Süresiz Oturum

Başlatan yeniceri57, Nisan 25, 2019, 10:53:12 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yeniceri57

Merhaba arkadaslar

Bizzat yasadigim bir olayi sizlerle de paylasmak istedim.

23.11.2016 Almanya oturum kartimdaki tarihti. gecerlilik süresi süresi ise 18.02.2020.

biz 04.02.2019 tarihinde Ausländerbehörde ile görüsme yaptik. bütün belgelerimin hazir oldugunu ve süresiz oturum icin basvuruda bulunmak istedigimizi söyledik. Kabul ettiler ve hemen basvurumuzu yaptik.

istenen evraklar.
- eski kimlik karti
- pasaport
- b1 dil sinavi belgesi
- süresiz is sözlemesi (unbefristet vetrag)
- 113 euro

Evraklarla beraber gittim basvuru yaptim. basvuru esnasinda soru cevap seklinde kisa bir mülakata tabii tutuldum. sanirim almanya da sinavlar bitmeyecek.

Ardindan gectigimiz hafta süresiz oturum kartim geldi.

Eger benim durumumda olan arkadaslarim varsa oturum kartinda yazan süreyi beklemeden telefon acip süreci hizlandirabilir. acik söylemek gerekirse hic umudum yoktu islemlere baslarken yani süre dolmadigindan vermezler, süreyi doldurun öyle gelin derler diye düsünmüstüm ama öyle degilmis.

InsAllah herkesin vizesi en kisa sürede eline ulasir.

selametle.

KaLpSiz

Selam ek olarak ne yazikki yeni bir kanun daha var sadece benim degil herkesin basina geliyor bilgi amacli yaziyorum tabiki yabancidairedeki gorevlinin insiyatifinde olan birsey. Devletten yardim alan biri isi basladiysa ve suresize basvurmak istiyorsa daha oncecen. 3 lohnabrechnung yeterliydi ama. Simdi 6 aylik istiyorlar nedeni 6 ay icinde hala jobcentere baglisin ama para almiyorsun genede onlar 6 ayin gecmesini.istiyorlar.tabiki isi zorlastirma icin yapilan bir hareket bu sanki. 6 ay sonra suresizi alan kisi bir ay sonrasinda devletten yardim alamayacakmis. Gibi sacma bir uygulama.

das Jobcenter hat mir mitgeteilt, dass Sie erst seit dem 01.02.2019 kein Arbeitslosengeld II mehr beziehen.

Im Zusammenhang mit der Erteilung einer Niederlassungserlaubnis ist eine Prognose anzustellen, ob Sie dauerhaft in der Lage sind, Ihren Lebensunterhalt ohne Arbeitslosengeld II sicherzustellen. Deswegen sind regelmäßig sechs Monate ab Beendigung des Leistungsbezuges abzuwarten. Ich werde die Prüfung Anfang August 2019 wieder aufnehmen. Bitte reichen Sie mir dann zu diesem Zeitpunkt sämtliche Gehaltsabrechnungen von April bis Juli 2019 ein. Die Übersendung kann auch per Post erfolgen.

Nesibi

Alıntı yapılan: yeniceri57 - Nisan 25, 2019, 10:53:12 ÖS
Merhaba arkadaslar

Bizzat yasadigim bir olayi sizlerle de paylasmak istedim.

23.11.2016 Almanya oturum kartimdaki tarihti. gecerlilik süresi süresi ise 18.02.2020.

biz 04.02.2019 tarihinde Ausländerbehörde ile görüsme yaptik. bütün belgelerimin hazir oldugunu ve süresiz oturum icin basvuruda bulunmak istedigimizi söyledik. Kabul ettiler ve hemen basvurumuzu yaptik.

istenen evraklar.
- eski kimlik karti
- pasaport
- b1 dil sinavi belgesi
- süresiz is sözlemesi (unbefristet vetrag)
- 113 euro

Evraklarla beraber gittim basvuru yaptim. basvuru esnasinda soru cevap seklinde kisa bir mülakata tabii tutuldum. sanirim almanya da sinavlar bitmeyecek.

Ardindan gectigimiz hafta süresiz oturum kartim geldi.

Eger benim durumumda olan arkadaslarim varsa oturum kartinda yazan süreyi beklemeden telefon acip süreci hizlandirabilir. acik söylemek gerekirse hic umudum yoktu islemlere baslarken yani süre dolmadigindan vermezler, süreyi doldurun öyle gelin derler diye düsünmüstüm ama öyle degilmis.

InsAllah' herkesin vizesi en kisa sürede eline ulasir.

selametle.

