2018 vize bekleyenler

Başlatan Ezggg, Ocak 02, 2018, 10:31:25 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Strong1903

Alıntı yapılan: Göztepe 35 - Mart 27, 2019, 03:41:50 ÖS

Kardeşim merhaba bende 19 Mart'ta çocuk üzerinden başvuru yaptım ..senin durumu merak ettim..benım eşim ve çocuğum Alman vatandaşı..çocuğum 7 aylık..senin durumun nasıl ? En kısa zamanda alırsın vizeyi inş

Kardeşim 3 gün önce almanyadaki eşimin ikamet adresine mektup geldi benim başvurumla alakalı forum doldurmasını istenmişler bide pasaportunu eşimin oda bugün gönderdi mektup bakalım kısmet olursa onlarda konsolosluğa onay verecekler benim tam 72 gün içinde oldu muhtemelen sende bekleyeceksin eşin almanyadaysa bağlı olduğu yabancı şubeye gidip sorsun oradan bilgi verirler

Strong1903

Alıntı yapılan: Strong1903 - Mart 29, 2019, 12:24:15 ÖS

Kardeşim 3 gün önce almanyadaki eşimin ikamet adresine mektup geldi benim başvurumla alakalı forum doldurmasını istenmişler bide pasaportunu eşimin oda bugün gönderdi mektup bakalım kısmet olursa onlarda konsolosluğa onay verecekler benim tam 72 gün içinde oldu muhtemelen sende bekleyeceksin eşin almanyadaysa bağlı olduğu yabancı şubeye gidip sorsun oradan bilgi verirler

Benim eşimle çocukta alman vatandaşı bakalım hakkımızda hayırlısı aslında ret vermek gibi bir lüksleri yok sonuçta ailemizden uzakta yaşam süremeyiz eğer ret verirlerse dava açacağım ben bekliyorum benim 15 aylık çocuk

Göztepe 35

Alıntı yapılan: Strong1903 - Mart 29, 2019, 12:24:15 ÖS

Mesajını görmeden 3 saat önce mektup gelmiş eşimede..aynı şeyleri istemişler..23 nisana kadar teslim edilsin diye..hayırlısı olsun

faust07330

Arkadaşlar Allah hepimizin yardımcısı olsun ben şubat 2019da izmirde almanyada evlilik için başvurup evrakları verdim bugün ben işteyken beni izmirden aramışlar acaba neden aramışlardır bir fikri olan varmı

Cengiz87

Almanya da  evlenmek üzere 8 Nisan Başvurumu yaptım 18 Nisan evraklarım almanya' ulaştı burada davetiye istemişler evraklara ek olarak mail attım nasıl davetiyeyi ulaştırrayım diye konsolosluğa artık haftaya mail ile yada elden teslim edicem konsoloslukta görüştüğüm bayan söylemişti isteyebilirler diye gerçekten Pozitif biriydi kasmayın her şey  olumlu geçiyor bu arada Alman vatandaşı Nişanlım ondan istenilenler Kalacağımız yerin kontratı ve maaş bodurosu Almanya'daki büro 23. Nisan Salı günü evraklarınızı getirin mayıs ortası veya mayıs sonu vizeniz cıkar demişler artık beklemedeyiz ☺️

AlmanyaFatihi

Alıntı yapılan: Cengiz87 - Nisan 18, 2019, 12:44:47 ÖS
Almanya da  evlenmek üzere 8 Nisan Başvurumu yaptım 18 Nisan evraklarım almanya' ulaştı burada davetiye istemişler evraklara ek olarak mail attım nasıl davetiyeyi ulaştırrayım diye konsolosluğa artık haftaya mail ile yada elden teslim edicem konsoloslukta görüştüğüm bayan söylemişti isteyebilirler diye gerçekten Pozitif biriydi kasmayın her şey  olumlu geçiyor bu arada Alman vatandaşı Nişanlım ondan istenilenler Kalacağımız yerin kontratı ve maaş bodurosu Almanya'daki büro 23. Nisan Salı günü evraklarınızı getirin mayıs ortası veya mayıs sonu vizeniz cıkar demişler artık beklemedeyiz ☺️
Merhaba, nasıl davetiye istediler? Siz evrakları teslim ettikten sonra Türkiye'de ki konsolosluk sizden Almanya'da ki eşin size davetiye göndermesini mi istediler?

