2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rustem34

Alıntı yapılan: secomeso - Temmuz 26, 2018, 01:58:42 ÖS
Eşim bugün tekrar aradı sizin yazdığınız no yu .. evrakları hazırladıktan sonra randevu veririz demişler. Yalnız evraklar arasında çocuğun ve benim alman kimliğim lazım yazıyor onu sizler nasıl yaptınız acaba ? Fotokopisi yeterli oluyor mu ?
Acil bilgi verirseniz çok sevinirim

Ben es uzerinden basvurdum. Fotokopi yeterli oldu. Size de yeterli olacaktır. Cocugun dogum belgesi gibi seyleri orjinal istiyorlar. O evraklari orijinal olmasi isteniyor sanririm...

secomeso

Alıntı yapılan: rustem34 - Temmuz 26, 2018, 05:29:15 ÖS
Ben es uzerinden basvurdum. Fotokopi yeterli oldu. Size de yeterli olacaktır. Cocugun dogum belgesi gibi seyleri orjinal istiyorlar. O evraklari orijinal olmasi isteniyor sanririm...

O zaman tamamız. Bütün evrakları orjinal aldı .. kimlikler hariç onlar fotokopi. Bugün idataya 44TL yatırdı eşim. Yarın tekrar arayıp randevuyu alıcak. İnşAllah erken bir tarihe verirler 🙏🏼 Ve inşAllah herşeyi doğru ayarlamışız bir sıkıntı çıkmadan gelir çabucak inşAllah 🤗
Tekrar çok teşekkür ederiz

Fatoşcancan

Merhaba ben de araniza yeni katıldım. 17.07.2018 de konsolosluğa evrakları teslim ettim. 26.07.2018de eşime mektup gitmiş 16 ayrı evrak istemişler. Bunlardan bir tanesi de benim ilk eşimden olan 10 yaşı daki oğlumun velayeti ve muvafakati bende. Pazartesi evrakalrı eşime göndercem ondan sonra kaç gün sürer meraktan çatlayacağım. Allah tüm bekleyenleri sevindirsin inşAllah.

rustem34

Alıntı yapılan: Fatoşcancan - Temmuz 27, 2018, 01:21:19 ÖS
Merhaba ben de araniza yeni katıldım. 17.07.2018 de konsolosluğa evrakları teslim ettim. 26.07.2018de eşime mektup gitmiş 16 ayrı evrak istemişler. Bunlardan bir tanesi de benim ilk eşimden olan 10 yaşı daki oğlumun velayeti ve muvafakati bende. Pazartesi evrakalrı eşime göndercem ondan sonra kaç gün sürer meraktan çatlayacağım. Allah' tüm bekleyenleri sevindirsin inşAllah'.

Merhabalar,
Hangi eyalet ve sehirde esiniz. Ayrica siz nereden basvurdunuz?

Neden sordum derseniz; Ben de 13.07.2018'de Istanbul'dan basvurdum. Henuz ses yok.

secomeso

Eşim dün idataya parayı yatırdı, bugün de arayıp randevuyu aldı. Ağostos 10 vermişler randevuyu 😩 Benim hamile olduğumu ve biraz daha erkene yok mu randevu diye sorunca, en erken bu demiş. Konsoloslukta da belirtin eşinizin hamile olduğunu belki ordan hızlandırırlar demiş bakalım hayırlısı artık. Şu evrakları da bir verseydik içim daha rahat olucaktı sonradan bişey istemezler inşAllah bu sefer iyice aksar herşey 😕

secomeso

size birşey daha sorabilirmiyim acaba .. bu aile birleşimi için form doldurulması gerekliymiş .. eşim internetten çıktısını aldı fakat üzerinde ALMAN SCHENGEN VİZESİ İÇİN BVURU FORMU yazıyor 🤷🏻‍♀️ Bence bu yanlış form bilen var mı ve/veya ALMAN ÇOCUK ÜZERİ AİLE BİRLEŞİMİ için başvuru formunu nasıl ve nerden bulabilirim ? İnterneti taradım ama bulamadım. Randevumuz 10 ağostos inşAllah

BombPlanted

7 aylık bekleme sürecinin sonunda red aldım. Red sebebi olarak da almanca öğrenmek için almanyaya gelmene gerek yok türkiyede almanca öğrenebilirsin demişler. Vize bekleyenlere iyi şanslar dileyeyim herkesin gönlüne göre olsun.

yigit1987

Merhaba foruma yeni katildim.18.07.2018 de aile birlesimi vizesi icin istanbul konsolosluguna evraklarimi teslim ettim.14 gündür malesef mektup bile gitmedi.eşim türk vatandaşı.kismetse profil fotografimda görmüş oldugunuz oğlumla beraber münihe gidecegiz :)bekleyen herkesin Allah' yardımcısı olsun.umarim biran önce herkes eşine kavuşur.

rustem34

Alıntı yapılan: secomeso - Ağustos 01, 2018, 12:49:45 ÖÖ
size birşey daha sorabilirmiyim acaba .. bu aile birleşimi için form doldurulması gerekliymiş .. eşim internetten çıktısını aldı fakat üzerinde ALMAN SCHENGEN VİZESİ İÇİN BVURU FORMU yazıyor 🤷🏻‍♀️ Bence bu yanlış form bilen var mı ve/veya ALMAN ÇOCUK ÜZERİ AİLE BİRLEŞİMİ için başvuru formunu nasıl ve nerden bulabilirim ? İnterneti taradım ama bulamadım. Randevumuz 10 ağostos inşAllah'

