Aile Birlesimi Tecrube ve Yardimlar

Başlatan khoLpa$aLı, Aralık 29, 2007, 08:10:37 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tecrübeli

Alıntı yapılan: barandevran - Eylül 26, 2008, 03:19:11 ÖS
iyi günler bende bişey sormak isitiyorum..eşim alman vatndaşı  ben dil olmadıgımdan almnayay aile birleşimi vizesi alamadıgımdan şimdilik turist olarak gidip orda kursa yazılmak isitiyorum..acaba olurmu bilgisi olan varsa ne olur yanıtlasın..danke
eşi almanyada olupta sakın kimse turist vizesine başvuru yapmasın..bu bir hata olur.bu işin şimdiliği falan olmaz.belki şunun faydası olabilir.eşin orada seni kursa kaydeder ve parasınıda öder yabancılar dairesine de derki benim eşimin orada kursa gitme imkanları yok ben kursa kaydını yaptırdım parasınıda yatırdım bunun için bir kolaylık olup olmadığını sorar(tabii bunları yapmadan yapacakmış gibi sorar)eğer olumlu yanıt alırsa yapılmış olan almanyadaki kurs kaydını sana gönderir sende konsolosluğa gidersin başvuru sırasındada o evrağı götürürsün burada kurs imkanı olmadığı içinorada yabancılar makamı ile eşinin görüştüğünü ve böyle bir kolaylık sağladıklarını söylersin ve başvurunu kabul edebilirler..isterseniz böyle bir yol denemeyi deneyin.bellimi olur mantıklı gelebilir.ha birde hamilelik olayı falan varsa bu dediğim biraz daha kolay aşılır.ALLAH kolaylık versin

SEYHAN69

bence hiç şansı yok çünkkü ben denedim.üstelik yeşil pasoportumu kullanarak gıdecektım.amöa ilerde oturum almak için problem yaşamak istemıyorsanız çıkış yapmayın dediler.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: SEYHAN69 - Eylül 26, 2008, 03:04:10 ÖS
pazartesi pin alsam aynı gün öğleden sonra arasam IKS yi Ankara için  randevu alabilme şansım var mı?
yok acnim 1gün gecmesi gerek...

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: barandevran - Eylül 26, 2008, 03:19:11 ÖS
iyi günler bende bişey sormak isitiyorum..eşim alman vatndaşı  ben dil olmadıgımdan almnayay aile birleşimi vizesi alamadıgımdan şimdilik turist olarak gidip orda kursa yazılmak isitiyorum..acaba olurmu bilgisi olan varsa ne olur yanıtlasın..danke
hayir arkadasim artik turist vizesi genclere cok zor veriyorlar kalmiski sen evlisin ve esin orda imkani yokkk :(

SEYHAN69

şansa bak ya.o zaman bayram sonuna kadar beklemem gerekecek.eşimin işiyle ilgili geliriyle ilgili bir problem yok.ama aynı zamanda öğrenciliği devam ediyor.evi üniversitede ve Alamn vatandaşı.vizemin çıkma süresi tahminen nedir acaba!?

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: SEYHAN69 - Eylül 26, 2008, 05:56:32 ÖS
şansa bak ya.o zaman bayram sonuna kadar beklemem gerekecek.eşimin işiyle ilgili geliriyle ilgili bir problem yok.ama aynı zamanda öğrenciliği devam ediyor.evi üniversitede ve Alamn vatandaşı.vizemin çıkma süresi tahminen nedir acaba!?
canim valla hic belli olmuyor. benim vizem 25 gunde geldi ve ustelik türk vatandasi ve hatta geliride ozamanlar azdi 900 dü. fakat benimle birlikte birkac arkadasim ayni gün basvurduk onlarin esi alman vatandasi ve aldiklari maas daha yüksek olmalarina ragmen  iki bucuk ayda cikti. artik sen hesap et seyhancim dedim gibi hic belli olmuyor. ama genellikle 3 hafta icerisinde evraklarin almanyaya ulasiyor ve 1 bcuk ay sonra vizen cikiyor...

Borax

merhaba ben Tr'deyim ve evlenmeyi düşündüğüm bayan Almanya'da Alman vatanndaşı.
Türkiye'de nikah yapmak istiyoruz.

