2020 vize bekleyenler ve alanlar

Başlatan Maid, Ocak 12, 2020, 09:39:49 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mustafayal

Alıntı yapılan: dilek_648 - Eylül 26, 2020, 11:35:17 ÖS

Ev kiramız sıcak 590 Euro

Bu ilginç eşiniz 1700 Euro net maaş alıyor ve Kira her şey içinde 590 Euro
Nasıl oluyoda 1700 Euro maaş yetersiz deniliyor onu anlamadım kira çıktıktan sonra 1110 Euro kalıyo yada eşiniz geliri brüt 1700 Euro Netto %-30 1300 Euro mu net kazanç?

dilek_648

Alıntı yapılan: Mustafayal - Eylül 26, 2020, 11:56:38 ÖS

Bu ilginç eşiniz 1700 Euro net maaş alıyor ve Kira her şey içinde 590 Euro
Nasıl oluyoda 1700 Euro maaş yetersiz deniliyor onu anlamadım kira çıktıktan sonra 1110 Euro kalıyo yada eşiniz geliri brüt 1700 Euro Netto %-30 1300 Euro mu net kazanç?

Hayır net 1700 ün altına düşmedi

Mustafayal

Alıntı yapılan: dilek_648 - Eylül 27, 2020, 12:38:07 ÖÖ
Hayır net 1700 ün altına düşmedi

Bence yeterli olması lazım neye göre hesapla ma yapılmış onu anlayamadım
Eşiniz nerde çalışıyor? Siz hangi eyelattesiniz 1600 Euro ok veriliyor siz neye Göre yetersiz demişler?

dilek_648

Alıntı yapılan: Mustafayal - Eylül 27, 2020, 12:41:55 ÖÖ
Bence yeterli olması lazım neye göre hesapla ma yapılmış onu anlayamadım
Eşiniz nerde çalışıyor? Siz hangi eyelattesiniz 1600 Euro ok veriliyor siz neye Göre yetersiz demişler?

Essen bizde yeterli biliyorduk o yüzden ek yada kefil göstermedik ama evrakları teslim ettikten 2 hafta sonra maaş yetersiz son 1 ayı tekrar getirin demişler onu da mini jop ile 450 daha gösterdik yani bize red gelmeden maaş yetersiz yükseltin denildi onaylandığı halde de hala bekliyoruz

Mustafayal

Alıntı yapılan: dilek_648 - Eylül 27, 2020, 12:52:13 ÖÖ
Essen bizde yeterli biliyorduk o yüzden ek yada kefil göstermedik ama evrakları teslim ettikten 2 hafta sonra maaş yetersiz son 1 ayı tekrar getirin demişler onu da mini jop ile 450 daha gösterdik yani bize red gelmeden maaş yetersiz yükseltin denildi onaylandığı halde de hala bekliyoruz

Eşiniz ne iş yapıyor ?

melo1903melo

Arkadaşlar bu hesaplamanın neye göre yapılıdıgı eyaletlere göre degişiklik gösteriyor ben şubat ayında nişanlı olarak başvurdum evliligimi almanyada yapmak üzere yapmış oldugum vize nilanlımın 2200 euro net maaşına ragmen red edildi ve kesinlikle haber verilmedi akabinde avukat aracılgı ilie itiraz ettik 3 ayda itirazım sonuçlandı malesef itirazımızada red verdiler anlacagınız maaş konusunda avukatın pek fazla bir etkisi olmuyor ben geçen hafta evligimi türkiyede gerçekleştirdim şimdi evli olarak başvuracagım ve büyük ihtimal istenen maaş otomatik olarak eşimin vergi sistemi degiseceginden daha aşagı olacak diye umuyorum itiraz edecek arkadaşlara sesleniyorum boşuna avukata para vermeyin çünkü bir şey çıkmıyor

Aya90

Alıntı yapılan: melo1903melo - Eylül 27, 2020, 01:46:36 ÖS
Arkadaşlar bu hesaplamanın neye göre yapılıdıgı eyaletlere göre degişiklik gösteriyor ben şubat ayında nişanlı olarak başvurdum evliligimi almanyada yapmak üzere yapmış oldugum vize nilanlımın 2200 euro net maaşına ragmen red edildi ve kesinlikle haber verilmedi akabinde avukat aracılgı ilie itiraz ettik 3 ayda itirazım sonuçlandı malesef itirazımızada red verdiler anlacagınız maaş konusunda avukatın pek fazla bir etkisi olmuyor ben geçen hafta evligimi türkiyede gerçekleştirdim şimdi evli olarak başvuracagım ve büyük ihtimal istenen maaş otomatik olarak eşimin vergi sistemi degiseceginden daha aşagı olacak diye umuyorum itiraz edecek arkadaşlara sesleniyorum boşuna avukata para vermeyin çünkü bir şey çıkmıyor
size mesaj attım bana dönebilirmisiniz bir kaç soru soracağım

Murat45

Arkadaşlar acil cevaba ihtiyacım var.pasaportu ups Kargı mu getiriyor sonuç belli olunca ?ve ben bulundugun şehirdeki ups şubesinden teslim alabiliyor muyum.şu an belli bir adresim yok bu yüzden şubeden teslim oluyor mu ?

