2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kartal10

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Kasım 15, 2018, 03:52:03 ÖS
Daha 1 hafta olmuş siz başvuru yapalı. Bu ne acele. Aralık ayı ortasını bile bulur. Zaten size en az 90 gün diyorlar. Mavi kartlı değilseniz o vize 15 günde gelmez. En az 1 ay bekleyin

en az 90 gun diye bsy soylenmiyor yanlis bilgi vermeyelim. 20 gun icinde pasportu gelen arkdaslarim var. 3 ay bilgi vermem haklari var yani kisaca 3 ay bsy sormayin dyorlar size 3 ay sonra olur  dye bsy denmiyor konsoloslukta . esiniz almanya dogumlu ve sadece alman vatandasligi varsa islemler dha hizli olur olumlu veya olumsuz. konsoloslukta size 3 haftada surer 3 ayda sure bilir kesin bilgi veremem dyor. esinizin maasi iyise ve is yeri kontratı sinirsizsa buda büyük bi etken .

Dagdelen62

3 ay gecmisse neden konsoloslugu arayip bilgi almiyorsun ki almanca mail yaz konsolosluga elbet bi bilgi verirler.
ins hayirli bi sonuc alirsin dil kursundaki hocaya sordum iki hafta daha bekle dedi o yüzden ama sabredemiyorum bu hafta içinde izmir konsolosluğuna mail çekmeyi düşünüyorum eşim ordaki görevlilere soruyor ama bi yanıt alamıyor malesef eşim leipzig de oturuyor çok yoğun olduğunu düşünmüyorum bilen var mı orası yoğun mu acaba

Dagdelen62

Bu arada geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim kartal10 kimseden bi cevap alamıyorum çünkü olumsuz olması korkutuyor beni bu ikinci başvurum yeniden işlemlere başlamak çok kötü beklemek çok zor bizim de gözümüz korkuyor biraz sorunca bize zıt giderler mi diye

Lilalala

Alıntı yapılan: Dagdelen62 - Kasım 18, 2018, 02:20:18 ÖS
Bu arada geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim kartal10 kimseden bi cevap alamıyorum çünkü olumsuz olması korkutuyor beni bu ikinci başvurum yeniden işlemlere başlamak çok kötü beklemek çok zor bizim de gözümüz korkuyor biraz sorunca bize zıt giderler mi diye

Umarım kısa sürede olumlu dönüş alırsınız. İlk başvurunuz niçin reddolmuştu? Yani belirttikleri gerekçe nedir? Buna göre de fikir yürütülebilir.

Süre de biraz memurun izinde olmasına, ve çalışan sayısına göre de değişiyormuş. Berlin de çok yoğun ama hızlı çıkıyor gibi, köln gecikiyor. Burda yazanlara göre söylüyorum.

6 Kasım İzmir'den başvurduk hayırlısı.

Dagdelen62

Alıntı yapılan: Lilalala - Kasım 18, 2018, 04:30:29 ÖS
Umarım kısa sürede olumlu dönüş alırsınız. İlk başvurunuz niçin reddolmuştu? Yani belirttikleri gerekçe nedir? Buna göre de fikir yürütülebilir.

Süre de biraz memurun izinde olmasına, ve çalışan sayısına göre de değişiyormuş. Berlin de çok yoğun ama hızlı çıkıyor gibi, köln gecikiyor. Burda yazanlara göre söylüyorum.

6 Kasım İzmir'den başvurduk hayırlısı.
hayırlı olsun inşAllah erken çıkar 36 € yüzünden red yedik malesef ve bunu eşime bildirmediler yoksa tamamlardık inşAllah olumlu bir cevap gelir eşim leipzig de oturuyor memurlar eşime cevap vermedikleri için bilemiyoruz izindeler mi değiller mi diye size de çok teşekkür ederim insan beklerken çok geriliyor toplum baskısı da oluyor ister istemez

Lilalala

Alıntı yapılan: Dagdelen62 - Kasım 18, 2018, 08:17:20 ÖS
hayırlı olsun inşAllah' erken çıkar 36 € yüzünden red yedik malesef ve bunu eşime bildirmediler yoksa tamamlardık inşAllah' olumlu bir cevap gelir eşim leipzig de oturuyor memurlar eşime cevap vermedikleri için bilemiyoruz izindeler mi değiller mi diye size de çok teşekkür ederim insan beklerken çok geriliyor toplum baskısı da oluyor ister istemez

Teşekkür ederim, inşAllah zaten bekledik a1 sınava çalış tarih al derken 2 ay. Dediğiniz gibi çok zor bir süreç beklemek. Sizin gerçekten büyük bir şanssızlık olmuş demek ki arada bir arayıp kovalamak gerekiyor her ne kadar arama deseler de.

Dagdelen62

Alıntı yapılan: Lilalala - Kasım 18, 2018, 08:46:50 ÖS
Teşekkür ederim, inşAllah' zaten bekledik a1 sınava çalış tarih al derken 2 ay. Dediğiniz gibi çok zor bir süreç beklemek. Sizin gerçekten büyük bir şanssızlık olmuş demek ki arada bir arayıp kovalamak gerekiyor her ne kadar arama deseler de.
aynen bi de stresleri daha çok sınav stresi konsolosluk stresi bekleme hepsine değiyor çok zor Evet malesef büyük bi şansızlık inşAllah bu sefer iyi olur rabbim bütün bekleyenlerin yardımcısı olsun inşAllah hayırlı haberler alırız rica etsem paylaşımlarınıza devam eder misiniz

Dagdelen62

Bu arada izmir daha geç yolluyor evrakları ankara on günde yollamıştı arkadaşlardan soruyorum benim eşime üç haftada evrak yolladılar iki ay oluyor evrakları içeri vereli iki hafta önce de eşimin evini kontrole gitmişler tamam demişler bakalım bu hafta mutlaka konsolosluğu arayacağım

Berk420

Ben de 26 Kasım'da İzmir'de başvuracağım.
Umarım çok bekletmezler.
Eşim Alman vatandaşı.
Yaşadığı yer Montabaour'a bağlı. Çok kalabalık bir yer değil. Hızlı geleceğini umuyorum, umarım öyle olur. Diğer tüm arkadaşlara da bol şans diliyorum...

