2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AtlasX

Merhaba arkadaşlar önümüzdeki ay bende başvuracağım. Evrakları hazırladım. Eksik gedik varmı kontrol edermisiniz. (Eşim sonradan alman vatandaşı olmuş)

Benim: Forumlar, Pasaport, 2 resim, Formul B, Tam tekmil vukuatlı nufus örneği, A1 (Tam tekmil örneği almancaya çevrilecekmi yoksa apostil mi yapılacak arkadaşlar?)

Eşim: İkametgah ve kimlik fotokopisi

Bir diğer sorum ise sigorta için seyehat sağlık sigortası mı yapalım ne yapalım eşim çalışıyor maaşıda iyi yoksa hayır mı demeliyim. Forumda okuduğuma göre sonradan istiyorlarmış vize uzamasın diye en başında yaptırayım mı bunu orada Evet'i işaretlemek için.

Feneristt

Evrakların tam gibi , zaten idatadan randevu aldığında gerekli evraklar email olarak atılıyor sana, sağlık sigortasını da çok sıkıntı yapma bazen istenebiliyor ama genelde istenmiyor  bende hayırı işaretlemiştim ...

seydi27

Alıntı yapılan: Nesibi - Mayıs 17, 2018, 08:40:35 ÖÖ
munih icin gecen ay basvuru yapan varmi acaba?
15.03.2018 tarihinde başvuru yaptım münih kalabalıkmış

stuttgart30

Merhaba arkadaşlar 25.04.2018 de başvurdum mail olarak gitmiş evraklar posta daha gitmemiş
kaç günde gidiyor bu posta yahu :?

Feneristt

Yarın posta kptusuna bakın gelir büyük ihtimalle en kötü haftaya , çünkü benimki 3. Haftanın sonunda ulaştı

Fatihh18

Alıntı yapılan: stuttgart30 - Mayıs 17, 2018, 05:10:19 ÖS
Merhaba arkadaşlar 25.04.2018 de başvurdum mail olarak gitmiş evraklar posta daha gitmemiş
kaç günde gidiyor bu posta yahu :?

Stuttgartmi? 20.04 istanbuldan stuttgarta basvurdum daha ulasmamisti cok yogunmus

Fatihh18

Alıntı yapılan: AtlasX - Mayıs 17, 2018, 12:21:39 ÖS
Merhaba arkadaşlar önümüzdeki ay bende başvuracağım. Evrakları hazırladım. Eksik gedik varmı kontrol edermisiniz. (Eşim sonradan alman vatandaşı olmuş)

Benim: Forumlar, Pasaport, 2 resim, Formul B, Tam tekmil vukuatlı nufus örneği, A1 (Tam tekmil örneği almancaya çevrilecekmi yoksa apostil mi yapılacak arkadaşlar?)

Eşim: İkametgah ve kimlik fotokopisi

Bir diğer sorum ise sigorta için seyehat sağlık sigortası mı yapalım ne yapalım eşim çalışıyor maaşıda iyi yoksa hayır mı demeliyim. Forumda okuduğuma göre sonradan istiyorlarmış vize uzamasın diye en başında yaptırayım mı bunu orada Evet'i işaretlemek için.

Apostil ve almanca cevirmeye gerek yok nufus mudurlugunden aldigin gibi goturebilirsin 2 adette fotokobilerini cektir esinde ordan kimlik fotokobisini 2 adet yollasin

Feneristt

Bizim evraklara bakacak olan kadın izinliymiş 1 hafta , bide suriyeliler yüzünden işlemler gecikiyor demişler onlarda aşle birleşimi için başvuruyorlarmış

Fatihh18

Alıntı yapılan: Feneristt - Mayıs 17, 2018, 07:51:55 ÖS
Bizim evraklara bakacak olan kadın izinliymiş 1 hafta , bide suriyeliler yüzünden işlemler gecikiyor demişler onlarda aşle birleşimi için başvuruyorlarmış

Kimi ulkelerini kurtarma pesinde kimi canini

Feneristt

Kardeşim ne demek istediğini tam anlamadım😊

Nesibi

Alıntı yapılan: seydi27 - Mayıs 17, 2018, 05:02:34 ÖS
15.03.2018 tarihinde başvuru yaptım münih kalabalıkmış
evraklariniz munih yabancilar polisine ne kadar surede ulasti yada ulastimi herhangi bir bilginiz varmi?

Fatihh18

Alıntı yapılan: Feneristt - Mayıs 17, 2018, 10:56:27 ÖS
Kardeşim ne demek istediğini tam anlamadım😊

Suriyeliler icin dedim

stuttgart30

Alıntı yapılan: Fatihh18 - Mayıs 17, 2018, 07:23:18 ÖS

Stuttgartmi? 20.04 istanbuldan stuttgarta basvurdum daha ulasmamisti cok yogunmus

Stuttgart ile aynı eyalet  ya:) Nürtingen benim 23 gün oldu postanın aslı verdiğim evraklar daha oraya gitmemiş  offoff:)

stuttgart30

Alıntı yapılan: Feneristt - Mayıs 17, 2018, 07:51:55 ÖS

istanbul başkonsolosluğunda da 15 tane suriyeli vardı koyun gibi Allah affetsin yadırgamıyorum da geciktirirler ..

BombPlanted

Ben tüm evrakları 23 Mart'ta Istanbul Alman konsolosluğuna teslim ettim, ulusal vize başvurusu yapmıştım eğitim amaçlı, tüm evraklar kontrol edilmiş ama ikinci bi kontrol yapmak istemiş berlin yabancılar şubesindeki memur berlin kalabalık olduğu için aylar sürebilir 4-5 ay dediler. Ama hukuki süre 3 ay diye biliyorum. Başvuru tarihinden itibaren 3 ay bekleyeyim sonra mı arayayım ne oldu bizim vize gibisinden, ne yapayım. Tavsiyelere açığım

Feneristt

Alıntı yapılan: stuttgart30 - Mayıs 18, 2018, 03:18:51 ÖS
Stuttgart ile aynı eyalet  ya:) Nürtingen benim 23 gün oldu postanın aslı verdiğim evraklar daha oraya gitmemiş  offoff:)
Üstadım hafta içi mektup gelir size , eşin alman vatandaşı mı çalışıyor mu ?

stuttgart30

Alıntı yapılan: Feneristt - Mayıs 18, 2018, 09:36:44 ÖS

Üstadım hafta içi mektup gelir size , eşin alman vatandaşı mı çalışıyor mu ?

Önümüzdeki hafta bidaha gidecek bakalım Alman vatandaşı çalışıyor suresizligide var bakalım nasip sizin ?