Eurovision 2006

Başlatan Ashtoret, Mayıs 24, 2006, 04:07:39 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ashtoret

Kazanan Ulke   : Finlandiya
Parça              : Hard Rock Halleluja
Grup               : Lordi

Halleluja

Nazire

Seyredemedim Türkiye ne durumdaydi.... veya katildilarmi bu senede??

NalanW

Bende seyredemedim ve türkiyeyi cok merak ediyorum...Kim katildi nasildi? Bulabilecegim bir sayfa varmi acaba?

Ashtoret

Sibel Tüzün Sonucu Değerlendirdi   

"şovumuzu herkes çok beğendi, ancak beklediğimiz puanı alamadık."

Türkiye'yi 'Süper Star' adlı şarkıyla temsil eden Sibel Tüzün "91" puanla 11'inci sırada yeraldı.

Tüzün, modacı Erol Albayrak'ın hazırladığı 3 kilo kristal boncuklardan oluşan yarı oryantal yarı modern kostümle sahneye çıktı.

Sanatçı, İngiliz koreograf Gary Lloyd'un hazırladığı dansla Glenn Ball,
James Robinson, Scott Marshall ve Arthur Gourounlian adlı dansçılarla başarılı bir performans sergiledi.

Sibel Tüzün, şovunun herkes tarafından çok beğenildiğini, ancak bekledikleri puanları alamadıklarını söyledi.

Tüzün, "Ama ne yapalım biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Umarım en azından sizler izlerken Türkiye'yi aydınlık bir yüzle, keyifli bir şekilde izlemişsinizdir ve hoşlanmışsınızdır gördüğünüz şovdan" diye konuştu.

Yarışmaya katılan ülkelerde cep telefonu mesajlarıyla verilen puanlar sonucu Sibel Tüzün yarışmada 11'inci oldu. Bu sonuca göre, Türkiye gelecek yıl da doğrudan finale katılamayacak, önce yarı finalde yarışacak.

TRT

YARIşMA PARÇASI TÜRKÇE OLACAK
Tüzün, şunları söyledi: “TRT’den gelen sipariş doğrultusunda öncelikle 3 eser hazırlayacağım. Ardından kurul tarafından yarışmaya katılacak eserim belirlenecek. Yarışacağım eser TRT’nin kararıyla Türkçe olacak. Tanıtım CD’sinde İngilizce ve Yunanca versiyonları olacak. Atina’da 3 dakika içinde süper bir şarkı, müthiş bir performans ve mükemmel bir şov sunmayı hedefliyorum.”

Yarışmanın 18 Mayıs, finalinin de 20 Mayıs 2006’da gerçekleşeceğini dile getiren Sibel Tüzün, çok işi, az zamanı olduğunu ve herkesi sıkı bir çalışma dönemi beklediğini vurgulayarak, “Hedefimiz ilk 3” ifadesini kullandı.

Tüzün, “İddialıyım. Bu bir yarışma. Maça çıkarken ‘kaybedeceğiz’ diye mi çıkılır? Kazanacağım, golü atacağım” dedi.

TRT’nin “Eurovision şarkı Yarışması” için izleyeceği takvim ile organizasyonun programının açıklandığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tüzün, bu yıl Türkiye’nin, geçen yılki sonuç nedeniyle ön elemeden geçeceğinin hatırlatılması üzerine, çok sıkı hazırlanacaklarını söyledi.

NTV

Ashtoret

Eurovision'da Türkiye finale yükseldi

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bu akşam yapılan 51. Eurovision şarkı Yarışması yarı finalinde, ''Süper Star'' adlı şarkıyla Sibel Tüzün tarafından temsil edilen Türkiye finale katılmaya hak kazandı.

Atina Olimpiyat Stadı'nda (OAKA) yapılan yarışmada, 23 ülke arasından kura çekimiyle belirlenen sıralamaya göre 14. sırada sahne alan Tüzün, finale kalması için gerekli olan puanları yarı final ve finale katılan toplam 37 ülkeden seyirciler tarafından gönderilen SMS'lerle yapılan oylama sonucunda toplayarak ilk 10'a girdi. Yarışmada ilk 10'a giren ve 20 mayısta yapılacak olan finale katılmaya hak kazanan diğer ülkeler ise Rusya Federasyonu, Makedonya, Bosna-Hersek, Litvanya, Finlandya, Ukrayna, İrlanda, İsveç ve Ermenistan.

Finalde doğrudan yarışacak diğer ülkeler Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, İsrail, Letonya, Malta, Moldova, Norveç, Romanya,İspanya, İsviçre, İngiltere ve Hırvatistan olarak sıralanıyor. Türkiye finalde 23. sırada sahne alacak.

SABAH