Ne yapmam gerekiyor

Başlatan Vladimir, Mart 11, 2018, 01:39:18 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vladimir

Arkadaşlar merhaba, ben foruma yeni üye oldum ve vize sürecim hakkında yazmak artı sizlerden bilgi almak istiyorum. Bundan iki sene önce turist vizesi ile Almanya ya gittim ve orada evlendim daha sonra Tr ye geldim Almanca A1 sertifikasını da aldıktan sonra aile birleşimi vizesine başvurdum ve belli bir süre sonra çapraz sorguya çağrıldım sorgu iyi geçmesine rağmen 2 hafta sonra red geldi. Sebep olarak herhangi özel birşey göstermediler. Ama ben yaştan dolayı sıkıntı çıkardıklarına eminim çünkü eşim benden 38 yaş büyük. Red üzerine itiraz ettim ve benden evliliğe dair kanıt göndermemi istediler ben de birkaç fotoğraf ve yararlı olabilecek birkaç kanıt gönderdim. Şu an ben itirazı yapalı 3 ayı geçiyor ve hala bir haber yok sizce ne yapmalıyım bu durumda daha önce eşiyle arasında bu derecede yaş farkı olup bu süreçleri yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

suluboya

Bosanman gerekiyor.. Sen dogdugunda 38 yasinda olan bir kadinla evlendiginde degil almanya, suriyeden bile aile birlesimi vizesi alamazsin..keske daha önce sana yardimci olma sansimiz olsaydi.kesinlikle evlenme derdim.

Vladimir

Alıntı yapılan: suluboya - Mart 11, 2018, 03:03:02 ÖS
Bosanman gerekiyor.. Sen dogdugunda 38 yasinda olan bir kadinla evlendiginde degil almanya, suriyeden bile aile birlesimi vizesi alamazsin..keske daha önce sana yardimci olma sansimiz olsaydi.kesinlikle evlenme derdim.

Aslında mantık olarak doğru söylüyorsun fakat sonuçta iki tarafında karşılıklı rızası var ve ortada resmî bir işlem var ayrıca aralarında aşırı yaş farkı olup evli olan bir sürü insan var dünyada

fuk_18

dostum dogru diyon yas farki olupda evli insan cokda yas farki 10 20 yas olur 38 yas fark olupda bu gercek evlilik formalite degil inandirma sansin %0 vize vermiceklerdir sana, keske kacak olarak kalsaydinda evlenmesiydin arkadasin dedigi gibi bosan bu evlilikden turist olarak git almanyaya orda geri dönme iltica yap

senin yasin kac bu arada

Vladimir

Peki itirazdan sonra gelecek olan muhtemel redde karşı mahkemeye başvurmam da gereksiz mi olur. Bir de Almanya yabancılar dairesi bizim açımızdan sorun yok dedi yani sıkıntı Tr de ki konsolosluktan kaynaklanıyor. Bu durumda turist olarak Almanya ya gidip boşanmadan iltica başvurusu yapsam aile birleşimi gerçekleşir mi sizce çünkü sonuçta Almanya bu evliliğe onay verdi

fuk_18

iltica yaptigin zaman aile birlesimi olmaz senin burdaki kimse gercek evlilik oldugunu sanmiyor o yuzden evlilik unut suanlik iltica yapinca bosanma davasi acarsin

Vladimir

Cevabın için teşekkür ederim ama aslında demek istediğim şu ki turist olarak Almanya ya gidip ilk olarak eşimle birlikte yabancılar dairesine giderek ben tüm resmî ve gerekli koşulları sağlamama ve sizin onayınıza rağmen Tr de ki konsolosluktan aile birleşimi vizesi alamadım eşimden boşanmak istemiyorum ve burada kalmak istiyorum desem bir sonuç alabilir miyim ve aksi bir durumda iltica başvurum nasıl sonuçlanır onu merak ediyorum

fuk_18

hic birsey yapmazlar saniyorum avukata vercesin o zamanda hem vaktin hemde paran gidecek turist vizesi alabiliyorsan al git iltica yap o zaman cunku türkiyedeki konsoloslugun kararlarinida dikkate aliyorlar

muhendus

Şu saatten sonra turist vizesi alman zor, adamlar aile birleşimini reddettikten sonra genelde gelen geri dönmeyecek diye turist vizesi de vermiyor.

Vladimir

Alıntı yapılan: muhendus - Mart 14, 2018, 06:56:50 ÖS
Şu saatten sonra turist vizesi alman zor, adamlar aile birleşimini reddettikten sonra genelde gelen geri dönmeyecek diye turist vizesi de vermiyor.
Yani yapacak hiçbir şey yok mu resmî bir şekilde evlilik yapmışım evliliğin gerçek olduğuna dair yeterli kanıta sahibim ve hukuki olarak avantaja sahip olduğumu düşünüyorum ne insanlar var yaşıtları ile evleniyor fakat formalite icabı bu şekilde vize alıyorlar en azından denetim mekanizması genişletilmeli

fuk_18

yok maleseft hukuk zaten yok almanyada gelince görceksin hukukun kimlere oldugunu o konulara hic girmeyelim isin zor sen sureci yinede burda paylas muhakkak