Cengiz87

Evet aynen almanya da eyalet sistemi olduğu için her şehir faklı evrak talebinde bulunuyor  bana gelen mail de yazıyordu benden de davetiye istediler eşimin göndermesi gerekmiş evrakları hazırlayıp vericek haftaya Salı o günde davetiye alıcak ve eletronik yolla yada elle teslim edicem bende ama konsolosluk bana bunların olabileceğini söyledi hatta tekrar seni buraya çağırabiliriz dediler ama kafanızda çok soru işareti olmasın en önemlisi kalıcağınız yer eşinizin yeterli düzeyde geliri olması gerisi kolay ve kısa sürede halledilecek şeyler

Cengiz87

Alıntı yapılan: zombielord - Nisan 18, 2019, 04:56:30 ÖS
Merhaba, nasıl davetiye istediler? Siz evrakları teslim ettikten sonra Türkiye'de ki konsolosluk sizden Almanya'da ki eşin size davetiye göndermesini mi istediler?

Senish

7 şubat 2019 izmir görüşme
13 şubatta eksik evrak tamamladım
2 nisan mektup geldi eşimin pasaport fotokopisini istediler, birde belge imzalattılar bize evlilik sözleşmesi gibi bişeydi evrak aynı zamanda bilgilerimiz yazıyordu, yabancılar polisi bunları istemiş aynı gün gönderdik hala bir haber yok 65 gün oldu başvuru yapalı, mektup geleli 17 gün oldu böyle bir belgeyle karşılaşan oldu mu arkadaşlar eşim alman vatandaşı bu arada.

Vize bekleyen

Merhaba .... 1 kasim 2018 Başvuru  ve cvp halà yok. 180 gün demeye 4 gün kaldı

arash007

Merhaba bu apostilli evraklarin fotokopisini nasil aldiniz?Evragin üzerine kocaman apostil kagidi zimbaladilar asil evrak altta kaldi.Nasil fotokopi aldiniz yardimci olurmusunuz? Bu hafta randevum var.

Aras.2019

Merhaba arkadaşlar öncelikle tüm vise bekleyen arkadaşlarıma sabır diliyorum umarım herkesin Vizesi en kısa sürede çıkar Allahtan umut kesilmez kendinizi üzmeyin strese sokmayın eşim Türk vatandaşı süresiz oturma iznine sahip 29.ocak ankara aile birleşim başvurumu yaptım 99 gün oldu evine mektup vs herhangi birsey gitmedi  hiç bir ses seda yok eşim yabancılar şubesine gittiğinde baştan atmışlar ilk defa e-mail attım 4 Mayıs da ankara ya cvp da gelmedi yarın yine gidicek bakalım ne dicekler inş herkesin vizesi tez zamanda gelir bu mübarek Ramazan ayında 🙏🏻

Aras.2019

Alıntı yapılan: Vize bekleyen - Nisan 26, 2019, 08:26:08 ÖS
Merhaba .... 1 kasim 2018 Başvuru  ve cvp halà yok. 180 gün demeye 4 gün kaldı
Kardeşim niye bu kadar sürdü gerçi benim arkadaşımın ki 6 buçuk ay sürdü

Cengiz87

Ve 8 nisan başvurumuzu yapmıştık bugün yurtiçi kargodan msj geldi yarın kargo ulaştırılacak DİE herşey olumluydu işşAllah hayırlısıyla yarın istediğimiz vizeyi alıp sevdiğimize kavuşucaz yarın tekrar yazıcam

Vize bekleyen

Merhaba 188 gün oldu. Ne izmir ne Almanya dan cevap alıyoruz. Bukadar beklemeye red alırsam ..... ne yapmalı bilen var mı

yeniceri57

Alıntı yapılan: Vize bekleyen - Mayıs 09, 2019, 05:39:45 ÖS
Merhaba 188 gün oldu. Ne izmir ne Almanya dan cevap alıyoruz. Bukadar beklemeye red alırsam ..... ne yapmalı bilen var mı

baya bir anormal durum sizinkisi ya. 190 gün ne demek. bana kalirsa söyle yapin. tabi konunun uzmani degilim sadece bir fikir..
kesin gerekli yerlere gitmissinizdir aramissinizdir. ancak belli ki bunlar bu kadar süre zarfinda sizi takmamislar. bir yurtdisi vizelerine bakan almanya da bulunan avukat bulun. ilk defasinda söyle okkali bir mail göndersin oraya da yazsin mesela 2 hafta süre icinde bir cevap gelmezse biz yasal haklarimizi kullanacagiz diye. hem almanyadan hemde türkiyeden avukat araciligiyla böyle bir mektup yazarsaniz olayin ve sizin ciddiyetini anlayabilirler. eger esinin almanyada Rechtschutzversicherung varsa bunu ücretsiz olarak almanya da avukat yapar. sende artik mecbur para vereceksin bir mektup ve ya mail atmasi icin.

Cengiz87

08.04.2019 başvuru Almanya'da evlenmek üzere aile birleşimi vize başvurum 8 mayıs vize basılmış kargo ile 9 mayıs gönderildi 10 mayısta bana ulaştı darısı bekleyenlere en yakın zamanda mutlu haber alırsınız inşAllah