Merhabalar,
Almanya konsolosluk sitesinde hersey yazıyor. Bu kadar zorlanmamanız gerek. Aşağıda link verdim. Bu formu doldurması gerek. Ayrıca bu formu idata da email adresinize gonderiyor...

https://tuerkei.diplo.de/blob/1794526/3c0a23b7564001774657feb0b2a3939c/91-antrag-auf-nationale-visa-und-belehrung-dt-tr-data.pdf

rustem34

Alıntı yapılan: yigit1987 - Ağustos 01, 2018, 12:04:19 ÖS
Merhaba foruma yeni katildim.18.07.2018 de aile birlesimi vizesi icin istanbul konsolosluguna evraklarimi teslim ettim.14 gündür malesef mektup bile gitmedi.eşim türk vatandaşı.kismetse profil fotografimda görmüş oldugunuz oğlumla beraber münihe gidecegiz :)bekleyen herkesin Allah''' yardımcısı olsun.umarim biran önce herkes eşine kavuşur.

Allah' senin de yardimcin olsun arkadasim. Ben de 13.07'de basvurdum. Ses yok henuz bende de. Esim yabancilar dairesine gitti. Kapaliymis herzamanki gibi. Esime pazartesi 14'den sonra telefon ile ulasabilirsiniz demisler. 3 gundur ulasamiyor. Dun yabancilar dairesine mail attik artik. Bugun de ben konsolosluga mail atacagim.

yigit1987

Alıntı yapılan: rustem34 - Ağustos 01, 2018, 08:14:08 ÖS
Allah'' senin de yardimcin olsun arkadasim. Ben de 13.07'de basvurdum. Ses yok henuz bende de. Esim yabancilar dairesine gitti. Kapaliymis herzamanki gibi. Esime pazartesi 14'den sonra telefon ile ulasabilirsiniz demisler. 3 gundur ulasamiyor. Dun yabancilar dairesine mail attik artik. Bugun de ben konsolosluga mail atacagim.
tesekkür ederim.anladığım kadarıyla birazda şansa bağlı bu vize işinin süresi.durumu takip etme gibi birşeyde yok malesef.bakalım ne olacak.siz nereye gideceksiniz?

rustem34

Alıntı yapılan: yigit1987 - Ağustos 01, 2018, 08:55:25 ÖS
tesekkür ederim.anladığım kadarıyla birazda şansa bağlı bu vize işinin süresi.durumu takip etme gibi birşeyde yok malesef.bakalım ne olacak.siz nereye gideceksiniz?

Ben Baden-Wurttemberg eyaleti arkadasim. Takip icin aslinda bir yol var. O da yabancilar dairesi. Ama ne telefona bakiyorlar ne de gorusuyorlar. Haftanin yarisi da kapalilar. Bakalim bekliyoruz biz de...

secomeso

Alıntı yapılan: rustem34 - Ağustos 01, 2018, 08:08:19 ÖS
Merhabalar,
Almanya konsolosluk sitesinde hersey yazıyor. Bu kadar zorlanmamanız gerek. Aşağıda link verdim. Bu formu doldurması gerek. Ayrıca bu formu idata da email adresinize gonderiyor...

https://tuerkei.diplo.de/blob/1794526/3c0a23b7564001774657feb0b2a3939c/91-antrag-auf-nationale-visa-und-belehrung-dt-tr-data.pdf

Evet idata yolladığı mailin son sayfasındaymış başvuru formu sonradan farkettik 😄

dkaya

Herkese Merhabalar,

Ben 2 temmuz 2018 tarihinde Aile Birleşimi vizesine başvurdum.
23 temmuz 2018 tarihinde evraklarım Almanya'ya ulaştı.
Eşimden bir takım belgeler istediler. Bunlar kira kontratı,maaş bordrosu vs.vs.
Eşim öğrenci olduğundan ötürü part time işler yapıyor. Bu yüzden de kazandığı miktar az oluyor haliyle. 500-700 euro aralığında.
Bu maaş durumu büyük bir sıkıntı yaratır mı? Eğer yaratırsa üstesinden nasıl gelebiliriz? Dava açmak gibi bazı öneriler okudum fakat zaman ve maliyet olarak çok meşakkatli görünüyor. Elbette daha sonuç gelmedi fakat önerileriniz varsa okumak isterim.
Not: "Eşimin anne babası Türk fakat kendisi Alman vatandaşı."

rustem34

Vize bekleyen, yeni başvyran kimse yok herhalde...

Nevv

Merhaba,
26.07.2018 tarihinde Almanya da 11 eylulde evlilik yapmak üzere başvurdum.Suan öğrendiğime göre evraklarım hala Istanbul konsoloslugunda. Almanya da yabancılar subesi ek olarak ayrıca davetiye istemişler daha once böyle bir belge talep edilen oldu mu?

rustem34

Alıntı yapılan: Nevv - Ağustos 08, 2018, 10:44:24 ÖÖ
Merhaba,
26.07.2018 tarihinde Almanya da 11 eylulde evlilik yapmak üzere başvurdum.Suan öğrendiğime göre evraklarım hala Istanbul konsoloslugunda. Almanya da yabancılar subesi ek olarak ayrıca davetiye istemişler daha once böyle bir belge talep edilen oldu mu?

Merhaba,
Düğün davetiyesi tarzında bir şeyden bahsediyorsan duydum. Ancak yabancilar dairesinden davet diyorsan duymadim.