2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

usta20

kardeşim benım eşimde 9 nısanda teslım ettı yabancılar subesıne beklemedeyım halen bakalım !! saygılar

Ctnbsr

Alıntı yapılan: Ctnbsr - Ocak 30, 2018, 02:25:40 ÖS
Merhabalar

Eşim Almanya Bonn'da çalışıyor.

Yarın evraklarımı İstanbul Konsolosluğa vericem nasipse. Ancak İDATA dan gelen maildeki belgelerden başka ek belge talep ediyolar mı süreci yaşayan var mı ? Yazdıkları belgelerin Almanca'ya tercümesini istiyolar mı? Her fotokopi için noterden onay talep ediyolar mı? Yazdığım şekilde hazır değilse randevum yanar mı ? şimdiden teşşekkür ederim

Sürecimle alakalı 31 ocakta başvurumu İstanbul konsolosluğundan yaptım. Öncesinde İstanbuldaki Goethe enstitüsünden aldığım A1 yeterlilik belgesi vardı. İDATA nın gönderdiği belgelerden daha fazlasıyla gittim. Konsoloslukta istenilen belgeler sıralandıktan sonra ek belgemin olup olmadığını sordular var dedim bir orjinal bir fotokopi aldılar hepsini. Kargo parası ayrı vize başvuru parası(eşim hali hazırda Türk vatandaşı) 75€ aldılar. Onun haricinde bir para ödemedim. İdatanın gönderdiği listedeki belgeleri apostillettirmiştim ama gerek olmadı aramadılar yani sorduğumda da olmasada olur dediler bana. Ayrıdan tercümeye vs para harcamanıza gerek yok en azından şuandaki süreç böyle işliyor.

Burda şöyle bir tavsiye verebilirim benim ek olarak çıkardığım belgeler Eşimin son 3 4 aya ait maaş bordrosu (zaten sürecin hızlı ve sorunsuz ilerlemesi için sınırsız bir iş anlaşması olması lazım almanya'daki eşinizin), eşimin sigorta kağıtları yani sigortalı olduğuyla alakalı kağıtlar, eşimin ikametgah belgesi. Ben bunları hazırlamıştım.

Gişede almanca 4 soru soruldu eşimle tanışma evlenme vs  durumları daha önce gidip gitmediğim tanışma durumu soruldu. Genel geçer şeylerdi yani.

Eşime ek belge talebi 30 martta geldi. Randevuyu almak için biraz vakit geçti ulaşılamıyor ve çalışma saatleri çok kısıtlı vizeyle ilgilenen yerin. Randvuyu da kaçırdı ilk randevuyu ikinci randevuyu güç bela 26 nisana alabildik :D Vizesi basılmış pasaportumda 4 Mayısta kargoyla bana getirildi.

seydi27

Beyler o kadar sevinmeyin
eşim 6 hafta önce teslim etti daha bi haber yok
Münih çok yogunluk var demiş kadın bekliyoruz daha

izmir_35

kardeşim hepimize Allah' yardım etsin benim avantajım merkezde değiliz köyde yaşıyor hanım ve yoğunluk yok  bide benimde izmir merkezde olmam hayırlısı

Feneristt

Arkadaşlar ikinci sefer oldu rüyamda vizemin çıktığını gördüm , geçen hafta gördüğüm rüyada vizem çıkmıştı pasaportum elimdeydi ama aile birleşimi yerine schenzen vizesi vermişlerdi , dün gördüğüm rüyada da telefunuma mesaj geliyordu pasaportunuz kargoya çıktı diye , olaya bakın ya 😂😂

Fatihh18

Alıntı yapılan: Feneristt - Mayıs 05, 2018, 07:12:13 ÖS
Arkadaşlar ikinci sefer oldu rüyamda vizemin çıktığını gördüm , geçen hafta gördüğüm rüyada vizem çıkmıştı pasaportum elimdeydi ama aile birleşimi yerine schenzen vizesi vermişlerdi , dün gördüğüm rüyada da telefunuma mesaj geliyordu pasaportunuz kargoya çıktı diye , olaya bakın ya 😂😂

