2019 Almanya Vize Bekleyenler

Başlatan Blue34, Ocak 18, 2019, 12:57:54 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mervewehrlin

Alıntı yapılan: Morslipdon - Aralık 05, 2019, 12:44:26 ÖÖ

ilk soruna hitafen senden almanca konusmani beklemiyorlar esin senin adina konusabilir  birdaha sorgu sual yok almancayla ilgili  :D  ikincisi almanlarda bu geleneksel döküman hastaligindan kaynakli elektronik ortamda gerceklesiyor fakat o kagitlari orjinal hallerini illede gormek istiyorlar almanyaya geldiginde bunu daha iyi anlicaksin hersey kagit olarak isliyor burda  :D

Çok sevindim artık bir kuple daha almanca bir mülakat bir heyecan bir gerginlik çekecek bünyem kalmadı :D

Mervewehrlin

Alıntı yapılan: AlmanyaFatihi - Aralık 05, 2019, 12:44:37 ÖÖ
3 ay vize verecekler zaten vize çıktıktan 3 ay içinde gidebilirsiniz. Yani eşinizin gelmesi problem olmaz. Vize çıktıktan sonra hiç bir mülakat yok. Almancada konuşmanıza gerek yok. Eşiniz konuşsa yeter. Vize çıktıktan sonra rahatsınız en zoru vize. Sonrası evrak işleri olarak en kolayı.

Evrak konusunda bizim yabancılar şubesinde ki kadın evrak almadıklarını Berlinden elektronik yolla evrakların onlara ulaştığını söylüyordu. İki seçenek var. Konsolosluk belgeleri berline yolluyor onlar scan ile şubelere dağıtıyorlar. Yada berlin yine elektronik ortamdan onlara yolluyor. Zaten pasaport Türkiyeden ayrılmıyor. Çünkü yabancılar şube onayından 3 gün sonra vizesi çıkanlar var.

Çok şükür vizem onaylanmış şimdi merak ettiğim beni arayacak mı konsolosluk kargoyla mı gönderecek pasaportu suan taksimde yim arasalar yürüyerek gidip alıcam o derece :D

atknemn

Alıntı yapılan: Mervewehrlin - Aralık 05, 2019, 02:58:19 ÖS
Çok şükür vizem onaylanmış şimdi merak ettiğim beni arayacak mı konsolosluk kargoyla mı gönderecek pasaportu suan taksimde yim arasalar yürüyerek gidip alıcam o derece :D

gözün aydın 20 kasımda basvurup bu zamanda çıkması harika , ben 30 ekimde basvuru yaptım bekliyom hala
onaylandı ise mutlaka ups kargo ile adresine gelecek.. weinachten den önce gelmesi iyi olmuş 24 aralıkta tüm almanya resmi kurumları tatile gircek taki ocak ayının ilk haftasına kadar ..

leowoman

Mervewehrlin

Alıntı yapılan: atknemn - Aralık 05, 2019, 03:19:01 ÖS
gözün aydın 20 kasımda basvurup bu zamanda çıkması harika , ben 30 ekimde basvuru yaptım bekliyom hala
onaylandı ise mutlaka ups kargo ile adresine gelecek.. weinachten den önce gelmesi iyi olmuş 24 aralıkta tüm almanya resmi kurumları tatile gircek taki ocak ayının ilk haftasına kadar ..

Onlar onayladı da konsolosluk ne zaman gönderecek acaba ups kargodan sorgulatabiliyo muyuz? Umarım tatilden önce elimde olur pasaport. İnşAllah en kısa zamanda sizinde pasaportunuz size ulaşır vizenizi alırsınız darısı tüm bekleyenlerin başına

Mervewehrlin

Alıntı yapılan: leowoman - Aralık 05, 2019, 03:41:31 ÖS
Mervewerhlin nickli forum takipçisi Evliliklerini danimarkada yaptıklarını söylemişti. Avrupa birliğinde evlilik yaptıkları için vizeleri bu kadar kısa sürede onaylandı. Avrupa Birliğinde olan bir ülkede evlenmenin avantajı vizenin o kadar kısa sürede çıkması.
Darısı tüm bekleyenlerin başına.

