Fatih Sultan Mehmet kösesi..

Başlatan esma 41, Aralık 15, 2007, 04:42:03 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatih Sultan Mehmet`in

Gemilerin karadan y
16 (44.4%)
Fatih`in 21 ya
11 (30.6%)
Ulubatl
1 (2.8%)
Orta
1 (2.8%)
0 (0%)
Ayasofya`da k
6 (16.7%)
Havan topunun ve
0 (0%)
1 (2.8%)

Toplam Oy Verenler: 32

pegasus365

Ben de Fatih hayranıyım;Yavuz Sultan Selim gibi bir torunu bu şanlı tarihe,şan katması için bıraktığından.. :)

taifa77

Ben osmanlı hayranıyım ve Fatih sultan mehmeti de cok seviyorum.. ismimde Fatih...
paylasım için sagol ellerine saglık...

esma 41

Alıntı yapılan: taifa77 - Mart 20, 2008, 11:57:15 ÖÖ
Ben osmanlı hayranıyım ve Fatih sultan mehmeti de cok seviyorum.. ismimde Fatih...
paylasım için sagol ellerine saglık...

Tesekkür ederim FATIH ;)

tusem

Prima!! tebrikler arkadaşım,valla yeni dikkatimi çekti şu bir kaç gündür osmanlıya hakaret eden kişilere şimdi tokat gibi gelmiştir...

esma 41

Fatih Sultan Mehmet'in İnsan Hakları Ahidnamesi

Fatih Sultan Mehmet, Bosnayı fethettiği zaman Osmanlı devlet politikasının sonucu olarak bölge halkına dini serbestiyest getirmiştir. Fatih Sultan Mehmet'in buradaki latin papazlarına verdiği 883 (1478) tarihli ferman suretinde;

"Nişanı-ı hümayun şu ki Ben ki Sultan Mehmed Han'ım; üst ve alt tabakada bulunan bütün halk tarafından şu şekilde bilinsin ki, bu fermanı taşıyan Bosna rahiplerine lütufta bulunup şu hususları buyurdum: Sözkonusu rahiplere ve kiliselerine hiçkimse tarafından engel olunmayıp rahatsızlık verilmeyecektir. Bunlardan gerek ihtiyatsızca memleketimde duranlara ve gerekse kaçanlara emn ü aman olsun ki, memleketimize gelip korkusuzca sakin olsunlar ve kiliselerinde yerleşsinler; ne ben, ne vezirlerim ne de halkım tarafından hiç kimse bunlara herhangi bir şekilde karışıp incitmeyecektir. Kendilerine, canlarına, mallarına, kiliselerine ve dışardan memleketimize getirecekleri kimselere yeri ve göğü yaratna Allah hakkı için, Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) hakkı için, yedi Mushaf hakkı için, yüz yirmi dört bin peygamber hakkı için ve kuşandığım kılıç için en ağır yemin ile yemin ederim ki, yukarda belirtilen hususlara söz konusu rahipler benim hizmetime ve benim emrime itaatkâr oldukları sürece hiç kimse tarafından muhalefet edilmeyecektir."

Bu ferman suretinde de görüldüğü gibi azınlıklar tam bir hürriyet ortamı içinde hayatlarını sürdürmüşlerdir.

Aşil

eline sağlık esma. fatih s.mehmeti kelimelerle anlatmak yetmez bence.

esma 41

Alıntı yapılan: Aşil - Mayıs 03, 2008, 04:21:43 ÖS
eline sağlık esma. fatih s.mehmeti kelimelerle anlatmak yetmez bence.

Evet Asil sana katiliyorum.  ;)

gece

Beni Fatih Sultan Mehmet`in ANNESI Hüma Hatun `nun sözleri cok etkiledi.

Fetihten sonra tebrik eder bir kac kisi Bu kutlu anneyi;Ne mutlu Oglun ISTANBULU fethetti .

Cevap gecikmedi Hüma Hatun `dan ;

Istanbulu Fatih degil ben fethettim.Nasil der etraftakiler?

Ben Fatihe hamile kaldigimi anladigim an abdestsiz adim atmadim.

Dogduktan sonrada birkere olsun abdestsiz emzirmedim iste bundandir.

Diye cevap verir.

Fatihler Fatih olduysa  Analarin emegi`de unurulmamali.
Eee Böyle bir Ananin Fatih Sultan Mehmet gibi bir oglu olur elbet.

esma 41

Gece bu güzel paylasimin icin tesekkürler.

Bence her basarili bir erkegin arkasinda ya annesi   yada esi vardir.

gece

Alıntı yapılan: esma 41 - Mayıs 06, 2008, 12:41:30 ÖS
Gece bu güzel paylasimin icin tesekkürler.

Bence her basarili bir erkegin arkasinda ya annesi   yada esi vardir.

