Aile Birlesimi Tecrube ve Yardimlar

Başlatan khoLpa$aLı, Aralık 29, 2007, 08:10:37 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nesebe

selam arkadaslar ben 4 martta konsolosluktaydim tabiki vize icin sunu söyleyebilirim benim orada gözlemdigim olay su inanin hersey oradaki vize memuruna kalmis eger iyi anlayisli biri ise isiniz kolay ama aksi ve anlayissiz biriyse isiniz zor benden önce isleme giren birkac kisiyi inanin uzun süre sorguladilar bazilarininki olumsuz oldu cok korktum banada aynisi olacak diye ama Allahtan bana denk gelen memur cok iyi ve anlayisli idi hicbir problem cikmadi arti benim sertifikamda yoktu ama daha önce almanyada bulunmustum calisma iznim vardi bunlarin bana bir faydasi oldu herhalde ama yinede memurlar cok önemli cünkü sertifikasi olan bazi kisilere bile cok fazla soru soruyorlar Allah hepimizin yardimcisi olsun bunlari paylasmak istedim simdi bende vizemin hayirlarla gelmesini bekliyorum insAllah bir sorun cikmadan gelir benimki ve herkezin vizesi ....

HALIL23

Alıntı yapılan: nesebe - Mart 12, 2008, 10:07:10 ÖS
selam arkadaslar ben 4 martta konsolosluktaydim tabiki vize icin sunu söyleyebilirim benim orada gözlemdigim olay su inanin hersey oradaki vize memuruna kalmis eger iyi anlayisli biri ise isiniz kolay ama aksi ve anlayissiz biriyse isiniz zor benden önce isleme giren birkac kisiyi inanin uzun süre sorguladilar bazilarininki olumsuz oldu cok korktum banada aynisi olacak diye ama Allahtan bana denk gelen memur cok iyi ve anlayisli idi hicbir problem cikmadi arti benim sertifikamda yoktu ama daha önce Almanyada bulunmustum calisma iznim vardi bunlarin bana bir faydasi oldu herhalde ama yinede memurlar cok önemli cünkü sertifikasi olan bazi kisilere bile cok fazla soru soruyorlar Allah hepimizin yardimcisi olsun bunlari paylasmak istedim simdi bende vizemin hayirlarla gelmesini bekliyorum insAllah bir sorun cikmadan gelir benimki ve herkezin vizesi ....

AMIN cümlemize.

23angel

arkadaşlar vıze basvurusunda ne gıbı sorular soruyorlar .......

HALIL23

Alıntı yapılan: 23angel - Mart 13, 2008, 06:02:02 ÖS
arkadaşlar vıze basvurusunda ne gıbı sorular soruyorlar .......

benim hanima su sorulari sordular. davete katildinizmi ,akrabamisiniz,´nasil tanisdiniz,evlenmeteklifi kim yapdi,dügünde kac kisi vardi,nisan nezamandi,nasil tanisdiniz kimin araciyla,nezamanden beri birbirinizi taniyorsunuz,calisiyomusunuz,esinizi taniyomusunuz böle sorular isde.benim hanima bide almanca bir kac soru sordular.ismin ne yasin kac.böle sorular.asinda sormamalari gerekyi elinde belge var ama sordular yine.17.01.08 vizeye bas vurmusduk halan bekliyoruz

khoLpa$aLı

kirsehir7

banada sordular annesinin babasinin dogum tarihini nekadar tel.faturasi verdigini arabasinin rengini,kardeslerinin adini,nezaman tanistigimizi ,nekadar maas aldigini,evlenme teklifinin kimin yaptigini,evinin kac oda oldugunu,daha bir sürü sacma sorular sordular

yakisikli_star

selam arkadaslar.bır sorum olucak bılen varsa yardım ederlerse sevınırım. benım esım 800 auro maas alıyor anne ve babası 350 ser auro yardım edıcekler benım gıtmem ıcın boyle bır sey oluyormu bız yardım edıyoruz dıye kagıt verdıklerı zaman?.hayırlı cumalar saygılar

khoLpa$aLı

su01

Almanların ne yapacağı belli olmuyo. Ben vize alırken 2 ay beklemiştim 3ay da sürebiliyomuş. nesebe arkadaşında yazdığı gibi birazda memurların insiyatifine kalmış.