Muhtemelen olabilir. Biz türkiye de evlenmedik. Danimarkada ki evliliği her iki belediyeye (alman-türk) onaylatıp formül b lerin ikisini ve artı olarak danimarka da ki evlilik sertifikamızı verdik. Evlilik durumu muhtemelen işi hızlandırdı. Çünkü danimarkada evlenmek icinde belge verirken gerçek bir evlilik Ve iliski olduğunu kanıtlamanız gerekiyor ve bizden bir sürü fotoğraf istemislerdi ve sonra evlilik tarihi icin onay vermislerdi. Dolayısıyla bu süreci hızlandırmış olabilir avrupa ülkesi olmasınında etkisiyle birlikte.

atknemn

Alıntı yapılan: leowoman - Aralık 05, 2019, 03:41:31 ÖS
Mervewerhlin nickli forum takipçisi Evliliklerini danimarkada yaptıklarını söylemişti. Avrupa birliğinde evlilik yaptıkları için vizeleri bu kadar kısa sürede onaylandı. Avrupa Birliğinde olan bir ülkede evlenmenin avantajı vizenin o kadar kısa sürede çıkması.
Darısı tüm bekleyenlerin başına.

@leowoman :   bende nikahımı almanya federal cumhuriyeti ,ve oranın kanunlarına göre yaptım haziran ayında ama bekliyorum

@Mervewehrlin  konsoloslukta size verdikleri ups kargo takip barkodu olması lazım ordan takip edebilirsinşz

Mervewehrlin

Alıntı yapılan: atknemn - Aralık 05, 2019, 04:15:47 ÖS
@leowoman :   bende nikahımı almanya federal cumhuriyeti ,ve oranın kanunlarına göre yaptım haziran ayında ama bekliyorum

@Mervewehrlin  konsoloslukta size verdikleri ups kargo takip barkodu olması lazım ordan takip edebilirsinşz

O zaman muhtemelen gidilecek yerle alakalı. Vizenizle ilgilenen bölgenin yoğunluğu direk olarak çıkış sürecini etkiliyor olabilir. Regensburg a gideceğim ben, bir arkadaşta söylemişti yüksek nüfuslu olmaması benim vize hızımı etkilemiş olabilir

atknemn

Alıntı yapılan: Mervewehrlin - Aralık 05, 2019, 04:24:45 ÖS
O zaman muhtemelen gidilecek yerle alakalı. Vizenizle ilgilenen bölgenin yoğunluğu direk olarak çıkış sürecini etkiliyor olabilir. Regensburg a gideceğim ben, bir arkadaşta söylemişti yüksek nüfuslu olmaması benim vize hızımı etkilemiş olabilir

senin adına sevindim ALLAH aile olup vize bekleyen zorluklarla karsılasan kardeşlere yardımcı olsun ..
ben 30 ekimde ist baskonsoloslugundan basvuru yaptım
29 kasımda mail geldi .. vizeniz ile alakalı bazı hususların acıklıga kavusturulması için bu yazı ile 17 aralıkta konsolosluga geliniz diye :( vize beklerken yazı geldi . bakalım ne olacak

atknemn

Alıntı yapılan: AlmanyaFatihi - Aralık 05, 2019, 05:26:07 ÖS
Büyük ihitmalle sizi çapraz sorguya çağırıyorlardır. Eşinize her hangi bir mail veya posta geldi mi 17 aralıkta yabancılar şubesine gitmesi gerektiğiyle ilgili?

@Merve

Eğer başvuru esnasında telefon numaranı verdiysen konsolosluk kargoya verir vermez telefonuna mesaj geliyor. Oradan gelen takip numarası ile takip edebilirsin. Ben İzmirde Yurt içi kargo ile gelmişti. Kargo çıkar çıkmaz mesaj geldi. Ordan takip numarasıyla takip ettim 1 günde ulaştı elime. Hatta ben gidip almıştım merkezden kaybederler flan korktum :D

yok henüz gitmedi bişey merakla bekliyoruz .! böylesi durumlar sanırım çapraz sorguya çıkıyor işin ucu

