2020 vize bekleyenler ve alanlar

Başlatan Maid, Ocak 12, 2020, 09:39:49 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Slymnn

Alıntı yapılan: Zeynepakbas - Haziran 23, 2020, 06:46:07 ÖS
Vize Bölümü çalışmıyor diye mail atıyorlardı bizlere daha evvel, ama pasaport gonderildigine gore Vize Bölümü çalışıyor demektir. O zaman kimse pasaport istemesin diye bu şekilde oto-cevap yazıyorlar, ben oyle tahmin ediyorum. Ayrıca vize verilmesi icin bazi istisna durumlar var onlarin icinde Aile Birleşimi yoktu. Cok zor bir durum olmadikca vizeleri vermeyecekleri notunu düşmüşler, ben şöyle düşünüyorum; istisna yapacak olsalar o kadar insan çocuğunu/eşini sebep gosteriyor yine de pasaportunu alamiyor, dogum yapacaklar/yapanlar filan var o kadar pasaport pesinde koşan insan var bence istisna degildir bu. Bizlere de pasaportlari ulastirirlar yakinda diye dusunuyorum. 30 Haziran'da yasak uzayacaksa bile artik Aile Birlesimi yapacaklar icin istisna yapilmasi ve pasaportlarin gonderilmesi gerekir. Almanya'da vaka artışı var bazi eyaletlerde, eğer bu durumdan dolayi ve Türkiye'de ki vaka durumundan dolayi yine uzatırsalar bu işe artık birisinin el atıp gerçekten gitmek zorunda olan kişilere (bizlerde dahil) pasaportlari gondermeleri gerekir.. bir umutla UPS kargonun sitesinde hergün pasaportu kontrol etmekten yorulduk..
bende bir yandan öyle düşünüyorum ufaktan göndermeye başlamış olabilirler herkesin dediği gibi istisna olsa herkesin eşi çocuğu var fakat bazı arkadaşların dediği gibi eşimin ve çocuğumun alman vatandaşı olması ek fayda etmiş olabilir. Bide bunlara ek olarak benim orada çalışma iznimi ev adresini vs oradaki yabancılar şubesi aktif etmişti. Ama dediğim gibi eğer öyle birşey yok ise şayet haftaya herkesin vizeleri en azından aile birleşim vizelerini göndermeye başlarlar diye düşünüyorum.

Akdemir51

Alıntı yapılan: Dragorex - Haziran 23, 2020, 07:02:24 ÖS
O değil de, benim pasaportum 7 aydır konsoloslukta. Pasaportum benim kimliğim, seyahat belgem.

Belki fikrimi değiştirdim Jamaika'ya gideceğim oraya da gidemiyorum :)

Bizi orayada almazlar orayada heves  yapmayalim yuppi:) alkis:)

Slymnn

Alıntı yapılan: Akdemir51 - Haziran 23, 2020, 06:26:08 ÖS
Sizin adınıza sevindim nereden başvuru yapmıştınız  ? Bana göre. Tamamen tesadüf .   Eşiniz bir mail yazmış ve sizin vizeniz gonderilmis. Istisna olduğunu düşünmüyorum.acikcasi    çünkü herkezin ailesi orda .  Eşim kafayı yemek üzere.      Bizim.bir arkadaş almanya dışişleri bakanligina  mail atıyor. Ve verilen cevap türkiye risk bölgesi  ilan edildi.  2 haftada bir olan guncellemelerinizi takip ediniz şuan için vizenizin verilmesi mümkün degildir diye.   Bazen iyi yönlerine denk  gelip aradan 1 2 pasaportu  yazı tura atarak çekiyorlar kim gelirse gönderiyorlar vizeyi 😂  istanbul  vize bölümü zaten çalışmıyor.  Benim şuan için bildiklerim  bunlar.   Ayriyeten hiç önemi yok mail atılmış cevap gelmiş istisna yapılmış amacınız vizeyi almaktı almissiniz  yolunuz  açık olsun.    Ve sizin başvuru yaptığınız konsolosluk hangisi ?
İstanbul'dan yapmıştım. Eşim mail yazdığında cevap olarak bilgilerimi istediler onu tekrar gönderdik ve sonra tekrar cevap geldi gönderim yapıldı diye bilmiyorum ya tesadüf ya istisna yada artık göndermeye başladılar pasaportları.

Dragorex

Alıntı yapılan: Ali09 - Haziran 23, 2020, 06:55:08 ÖS
Ayrica artik sanirsam yarin belli olacak 50 ülkelik listeyi yarin aciklicaklar heralde icinde türkiye olursa ozaman yasadik

Valla o listeden benim bir beklentim yok. 50 ülke şöyle olur:

-Bahamalar
-Trinidad & Tobago
-Seyşeller
-Fiji
-Yeni Zelanda
-Tonga
-Papua Yeni Gine...