Dagdelen62

Alıntı yapılan: Berk420 - Kasım 18, 2018, 09:47:34 ÖS
Umarım çok bekletmezler.
Eşim Alman vatandaşı.
Yaşadığı yer Montabaour'a bağlı. Çok kalabalık bir yer değil. Hızlı geleceğini umuyorum, umarım öyle olur. Diğer tüm arkadaşlara da bol şans diliyorum...
rabbim yardımcımız olsun Allah kolaylık versin ben de izmirden başvuru yaptım eşim türk vatandaşı üç hafta içinde evrak istediler 16 Ağustos da başvuru yaptım ve hala bekliyorum üç ay oldu ankara daha erken gönderiyormuş öyle dediler ama hakkınızda hayırlısı olsun

Lilalala

Alıntı yapılan: Dagdelen62 - Kasım 18, 2018, 09:03:20 ÖS
Bu arada izmir daha geç yolluyor evrakları ankara on günde yollamıştı arkadaşlardan soruyorum benim eşime üç haftada evrak yolladılar iki ay oluyor evrakları içeri vereli iki hafta önce de eşimin evini kontrole gitmişler tamam demişler bakalım bu hafta mutlaka konsolosluğu arayacağım

Ben bir ilerleme oldukça yazacağım. Sizin de hayırlı haberlerinizi bekliyoruz bu hafta içi inşAllah vizenizi almış olursunuz. Evet Ankara'dakiler hızlı alıyor gibi 🤔

Lilalala

Alıntı yapılan: Berk420 - Kasım 18, 2018, 09:47:34 ÖS
Umarım çok bekletmezler.
Eşim Alman vatandaşı.

Size de bol şanslar..
Benim eşim de Alman vatandaşı, hızlı olmasina dair tek umudumuz😊 christmas tatilinden önce çıkarsa şanslıyız, yoksa bir 20 gün uzar işimiz 😬

Berk420

Umarım kısa sürede ulaşırız arkadaşlar... ne diyeyim. Zor gerçekten.
Evet sanırım İzmir'den yapılan başvurular daha geç oluyor. Gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla öyle gözüküyor.
Gelişmeleri buraya yazacağım mutlaka. Bizden sonrakilere yardımcı olmak adına.

Berk420

Alıntı yapılan: Lilalala - Kasım 18, 2018, 10:17:02 ÖS
Size de bol şanslar..
Benim eşim de Alman vatandaşı, hızlı olmasina dair tek umudumuz😊 christmas tatilinden önce çıkarsa şanslıyız, yoksa bir 20 gün uzar işimiz 😬

Teşekkürler, size de bol şans :)

Evet Christmas sıkıntı... 2 günlük tatilleri var ve Christmas yaklaştığı için tatil hakkını memurlar da fazla. Bu vize olayı tamamen şans gerçekten

Dagdelen62

Alıntı yapılan: Lilalala - Kasım 18, 2018, 10:12:44 ÖS

Ben bir ilerleme oldukça yazacağım. Sizin de hayırlı haberlerinizi bekliyoruz bu hafta içi inşAllah' vizenizi almış olursunuz. Evet Ankara'dakiler hızlı alıyor gibi 🤔
inşAllah ben de yazmaya devam edeceğim yaşadıklarımı en azından yardımcı olurum belki Evet öyle bir durum var malesef

Dagdelen62

İnşAllah yılbaşına kalmaz bayağı tatil yapıyorlar çünkü o zaman geçen sene aralıkta başvuru yapmıştım yılbaşı sevgililer günü işçi bayramı anlayacağınız bütün bayramları gördük ve tam beş buçuk ay sonra cevap geldi hem de olumsuz hayırlısı diyoruz inşAllah bu sefer olur çok kötü beklemek insanın elinden hiçbirşey gelmiyor çünkü

Nurserkan

Merhaba, öncelikle vize bekleyen herkesin Allah yardımcısı olsun . Bu iş gerçekten şans işi. İzmir Ankara farketmiyor bana kalırsa , ben İzmir den başvurdum , bazı arkadaşlar 20 günde bazısı tam 1 ayda gitti, iki arkadaş aynı zamanda başvurduk 3 ay oldu ikimiz kaldık ve ilk biz başvurduk geriye kalan 14 arkadaş gitti yerleştiler bile. Sanırım yaş evlenme boşanma çocuk faktörleri, gideceğimiz yer , ve soyadınız ın ilk harfi hepsi önemli . Bizden evrak istediler 1 ay oldu teslim ettik hala ses yok soyadımız A ile başladığı için ve Suriyelilerin de a ile başladığı için dahada beklememiz gerektiği söylendi, memur 6 ay süreceğini söylüyor sanırsam bizede taktı.. Aralık tada tatilleri başlıyor ve Ocak 5 i falan yanılmıyorsam tatilleri bitecek 1,2 hafta içinde gelirse ne ala gelmezse Ocak sonu Şubat artık keyiflere göre.