı yapılan: merve260 - Kasım 22, 2017, 11:52:50 ÖS
şöyle baştan anlatayım tüm hikayemi :) Tekrar A1 istemediler aslında. orada yanlış yazmışım. Eşim Milli eğitim bakanlığının bir programı olan YLSY ile Almanya'da yüksek lisans-doktora yapmaya gitti. Ben vize görüşmesine gittiğimde bilim insanı kategorisine girdiği için A1 belgesine gerek olmadığını söylediler. Sonrasında eşim 28 gün sonra durumu sormak için Almanya'da yabancılar dairesine gitti. Oradaki görevli A1 belgem olmadığı için üniversite diplomamı göndermemi istemiş. Ben burada apar topar bir tercüman buldum ve sonra belgemi gönderdim. Sonra Almanya ile Türkiye arasında yapılan yazışma sonucunu öğrenmek için eşim yeniden yabancılar dairesine gittiğinde Almanya'da'ki görevli eşime demiş ki Türkiye'deki görevliler eşinizin üniversite diplomasını yeterince nitelikli bulamamışlar. Yani nitelikli bir eleman değilmişim..Tabi bunu duyunca çıldırdım... Dedimki yahu ben psikoloji mezunuyum.  Düşünsenize nitelikli bir eleman değilmişim ya.... Bir de buna karar veren kendi devletimden ülkemden milletimden bir memur...şaka gibi...  Sonra A1 istediler. 5 günde sınava hazırlanıp geçtim çok şükür. şimdi A1 diplomamın gelmesini bekliyorum götürüp vericem konsolosluğa. yine bir sorun çıkarmazlarsa inşAllah bu kez gidebilirim...

Merve kardeşim merhaba. Senin isin bayagi goreceli olmus. Ayrica diplamani neye gore degerlendirmisler de niteliğine karar vermişler çok ilginç. Umarim isin rast gider de başka sorun cikarmazlar. Gerci herseyi yapmissin. Sorun cikacak birsey kalmamis. Hayirlisi ile vizen gelir umarim.   

Mein leben

Arkadaslar  ben  24.10.2017  ankaradan  basvurdum  ve bir ay sonra randevum var ve bugün  eşim  yabancilar  polisine gitti  red  gelir mi  falan  onlarda  hic bir sekilde gelmez  demis  hatte  belki  yilbasinda  esin yaninda olur demisler  acaba  dogrumudur  bu  ??? Ha bide demislerki sana mektup  gonderecez  iki  veya uc haftaya ve buraya gelmene gerek  yok aramaniz yeterli demisler bu nedir sizce  ???

Fatih...

Yasin kardes nereye randevun var tekrar konsolosluga mı randevun var

Mein leben

Evet fatih kardesim  ama  esime  mektup gittikten  sonra  gitmesine gerek yokmus  aramasi yeterliymis

Fatih...

Konsolosluk senı neden geri cagırıyor eksık evrak mı var

Mavi13

Arkadaşlarrr selam tekrardan herkese 🤩 Sonunda sabırla beklediğim haberim geldiiii😇 Vizem çıkmışşş halayy:) halayy:) 22sinde geldi aslında ama ancak yazabiliyorum ;D

28.06.2017 Başvuru tarihim
21.10.2017 eşime mektubun geldiği tarih
22.11.2017 vizemin elime ulaştığı tarih 🙏🏼

Arkadaşlar inanın çok heycanlıyım. Bu süreçleri atlatmış olan arkadaşlardan seve seve tavsiye alırım🙏🏼 Örneğin gitmeden hazırlanması gereken veya yanında bulunsun dediğiniz evrak var mı ?  Ayrıca bir sorum daha var 🤔 Vizem 21kasımdan başlıyor ve  örneğin en geç 2 haftaya Almanyaya  gitmek gibi bir süre kısıtmalası var mı arkadaşlar 🤷🏻♀ ???

rustem34

Alıntı yapılan: Mavi13 - Kasım 24, 2017, 03:56:53 ÖÖ
Arkadaşlarrr selam tekrardan herkese 🤩 Sonunda sabırla beklediğim haberim geldiiii😇 Vizem çıkmışşş halayy:) halayy:) 22sinde geldi aslında ama ancak yazabiliyorum ;D

