2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rustem34

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Eylül 04, 2018, 04:25:38 ÖS
[quote author=rustem34 link=topic=23597.msg253192#msg253192 date=1536066856

Aslında yabancı subedeki kadın bunun için bişey demedi yani sözleşmenin süresi hakkında ama yine de içime kurt düştü. Belki memuriyetinden kaynaklı olabilir sonuçta orada bu tür işlemler 1 yıllık sözleşme ile ilerliyormuş. Çok zor bir süreç gerçekten yıprandık.  Peki ben oraya gitmeden daha oradan iş ayarlasak bu bir kolaylık sağlar mı

Arkadasim, kimine sagladigi soyleniyor ama dil olmadan gider gitmez 1k Euro'luk is yapma imkanin yok ne yazik ki. Bu nedenle cok faydali mi bilemiyorum. Ama siz dedigim yoldan gidebilirsiniz. Hazirda bir kefil ayarlayin. Basvurun. Sorun cikarirlarsa kefilimiz var deyin. Bir kagit imzalatiyorlarmis. Sonrasinda onayliyorlarmis. Duyum  ama guvenilir bir kardesimiz yeni yasadi bu durumu.

Bettyy39

Benim dilim var almancayı gayet iyi biliyorum. Bu yüzden sordum dediğiniz yolu tabi ki deneyeceğiz eğer öyle olursa. Teşekkür ederim yardımlarınız için

rustem34

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Eylül 04, 2018, 04:51:04 ÖS
Benim dilim var almancayı gayet iyi biliyorum. Bu yüzden sordum dediğiniz yolu tabi ki deneyeceğiz eğer öyle olursa. Teşekkür ederim yardımlarınız için

Dil varsa daha iyi. Ama yine de aile birlesim vizesi ile ilk gittiginiz 3 ay calisamiyorsunuz diye biliyorum. Her ikisini de deneyebilirsiniz.

Bettyy39

Aile birleşimi ile gidildiğinde 3 aylık vizede  çalışma izni oluyor bunu pasaporta yazıyorlar zaten

rustem34

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Eylül 04, 2018, 04:55:47 ÖS
Aile birleşimi ile gidildiğinde 3 aylık vizede  çalışma izni oluyor bunu pasaporta yazıyorlar zaten

Çalışma izni oluyor. Isinizi buradan ayarlayabilirseniz sorun olmaz. Ancak normalde oturum almadan orada is bulmak zor.
Ama yine de yabancilar dairesi ile gorusun bence.

Aleyna_k

Merhaba arkadaslar bi bayan buraya yazdiktan sonra tüm bayanlar buraya üsüsmeye basladilar bende üsüseyim hemen dedim :D
Bizim durumumuz biraz farkli. Biz esimle gecen yaz evlendik. Fakat kendisi rahatsizlandi bundan dolayi bizim vize isi fln olmadi yani hic basvurmadik. Cok sükür toparlandi ve yaklasik 1 aydir calisiyor. Bu kis vizeye basvurumu yapcam hayirlisiyla. Yalniz teredutdeyim acaba sorun cikar mi 1 yil bekledigimizden dolayi ve esimin iside 1 yillik süreli genelde süresiz is istiyorlarmis diye duyduk. Kendisi bu arada  orda dogma büyüme türk vatandasi. Bilgisi olan arkadaslar fikir verirse sevinirim

Bettyy39

1 yıl beklemeniz sorun değil. Sadece eğer iş sözleşmesinde deneme süresi yazıyorsa denene süresi geçmeden vermiyorlar. Şuan bizde aynı sorunu yaşıyoruz. Eşim  orada devlet memuru olmasına rağmen 6 aylık deneme süresi geçmeden vizeyi alamıyoruz. Deneme süresi yoksa sıkıntı değil.

Aleyna_k

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Eylül 04, 2018, 08:20:15 ÖS
1 yıl beklemeniz sorun değil. Sadece eğer iş sözleşmesinde deneme süresi yazıyorsa denene süresi geçmeden vermiyorlar. Şuan bizde aynı sorunu yaşıyoruz. Eşim  orada devlet memuru olmasına rağmen 6 aylık deneme süresi geçmeden vizeyi alamıyoruz. Deneme süresi yoksa sıkıntı değil.

