Oturum Kartı

Başlatan Jonas, Ekim 08, 2018, 02:43:08 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Jonas

Merhaba arkadaşlar ben forumda yeniyim ve bir sorum var yaklaşık iki hafta önce yabancılar dairesinden oturumumu aldım oturum 3 yıllık fakat görevli memur direk pasaporta bastı buradan okuduğum kadarıyla oturum kartı olayı varmış sizce neden bana kart verilmedi ya da sonradan mı gönderilecek bir de kursa başlamam gerekiyor fakat eşim onaylı kursu aradı biz ücretsiz sanıyorduk ücret ödememiz gerektiği söylendi bilgisi olan arkadaşlar süreç konusunda yardımcı olursa sevinirim

KaLpSiz

Selamlar kart olayini bende anlamadim pasaporta basma eskidenmis oyle biliyorum. Normalde kart vermesi lazim bilen arkadaslar yardimci olup yorum yaparlar. Kurs olayina gelince devletten yardim. Almiyorsaniz esin calisiyorsa kurs mecburiyeti var ama. Kendiniz oduyorsunuz. Devletten yardim aldiginiz taktirde kurs ucretinden muafsiniz saygilar

Nesibi

bende bu hafta gidicem oturum karti basvurusu icin munih te munih ten kisa zaman once bu tarz islem yapmis olan varsa bana geri donebilirmi acaba.

Jonas

Alıntı yapılan: KaLpSiz - Ekim 08, 2018, 07:51:24 ÖÖ
Selamlar kart olayini bende anlamadim pasaporta basma eskidenmis oyle biliyorum. Normalde kart vermesi lazim bilen arkadaslar yardimci olup yorum yaparlar. Kurs olayina gelince devletten yardim. Almiyorsaniz esin calisiyorsa kurs mecburiyeti var ama. Kendiniz oduyorsunuz. Devletten yardim aldiginiz taktirde kurs ucretinden muafsiniz saygilar
Teşekkürler cevap için benim Türk pasaportum biometrik özellikli yeni pasaport acaba ondan dolayımı kart vermediler diye düşünüyorum ayrıca pasaportun geçerliliği seneye bitiyor bu durumda yeni pasaporta yeni bir oturum mu basarlar yoksa bu sefer kart mı verirler acaba ?

Jonas

Arkadaşlar başka bilgisi olan yok mu bu konuda bir de ben kurs ücretinden muaf olmak için nereye başvurmayalım jobcenter mi yoksa bamf mı eşim çalışıyor ama kira ve diğer masraflar varken kursu ödeyecek durumda değiliz

KaLpSiz

Ne yazikki yardim alamazsin senin dedigin gibi esin calisiyor. Geliri olmayarin yani devletten gecinenlerin kurs ucretlerini oduyorlar. Yani kisaca bu yardim sadece geliri olmayanlar icin. Birseylerden kisarsiniz kursa gidersen tas catlasin 130 eurodur aylik

muhendus

Size entegrasyon kursunu zorunlu tuttularsa oturumla birlikte bir belge vermeleri gerekiyordu, bu sayede kurs ücretinin sadece yarısını ödersiniz.

Sosyal yardım almayanlar kursun tüm ücretini cebinden ödüyor diye birşey yok, bende sosyal yardım almıyorum, oturum kartımla birlikte bir de belge verdiler, anlaşmalı dil kurslarından birine git dediler. Kursu ciddi devamsızlık yapmadan tamamlar ve ilk seferde B1 sınavını geçersen de senin ödediğin yarı ücretin yarısını tekrar geri ödeyeceğiz sana dediler. Bende herşeyi yaptım ve geriye ödediğim paranın yarısını Bamf tan aldım.

Bence Auslaenderbehörde ye tekrar sorun, sizi entegrasyon kursuna onlar mecbur ettiler.

Jonas

Alıntı yapılan: muhendus - Ekim 15, 2018, 02:52:16 ÖS
Size entegrasyon kursunu zorunlu tuttularsa oturumla birlikte bir belge vermeleri gerekiyordu, bu sayede kurs ücretinin sadece yarısını ödersiniz.

Sosyal yardım almayanlar kursun tüm ücretini cebinden ödüyor diye birşey yok, bende sosyal yardım almıyorum, oturum kartımla birlikte bir de belge verdiler, anlaşmalı dil kurslarından birine git dediler. Kursu ciddi devamsızlık yapmadan tamamlar ve ilk seferde B1 sınavını geçersen de senin ödediğin yarı ücretin yarısını tekrar geri ödeyeceğiz sana dediler. Bende herşeyi yaptım ve geriye ödediğim paranın yarısını Bamf tan aldım.

Bence Auslaenderbehörde ye tekrar sorun, sizi entegrasyon kursuna onlar mecbur ettiler.
Aynen dediğiniz gibi iki kağıt verdi yabancılar dairesi bu durumda zorunlu tutuyorlar tabi fakat ben jobcentere de gittim onlar biz ödemiyoruz dediler

muhendus

Tamam o kağıtla kursun yarı ücretini ödeyerek kursa gidebilirsiniz, kurs bitince de ilk seferde B1 sertifikasını alırsanız verdiğiniz paranında yarısını size geri verecekler.

Siz hiç mi ücret ödemek istemiyorsunuz?

Jonas

Alıntı yapılan: muhendus - Ekim 15, 2018, 03:05:09 ÖS
Tamam o kağıtla kursun yarı ücretini ödeyerek kursa gidebilirsiniz, kurs bitince de ilk seferde B1 sertifikasını alırsanız verdiğiniz paranında yarısını size geri verecekler.
Yok tabiki de gerekli ise öderiz ben sadece anlamaya çalışıyorum hani gelmeden önce kursu onlar ödüyor tarzı çok şey duymuştum bir de dediğim gibi eşimin maaşı ev kirasına ve geçinmeye yetecek kadar fazla değil ondan dolayı soruyorum

Siz hiç mi ücret ödemek istemiyorsunuz?

Jonas

Peki arkadaşlar bu oturum kartı konusunda bilgisi olan yok mu benim mi gidip bizzat başvurmam lazım yoksa gerek yok mu sonuçta pasaportta basılı

muhendus

Pasaporta yapıştırmışlar eski usül senin oturumunu kardeş. Aynı işi görüyor, kart olanına ihtiyacın yok şimdilik, ücret olarak ta daha pahalı zaten kart tipi oturum. Pasaportun süresi bitene kadar pasaporttaki oturumu kullan, yenileme yaptığında gidip yabancılar şubesine bildirirsin "benim pasaportum değişti, bu da yeni pasaport no, oturumumu buna göre yeniler misiniz" dersin büyük ihtimalle yenisini kart olarak verirler.