2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dagdelen62

Alıntı yapılan: Ela.a - Aralık 07, 2018, 10:44:42 ÖS
Istenilen evraklar verilince yabancilar subesine gerçekten 1 2 gün içerisinde vize geliyomu okudugum kadariyla genelde oyle yazmislar sizde böyle bisey demissiniz acaba geç gelen var mı yorum yapabilir misiniz
benim eşim evrakları içeri vereli üç ay oluyor ve vize gelmedi üstelik sorduğumuzda bekleyeceksiniz diyorlar ama bu benim için geçerli arkadaşımın eşi evrakları içeri teslim ettikten 20 gün sonra vizesi geldi bölge bölge değişiyor belli olmuyor

Ela.a

Anladim yasa ve evlenip bosanmaya gorede degisiyo onlar yaa 😏

Hallonbasi

Alıntı yapılan: Bettyy39 - Aralık 05, 2018, 05:36:20 ÖÖ
Bende geleli bir hafta oldu. Oturum süresi  eyaletlere göre yada kişiye göre değişiyor sanırım. 1 yıllık alanda oluyor 3 yıllık ta. Ben daha gitmedim ne kadar uzatacaklar bilmiyorum. Oturum sınırlı şuan. Öyle hemen sınırsız oturum vermiyorlar. İlk etapta 6 aylık ta verebilir en fazla 3 yıllıkta.. Kurslara katılırsanız işiniz daha kolay olur. Kursu bitiminde direk 3 yıllık veriyorlar. Bu yüzden ilk işiniz kursa yazılmak olsun. Yabancılar şubeye gittiğinizde zaten size kurs listesi veriyor. Bence vakit kaybetmeden kurslara yazılın. Ve özellikle erkekler tam zamanlı işe girebilmeniz için kurs size %100 lazım yoksa 480 euroya kadar sadece part time çalışabilirsiniz. Ayrıca bende aylarca bekledim. O kadar da can atılacak bir yer değil. Banada diyorlardı Türkiyenin tadını çıkar haklıymışlar. Burada Alışık olmadığınız bir sürü şeyle karsılacaksınız. Evli olup aile düzenini bozanlara lafım yok. Fakat yeni evlenip gidecekler olanlar bence bu kadar aceleci olmayın derim. Almanya o kadarda matah bir yer değil;)

Geçtiğimiz pazar günü geldim dalı günü yabancılar polisine gittik eşimle hic bise sormadılar direk 3 yıllık verdiler bana 🤣🤣

Dagdelen62

Alıntı yapılan: Ela.a - Aralık 07, 2018, 11:57:14 ÖS
Anladim yasa ve evlenip bosanmaya gorede degisiyo onlar yaa 😏
valla bilmiyorum arkadaşın eşi daha önce evlilik yapmış iki de çocuk var ilk evliliğinden şimdi de iki tane var 20 günde gitti 😁 bizde böyle bir durum yok ve beklemedeyiz

Nesibi

Alıntı yapılan: Hallonbasi - Aralık 08, 2018, 01:39:25 ÖÖ
Geçtiğimiz pazar günü geldim dalı günü yabancılar polisine gittik eşimle hic bise sormadılar direk 3 yıllık verdiler bana 🤣🤣
walla cok sanlisiniz hangi sehire geldiniz?

Berk420

Arkadaşlar bizim evraklar ulaşmış oraya ve eşime Pazartesi günü için randevu verdi oradaki sorumlu kişi. Tahminen kaç gün içerisinde çıkar vizem ?

funmanias

Alıntı yapılan: Berk420 - Aralık 08, 2018, 12:36:10 ÖS
Arkadaşlar bizim evraklar ulaşmış oraya ve eşime Pazartesi günü için randevu verdi oradaki sorumlu kişi. Tahminen kaç gün içerisinde çıkar vizem ?

26.11.2018 izmir başvuru yapmıştınız değilmi ? ve 07/12/2018 de de eşinize çağrı gitti doğrumuyum ?