Aras.2019

Alıntı yapılan: atknemn - Aralık 05, 2019, 11:04:56 ÖÖ
sana zahmet olmaz ise soruları paylaşabilirmisin ? bende muhtemel o düşüncedeyim çapraz sorgu olabilir diye , ama eşime yazı yada mail gelmedi onu cagırmadılar daha bekliyorum bakalım randevu tarihini ..
eşine de gidicek son güne bırakacaklar hazırlıklı olun once eşime geldi bana 1 gün kalasıya tel açtılar hemen yarin gelin diye

Zuzuduru

Merhaba arkadaşlar 25. De gitmiş bildiri görüştüğüme dair. Belgeler daha gitmemişmiş ocağı bulurmuşmuş gitmem.Almanlar çalışkanlıklarıyla değil uyuşukluklarıyla tanınsınlar bu dünyada.Ben cok sabırsızım nasıl dayancam

leowoman

Mervewehrlin

Alıntı yapılan: atknemn - Aralık 05, 2019, 04:33:41 ÖS
senin adına sevindim ALLAH aile olup vize bekleyen zorluklarla karsılasan kardeşlere yardımcı olsun ..
ben 30 ekimde ist baskonsoloslugundan basvuru yaptım
29 kasımda mail geldi .. vizeniz ile alakalı bazı hususların acıklıga kavusturulması için bu yazı ile 17 aralıkta konsolosluga geliniz diye :( vize beklerken yazı geldi . bakalım ne olacak

Amin insAllah. Diliyorum ki hepinizin en kısa sürede vizesi onaylanır ve sağ salim gideceğiniz yerlere gidersiniz. Allah sabır versin demiyorum, Allah bekletmesin diyorum en doğru temenni bu insAllah hayırlısıyla tez vakitte gelsin ki sabıra ihtiyacınız kalmasın

Mervewehrlin

Alıntı yapılan: AlmanyaFatihi - Aralık 05, 2019, 05:26:07 ÖS
Büyük ihitmalle sizi çapraz sorguya çağırıyorlardır. Eşinize her hangi bir mail veya posta geldi mi 17 aralıkta yabancılar şubesine gitmesi gerektiğiyle ilgili?

@Merve

Eğer başvuru esnasında telefon numaranı verdiysen konsolosluk kargoya verir vermez telefonuna mesaj geliyor. Oradan gelen takip numarası ile takip edebilirsin. Ben İzmirde Yurt içi kargo ile gelmişti. Kargo çıkar çıkmaz mesaj geldi. Ordan takip numarasıyla takip ettim 1 günde ulaştı elime. Hatta ben gidip almıştım merkezden kaybederler flan korktum :D

Bende o sticker tarzı verdikleri kargo kağıdına baktım numara vermişim iki tane üstelik. O kadar sabırsızım ki arasalar gidip alıcam öyle yakınım konsolosluğa. Ama evet kargolanacak ve basılacak henüz kim bilir ne zaman insan heyecanlanıyor o pasaport ele geçene dek rahat yok anlıyorum sizi 😄

Mervewehrlin

Alıntı yapılan: leowoman - Aralık 05, 2019, 08:02:47 ÖS
Yasal prosedürün süreci kişiye göre farklılık gösterebilir.
Evlenilen eşin vatandaşlığı, mesleği, yaşayacağınız şehir, eğer daha önce evlilik yapmış iseniz evlilikleriniz, çocuklarınızın durumları vizenizin onaylanması ile ilgili bu sürecin uzayıp kısalmasında çok etkili olduğunu düşünüyorum.
Mervewerhlin nickli forum takipçisi dikkat ederseniz ilk evlilikleri olduğunu, küçük bir yerde yaşayacaklarını, eşinin eu vatandaşı olduğunu ve evliliklerini de danimarkada yaptıklarını belirtmişti. Tüm bu etkenler onlara avantaj olarak döndüğünü ve bu yüzden vizelerinin kısa sürede onaylandığını düşünüyorum.