Sizin adiniza cok sevindim tebrikler. Bir kac sorum olucak ama :) ne amacla gelmistiniz almanyaya cocuk eş durumu hangisiydi? Birde suresiz iş sozlesmenizin baslangic tarihi ne kadar suredir gecerli? B1 belgenizi de hangi zaman zarfinda almistiniz? Birde hangi sehirde yasiyordunuz sonucta sehir sehir durumlar degisiyor ne yazikki tesekkurler simdiden tekrardan tebrik ederim kafaniz rahat mutlu bir yasam dilerim.

yeniceri57

Alıntı yapılan: KaLpSiz - Nisan 26, 2019, 07:16:49 ÖÖ
Selam ek olarak ne yazikki yeni bir kanun daha var sadece benim degil herkesin basina geliyor bilgi amacli yaziyorum tabiki yabancidairedeki gorevlinin insiyatifinde olan birsey. Devletten yardim alan biri isi basladiysa ve suresize basvurmak istiyorsa daha oncecen. 3 lohnabrechnung yeterliydi ama. Simdi 6 aylik istiyorlar nedeni 6 ay icinde hala jobcentere baglisin ama para almiyorsun genede onlar 6 ayin gecmesini.istiyorlar.tabiki isi zorlastirma icin yapilan bir hareket bu sanki. 6 ay sonra suresizi alan kisi bir ay sonrasinda devletten yardim alamayacakmis. Gibi sacma bir uygulama.

das Jobcenter hat mir mitgeteilt, dass Sie erst seit dem 01.02.2019 kein Arbeitslosengeld II mehr beziehen.

Im Zusammenhang mit der Erteilung einer Niederlassungserlaubnis ist eine Prognose anzustellen, ob Sie dauerhaft in der Lage sind, Ihren Lebensunterhalt ohne Arbeitslosengeld II sicherzustellen. Deswegen sind regelmäßig sechs Monate ab Beendigung des Leistungsbezuges abzuwarten. Ich werde die Prüfung Anfang August 2019 wieder aufnehmen. Bitte reichen Sie mir dann zu diesem Zeitpunkt sämtliche Gehaltsabrechnungen von April bis Juli 2019 ein. Die Übersendung kann auch per Post erfolgen.

Aynen.birde belkide mesela yeni bir ise baslsdiginda gerci bu isyerinin insiyatifinde olan bir sey ama 6 aylik probezeit bittikten sonra fest alindigi icin de yapmis olabilirler. Tam olarak bilmiyorum ama zorlastirmak icin elinden geleni yapiyorlar kalpsiz kardes.

Alıntı yapılan: Nesibi - Nisan 26, 2019, 09:01:29 ÖÖ
Sizin adiniza cok sevindim tebrikler. Bir kac sorum olucak ama :) ne amacla gelmistiniz almanyaya cocuk eş durumu hangisiydi? Birde suresiz iş sozlesmenizin baslangic tarihi ne kadar suredir gecerli? B1 belgenizi de hangi zaman zarfinda almistiniz? Birde hangi sehirde yasiyordunuz sonucta sehir sehir durumlar degisiyor ne yazikki tesekkurler simdiden tekrardan tebrik ederim kafaniz rahat mutlu bir yasam dilerim.

Almanya ya evlenerek geldim. Direk aile birlesim vizesiyle. Suanlik cocugum yok. Ama nasip kismet  insAllah 🙂
Calistigim isyerinde ilk 6 aylik sürec sonunda fest alindim. Yaklasik olarak 2,5 senedir ayni isyerinde calisiyorum.
B1 belgemi almanya ya gelir gelmez ilk 6 aylik sürecte aldim. Ilk önce integrations ve orientierungs kurslarimi bitirip belgelerimi aldim.
Baden Würtemmberg eyaletindeyim. Karlsruhe ye 20 km.
Cok tesekkür ederim. Allah isteyen herkese nasip etsin insAllah

KaLpSiz

Probezeit benim 3 aydi ve martin sonunda bitti. Hatta patrondan kagitta aldim probezeitin bittigine dair tek dayanaraklari son zamanlarda kendi kendilerine uydurup cikardiklari bu jobcenter kanunu ama. Sikinti yok. En gec eylulde suresizim elimde olur Allahin izniyle en azindan ikide bir oturum yenilemekten kurtulurum. Suresiz olmayinca taksitle televizyon bile alamiyorsun

yeniceri57

Alıntı yapılan: KaLpSiz - Nisan 30, 2019, 07:09:22 ÖÖ
Probezeit benim 3 aydi ve martin sonunda bitti. Hatta patrondan kagitta aldim probezeitin bittigine dair tek dayanaraklari son zamanlarda kendi kendilerine uydurup cikardiklari bu jobcenter kanunu ama. Sikinti yok. En gec eylulde suresizim elimde olur Allah'in izniyle en azindan ikide bir oturum yenilemekten kurtulurum. Suresiz olmayinca taksitle televizyon bile alamiyorsun

aynen öyle. araba almaya kalktik adam bize oturum kartinin süresi kadar kredi secenekleri sundu. dedim ben 4 senelik istiyorum. olmaaaaz demisti. media marktan bir telefon alacaktik ayni problem. is basvurusu yaptim adam oturum süresi bittiginde geri dönmeyecegini bize kanitlaman lazim dedi.

