Söze gerek yok, yurdum insan manzaraları

Başlatan erbek66, Ocak 01, 2008, 09:01:11 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

forumcu

2. videoyu görünce aklıma ilk gelen ortada büyük bir ayıp olduğu ve bizim bu ayıbı internette daha fazla insana seyrettirme çabası içinde olduğumuz. Oysaki Resulullah
(s.a.s.)  bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır:

"Her kim bir müslüman kardeşinin
ayıp ve kusurlarını, kimsenin görmediği ve görmesini istemediği şeylerini örterse, 'u Teâlâ
da kıyamet gününde onun ayıplarını örter. Her kim müslüman kardeşinin meydana çıkmasını
istemediği birşeyini ortaya çıkarır ve dile verirse;  da onun ayıplarını, kimsenin bilmesini
istemediği hallerini meydana çıkarır. Bu suretle kendi evi içinde de olsa onu rezil eder.
Müslüman kardeşinin ayıplarını örten, bir ölüyü diriltmiş gibidir. " (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim,
Birr, 58; Tirmizî, Birr ve Sıla, 85)

Müslümanın ayıp araştırması değil, bilâkis gördüğü ayıp
ve kusurları örtmesi gerekir. Diğer bir hadis-i şerifte: Kim bir müslümanın ayıbını dilerse  da
kıyamet gününde onun ayıbını örter. " (Ebû Dâvud, Edeb, 39), Kim bir ayıp görür de örterse
sanki kabrine diri gömülmüş bir yavruya can vermiş gibi olur. " (Ebû Dâvud, Edeb, 38)
buyurulmuştur.

Insan başkalarının ayıp ve kusurunu değil, kendi ayıp ve kusurunu
görmeye çalışmalıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.s.): Kendi ayıbı, insanların ayıbını görmekten
alıkoyan kimseye müjdeler olsun. " (Aclûnî, Keşfu'l-Hafa, II, 46) buyurmuştur.

jentzsch

iyi,guzel seyler yazmissin hatirlatmissin bize bunlari tesekkurler ama su 2. video daki adam var yaa iste onaa yine de yaziklarr olsunn...

erbek66

Forumcu kardesim yazdıklarını anlamaya cok ugrastım ama bir türlü kavrayamadım ne demek istedigini hadislerden örnek vermissin, kabul ediyorum ama efendimiz bir hadisinde buyurduki :'' vatan sevgisi, imandandır'' bir milli marşımızı söylemekten yoksun insanları arkadaslara göstermekten hiçte çekinmem millet izlesinki yaptıklarından utansınlar ben kimsenin ayıbında degilim kimsenin ayıbınıda araştırmıyorum ortada bir ayıp dergil utanç kaynagı var sonuçta rezil edilmeye alay edilmeye çalışılan benim ecdadımın kanla yazdıgı istiklal marşı.

nachtigall

bu videolari naasil ekleyebilirim yardim etseniz sevinirim

forumcu

Erberk kardeşim İnşaALAH beni yanlış anlamamışsındır.Utanç videosunu izlerken kahroluyorum. o insanlarda ayıplarından utanıp tekrarlamazlar diye Yaradana dua ediyorum.

Alıntı yapılan: nachtigall - Ocak 02, 2008, 12:40:29 ÖÖ
bu videolari naasil ekleyebilirim yardim etseniz sevinirim

mesaj bölümünde youtube resmine tıkla yollamak istediğin videonun adresindeki = den sonrasını araya yapıştır tamamdır.Mesela 2. videoyu yollarken = den sonraki şu kodu zbLUjESTZWg yazman yeterli

khoLpa$aLı

ağlanacak halimize gülüyoruz bu şerefsizleri oraya çıkaranda suç

reyhangul

ıstıklal marsı facıasına cok yazık...ecdadımıza karsı ne buyuk bır utanc umarım sahne heyecanıdır:(

jentzsch

wersader

Burası Türkiye cumhuriyeti arkadaşlar.....!!!!!
Bunu unutmamak lazım biz bu vatanı emperyalistlere ve tüm haçlı milletine karşı kazandık..!
şimdi kalkıpta bu ulu milletin evlatları için yazılmış istiklal marşını böle okuyorsanız...
Burada işiniz yok kusura bakmayın...!

erbek66

arkadaslar yukarıdaki görüntüyü mutlaka izleyin... gercekten yorumsuzz

erbek66

kardesim emin olki şaka degil hala ben şoktayım... :o

gütig

Acinacak bir durum dogrusu... En cok dikkatimi ceken tarafi, bunlarin cogunlugu genc insanlar. Türkiye´min yeni nesli, dünyadan bu kadar bihaber mi yetisiyormus  ??? ::) Yazik valla... Bunlar da ülkemin gelecegi olacaklar... >:( :'(

gütig

Tarih ögretmeniyim diyen kisinin, gercekten Tarih Ögretmeni olduguna da hic inanmiyorum zaten... O yüzden onun hakkinda yorum yapmaya bile gerek yok...