2019 Almanya Vize Bekleyenler

Başlatan Blue34, Ocak 18, 2019, 12:57:54 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuratYc

Alıntı yapılan: MuratYc - Mart 30, 2019, 05:55:55 ÖS
Bu gün eşime bir mektup geldi (Başvurudan 50 gün sonra) ve mektup içeriği "Eşinizin vize başvuru için yabancılar şubesine çağırılıyorsunuz". Mektupta ne belge istemişler ne başka bir şey sadece çağırmışlar.
Bunun ne anlama geldiğini bilen varsa lütfen yardımcı olsun. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar eşime gelen mektup ile birlikte görüşmeye gitti ve sonunda yabancılar şube onayı verdi. Sırada vize ve pasaportun elime ulaşması var.

Gelişmeleri yazacağım sorularınızı cevaplayabilirim. İyi günler

Senish

Merhaba,7 şubat 2019 da İzmir de aile birleşimi vizesi için görüşmeye girdim.Evraklarım tam sanıyordum, eşimin ikamet belgesi eksikti, bayan kargoyla gönderebileceğimi söyledi 13 şubatta ellerine ulaştı.Eşim alman vatandaşı,başvurduğumuz zaman işi vardı fakat birden çıkardılar. Şuan yinede süreli bir işte çalışıyor olarak görünyormuş,şirkette..inşAllah bir sorun olmaz.90 metrekare bir ev kiraladık. Mart 20 de eşime mektup geldi,düğünümüz olduğu için eşim türkiyedeydi 1 nisanda onlara geri dönüş yaptı ikimizin bilgilerinin olduğu bir kağıt doldurmamızı istemişler birde altına imzalarımızı ,birde eşimin kimlik bilgilerini 2 nisanda gönderdik bir haber yok .Eksik evrağı tamamladığımız günden itibaren süreç sayılıyor sanırım.52 gün oldu.Evleneli 2 hafta oldu gerçekten sabretmek çok zor.Herkese sabır diliyorum,inşAllah hemen sonuç verir hepimizin vizesi.Gelişmeleri paylaşacağım.

NoFeaR

Merhaba arkadaşlar benim 4 ay oldu başvuralı hâlâ bir haber yok 04.12.2018 tarihinde gerekli evraklar ile başvuru yaptım 120 günü geçti ne ret geldi ne çapraz sordu için haber geldi daha ne kadar sürer bilmiyorum kafayı yemek üzereyim çok zor beklemek. Ben evlilik vizesine başvurdum yani nişanlı olarak gidicem eşim Türk ama alman vatandaşı aramızda 13 yaş var yani gerçek evlilik sahte felan değil 3 yıllık bir birlikteliğimiz var hani istemiş olsalar kanıtlarız 3 yıllık ilişkiyi acaba o yüzden mi bu kadar sürdü bilmiyoruz. Ben umudumu kesmiş durumdayım. En azından çapraz sorgu için çağırsalar herşeyi ispat edicez ama yok.

Senish

Alıntı yapılan: MuratYc - Nisan 04, 2019, 04:33:32 ÖS
Merhaba arkadaşlar eşime gelen mektup ile birlikte görüşmeye gitti ve sonunda yabancılar şube onayı verdi. Sırada vize ve pasaportun elime ulaşması var.

Gelişmeleri yazacağım sorularınızı cevaplayabilirim. İyi günler

Merhaba , eşinize mektup geldi, çağırdıkları zaman ne demişler acaba birde , esiniz görüşmeye gittikten kaç gün  sonra onay verdiler?

MuratYc

Alıntı yapılan: Senish - Nisan 07, 2019, 02:30:28 ÖÖ
Merhaba , eşinize mektup geldi, çağırdıkları zaman ne demişler acaba birde , esiniz görüşmeye gittikten kaç gün  sonra onay verdiler?