Almanya ya gitmek gibi bir amacım yok,
ne gibi prosedürler var söyleyebilir misiniz?

sabır

arkadaşlar 3 ay oldu ses yok evraklar verilrli 4 hafta oldu acaba benim durumumla karşılaşan tecrubeli arkadaşlar varmı bu arada stuttgarta gidicem nasip olursa

khoLpa$aLı

esin yabancilar polisine sorsa iyi olur bence kolay gelsin.

bayx

Selam arkadaslar ben bunun icin Konu acmisdim ama yeterince cevap alamadigim icin buraya yaziyorum yardimci olabilirsiniz.
:'( :'( :'( :'(

Selam arkadaslar,,

Benim bi sorunum var bugün bizimkiler vize ye basvurmak icin ankara ya gittiler ama bi sorun cikmis benim hanimimin yasi normalinde 17 idi ama biz mahkeme karari ile 18 yaptik tabii getire bilmek icin ama adamlar konsoloslukta sorun cikarmislar.Orda calisan memur tekrar dan muayeneye salmis kemik tahlili icin mi artik ne yarin karar vereceklermis soruclarin ne olduguna.

Sizce böyle bir seye haklari varmi sonucta bizim elemizde mahkeme karari var yasi 18 diye.

Neden sadece bi (Memur) koskoca Türkiyenin mahkeme kararini takmaya biliyor adam kafasina göre git tekrardan tahlil yaptiren öyle gellin diye biliyor.

Birde sormak istedigim benim simdi yarin kötü yönde sonuc cikarsa yani adamlar iptal edip mesela 1 sene daha beklemen gerekiyor gercek yasinin dolmasi icin derse ben ne yapabilirim.

Lütfen yardimlarini bekliyorum arkadaslar.

Saygilar

yakamozlu_gece

bir sene bekleyeceksin başka çaresi olmaz....
yaş konusunda mahkemele dediği sadece büyültüp küçültmekle olur gerçek konusunda isteyen makam istediğini alır yani kontrol e yollama onların hakkı

dünyam

selam arkadaslar öncelikle benimde bir sorunum var bes ay önce evlendim esim su an kursu kazandi daha bas vuruda bulunmadi benim iki cocugum var evim var süresiz orurmam var ama calismiyorum is ariyorum acaba yardimci olabilirmisiniz ne kadar gelir gelirekli aile birlesimi icin yardimci olursaniz sevinirim simdiden tsk ederim herkeze bol sans Allah kavustursun

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: dünyam - Ekim 23, 2008, 03:40:25 ÖSselam arkadaslar öncelikle benimde bir sorunum var bes ay önce evlendim esim su an kursu kazandi daha bas vuruda bulunmadi benim iki cocugum var evim var süresiz orurmam var ama calismiyorum is ariyorum acaba yardimci olabilirmisiniz ne kadar gelir gelirekli aile birlesimi icin yardimci olursaniz sevinirim simdiden tsk ederim herkeze bol sans Allah kavustursun
arkadasim durumun biraz zor. hatta isin olmus olsa bile sanirim bu 2. evlililigin baya sizi zorlarlar gibi :(

ATAAN

Selamlar,
Üniversite yada dengi okul mezunu olmanız tabiki etkili fakat oraya gittikten sonra iş imkanı açısından.
Burdaki fonksiyonu ise hangi üniversiteden mezun olduğunuzu belirtmediğiniz için tam bir şey söyleyemiyorum, A1 yani temel seviyede almanca bilgisinin ispatı üniversite mezunlarında aranmıyor.Fakat her üniversiteyi bu kapsamın içine almıyor elçilik
Bilgilerinize...

Aşil

Alıntı yapılan: dünyam - Ekim 23, 2008, 03:40:25 ÖSselam arkadaslar öncelikle benimde bir sorunum var bes ay önce evlendim esim su an kursu kazandi daha bas vuruda bulunmadi benim iki cocugum var evim var süresiz orurmam var ama calismiyorum is ariyorum acaba yardimci olabilirmisiniz ne kadar gelir gelirekli aile birlesimi icin yardimci olursaniz sevinirim simdiden tsk ederim herkeze bol sans Allah kavustursun

en az 1200 euro olmasi lazim arkadasim...

yakamozlu_gece

alman vatandaşysanız aranmaz maaş gelir yalnız türk ise 1000 euro arıyolar en aşağı...tabi başka altarnetiflerde var birisi size kefil olur bakıcı kefili daha rahat olur onu düşün sen bence

gamzeli01

a1 in ispatı üni.mezunlarında aranmıoyrmu  :( ben de ing. öğrt. mezunuyum. ama aldım. boşuna mı aldım yani  ???