yardım vize için

Başlatan habibanli, Mayıs 11, 2007, 11:55:14 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

selimdestan

erdem_52 Kardesim Hangi Ayda Basvuru Yaptim
+ Esini Almanyada Yabancilar Polisi Cagirdimi
Yaklasik Vize Cikmasi 3 ayi buluyor. bunu Sana Soylemeleri Lazim Zaten Konsoluslukta Ne Kadar Surdugunu.

şems

Alıntı yapılan: selimdestan - Kasım 27, 2007, 06:38:48 ÖS
erdem_52 Kardesim Hangi Ayda Basvuru Yaptim
+ Esini Almanyada Yabancilar Polisi Cagirdimi
Yaklasik Vize Cikmasi 3 ayi buluyor. bunu Sana Soylemeleri Lazim Zaten Konsoluslukta Ne Kadar Surdugunu.
selim destan
ben başvuru yapalı 6 hafta oldu...daha ne kadar beklıcem bır bılgınız var mı

khoLpa$aLı

arkadaşlar burada yazılan sorularla hiç bir alakanız yok eğer a1 sınavına giricekseniz temel almanca öğrenmeniz yeterli yazılı sınava giriyosunuz ve ardındanda sözlü sınava sözlü sınavda bu tür sorular yok sadece kendinizi yeteri kadar tanıtıyosunuz ve bir kart çekip o karttaki resimle ilgili yanınızdakine soru soruyosunuz ve sizin yanınızdakide size aynı şekilde soru soruyo bir hafta sonra sonuç gelşiyo alıyosunuz sertifikanızı ve konsolosluğa başvuruyosunuz başkada bişeye gerek yok bu soruların sorulduğu bi yer var oda siz direk konsolosluğa vize başvurusu yaparsanız vede elinizde sertifikanız yoksa görevli size almanca bilip bilmediğinizi soruyo biliyorum derseniz eğer bunu ona kanıtlamanız için sorular soruluyor bu sorular bazen burda yazılandan bile zor olabiliyo zaten almancanız varsa bu sorularıda cevaplayabilirsiniz ve vizeniz en fazla 8 haftada çıkıyo bu kadar kendinizi kasmayın sadece kafanızı verin bu kadar basit.

egee

eyvalhh kajmer, ama 8 hafta geç diil mi yaa..

khoLpa$aLı

valla ben 8 hafta bekledim gele gele red geldi:D

şems

Alıntı yapılan: khoLpa$aLı - Aralık 31, 2007, 03:06:38 ÖÖ
valla ben 8 hafta bekledim gele gele red geldi:D
arkadaşım neden red geldı..sebep olarak neyi belırtmişler..

DURUŞAH

arkadaşlar vizeye müracaatda bi form var ya internette o formu bulamadım lütfen yardım edin. vize alan arkadaşlar internetten nerden indiriyorsunuz. birde o formun hem türkçe hem almanca doldurulması lazımmış doğrumu?  lütfen bilen birileri bu formu nerden indireceğimi söylesin

seiblossstill

Alıntı yapılan: DURUşAH - Ocak 05, 2008, 12:28:06 ÖS
arkadaşlar vizeye müracaatda bi form var ya internette o formu bulamadım lütfen yardım edin. vize alan arkadaşlar internetten nerden indiriyorsunuz. birde o formun hem türkçe hem almanca doldurulması lazımmış doğrumu?  lütfen bilen birileri bu formu nerden indireceğimi söylesin

https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/04/Visa/download__SV__Antragsformular__FZ,property=Daten.pdf

sadece almanca doldurulacak arkadaşım

khoLpa$aLı

warum

turist olarak nişanlımın yanına gidebilmek için (mesela 2 ay gibi ) bunun için ne isterler acaba bilen bi arkadaşımız bana yardımcı olabilirmi birde orada nikah yapmak istiyoruz gidebilirsem  bunun için konsolosluğa ne diye müracat edeceğim nişanlım ırdan ne yapması gerekiyor kendisi öğrenci hala bilgisi olan bi arkadaşımız varmı acaba şimdiden çok teşekkürler

khoLpa$aLı

nişanlın türk vatandaşıysa öğrenci olduğu için çok zor ama alman vatandaşıysa öğrenci olsa bile belki olabilir

urunga

böyle sorular sorulduğunu bende duymuştum ama bunlar sadece evliliğinden şüphe ettikleri kişilere yapılan muameleler bence fazla dikkate almayın zaten biliyorsunuz ki sınavı kazandınız ve sertifikanızı aldıysanız size konsoloslukta soru sorma hakları yok orada tekrar sınav yapma hakları yok o yüzden mecburen size türkçe soracaklar.bu arada şunuda söylemeliyimki zaten eşini gerçekten seven insan bu sorulara çok rahat cevap verir.ben baş vurumu yaptım eşimde yabancılar şubesine evraklarını verdi ben boş bir vakti olduğunda oraya uğramasını söyledim oda gitti ve sordu bir eksik varmı diye oradaki memur herşeyin tamam olduğunu ve türkiyedeki konsolosluğa okey verildiğini söylemiş hatta siz gün sayın demiş eşiniz bir kaç gün içinde gelebilir bu yüzden bence bu konuyu çok dikkate almayın kafanız rahat olsun evliliğiniz formalite değilse zaten ilk randevudaki sorularda sizi anlarlar herkese başarılar eğer vizem bu hafta içinde gelirse size haber verecem

ahmetb

Merhabalar benim bir kac sorum olacak bilgi vermeniz icin tesekkür ederim  benim esim a 1 sinavi gecmis ve kendisi türk vatandasi ben türk vatandasiydim simdilik alman vatandasiyim ben suan Almanyadayim bu konsulosluk terminin  nasil alinir ve ben türkiye sahsen gitmem mi lazim yok sa ve ne tür belgeler derekmektedir bu konuda bilgisi olan  detayli olmaktan rica olunur
      saygilarimla  ALLAH HEPNIZIN YARDIMCINIZ OLSUN   

khoLpa$aLı

senin gitmene ne gerek var arkadaşım eşin arıcak termin alıcak senle hiç alakası yok.

yeterartik

O sacma sorularin bulundugu listenin tepesinde yazilan kisimda;

"Dazu können sie nicht gezwungen werden,..." denen bir cümle var.Yani cevap vermeme hakkiniz bulunmaktadir.Alman Anayasasinin 2.Maddesine aykiri oldugu icin söylenecek tek sey "Bu benim özel hayatim,sizi ilgilendirmez,esimi ilk nerde öptügüm vs gibi" cevabi yeterli olur.
Size ters gideceklerdir ama eger herseyi 4-4`lük yaparsaniz sorun olmaz bence.

kadri

selam arkadaşlar benim sorum şu.vize baş vurusunda bulunduktan sonra eşimle beni meçburi çagıracaklarmı?birde eşim alman vatandaşı şuan çalışmıyor sorun olurmu açaba

yakisikli_star

selam arkadaslar Allaha herkesın bu konuda yardımcısı olsun ınsAllah herkes bır an once aılesının sevdıgının yanına gıder .benim sızlere bır tavsıyem olucak vıze ıcın konsolosluga gıden arkadaslarımız munkunse takım ve guzel gıyınsınler ılk ızlenım omemlı onları saydıgımızı gozterırı dıye dusunuyorum.benım sorun su benım oglum var almanyada alman vatandası acaba benıde herkes gıbı anlasmalı evlılık dıye arstırabılırlermı ?saygılarr hayırlı cumala