khoLpa$aLı

tabiki memurlarin insiyatifi ama bunun yaninda evraklarin eksik olmamasi ve esin durumu cok onemli.

yakisikli_star

tsk .esım turk vatandası suresız oturma ıznı ve calısma ıznı var ama bebegımız oldu ıcın sadece 6 saat calısa bılıyor.aiesınden yardım alarak davet etmeyı dusunuyor annesı ve babasıda calısıyor cunkı .25 sımde evrakları teslım edıcek ınsAllah ıyı bır memur denk gelır bır sorun cıkmaz saygılar

khoLpa$aLı

schwarzengel

slm arkadaşlar
ben 10 marta sınava girdim kazandım.hiç vize için başvurum yok.pasaportum bile yok.:( sertifikamı alayım öyle vaş vurayım dedim.bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
eşim özellikleri şunlar: alman vatandaşı. 3 ay önce kendi 3 katlı ev aldı. arabası var. maaşı 1500€ civarında. durumları iyi ailesinin.
benim burdan ne gibi evrak hazırlamam gerekiyor. neler istiyorlar. kaç ay sürer vizenin çıkması. vizenin geçerliliği ne kadar sürer. çünkü 7.ayın sonunda gideceğim nasip olursa almanyaya. 2 abim var almanyadalar. izne gelecekler ve beraber  gideceğiz. 4. ayda başvurmayı düşünüyorum. ama hiç bir bilgim yok. vize randevusu konusunda. eşimin evrakları gönderme onusunda bilgi lütfen. yardım eden arkadaşlara şimdiden tşk.

khoLpa$aLı

Alıntı yapılan: schwarzengel - Mart 14, 2008, 10:39:10 ÖS
slm arkadaşlar
ben 10 marta sınava girdim kazandım.hiç vize için başvurum yok.pasaportum bile yok.:( sertifikamı alayım öyle vaş vurayım dedim.bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
eşim özellikleri şunlar: alman vatandaşı. 3 ay önce kendi 3 katlı ev aldı. arabası var. maaşı 1500€ civarında. durumları iyi ailesinin.
benim burdan ne gibi evrak hazırlamam gerekiyor. neler istiyorlar. kaç ay sürer vizenin çıkması. vizenin geçerliliği ne kadar sürer. çünkü 7.ayın sonunda gideceğim nasip olursa Almanyaya. 2 abim var Almanyadalar. izne gelecekler ve beraber  gideceğiz. 4. ayda başvurmayı düşünüyorum. ama hiç bir bilgim yok. vize randevusu konusunda. eşimin evrakları gönderme onusunda bilgi lütfen. yardım eden arkadaşlara şimdiden tşk.

gerekli belgeler
https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=4191.0

ayrica forumdaki yazilan yazilari bir gozden gecirirsen buyuk bir oranda yardimci olacaktir sana.

kesmeşeker

arkadaşlar almanyaya giden evraklarımız eşimizin eline geçiyor mu? öye yazanlar var da  :-\ evraklar almanyaya gittikten nekadar zaman sonra eşime haber gelir yaklaşık bir zaman bilgisi olan var mı? (benim kağıtlarım yaklaşık 10 gün önce gitmiş)

khoLpa$aLı

kagitlar sahislara verilmiyor kurumlarda kaliyor ve esinle ilgili bir soru yada sorunlari yoksa kimse esine haber vermiyor ve esin gidip kendisi takip ediyor.

kesmeşeker

Alıntı yapılan: khoLpa$aLı - Mart 15, 2008, 10:26:29 ÖÖ
kagitlar sahislara verilmiyor kurumlarda kaliyor ve esinle ilgili bir soru yada sorunlari yoksa kimse esine haber vermiyor ve esin gidip kendisi takip ediyor.
eşime haber gelecek diye beklemek anlamsız yani, biz de ordan haber bekliyorduk :-\ bir şey daha soracağım, eşim işe yani başladı maaş bodrosu yok henüz bir sorun çıkar mı? çok teşekkür ederim