Orada görüşmek için randevu gerekiyormuş bunun için aradıklarında sadece tanışmak istediklerini söylemişler. Gittiklerinde ise dosyam ile ilgilenen memur turkiyeden az bilgi geldiğini ve bu yüzden soru sormak istediklerini söylemiş. Ne zaman nasıl tanıştığımızı ve eşim diploma denkliği ile uğraştığı için bu işlemlerin nasıl gittiğini sormuş. Sonrasında ben şimdi onaylıyorum. Bir veya iki haftaya vizemin geleceğini söylemiş.

Umarım yardımı dokunur.

Yaşlıcocuk

Bekleyen arkadaşlara Rabbim sabır versin inşAllah...25 ocakta başvurumu yaptım 21 martta eşimi görüşmeye çağırdılar ve kira sözleşmesi benim için sigorta  3 aylık kazanç evlilik cüzdanı a postilli bu evraklara bizde şaşırmıştık...bugün 8 nisan onaylandığı bilgisi geldi çok şükür 3 aylık seyahat sigortası istediler maille yollamamızı istediler...Şükürler olsun bu süreç bitti..

mehmet01

Merhaba Arkadaslar, 

bende 14.03.2019 tarihinde cocuk üzerinden Aile Birlesimine basvurdum. 

06 Nisanda Esime Mektup geldi, görüsmeye cagrildi ve pasaport, calisiorsan is sözlesmen ve 3 aylik maas bordrosu ve kira kontratini getirmesini istemisler.

Esim bugun arayip ayni günde randevu almis ve görüsmüs kendisi alman vatandasi oldugu icin cogu islemin daha hizli ilerledigi bilgisini vermisler ve bugün daha vize onayini verecegi bilgisini vermisler

bundan sonra vize basimi ve elime ulasmasi kaliyor ...

ALLAH bütün bekleyenlere sabir versin..

Göztepe 35

Alıntı yapılan: mehmet01 - Nisan 08, 2019, 05:39:42 ÖS
Merhaba Arkadaslar,

bende 14.03.2019 tarihinde cocuk üzerinden Aile Birlesimine basvurdum.

06 Nisanda Esime Mektup geldi, görüsmeye cagrildi ve pasaport, calisiorsan is sözlesmen ve 3 aylik maas bordrosu ve kira kontratini getirmesini istemisler.

Esim bugun arayip ayni günde randevu almis ve görüsmüs kendisi alman vatandasi oldugu icin cogu islemin daha hizli ilerledigi bilgisini vermisler ve bugün daha vize onayini verecegi bilgisini vermisler

bundan sonra vize basimi ve elime ulasmasi kaliyor ...

Allah' bütün bekleyenlere sabir versin..

Merhaba,öncelikle Hayirli olsun..bende cocuk üzerinden basvurdum..esim ve kizim alman vatandasi..kizim 7 aylik..19 martta basvurdum..esime mektup yollayip bikac evrak istediler,orjinallerinin Tr den gelmesi uzun sürüyor siz bu evraklari 23 nisana kadar bize postalayin diye..size sorum neden kira sözlesmesi ve Maas bodrosu falan istediler ? Ona kafam takildi ..cocuk üzerinden basvuruda bunlar istenilmiyor diye biliyorum..

mehmet01

Merhabalar,

bnmde esim ve cocugum alman vatandasi. maas önemli olmuyor alman vatandasiysa sadece formalite icabi soruyorlarmis, esiniz calismiorsa devletten yardim aliorsa onunda belgesini götürebilir herhangi bi sorun olmuyo..

eyaletten eyaletede degisebiliyormus istenen belgeler, kimi yerde hic belge istemeden onay veriyorlar.

türkiyeden buraya express kargoyla evrak gönderebilirsiniz 2 günde ulasiyo yalniz biraz pahali 100 tl civari bi para tutuyo..

alman cocuk üzerinden yapilan basvurular en kolay sonuclanan basvurular, sizinde ins. en kisa sürecte sonuclanir..

