2020 vize bekleyenler ve alanlar

Başlatan Maid, Ocak 12, 2020, 09:39:49 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cns24

Alıntı yapılan: MuratNadja - Şubat 28, 2020, 02:36:38 ÖS
Alıntı yapılan: Cns24 - Şubat 28, 2020, 02:25:28 ÖS
Heralde 3 hafta felan sürüyor sizin eşiniz hangi şehirde yaşıyor sizinle benim aynı gün benimde 85 inci günüm
Eşim frankfut gißende yaşıyor. Sizin durumda bi gelişme var mi?

MuratNadja

Alıntı yapılan: Cns24 - Şubat 28, 2020, 02:40:15 ÖS
44 üncü gün eşim gidip yabancılar şubesind evraklarım gelmişmi diye sordu evrakları gelmiş dediler sadece bizden haber bekleyin mektup vs bi şekil yani ama 85 gün halen ses seda yok bekliyoruz

Cns24

Alıntı yapılan: MuratNadja - Şubat 28, 2020, 02:43:44 ÖS
Alıntı yapılan: Cns24 - Şubat 28, 2020, 02:40:15 ÖS
44 üncü gün eşim gidip yabancılar şubesind evraklarım gelmişmi diye sordu evrakları gelmiş dediler sadece bizden haber bekleyin mektup vs bi şekil yani ama 85 gün halen ses seda yok bekliyoruz
İşin en zor süreci de hiç haber alamadan beklemek bence. InsAllah hayırlısıyla sizin vizede onay alır

MuratNadja

Alıntı yapılan: Cns24 - Şubat 28, 2020, 02:58:52 ÖS
Evet maalesef sabır ediyorum ama artık çok bunaldım bekle bekle bakalım ne olcak hayırlısı olsun

Cns24

Alıntı yapılan: MuratNadja - Şubat 28, 2020, 03:31:47 ÖS
Alıntı yapılan: Cns24 - Şubat 28, 2020, 02:58:52 ÖS
Evet maalesef sabır ediyorum ama artık çok bunaldım bekle bekle bakalım ne olcak hayırlısı olsun
Bende birkaç gündür boyleydim çok bunaldim süreç daha da uzayacak diye korkuyodum çok iyi anliyorum sizi

Helincik

Merhabalar! Aranızda yeniyim. 21 Şubat tarihinde aile birleşimi üzerinden konsoloslukta görüşmemi yaptım. Görüşme benim için biraz zor geçti. Veznedeki kadın ilk etapta yaş farkını sorun etti. Sonrasında biraz yumuşadı. Tam 1 hafta oldu. UPSden baktım ve kargoya verilmemiş henüz. Gideceğim yer küçük bir yer. Umuyorum ki en kısa sürede belgelerim yabancılar dairesine ulaşır. Hepimiz için şans ve sabır diliyorum kur;) Gelişmeleri yazacağım

MuratNadja

Alıntı yapılan: Helincik - Şubat 28, 2020, 05:12:02 ÖS
Daha yenisin dur bakalım kaç gün olmuş benim 85 inci günüm bekliyorum ve beklemek zorundayız elimizden pek bişey gelmez sabırlı olmak lazım umarım kısa sürede vizeniz çıkar

leowoman

leowoman

Helinciksifreunuttu

Alıntı yapılan: leowoman - Mart 03, 2020, 12:20:37 ÖS
Merhaba helincik,
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.
Gideceğiniz yerin küçük olduğunu söylediğiniz için benim beklediğim kadar uzun (4 ay) bekleyeceğinizi düşünmüyorum. lakin inisiyatif oradaki memurların elinde olduğu için süreci uzatabilme ihtimalleri olduğunu göz önünde bulundurun her daim.
Hele ki göze çarpıcı yaş farkı olanları veya ikinci evlilik yapanları çok fazla irdeliyorlar ve haliyle süreç daha da uzuyor.memurun sorun haline getirdiği eşinizle aranızdaki yaş farkı ne kadar ki? Çünkü benim de eşimle aramda epey yaş farkı var ama ben sorgulanırken memur bu durumu sormuş ve benim verdiğim cevapla birlikte bir daha o konuya deginmemişti.
Asıl süreciniz şu andan itibaren başlıyor. Sabırla yürümeniz gereken uzun bir yol var önünüzde.sizin İletinizi okuyunca şöyle uzun uzun Kasım ayını düşündüm de epey zorlu süreçlerden geçtiğimizi farkettim.
Güzel haberler alabilmeniz dileklerimle.
Sevgiler
Oncelikle hoşbuldum ve güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Eşimle aramızda 15 yaş var. Sizin işiniz gerçekten gereğinden çok fazla uzamış. Ve size çapraz sorgu yapılmayacağını düşünüyorum. Çünkü böyle durumlarda ilk olarak başvuru sahibini e-mail yoluyla konsolosluğa çağırdıklarını biliyorum. Böyle bir durum yoksa gönlünüzü ferah tutun. Bu arada sabrınız için tebrik ediyorum  ya:) Bugün 11. Günüm... Tıkırtı yok. Hepimiz için hayırlısı olsun  byby:)