Berk420

Alıntı yapılan: funmanias - Aralık 08, 2018, 03:11:13 ÖS
26.11.2018 izmir başvuru yapmıştınız değilmi ? ve 07/12/2018 de de eşinize çağrı gitti doğrumuyum ?
evet doğru. Pazartesi günü de görüşmesi var. dün aradılar bizi, pazartesi gününe randevu verdiler. gerekli tüm evraklar ellerindeymiş fakat yüz yüze görüşmek istemiş oradaki sorumlu Beyefendi

funmanias

Hadi hayırlısı bir sorun olmadığında 1-2 gün içinde vize çıkıyor normal de bakalım nasıl olucak bol şans 🍀

Berk420

Alıntı yapılan: funmanias - Aralık 08, 2018, 09:33:45 ÖS
Hadi hayırlısı bir sorun olmadığında 1-2 gün içinde vize çıkıyor normal de bakalım nasıl olucak bol şans 🍀

Çook teşekkürler! Hepimizin şansı bol olsun :)

yankee505

Merhabalar,
Başvuru tarihi   14.09.2018
İstikamet   Berlin
Mektup ile eksik evrak teslimi  24.10.2018

Eşim çifte vatandaş oludğu için gelen mektupla beraber vatandaşlığa geçiş belgesi ve nüfustan bilgilerine, geçmişine bakabilir miyiz diye izin istediler. Biz de 24.10.2018 tarihinde mektupla istenilen belgeleri gönderdik ve 25.10.2018 tarihinde iletildi. Önümüzdeki hafta ile 3 ay dolmuş olacak. Var mıdır aynı durumda olan ya da yol gösterecek olan*
Sevgiler

Dagdelen62

Alıntı yapılan: yankee505 - Aralık 09, 2018, 07:26:50 ÖS
Merhabalar,
İstikamet   Berlin

Eşim çifte vatandaş oludğu için gelen mektupla beraber vatandaşlığa geçiş belgesi ve nüfustan bilgilerine, geçmişine bakabilir miyiz diye izin istediler. Biz de 24.10.2018 tarihinde mektupla istenilen belgeleri gönderdik ve 25.10.2018 tarihinde iletildi. Önümüzdeki hafta ile 3 ay dolmuş olacak. Var mıdır aynı durumda olan ya da yol gösterecek olan*
Sevgiler
biz de eksik evrak yoktu 16.08.2018 izmirden başvuru yaptım eşim 26.09.2018 de evrakları içeri verdi 05.11.2018 de gidip evini kontrol ettiler ev 75 metrekare çocuk yok şimdilik evin metrekaresini evraklarla beraber verdi ama kontrol etme gereği duymuşlar demek ki 4 aydır bekliyorum bir cevap alamadık aldığımız tek cevap bekleyin oldu bilmiyorum hayırlısı deyip bekliyoruz biz de

Dagdelen62

Alıntı yapılan: yankee505 - Aralık 09, 2018, 07:26:50 ÖS
Merhabalar,
İstikamet   Berlin

Sevgiler
istikamet leipzig

yankee505

Alıntı yapılan: Dagdelen62 - Aralık 09, 2018, 10:53:12 ÖS
istikamet leipzig

Sanırım memur bey ciddi anlamda sinir oldu. Bu süreçte 2 defa mail attık ve sitemkar cevaplar aldık. Sanırım bakmak istemiyor belgelere.

funmanias

Alıntı yapılan: yankee505 - Aralık 10, 2018, 01:10:43 ÖÖ
Sanırım memur bey ciddi anlamda sinir oldu. Bu süreçte 2 defa mail attık ve sitemkar cevaplar aldık. Sanırım bakmak istemiyor belgelere.

yasala süreç 3 ay sanırım ama almanyada farklı olabilir. Yabancılar polisinde çalışan kişi de yabancı düşmanı olabilir. Yasal süre geçti ve herhangi bir açıklama da alamıyorsanız almanyada ki eşiniz çalışan hakkında şikayette bulunsun derim ! ilgili mercilere

Berk420

Arkadaşlar eşim bugün görüşmeye gitti ve ilgili memur gerçekliğine inanarak bugün Türkiye'ye yazı yazacağını ve ileteceğini söylemiş...

Tahminen kaç gün içerisinde gelir vizem? Böyle bir durum yaşayan olduysa beni yeşillendirirse sevinirim.

m33m

eşim alman vatandaşı ve memur ısrarla maaş bordrosu talep ediyor ve yeterli değil, görüştüğümüz yaklaşık 15 avukat ve yasalar, yüzlerce metinden sonra kesinlikle yasal bi iş yapmadığından eminiz ama diretiyor..

avukatla yazı yollatıcaz tavsiyesi olan var mı?