Ajd

Merhaba 08.04.2019 almanya konsolosluğuna aile birleşimi için başvuru yaptim. Esim Turk vatandasi Uzun yıllardır avrupaya iş için sürekli gidip geliyordum. Hâli hazırda 1 yıllık almanya vizem var. Görüşme çok iyi geçti evraklarımı aldılar. Eşim ile ilgiki birkaç kısa soru vs sordular. Almanca basit bir kaç soru vs . Herşey ok . Ama benim pasaportumu bana geri verdiler . Ve sizinle mail üzerinden iletişime geçeceğiz dediler. Ben bu durumdan hiç birşey anlamadım. Daha önce pasaport vermeden başvuru yapan oldumu ? Durumu çok merak ediyorum.

MuratYc

07.02.2019 tarihinde başvuru yaptım. 09.04.2019 tarihinde vizem ve pasaportum elime ulaştı.

Burada yazan, bilgi paylaşan, durumunu anlatan, beni bilgilendiren herkese çok çok teşekkür ediyorum. Dilerim herkesin vizesi sorunsuz gelir ve sorunları olanların da dertleri çözülür. Tekrar teşekkür ediyorum yardım edebileceğim bir konu olursa çekinmeden yazabilirsiniz. 😊

Senish

Alıntı yapılan: MuratYc - Nisan 09, 2019, 12:02:07 ÖS
07.02.2019 tarihinde başvuru yaptım. 09.04.2019 tarihinde vizem ve pasaportum elime ulaştı.

Burada yazan, bilgi paylaşan, durumunu anlatan, beni bilgilendiren herkese çok çok teşekkür ediyorum. Dilerim herkesin vizesi sorunsuz gelir ve sorunları olanların da dertleri çözülür. Tekrar teşekkür ediyorum yardım edebileceğim bir konu olursa çekinmeden yazabilirsiniz. 😊

Hayırlı olsun sizinle aynı gün başvuru yapmışız izmirde , umarım benimde bu hafta içerisinde gelir :)

stuttgart30

Merhaba oncelikle bir yildir almanyada yasiyorum bu sureci atlatmis biri olarak.. Hepinize kolaylik diliyorum en kisa zaman da esinize kavusursunuz umarim.. Sormak istediginiz bisey olursa cevap vermeye calisayim

Senish

Alıntı yapılan: stuttgart30 - Nisan 11, 2019, 01:42:16 ÖÖ
Merhaba oncelikle bir yildir almanyada yasiyorum bu sureci atlatmis biri olarak.. Hepinize kolaylik diliyorum en kisa zaman da esinize kavusursunuz umarim.. Sormak istediginiz bisey olursa cevap vermeye calisayim

Siz sürecinizi  tarihleriyle  paylaşabilir misiniz? 🙏🏻

stuttgart30

Oncelikle 01.05 konsoloslukta evraklari verdim 01.06 yanlis hatirlamiyorsan 4 hafta gibi bi sure de vizem geldi Familienzusammenfuhrung 90 gunluk Vize olarak tabu bu surecte kimisi benim gibi kisa sureli bekledi kimisi 4 ay bekledi sonra buraya gelince yabncilar dairesi 1 yil oturum Verdi bir ay sonra randevum var iki yil alacagim

Yaşlıcocuk

tick
Alıntı yapılan: MuratYc - Nisan 09, 2019, 12:02:07 ÖS

Kardesim hayirli olsun Seyahat sigortasi istedilermi..Pazartesi beni aradilar vizeniz onaylanmistir seyahat sigortasi yollayin dediler yolladim ses soluk yok pasaportum ne zaman elime ulasr acaba

TurkishSultans

Hayırlı günler arkadaşlar.Bugün 52. gün hala beklemeye devam cofe:) edinmiş olduğum bilgiye göre Mannheim-Ludwigshafen ausländerbehörde si taşınmış o yüzden işlemlerde aksama olmuş. Evrakların taşınması vs. gibi. O yüzden boşu boşuna beklemeye devam..Artık düşünmüyorum akışına bıraktım...Allah bütün vize bekleyenlere sabır versin.. utanan:)