leowoman

MustafaD

Alıntı yapılan: leowoman - Mart 04, 2020, 12:37:21 ÖÖ
5.03.2019 tarihli düzeltme

Arkadaşlar merhabalar yeniden,
Bugün 121. Güne ulaşmış bulunuyorum. En sonki iletimde eşime bazı evrakları talep ettikleri mektup gittiğini belirtmiştim. O mektuptaki evrakları eşimin yabancılar dairesine teslim etmesinden bir ay geçip ses seda çıkmayınca biz yabancılar dairesine ikinci bir mektup yazdık. Ve evvelsi gün eşime cevap geldi. Eşimi bazı evraklarla birlikte 24.03.2020 tarihinde vize işlemlerini sonlandırmak için görüşmeye çağırıyorlar. Daha bir ay önce bir yılın maaş bordrosunu alan yabancılar dairesi neden  maaş bordrosu ve pasaportla birlikte eşime randevu çağırdığını mektubu ilk okuduğumuzda anlamlandiramamıştık. lakin şu anda bu durumun çapraz sorgulama yapılacağına dair kanaat getirmeye başladık.
Daha önce çapraz sorguya kalmış bir çok kişinin yorumlarını okudum. Eşimi çok iyi tanıyorum. Birbirimizi çok seviyoruz. lakin o kadar baskı altında o kadar soru bombardımanına tutulacak olmanın ve çok uzun süredir beklediğim için psikolojik yorgunluğun verdiği stresten dolayı endişeleniyorum.
Umarım eşime en kısa sürede kavusabilirim

Öncelikle merhaba umarım süreciniz biran evvel tamamlanır fakat önceki yazılarınız da yaş farkının hiç bir sorun olmadığını bildirmiştiniz sizin sürecinizin uzamasının tek sorunu bence aranızdaki yaş farkı

leowoman

Bugün 121. Güne ulaşmış bulunuyorum. En sonki iletimde eşime bazı evrakları talep ettikleri mektup gittiğini belirtmiştim. O mektuptaki evrakları eşimin yabancılar dairesine teslim etmesinden bir ay geçip ses seda çıkmayınca biz yabancılar dairesine ikinci bir mektup yazdık. Ve evvelsi gün eşime cevap geldi. Eşimi bazı evraklarla birlikte 24.03.2020 tarihinde vize işlemlerini sonlandırmak için görüşmeye çağırıyorlar. Daha bir ay önce bir yılın maaş bordrosunu alan yabancılar dairesi neden  maaş bordrosu ve pasaportla birlikte eşime randevu çağırdığını mektubu ilk okuduğumuzda anlamlandiramamıştık. lakin şu anda bu durumun çapraz sorgulama yapılacağına dair kanaat getirmeye başladık.
Daha önce çapraz sorguya kalmış bir çok kişinin yorumlarını okudum. Eşimi çok iyi tanıyorum. Birbirimizi çok seviyoruz. lakin o kadar baskı altında o kadar soru bombardımanına tutulacak olmanın ve çok uzun süredir beklediğim için psikolojik yorgunluğun verdiği stresten dolayı endişeleniyorum.
Umarım eşime en kısa sürede kavusabilirim.

Akdemir51

Merhaba arkadaşlar 3 mart itibarı ile aile birleşimi olarak vize bekleyenler kervanina  katılmış bulunuyorum.  Konsolosluk görüşmem gayet güzel geçti. Güle  oynaya sohbet edip ayrıldım.     Eşim alman vatandaşi  evrak istemeyebilirler  dedi görevli bayan. Bekleyip görecez  hayırlısı.

nsyysn

Alıntı yapılan: leowoman - Mart 04, 2020, 12:37:21 ÖÖ
5.03.2019 tarihli düzeltme

Umarım eşime en kısa sürede kavusabilirim

Merhaba

Ben msjını okuduktan sonra özellikle çapraz sorguya kalan arkadaşımı aradım bilgi aldım. Öncelikle evlilik sahte değilse kesinlikle telaş yapmasın diyor. Sorulan sorulara gayet relax şekilde doğru cevaplar versin ve eğer cevabı hatırlamıyorsa kesinlikle kafadan atmadan durumu izah etsin dedi. yani soru sordular aklına gelmezse kesinlikle aklıma gelmiyor heyecandan unuttum desin diyor. Çünkü soruları değiştirerek yeniden soruyorlarmış. Tereddüt etme sakın sakın sohbet edası ile anlat bence de.

Umarım çok güzel geçecektir. Bol şanslar

leowoman

Akdemir51

3 martta aile birleşim başvurusu yapmıştım.  5 martta mektup gönderilmiş  bugün elimize geçti hafta sonu dolasiyla.  Eşimden  kimlik fotokobisi çalıştığına dair belge iştenmiş.  Bugün posta ile gondericek  görüşmeye cagirmamislar. Işler hızlı  yürüyor .