Der Genitiv (-in Hali)

Başlatan yücel, Kasım 30, 2007, 06:50:39 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yücel

Cesitli kaynaklardan ve birazda kendim birseyler ekleyerek hazirladim.
InsAllah yardimci olabilmisimdir...

Burdan Indirebilirsiniz...
/>

inlingua

tamda icinde bulundugum konuyla alakali bir calisma ya ne denilirki tek kelimeyle mukemmel hazirlanmis ellerine saglik
IYIKI VARSINIZ

nachtigall

ettekraru ehsen
velevkane yüzseksen,
demis atalarimiz ben de bu kabilden bir kez daha tekarar etmis bulundum.

danke schön.

yücel

Alıntı yapılan: nachtigall - Ocak 02, 2008, 12:14:07 ÖÖ
ettekraru ehsen
velevkane yüzseksen,
demis atalarimiz ben de bu kabilden bir kez daha tekarar etmis bulundum.

danke schön.

Mübarek!!!!! yazdiklarini anlamakta güclük cekiyorum.
Bari yanlarina parantez icinde manalarini yaz... ::)

nachtigall

pardon abi

ich verbessere gleich

ettekraru ahsen: tekrar etmek cok iyidir.

velevkane yüzseksen: bu d ayari türkce zaten: velevki 180 defa da olsa takrar edin

Adse

Valla örnek bir calisma. Tebrikler ve tesekkürler gercekten.

Hasan42

Adse

Yalniz bir noktayi ileteyim, 3. sayfanin hemen basinda  ;

" Isim tamlamalarinin diger bir özelligide " .... diye devam eden ve .... " Almancasi tamamen Akkusativ ( Yalin Hal ) de bulunur. "  diye biten paragrafta Akkusativ ( Yalin Hal ) olarak belirtilmis. Sanirim burada Nominativ ( Yalin Hal ) denmesi gerekiyor ? Bilginize.

Hasan42

hatali olgugunu belrttiginiz paragrafta Akkusativ(Yalin Hal) de yazilmistir.Burada yanlis anlasilmayi kaldirmak icin söyle bir düzeltme gereklidir.
  Parantesi kaldirip; ``Almancasi tamamen Akkusativ Yalin Halde yazilmistir.``seklinde olmaliydi.O zaman asagida verilen örnek bu durumu dogruluyor.
  Saygilarimla...

Adse

Ifadenizi tam olarak anlamayadim.

Kadinin cantasi tamlamasinda Türkcede kadin ve canta kelimeleri ek aliyor. Ancak Almancada die Tasche der Frau seklinde olarak canta nominativ, kadin ise genitiv olmus oluyor. Ancak baska bir paragrafta cümle icinde nesne olarak kullanilirsa Akkusativ veya Dativ halde bulunabilir diyor. yani sonuc olarak bahsettigim yerde " Akkusativ ( Yalin Hal ) " yerine " Nominativ ( Yalin Hal ) " seklinde yazmasi gerekmiyor mu?

Hasan42

Die Tasche der Frau.
Kadinin cantasi.

cantasi (die Tasche) kelimesi: Nominativ(Yalin Hal)
    wessen?(kimin?) sorusuna cevap veren ´´der Frau´´ise genitiv(-in Hali) oluyor.
    Bu sebeble konu anlatiminda yanlislikla Akkusativ(Yalin Hal) Yazilmis...

Müsait bir zamanda yücel arkadasima durumu iletecegim.Saygilar...

Adse

Tesekkürler. Bu sayede dün calismis oldugum Genitiv konusunda kafamda soru isareti kalmamis oldu.

Hasan42

Sanada Tsk.ler... Konuyu dikkatli inceledigin icin...

Adse

Aslinda konuyu dikkatli calisirken oldu, inceleyip yanlis arama gibi birsey sözkonusu degil. Yanlis anlama olmasinda. Ayrica sunu da belirtmek gerekiyor Yücel beyin calismasi gercekten takdire sayan ve gayet anlasilir. Ona bir kez daha tesekkür ediyorum. Yabanci dil calisirken 1 kelimeden kaynaklanan yanlis anlama devaminda yanlis anlasilmalar zincirini beraberinde getirebiliyor. O acidan önemli. Beni aydinlattiginiz icin size de tesekkürler Hasan42.

Hasan42

Bende tsk. ederim Adse. Iyi calismalar...

yücel

Alıntı yapılan: Hasan42 - Ekim 16, 2008, 11:36:32 ÖS
Die Tasche der Frau.
Kadinin cantasi.

cantasi (die Tasche) kelimesi: Nominativ(Yalin Hal)
    wessen?(kimin?) sorusuna cevap veren ´´der Frau´´ise genitiv(-in Hali) oluyor.
    Bu sebeble konu anlatiminda yanlislikla Akkusativ(Yalin Hal) Yazilmis...

Müsait bir zamanda yücel arkadasima durumu iletecegim.Saygilar...

Evet Arkadaslar, yanlis yazilmis... Dogrusunu Hasan42 arkadasimiz yazmis...
Nominativ (Yalin Hal) olmasi gerekiyor...
InsAllah en kisa zamanda konuyu düzeltirim...

Alıntı yapılan: Adse - Ekim 15, 2008, 10:56:43 ÖS
Yalniz bir noktayi ileteyim, 3. sayfanin hemen basinda  ;

" Isim tamlamalarinin diger bir özelligide " .... diye devam eden ve .... " Almancasi tamamen Akkusativ ( Yalin Hal ) de bulunur. "  diye biten paragrafta Akkusativ ( Yalin Hal ) olarak belirtilmis. Sanirim burada Nominativ ( Yalin Hal ) denmesi gerekiyor ? Bilginize.

Sana da ayrica tesekkür ederim Adse, cok dikkatlisin...
En cok korktugum seyde birisini veya birilerini yanlis yönlendirme / yanlis ögrenmelerine sebep olmak...

omerenkur