2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kılıçarslan

Alıntı yapılan: MerveCihan - Eylül 10, 2018, 04:39:11 ÖS
Merhaba arkadaşlar,

17.08 Cuma günü yaptığım başvuru henüz Almanya Stuttgart'a ulaşmamış :(
yine beklyeceğiz anlaşılan..

Umarım çok beklemezsiniz. İsterseniz konsolosluğu arayın 

MerveCihan

Konsolosluk yoğunluktan dolayı E-mail adresine yönlendiriyor. Zaten yönlendirmese bile ulaşmak imkansız, onlarda yoğun demek ki. açılmıyor telefonlar ..   :( çok üzüldüm.

Kılıçarslan

Anladım. Umarım en kısa sürede bilgi alabilirsiniz. Belki sizin kağıtların gideceği şube de yoğun olabilir

MerveCihan

17.08 tarihinde Ankara Almanya-Stuttgart (villingen) vizem hala sonuçlanmadı.

sizlerde durum nedir arkadaşlar. Kimse yok mu bekleyen?

Kılıçarslan

Alıntı yapılan: MerveCihan - Eylül 12, 2018, 08:48:16 ÖÖ
17.08 tarihinde Ankara Almanya-Stuttgart (villingen) vizem hala sonuçlanmadı.

sizlerde durum nedir arkadaşlar. Kimse yok mu bekleyen?

Ben daha başvuralı 1 hafta olmadığı için beklemedeyim 

rustem34

Merhaba,

Arkadaslar istisnai durumlar haricinde evraklariniz 1 ayda Almanya'da oluyor. Incelenmesi vs mektup gelmesi 2 ayi buluyor.

MerveCihan

Rüstem Bey,

o zaman 64 günüm kalmış  :( ama bunada şükür diyoruz.

rustem34

Alıntı yapılan: MerveCihan - Eylül 12, 2018, 01:20:08 ÖS
Rüstem Bey,

o zaman 64 günüm kalmış  :( ama bunada şükür diyoruz.

Merve Hn,

Ortalama bu surelerde oluyor. Ancak evraklarinizin gonderimi, esinizin bagli oldugu dairenin yogunlugu, eksiksiz evrak teslimi, sorunsuz gorusme ve esinizin memurunun durumu sureci etkiliyor. Yarin ses cikacakmis gibi hazirlikli, surecin birkac ay daha surebilecegi gibi de rahat olmaniz gerekiyor.

Assyaa

11.07 ankaradan esim aile birleşimi için başvuru yapmştı
31.08 evraklar auslânderbehördedeydi ancak bunu ben oraya gidip sordugumda dosyaya bakmasını isteyince söylediler. Bi iki gün öncesinden telefon edip sordugumda yok gelmedi demişlerdi.Ankaradan evrakların gelmesi aslında Bir aydan fazla sürmüyor
Arkadaşlar tavsiyem telefon acmak yerine bizzat gidin sorun telefonda düzgün cvp alamıyoruz malesef. Yarın inşAllah' kefil ile imza atıp eşimi vizesini onaylatacagız.

Atase

Arkadaşlar Merhaba

nikahımızı almayada yapmayı planlıyoruz.evraklar a1 nikah belgesi  vs onlarda okeyım
Sadece vizeye başvurdugumda almanyada ev tutmuş olmam gerekıyormu evlendıkten sonra orada oturuma başvurup sonra tutulabılırmı ben oradayken yoksa oncesınde tutmamızmı lazım.

bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevınırım... tşkler

nıkahını almanyada  yapanlar ıletısıme geçebilirmi ayrıca benımle.

Kılıçarslan

Alıntı yapılan: Atase - Eylül 12, 2018, 09:03:16 ÖS
Arkadaşlar Merhaba

nikahımızı almayada yapmayı planlıyoruz.evraklar a1 nikah belgesi  vs onlarda okeyım
Sadece vizeye başvurdugumda almanyada ev tutmuş olmam gerekıyormu evlendıkten sonra orada oturuma başvurup sonra tutulabılırmı ben oradayken yoksa oncesınde tutmamızmı lazım.

bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevınırım... tşkler

nıkahını almanyada  yapanlar ıletısıme geçebilirmi ayrıca benımle.

Hocam ben iki yıl önce Almanya'da evlendim. Öyle bir şart yok zaten nikahtan sonra aile birleşimi için Türkiye ye döneceksin vizen bitince

Atase

Pekı sen orda nikah yaparken orada  vize başvurunu nasıl yaptın ulusal vizemi yoksa aile birleşimi vizesimi aldın gitmeden bize söylenen a1 belgesi olunca yanında nıkahtan sonra kalınabılır cevabını aldık ama bende tereddütteyim tabiki

Atase

Pardon turist vizesi olcaktı ulusal vize yerine gerçi aile birleşimiyle aynı şey

Kılıçarslan

Alıntı yapılan: Atase - Eylül 12, 2018, 11:00:53 ÖS
Pardon turist vizesi olcaktı ulusal vize yerine gerçi aile birleşimiyle aynı şey

Nişanlın sana davetiye gönderecek nikah dairesinde ki termin kağıdıyla birlikte. Sana turist vizesi verilecek. Bende nikahtan sonra eşimle yabancılar polisine gittim ve Türkiye'de yapmam gerektiği söylendi aile birleşim vizesinin.

Atase

Benım shengen almakta bı sıkıntım yok şuan bile vizem var gideyim nikah yapım ozaman bize söylenen senın dediğin gibi davetiye nikah günü belirlenen evrak sonrasında ulusal vizeye başvurmam gerektiği akabınde donmeden oturuma başvurabılıyormusum  vs türist vizesi vereceklerse ben niye gideyim geri geleyım tekrar başa doneyım mantıksız bunların işide cidden

Kılıçarslan

Eğer şuan vizen varsa herhangi birşey yapmana gerek yok. Zaten A1 belgende hazırsa orada bir şansını deneyebilirsin.

Nesibi

Alıntı yapılan: Atase - Eylül 12, 2018, 11:10:38 ÖS
Benım shengen almakta bı sıkıntım yok şuan bile vizem var gideyim nikah yapım ozaman bize söylenen senın dediğin gibi davetiye nikah günü belirlenen evrak sonrasında ulusal vizeye başvurmam gerektiği akabınde donmeden oturuma başvurabılıyormusum  vs türist vizesi vereceklerse ben niye gideyim geri geleyım tekrar başa doneyım mantıksız bunların işide cidden
Evet mantiksiz ama aile birlesimi vizesi icin mecburen Turkiyeye doneceksiniz. Bende nikahimi Almanya da yaptim dediginiz gibi gidip gelmek olmasin diye fakat oyle bir durum yok ne yazikki ne olursa olsun aile birlesimi vizesi icin Turkiye ye donmeniz gerekecek. Basvurunuzu yapicaksiniz vizeniz cikacak tekrar gideceksiniz. Zaten bu durum suanda tartisma konusu fazlasiyla umarim yasalar degisir ve bizden sonrakiler bu eziyeti cekmek. byby:)