Tsk ederim cok kötü bi durum 6 ay beklememiz gerekecekse. Peki bunu almanyada ki yabancilar subesi mi istiyor yoksa ankaradaki alman konsoloslugumu bilginiz var mi

Bettyy39

Almanyadaki yabancılar şube istiyor. Burada böyle bir bilgi vermiyorlar. Bizde aylarca vize bekledik meğer problem buymuş. Kefil durumu çözebilir
Benim de eşim yarın arayıp soracak. Yoksa bizde daha 2 ay beklemek zorundayız

Aleyna_k

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Eylül 04, 2018, 09:48:04 ÖS
Almanyadaki yabancılar şube istiyor. Burada böyle bir bilgi vermiyorlar. Bizde aylarca vize bekledik meğer problem buymuş. Kefil durumu çözebilir
Benim de eşim yarın arayıp soracak. Yoksa bizde daha 2 ay beklemek zorundayız

Ozm haberinizi beklerim. Öyle bir imkanimiz varsa bizde kefil gösterecek birini buluruz

Bettyy39

İnşAllah sorunlarımız öyle çözülür Türk vatandaşlarına gerçekten büyük zorluk çıkarıyorlar

MerveCihan

Merhaba Arkadaşlar,

aranıza yeni katıldım. ben durumu kısaca özetleyim.

17.08.2018 aile birleşimi başvurusu ANKARA'dan STUTTGART Villingen-Schwenningen'e

beklemek hepimiz için çok zor rabbim herkese sabır versin.

benim sormak istediğim soru var.

eşim alman vatandaşı bu ay orada işe başladı, ondan bordro vs. isteyebilirler mi? bilginiz var mı?

Bettyy39

Eşiniz alman vatandaşı olduğu için gelir ve bordro istemiyorlar. Sosyal yardım dahi alsanız problem değil. Merak etmeyin en fazla 1 ay içinde vizeniz gelir

MerveCihan

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Eylül 05, 2018, 01:13:15 ÖS
Eşiniz alman vatandaşı olduğu için gelir ve bordro istemiyorlar. Sosyal yardım dahi alsanız problem değil. Merak etmeyin en fazla 1 ay içinde vizeniz gelir

çok teşekkür ederim. sosyal yardım almıyor, işi gayet iyi çok şükür.
bakalım hepimiz bekleyip göreceğiz. eninde sonunda çıkacak belki ama beklemek işte..

sizde üzülmeyin kefil var ise anne baba kardeş gösterin mutlaka

Bettyy39

Bizde kefil durumunu araştıryoruz. Bakalım kabul ederlerse kefil bulacacaz. Yoksa 2 ay daha beklemek zorundayız. Evet en sinir yanı beklemek. Allah yardımcımız olsun. Sizde merak etmeyin. Benim sınava birlikte girdiğim tüm alman vatandaşı eşi olan arkadaşlarıma vizeleri 1 ayda çıktı

Bettyy39

Kefillik durumu söz konusu olduğunda peki neler oluyor eşim işsiz kalırsa yada bir yardım almak istersek yardım mı alamıyoruz bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi

MerveCihan

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Eylül 05, 2018, 02:05:08 ÖS
Kefillik durumu söz konusu olduğunda peki neler oluyor eşim işsiz kalırsa yada bir yardım almak istersek yardım mı alamıyoruz bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi

ben size şöyle bir durum izah edeyim. eşim (alman vatandaşı) işi olmasaydı ailesi üzerinden gidecektim. onlar vekalet edecekti. bunun içinde evin metrekaresi ve kayınvalidemin maaşı bana yeterli olması gerekitiği bildirildi (fakat belli bir miktar zikredilmemiş)

kısaca vekalet eden kişinin iş/sosyal durumu bu durumda önemli olacaktır diye düşünüyorum.