burdan tüm gelecek ve gelmek isteyen arkadaslara en büyük en önemli tavsiyem mutlaka ama mutlaka b1 belgesini alin. eger almadan kurs yapmadan direk ise gireyim calisayim diyip birde Türklerle beraber calisirsaniz b1 belgesini alamayabilirsiniz. her 3-5 senede bir sürekli rathausun kapilarinda beklediginiz gibi üstüne bir de kredi bile alamazsiniz. oturum bu yönden cok cok önemli bir durumdur.
ben geleli 3 sene oldu. b2 kurslari bitti. b2 sinavina hazirlaniyorum. o bitsin c niveu devam. he konusabiliyormuyum deseniz tabiki perfekt konusamiyorum. ama artik doktordur rathausdur alisveristir kendim gidiyorum. kendi isimi kendim halledebiliyorum. konusulan herseyi %100 anlayamiyorum hele ki bulundugumuz bölgede be köy almancasi diyorum schwäbich konusuluyor. birde hizli konusuldugunda beynimdeki mavi ekrani bile görebiliyorum :) ama sikinti yok.
sakin konusmaktan korkmayin. karsinizdaki asla sizi kücümsemez asla sizle alay etmez. aksine hosuna gider. cekinmeden konusmaya calisin düsünerek cümle kurun. hizli cevap verecegim diye  konusursaniz hata yaparsiniz. özellikle denk gelirse alman yaslilarla muhabbet etmekten cekinmeyin. suratsizlardir. ama bir yerde denk gelirde bir konu acarsaniz muhabbetin dibine vururlar :) sizi dinlerler.

istanbuller

Merhaba arkadaşlar
Bende sınırsız oturumu 3 yıl 2 ay gibi bir sürede alıyorum. Kleingewerbem var. Çalıştığım şirkete fatura kesiyorum. O yüzden emekliliği ve sağlık sigortasını kendim yatırıyorum. Benim durumumda olan olursa bunlara dikkat ediyorlar söylemek istedim. Çünkü benim durumumda olanların maalesef bir bordrosu olmuyor. Sadece banka hareketlerini gösteriyorsunuz. Zaten kleingewerbe ye kredi bile vermiyorlar okuduğum araştırdığım kadar:(

Bana 3 yıl dolmadan başvuru yapamazsın demişlerdi. 3 yılın dolduğu ilk gün yaptım:) Hepimize hayırlı uğurlu olsun sınırsız oturumlarımız!
Saygılar ve selamlar

yeniceri57

Alıntı yapılan: istanbuller - Mayıs 15, 2019, 02:24:11 ÖS
Merhaba arkadaşlar
Bende sınırsız oturumu 3 yıl 2 ay gibi bir sürede alıyorum. Kleingewerbem var. Çalıştığım şirkete fatura kesiyorum. O yüzden emekliliği ve sağlık sigortasını kendim yatırıyorum. Benim durumumda olan olursa bunlara dikkat ediyorlar söylemek istedim. Çünkü benim durumumda olanların maalesef bir bordrosu olmuyor. Sadece banka hareketlerini gösteriyorsunuz. Zaten kleingewerbe ye kredi bile vermiyorlar okuduğum araştırdığım kadar:(

Bana 3 yıl dolmadan başvuru yapamazsın demişlerdi. 3 yılın dolduğu ilk gün yaptım:) Hepimize hayırlı uğurlu olsun sınırsız oturumlarımız!
Saygılar ve selamlar

hayirli olsun kardesim. :)

yalniz bir sorum olacak bu kleingewerbe neyle ilgili.

istanbuller

Alıntı yapılan: yeniceri57 - Mayıs 18, 2019, 09:52:31 ÖÖ
hayirli olsun kardesim. :)

yalniz bir sorum olacak bu kleingewerbe neyle ilgili.

Tekrar merhaba teşekkür ederim.
Ben deliveroo da arabalı kuryeyim. Her 2 haftada bir ödeme yapıyorlar, haliyle her 2 haftada bir fatura kesiyoruz. Eğer farklı bir iş çıkarsa diye açmıştım şirketi ( fotoğrafçılık yada pazarlama danışmanlığı gibi işler) ama olmadı.

Tekrar hepimize hayırlı olsun.