Aya90

Alıntı yapılan: Murat45 - Eylül 27, 2020, 04:49:46 ÖS
Arkadaşlar acil cevaba ihtiyacım var.pasaportu ups Kargı mu getiriyor sonuç belli olunca ?ve ben bulundugun şehirdeki ups şubesinden teslim alabiliyor muyum.şu an belli bir adresim yok bu yüzden şubeden teslim oluyor mu ?
bulunduğun şehirdeki ups şubseidnden alabilirsin iletişime geçerek ki benim pasaportum geldiğinde herhangi bir mesaj gelmedi sabah sadede aradılar asapıya inin kargonuz var dedile r

Murat45

Alıntı yapılan: Aya90 - Eylül 27, 2020, 04:55:38 ÖS
bulunduğun şehirdeki ups şubseidnden alabilirsin iletişime geçerek ki benim pasaportum geldiğinde herhangi bir mesaj gelmedi sabah sadede aradılar asapıya inin kargonuz var dedile r
Yani siz konsoloslukta kargomu şubeden almak istiyorum dediniz değil mi ?

Aya90

Alıntı yapılan: Murat45 - Eylül 27, 2020, 05:35:56 ÖS
Yani siz konsoloslukta kargomu şubeden almak istiyorum dediniz değil mi ?
yok ev adresi verdim ama isterseniz konsoloslukta alırsınız istersenizde şubeden sizin tercihiniz bu illa bir ev adresi vermeniz gerekmiyor

Murat45

Alıntı yapılan: Aya90 - Eylül 27, 2020, 05:38:18 ÖS
yok ev adresi verdim ama isterseniz konsoloslukta alırsınız istersenizde şubeden sizin tercihiniz bu illa bir ev adresi vermeniz gerekmiyor
Anladım çok teşekkürler.umarım adres istemezler

Murat45

Arkadaslar 2 gün sonra randevum var.tavsiyeleriniz varsa çok iyi olur.gerek mülakat gerekse diğer şeyler için

Erkan21

Alıntı yapılan: Murat45 - Eylül 27, 2020, 09:17:31 ÖS
Arkadaslar 2 gün sonra randevum var.tavsiyeleriniz varsa çok iyi olur.gerek mülakat gerekse diğer şeyler için

InşAllah guzel bir şekilde geçer ve vizeni alirsin . Ben 2 ay oldu idata online olarak randevu icin muracat ettim . Halen atama bekliyor . Bu kadar uzun sürüyor mu ?

Mustafayal

Alıntı yapılan: Murat45 - Eylül 27, 2020, 09:17:31 ÖS

Kendi ni stres sokma evrak eksik olmasın eşinle ilgili Türkçe soruyorlar onu nekadar tanıyorsun gibi basit düzeyde Almanca bir kaç soru okadar sonra bitiyor sonra diğer bekleme başlıyor vizem gelecekmi diye düşünmeye başlıyorsun evraklar Eşinin bulunduğu yabancılar şubesine gidiyo yabancılar şubesine bağlı olarak ev kontratı iş maaş gelirine bakıyorlar maaş yeterli olması lazım aylık kazancı ev in metrekaresi 50 metrekare iki kişi için olması lazım bunlar yerine getiriyorsa eşin onay veriliyor

Hamburg001

Merhaba Arkadaşlar,

Bir kaç gündür forum baya sessiz.

Benim süreçte yeni bir gelişme var .

21 Eylül'de İstanbul konsolosluğunda başvurmuştum. 28 Eylül'de eşim alman vatandaşı olmasına rağmen evraklar istemişler.

Mustafayal

Alıntı yapılan: Hamburg001 - Ekim 01, 2020, 08:35:25 ÖÖ
Merhaba Arkadaşlar,

Bir kaç gündür forum baya sessiz.

Benim süreçte yeni bir gelişme var .

21 Eylül'de İstanbul konsolosluğunda başvurmuştum. 28 Eylül'de eşim alman vatandaşı olmasına rağmen evraklar istemişler.

Evet son zamanlarda Alman vatandaşı eşten de belge istemeye başlamışlar gelir kazanç ve Ev yaşam alanı gibi evraklar istiyorlar sizden ne istemişler?