Gerisini siz getirin artık pasifik okyanusundan zorlasanız çıkar biraz daha. Kosova, Sırbistan, Makedonya'yı daha önce açıklamışlardı zaten.

Alii

Alıntı yapılan: Dragorex - Haziran 23, 2020, 07:09:31 ÖS
Valla o listeden benim bir beklentim yok. 50 ülke şöyle olur:

-Bahamalar
-Trinidad & Tobago
-Seyşeller
-Fiji
-Yeni Zelanda
-Tonga
-Papua Yeni Gine...

Gerisini siz getirin artık pasifik okyanusundan zorlasanız çıkar biraz daha. Kosova, Sırbistan, Makedonya'yı daha önce açıklamışlardı zaten.
Artik hayirlisi ne desek ne yapsak olmuyor beklemekten baska caremiz yok hersey onlarin vercegi kararda sadece dua ediyoruz baska birsey yapamiyoruz yarin görücez artik

hamburg26

Alıntı yapılan: Slymnn - Haziran 23, 2020, 07:08:28 ÖS
İstanbul'dan yapmıştım. Eşim mail yazdığında cevap olarak bilgilerimi istediler onu tekrar gönderdik ve sonra tekrar cevap geldi gönderim yapıldı diye bilmiyorum ya tesadüf ya istisna yada artık göndermeye başladılar pasaportları.

Slymn bey
Bizle paylasmadiginiz ekstra bir durum yoksa anlattıklarıniz istisna olamaz. Eşinizin yazdığı mail gibi yüzlerce mail yazıyor insanlar konsolosluklara .

Ben iyi tarafından bakmak istiyorum inşAllah pasaportlari dağıtmaya başlamışlardır

Vulnerable

Alıntı yapılan: hamburg26 - Haziran 23, 2020, 07:52:47 ÖS
Slymn bey
Bizle paylasmadiginiz ekstra bir durum yoksa anlattıklarıniz istisna olamaz. Eşinizin yazdığı mail gibi yüzlerce mail yazıyor insanlar konsolosluklara .

Ben iyi tarafından bakmak istiyorum inşAllah pasaportlari dağıtmaya başlamışlardır

Istisna olmasaydi, esinin yazdigi uzun mailin üstüne, bizlere verdikleri gibi otomatik cevap verirdiler ve esinden son bilgileri istemezdiler. Bunlarin üstüne bunlar olduysa kesin özel bir durum olmustur. Yinede umuyorum dagitmaya baslamislardir..

Slymnn

Alıntı yapılan: hamburg26 - Haziran 23, 2020, 07:52:47 ÖS
Slymn bey

ekstra yaptığımız birşey yok olanı söylüyorum paylaşmak istedim zaten ekstra durumum olsa 6 aydır beklemezdim 🙂

Slymnn

Ama dediğim gibi dağıtmaya da başlamış olabilirler pasaportları olan durum bu çünkü bende hiç ummuyordum fakat gerçekleşti . Umarım herkesinde en kısa sürede gerçekleşir 🙏

hamburg26

Alıntı yapılan: Vulnerable - Haziran 23, 2020, 08:41:53 ÖS
Istisna olmasaydi, esinin yazdigi uzun mailin üstüne, bizlere verdikleri gibi otomatik cevap verirdiler ve esinden son bilgileri istemezdiler. Bunlarin üstüne bunlar olduysa kesin özel bir durum olmustur. Yinede umuyorum dagitmaya baslamislardir..

Anlattıkları içerisinde (eğer paylaşmak istemediği özel bir durum varsa hakkıdır )  eşim burda yok tek başıma yaşayamıyorum çocuğumla gibi bir istegi konsolosluk kabul ediliyorsa doğuma bir ay kalmış veya yeni çocuk sahibi olmuş aileler de kabul edilirdi şu ana kadar. Orasi çok mantıklı gelmedi bana

Vulnerable

Alıntı yapılan: hamburg26 - Haziran 23, 2020, 09:07:32 ÖS
Anlattıkları içerisinde (eğer paylaşmak istemediği özel bir durum varsa hakkıdır )  eşim burda yok tek başıma yaşayamıyorum çocuğumla gibi bir istegi konsolosluk kabul ediliyorsa doğuma bir ay kalmış veya yeni çocuk sahibi olmuş aileler de kabul edilirdi şu ana kadar. Orasi çok mantıklı gelmedi bana

Evet hakklisiniz, o Zaman ayni durumda olan diger insanlarinda vizeleri cikmasi lazim. Ama dagitimada baslamis olsalardi ozaman bunu sitelerinden yada maillerden belirtmezmiydiler? Cok tuhaf bir durum. Daha birsey yorumlamamaya caliscam yoksa insan kafayi yemeye basliyor.