28.06.2017 Başvuru tarihim
21.10.2017 eşime mektubun geldiği tarih
22.11.2017 vizemin elime ulaştığı tarih 🙏🏼

Arkadaşlar inanın çok heycanlıyım. Bu süreçleri atlatmış olan arkadaşlardan seve seve tavsiye alırım🙏🏼 Örneğin gitmeden hazırlanması gereken veya yanında bulunsun dediğiniz evrak var mı ?  Ayrıca bir sorum daha var 🤔 Vizem 21kasımdan başlıyor ve  örneğin en geç 2 haftaya Almanyaya  gitmek gibi bir süre kısıtmalası var mı arkadaşlar 🤷🏻♀ ???

Hayirli olsun arkadasim.
Vizeni 3 aylik veriyorlar. Yani 3 ay icinde gidebilirsin. Ama orada yapacagin islemler ve oturum islemleri nedeni ile o kadar beklememenizi tavsiye ederim.
Gitmeden mutlaka e-devlet sifren yoksa almani tavsiye ederim. Ayrica diploma, sertifika, diğer eğitim belgeleri, mumkunse almanca tercumeleri ile almani oneririm. Ayrica yeni kimlik almadiysan alman akillica olabilir. Resmi olarak orada gerekecek tum belgeleri alabilirsin yanina.

ERTu52

Merhabalar bende çocuk üzerinden 13.11.2017 tarihinde ankara dan basvurdum.Bu bekleme stresi kadar berbat birşey yok.Bugun 11.gün henüz bir hareket yok halayy:)

Mavi13

Çoook teşekkür ederim rustem34 🙏🏼 Gitmeden bunlar ve benzeri belgeleri hazır edeceğim 😌 Vize için bekleyen tümm arkadaşlara bolll sabır diliyorum. İnşAllah tez zamanda güzel haberler alırsınız 🙏🏼

tugrulonemli

Alıntı yapılan: ERTu52 - Kasım 24, 2017, 02:58:18 ÖS
Merhabalar bende çocuk üzerinden 13.11.2017 tarihinde ankara dan basvurdum.Bu bekleme stresi kadar berbat birşey yok.Bugun 11.gün henüz bir hareket yok halayy:)
Sorma Kardeşim benimde 40 gün oluyor yarın bendede ses seda yok kilo verdim sitresten yemin ediyorum cocuğum burnumda tütüyor bir an önce gidip çocuguma sarılmak istiyorum ama dedğim gibi 40 gün oldu hala ses seda yok delirmemek elde değil.

merve260

Alıntı yapılan: rustem34 - Kasım 23, 2017, 01:05:45 ÖÖ
Merve kardeşim merhaba. Senin isin bayagi goreceli olmus. Ayrica diplamani neye gore degerlendirmisler de niteliğine karar vermişler çok ilginç. Umarim isin rast gider de başka sorun cikarmazlar. Gerci herseyi yapmissin. Sorun cikacak birsey kalmamis. Hayirlisi ile vizen gelir umarim.   
Cok tesekkur ederim insAllah artik sorun olmaz :)

ERTu52

Alıntı yapılan: tugrulonemli - Kasım 27, 2017, 12:50:17 ÖÖ
Sorma Kardeşim benimde 40 gün oluyor yarın bendede ses seda yok kilo verdim sitresten yemin ediyorum cocuğum burnumda tütüyor bir an önce gidip çocuguma sarılmak istiyorum ama dedğim gibi 40 gün oldu hala ses seda yok delirmemek elde değil.

16.gün vize birimi mail atarak bu evrakları talep etti bugun 17.gün evrakları gönderdim

wakabayashi

selamlar arkadaşlar hayırlı kandiller hayırlı akşamlar sonunda bu akşam saatlerinde vizem elime ulaştı 3 aylık
9 ekimde başlayan süreç bugün itibariyle son buldu sabırla dualarla ama geç ama doğru düzgün bir şekilde oldu şükürler olsun Rabbime darısı bekleyenlerin başına inşAllah tavsiyem sürekli takip numarasını takip edin hareket var mı yok mu diye  dance:) okey:) byby:) halayy:) clap:) yuppi:) 8)