Turistik Vize Için Bilgi Ve Gerekli Belgeler ...

Başlatan yücel, Eylül 13, 2007, 07:15:45 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yücel

Turistik Vize Için Bilgi Ve Belgeler ...

https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/04/Visa/download__SV__Merkblatt__Besuchervisa,property=Daten.pdf

Reyya

arkadaşlar...almanyada evlilik yapacağım..şimdilik turist vizesi ile 3 ay almanyaya gidip almanca kursuna yazılacağım.3 ay sonra türkiyeye gelip imtihana gireceğim... evleneceğim eş alman..duyduğum kadarıyle turist vizesine ret cevabı veriliyormuş..alman nişanlım davetiye gönderecek... bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz... lütfen...vizeyi retsiz alabilmemiz için ne yapabiliriz... nasıl yol takip edebiliriz...

ATAAN

UMARIM FAYDALI OLUR...

Almanya ‘da Evlilik
 Öncellikle yapmanız gereken şey sakin olmak. Çünkü çok da zor değil bu olay. Eğer evleneceğiniz kişi Alman vatandaşıysa herşey daha kolay olacaktır sizin için. Almanya’nın kendi vatandaşına zorluk çıkaramama gibi bir durumu var. Eğer Alman vatandaşı değilse az bir şey zorlayabilirler durumu.

Ben Türkiye’de evlilik yapıp sonra Almanya’ya gelmedim. Almanya’da evlilik yaptım. Eşim Alman vatandaşı ve öğrenci. Eğer sizde bu durumdaysanız eşiniz gelirini belirtip daha sonra davetiye çıkarmak zorunda. Gelirini belirtirken tüm hesap kontolarının asıllarını ve fotokopilerini yabancılar dairesine göstersin. Ve Türkiye’ye evlenmek üzere davetiye göndersin. Bu davetiyeyle birlikte gerekli diğer evraklar:

* Beş yıllık pasaport (daha az da olabilir ama 5 yıl tavsiye ediyorum)
    * Almanca olarak eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve kendi el yazınızla imzalanmış iki adet beyaz dilekçe formu (başvuru formları vize bölümü girişinden ücretsiz olarak alınabilir veya internet sitesinden İndirebilisiniz)
    * Arka fonu açık renkli 3 adet biometrik vesikalık resim (6 aydan eski olmamalı)
    * Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formul B) ve 1 fotokopisi ( Nüfus dairesinden alabilirsiniz.)
    * Her iki eşin de, daha evvelki tüm evliliklerinin gerekçeli, noter tasdikli boşanma kararları / ölmüş olmaları halinde Ölüm Kayıt Örnekleri ve 1 fotokopileri, Almanca tercümeleri ile birlikte ( Eğer daha önce evlilik varsa bu gerekli )
    * Müracaatçıya ait, nüfus dairesinden alınacak, tüm evliliklerin ve çocukların belirtildiği, eksiksiz, açıklamalı ve yeni tarihli bir ?Toplu Nüfus Kayıt Örneği? ve 1 fotokopisi, Almanca tercümesi ile birlikte ( Bu da eğer daha önce evlilik varsa )
    * Size gönderilmiş davetiyenin aslı ve fotokopisiyle birlikte konsolosluğu arayıp randevu alıyorsunuz.
    * Almanya?da evlenmek üzere talep edilen vizelerde ise, yukarıdaki belgelere ilaveten Almanya?daki Evlendirme Memurluğu?nun istediği evrakların da ibrazı gerekmektedir.(genelde: Uluslararası Doğum Kayıt Örneği, Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi, İkamet Belgesi ve Almanca tercümelesi) 4.cü maddede belirtilen (Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formul B) ve 1 fotokopisi (Nüfus dairesinden alabilirsiniz) belgeden feragat edilmektedir.
    * Basit düzeyde Almanca Bilgisi kanıtı (‘Diller için Ortak AvrupaReferans Çerçevesinin’ A1 düzeyindeki bilgi seviyesi, Goethe
Enstitüsü’nün A1 ‘Start Deutsch 1’ (Temel Almanca) sertifikası)

Kolay gelsin

facetoface

evet arkadaslar bugun son evrağım olan eşimin giris cıkıs belgelerini verdim acaba sonuc ne zaman gelir ve sonuc ne olur :) hayırlısı bakalım

üsküdargücü

öncelikle hepinize merhaba.benim sorum su kızarkadasım almanyada ve ben onun yanına gitmek istiyorum 15 gün filan ziyarete.öğrenmek istediğim hem öğrenciyim ama yaklaşık 1 yıldır da sigortalı bir işde çalısıyorum.hangi şekilde başvursam vize alma şansım artar ve vize alma yöntemi hakkında bilgi verirseniz sevinirim.uçak biletini direkt alsam gidiş dönüş vize almanda kolaylık sağlarmı?yardım eden mesajımı ciddiye alıp cevap veren herkeze şimdiden teşekkürler

facetoface

dostum kız arkadasından sana davetiye gelmesi lazım kafana gore gidemezsin ayrıca ama kan bağı olmadığı için biraz zor olabilir sigortalı bi işte calısman belki + olabilir ve oğrenci olmanda + olabilir ama onlar için onemli olan senin bankada yüklü miktarda paran ve üzerine mal varlığı olması bunlara dikkat ediyorlar turist vizesinden baska sansın yok zaten

facetoface

ayrıca ucak bileti konusuna gelince sakın öle bisi yapma ona bakmıyorlar sonra vizeyi vermezler gidis donus 400 eurodanda olursun :)

facetoface

arkadaslar merhaba 20 ekimde Almanyaya turstik vize için basvurdum sölediği bütün evrakları götürdüm pasaportu beklerken kargo geldi ve eksik evrak dedi  benden eşimin süresiz oturumunun fotokopisini istediler verdim yine pasaportu beklerken bugunde yine eksik evrak geldi ve bu seferde havalimanı polisinden giris cıkıs belgesi istiyorlar onuda verdim gecen haftada eşimin giris cıkıslarını istediler verdim 3 evrak istemiş oldular :) artık heyecanla beklemeye basladık sizce durum ne olucak :))))

ATAAN

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.