Dogru bak haklisin  :)

kucuk.-.bey

Bence ilk basdaki anket gereksiz birsey Fatih sultan mehmet hanın yaptigi hersey hayranlik uyandiriyor EGER BEN PADISAH ISEM SIZE EMREDIYORUM GELIN DEVLETIN BASINA GECIYOR yanlis hatirlamiyorsam babasina yazdiga muktupdu öyle biri birdaha gelmez sanirim dunyaya

özürdilerim görmemistim arkadas demis saten fatih kelimlerle anlatilmaz yasanilir keske yasasaydik bizde

esma 41

Alıntı yapılan: kucuk.-.bey - Mayıs 12, 2008, 02:15:40 ÖÖBence ilk basdaki anket gereksiz birsey Fatih sultan mehmet hanın yaptigi hersey hayranlik uyandiriyor EGER BEN PADISAH ISEM SIZE EMREDIYORUM GELIN DEVLETIN BASINA GECIYOR yanlis hatirlamiyorsam babasina yazdiga muktupdu öyle biri birdaha gelmez sanirim dunyaya

Bu sizin fikriniz saygi duyarim .

Tabiki Fatih Sultan Mehmetin yaptigi hersey cok güzeldi.
Ama yinede beni en cok etkileyen Konu ...

Karadan yürütülen gemiler oldu.

Ilgi cekip okudugun ve mesaj yazdigin icin tesekkürler kücük bey.  ;)

esma 41

Fatih Sultan Mehmed'ten İnce Sözler...

Eğer Padişah Ben İsem, Size Emrediyorum. Gelip Ordunun Başına Geçin. Eğer Padişah Siz İseniz, Gelip Devletinizi Düşmanlara Karşı Savunun.

* İmparatorunuza Söyleyin. şimdi ki Osmanlı Padişahı Öncekilere Benzemez. Benim Gücümün Ulaştığı Yerlere, Sizin İmparatorunuzun Hayalleri Bile Ulaşamaz.

* Ya Ben Bizans'ı Alırım; Ya da Bizans Beni.

* Fatih Olmasaydım Ulubatlı Hasan Olmak İsterdim

* Yapmak İstediğimi Sakalımın Bir Teli Bile Bilseydi, Sakalımın O Telini Hemen Koparır ve Yakardım

* Bu Dünya Ölümlüdür. Her Fani Gibi Bende Ölümü Tadacağım.

* Dünya Devleti Ebedi Değildir. Fani Cihanda Hiç Kimse de Ölümsüz Değildir. İnsanların Dünyada Nefesleri Sayılıdır ve Ölümsüzlük Kapısı Kapalıdır.

* Hayatım Boyunca ALLAH'ın Emirlerinden Dışarı Çıkmadım. ALLAH'ın Rızasını Kazanmak İçin Uğraştım. Tek Gayem Bu İdi.

* şeyhim Akşemseddin Hazretleri İle Beraber Yaptığım Zikrin Lezzetine Dünyaları Bile Değişmem. Eğer şeyhim İzin Verseydi Zikir Yolunu Tercih Eder, Saltanatı Terk Ederdim

Fatih Sultan Mehmed'in Yazdığı Gazellerden Bir Örnek :

" İmtisal-i Cahidü fi'llah olubdur niyyetüm
Din-i İslam'un Mücerred Gayretidür Gayretüm

Fazl-ı Hakk u Himmet-i Cünd-i Ricaullah İle
Ehl-i Küfri Serteser Kahreylemekdür Niyyetüm

Enbiya Vü Evliyaya İstinadum Var Benüm
Lütf-i Hakk'dandur Heman Ümmid-i Feth ü Nusretüm

Nefs ü Mal İle N'ola Kılsam Cihanda İctihad
Hamdülillah Var Gazaya Sadhezaran Rağbetüm

Ey Muhammed Mücizat-ı Ahmed-i Muhtar İle
Umarum Galib Ola A'da-yı Dine Devletüm "

Gazelin Günümüz Türkçesine Çevrilmiş şekli :

" ALLAH Yolunda şavaşmaktır Niyetim
İslam Dininin Yanlızca Yücelmesidir Gayretim

ALLAH'ın ve Evliya Ordusunun Yardımıyla
Küfür Ehlini Baştan Başa Kahreylemek Niyetim

Peygamberlere ve Velilere Dayanmışlığım Var Benim
ALLAH'ın Lütfundandır Fetih Ümidim ve Kuvvetim

Benliğimi ve Malımı Dünyada Feda Etsem Ne Olur ?
ALLAH'a Hamd Olsun, Var ALLAH Yolunda Savaşmaya Yüzbin Rağbetim

Ey Mehmed ! Ahmed-i Muhtar'ın Mucizeleriyle
Umarım Galip Olur Din Düşmanlarına Devletim "

esma 41

Itiraf ediyorum ben  bir Fatih Sultan Mehmed hayraniyim. :)

Ne güzel,ince sözler bunlar....

Aşil

Alıntı yapılan: esma 41 - Ekim 29, 2008, 06:37:40 ÖSItiraf ediyorum ben  bir Fatih Sultan Mehmed hayraniyim. :)

Ne güzel,ince sözler bunlar....

itiraf ediyorum ,esma sana katiliyorum,yok dunyada boyle bir padisah ,sultan,kral vb.....

esma 41

Alıntı yapılan: Aşil - Ekim 30, 2008, 01:04:11 ÖÖitiraf ediyorum ,esma sana katiliyorum,yok dunyada boyle bir padisah ,sultan,kral vb.....

Evet Asil aynen öyle.

Bu arada hosgeldiniz  ... özlettiniz kendinizi.  :)

Aşil

hosbulduk,

özlenmek güzel duygu,
özleyenlere bol saygi.....