Kanki bende gecen ruyamda ucagi kacirmistim almanyaya gitcegim ucagi hayirlisi  :)

Nesibi

bende sonunda islemlerimi halledip izmir alman konsolosluguma basvuruda bulundum. tarih 4 mayis 2018 bakalim sonuc ne zaman gelecek. evrak olarak bende gelen mail disinda bir cok evrak teslim ettim diploma sertifikalar hicbirini tercume ettirmedim cogu ingilizce icerikliydi ve orjinalleri disinda bana bu fazla diye geri verilmedi. tanisma nikah kac defa gittin gibi tarih detayli sorular soruldu, almanca olarakta adim esimin adi nerede yasadigim ve hava durumu soruldu yani gayet basitti :) . umarim biran once halolup giderim.

Feneristt

Hayırlı olsun , eşiniz alman vatandaşı mı ?

Nesibi

Alıntı yapılan: Feneristt - Mayıs 06, 2018, 01:07:20 ÖS
Hayırlı olsun , eşiniz alman vatandaşı mı ?
tesekkurler hayir turk vatandasi.

usta20

usta bu yabancılar şubesı dosyamınızı ıncelerken soyısım sırasına goremı ıncelıyorlar Soysımım(Y)

izmir_35

sanmam kardeşim bence yoğunluğa göre bi sıra oluyo ama gidip sorarsanız oraya öne alma şansınız oluyo

izmir_35

ben 10 nisanda başvurdum mesela 30 unda eşime mektup geldi ama bizim orası köy ufak bi yer o yüzden süre kısa sürdü sanıyorum

Feneristt

Bencede öyledir , kimin başvurusu daha önceyse onunki işleme giriyordur bence sıra sıra , biz emeil attık online başvurunuz görünüyor , evraklarınız ulaştığında işleme alıcaz denmiş bekliyoruz ...

Fatihh18

Alıntı yapılan: Feneristt - Mayıs 07, 2018, 03:07:14 ÖS
Bencede öyledir , kimin başvurusu daha önceyse onunki işleme giriyordur bence sıra sıra , biz emeil attık online başvurunuz görünüyor , evraklarınız ulaştığında işleme alıcaz denmiş bekliyoruz ...

Senindemi ulasmamis daha kagitlar

Feneristt

Ypk daha ulaşmamış 18. Gün oldu

mercanx

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba😊aranıza yeni katıldım ve bende 25 nisan itibariyle istanbul konsolosluğundan başvurumu yaptım ama kafama bir kaç nokta takıldı yardımlarınızı rica ederim.mülakatım çok kısa sürdü 6 dk maximum 7 dakıka almanca soru hiç sormadı veznedeki hanımla görüşmem güzel geçti ama kısa sürmesi ve almanca soru sormaması kafama takıldı eşim alman vatandaşı ve bir yıl önce tanıştık dedim sizce herhangi bi sıkıntı olur mu ?

Fatihh18

Alıntı yapılan: mercanx - Mayıs 07, 2018, 09:19:02 ÖS
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba😊aranıza yeni katıldım ve bende 25 nisan itibariyle istanbul konsolosluğundan başvurumu yaptım ama kafama bir kaç nokta takıldı yardımlarınızı rica ederim.mülakatım çok kısa sürdü 6 dk maximum 7 dakıka almanca soru hiç sormadı veznedeki hanımla görüşmem güzel geçti ama kısa sürmesi ve almanca soru sormaması kafama takıldı eşim alman vatandaşı ve bir yıl önce tanıştık dedim sizce herhangi bi sıkıntı olur mu ?

Hayir bende 20 nisan istanbuldan basvurdum benimde 5 dakika surdu almanca sormadilar ben beklerken biraz dinledim onlarada sormadilar almanca ve hepsi kisa surdu