Zeynepakbas

Alıntı yapılan: Vulnerable - Haziran 23, 2020, 09:31:02 ÖS
Evet hakklisiniz, o Zaman ayni durumda olan diger insanlarinda vizeleri cikmasi lazim. Ama dagitimada baslamis olsalardi ozaman bunu sitelerinden yada maillerden belirtmezmiydiler? Cok tuhaf bir durum. Daha birsey yorumlamamaya caliscam yoksa insan kafayi yemeye basliyor.

Belki de aynı durumda olan kisilerin vizeleri çıkmıştır, dağıtımda olabilir.. bilemeyiz. Ve vizesini alan herkes te ben vizemi aldim diye duyurmuyor oyle de bir durum var.
Slymnn adlı kullaniciya öncelikle tesekkur ediyorum, en azindan istisna bile olsa bir kişinin daha vizesine kavustugunu duymuş olduk.

Zeynepakbas

30 Haziran'a az kaldi arkadaşlar,, 1 hafta sonra herşey olumlu veya olumsuz belli olacak. Belirsizlik çok kötü birsey,, en azından birşeyleri net olarak öğreneceğiz az daha sabredelim. Tabiki buradaki herkes olumlu şeyler duymak ister. İnşAllah ta öyle olur.

hamburg26

Alıntı yapılan: Zeynepakbas - Haziran 23, 2020, 09:52:34 ÖS
Belki de aynı durumda olan kisilerin vizeleri çıkmıştır, dağıtımda olabilir.. bilemeyiz. Ve vizesini alan herkes te ben vizemi aldim diye duyurmuyor oyle de bir durum var.
Slymnn adlı kullaniciya öncelikle tesekkur ediyorum, en azindan istisna bile olsa bir kişinin daha vizesine kavustugunu duymuş olduk.

Hepimiz aile birleşimi işinin icine girdigimizden beri Almanları ve bizlere karşı tutumunu gördük.  Onların istisna kavramları çok farklı ve hiç merhamet duyguları yok bu sebeple vizesini alan arkadaşın durumunu istisna kategorisine koyduklarını sanmıyorum. Cumaya kadar  bikac kisiden daha vize haberi duyarsak dediğim gibi istisna değil pasaport dağıtımı oluo diyebiliriz

Slymnn

Alıntı yapılan: hamburg26 - Haziran 23, 2020, 10:16:50 ÖS
Hepimiz aile birleşimi işinin icine girdigimizden beri Almanları ve bizlere karşı tutumunu gördük.  Onların istisna kavramları çok farklı ve hiç merhamet duyguları yok bu sebeple vizesini alan arkadaşın durumunu istisna kategorisine koyduklarını sanmıyorum. Cumaya kadar  bikac kisiden daha vize haberi duyarsak dediğim gibi istisna değil pasaport dağıtımı oluo diyebiliriz
bende öyle olmasını umut ediyorum çünkü pasaport benim vize benim fakat konsolosluk bana haber vermek yerine eşime haber ediyor çok saçma bir durum. Ups kargo bile aramıyor eve gelince pasaport haberim oluyor . Dediğim gibi ya dağıtmaya başladılar pasaportları bilgi vermiyorlar yığılma olmasın diye yada istisna yaptılar başka anlam bulamıyorum. Umarım dağıtmaya başlamışlardır genel olarak 🙏

Zeynepakbas

Alıntı yapılan: Slymnn - Haziran 23, 2020, 10:29:35 ÖS
bende öyle olmasını umut ediyorum çünkü pasaport benim vize benim fakat konsolosluk bana haber vermek yerine eşime haber ediyor çok saçma bir durum. Ups kargo bile aramıyor eve gelince pasaport haberim oluyor . Dediğim gibi ya dağıtmaya başladılar pasaportları bilgi vermiyorlar yığılma olmasın diye yada istisna yaptılar başka anlam bulamıyorum. Umarım dağıtmaya başlamışlardır genel olarak 🙏

İnşAllahhh.. Eger önümüzdeki günlerde vizem elime ulaşırsa ilk işim burada paylasmak olacak.. 🙏🏽

hamburg26

Alıntı yapılan: Slymnn - Haziran 23, 2020, 10:29:35 ÖS
bende öyle olmasını umut ediyorum çünkü pasaport benim vize benim fakat konsolosluk bana haber vermek yerine eşime haber ediyor çok saçma bir durum. Ups kargo bile aramıyor eve gelince pasaport haberim oluyor . Dediğim gibi ya dapğıtmaya başladılar pasaportları bilgi vermiyorlar yığılma olmasın diye yada istisna yaptılar başka anlam bulamıyorum. Umarım dağıtmaya başlamışlardır genel olarak 🙏

Vize başlangıcı tarihi olarak ne yazmışlar hocam ?