Evet hepsi bir etkendir muhakkak. Yanlış hatırlamıyorsam @almanyafatihi bana yaşadığım şehrin 4bin nüfuslu olduğunu söylemişti. Keza gerçekten küçük bir şehir ve yabancılar dairesinden randevu almadan işlemleri halletmek mümkün. Yabancılar dairesi çok büyük ve çalışanı olmasına rağmen randevusuz işlemleri halletmek çok mümkün. Bu sebeple hızlılar bence

Ek olarak evlenilen kurumun ve kişilerin durumuda göz önüne alınıyor olabilir elbette siz yanlış yönlendirmek istemem ama eğer öyleyse eşimin durumu ve maaşı bekledikleri asgari çizginin oldukça üstünde. Aynı zamanda doğuştan Alman vatandaşı ve babası uzun süre devletin üst bir kurumu için çalışmış.
Yaşadığımız eve kira ödemiyoruz dedesinin evi olduğu için bu sebeple gelir açısından belge üstümde bir gider gözükmüyor
Yaş farkımız yok ve ikimizinde ilk evliliği.
Ve bu süreçte birbirimizi karşılıklı 10 dan fazla kez ziyaret ettik ve Bu sebeple gecmiş schengen vizelerim mevcuttu
Ve dediğim gibi gittiğim bölgenin kalabalık olmayısı dosyanın hızlanması açısından etki etmis olabilir.

Bana ait bilgiler bu şekilde. Etkisi var mı bilmiyorum ama Özellikle bu süreci yaşayan, yaşayacak olan veya bu konuya göz gezdirenler için yazmak istedim. verdiğim belgelerin içeriği, doldurduğum formların bilgileri bu yönde. Vizenin onayı totalde 15 gün içinde çıktı. Yazdığım bilgilerin kaçı direk olarak vize hızını etkiledi bilmiyorum. Fakat hala konsolosluktan gönderilmiş bir kargo yok ve aldığım bir mesaj yok. Yeni bir gelisme olursa paylaşırım muhakkak

leowoman

Alıntı yapılan: Mervewehrlin - Aralık 05, 2019, 08:52:34 ÖS
Evet hepsi bir etkendir muhakkak. Yanlış hatırlamıyorsam @almanyafatihi bana yaşadığım şehrin 4bin nüfuslu olduğunu söylemişti. Keza gerçekten küçük bir şehir ve yabancılar dairesinden randevu almadan işlemleri halletmek mümkün. Yabancılar dairesi çok büyük ve çalışanı olmasına rağmen randevusuz işlemleri halletmek çok mümkün. Bu sebeple hızlılar bence

Ek olarak evlenilen kurumun ve kişilerin durumuda göz önüne alınıyor olabilir elbette siz yanlış yönlendirmek istemem ama eğer öyleyse eşimin durumu ve maaşı bekledikleri asgari çizginin oldukça üstünde. Aynı zamanda doğuştan Alman vatandaşı ve babası uzun süre devletin üst bir kurumu için çalışmış.
Yaşadığımız eve kira ödemiyoruz dedesinin evi olduğu için bu sebeple gelir açısından belge üstümde bir gider gözükmüyor
Yaş farkımız yok ve ikimizinde ilk evliliği.
Ve bu süreçte birbirimizi karşılıklı 10 dan fazla kez ziyaret ettik ve Bu sebeple gecmiş schengen vizelerim mevcuttu
Ve dediğim gibi gittiğim bölgenin kalabalık olmayısı dosyanın hızlanması açısından etki etmis olabilir.

Bana ait bilgiler bu şekilde. Etkisi var mı bilmiyorum ama Özellikle bu süreci yaşayan, yaşayacak olan veya bu konuya göz gezdirenler için yazmak istedim. verdiğim belgelerin içeriği, doldurduğum formların bilgileri bu yönde. Vizenin onayı totalde 15 gün içinde çıktı. Yazdığım bilgilerin kaçı direk olarak vize hızını etkiledi bilmiyorum. Fakat hala konsolosluktan gönderilmiş bir kargo yok ve aldığım bir mesaj yok. Yeni bir gelisme olursa paylaşırım muhakkak
Bu arada hayırlı olsun.onayı almışsınız sizi tebrik ediyorum. Umarım en kısa sürede Almanyadaki ailenize kavuşursunuz :)
Darısı kalbinin yarısı burada yarısı orada olarak bekleyen bizlerin başına  :)