AİLE BİRLEşİMİ ile ilgili gereken belgeler

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 07, 2008, 11:42:53 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

khoLpa$aLı

olur arkadaşım farketmez ha fotokopi ha fax ne değişcekki.

hunkarus

arkadaşlar ben almanyada yapmaya kalksam nikahı neler yapmam gerek neler istenir benden
Not: nişanlım alman vatandaşı

umutzehra

slm arkadaşalar bende mart 5de sınava girdim ve mart 7 de kazandım sonucu geldi debnim eşim sonradan alman vatandaşı olanlardan yanlız benim ve onunu ilk evliliği veiztenen kkagıtları aldım ama kafama takılan bu nufus kayıt örneginin almanca tercümesini istemediler ama kimileri tercüme etmen gerekiyor diyolar kafam karıştı bide eşim 3 senedir süresiz çalışıyor ve  8 aydır evi tutmuş beni bekliyor yanlız aylıgı900 euro bende mart 26 da vize randevum var başvurduktan sonra kaç gün içinde vizem gelir

khoLpa$aLı

nufus kayıt örneginin almanca tercümesini istemedilerse sorun olmaz esin alman vatandasi ve bence 900€ maas yeterli gelecektir.eksik birsey yoksa 8 hafta icinde vizen cikacaktir. esinede soyle oranin yabancilar polisine ugrasin surekli kagitlari takip etsin.

özlem___özlem

selam arkadaşlar nişanlım almanyada mart ayının başında nişanımız oldu ve resmi nikahımızı da kıydık yanı artık eşim:) arkadaşlar temmuzda düğünümüz olacak kısmetse ve ben nisan 5 te almanca kursuna başlıyorum işlemler falan yetişir mi temmuz sonuna kadar sınavı gecersem 4 aylık sure benı korkutuyo cunkü kurs 2.5 ay suruyo yaklasık 1 aydır almanca pratık yapıyorum sanırım sınavda basarılı olurum zaman yeter mı benım derdım bu lutfen yardımcı olursanız sevınırım bıde sınavdakı soruları bılen varsa yardımlarınızı beklıyorum

werderm

özlem hanım,4 aylık süreniz var.kurs 2 ay sürüyor.matematiğin iyi olmasına gerek yok.2 ayda boş zamanınız kalıyor.eğer ilk sınavda kazanırsanız.bol şanslar...

CAPKIN

ya arkadaşlar ben bu sınavı filan kazandım şimdi vize icin baş vuracam da vize için neler gerekiyo benim eşim alman (sonradan alman vatandaşı olmadı orjin alman) bu tam tekmil vukaatlı kagıt varmış ben bunu eşime acıklayamadım almancasını bilmedigimden bu kagıtları nasıl nereden ala bilirim bi yardım etseniz bu güzel kardeşinize hı olurmu tşk şimdiden herkese    bide bu siteyi bu kadar insanlara yararlı bi şekile getiren  arkadaşlar size de cok tşk

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: CAPKIN - Nisan 03, 2008, 07:03:58 ÖS
ya arkadaşlar ben bu sınavı filan kazandım şimdi vize icin baş vuracam da vize için neler gerekiyo benim eşim alman (sonradan alman vatandaşı olmadı orjin alman) bu tam tekmil vukaatlı kagıt varmış ben bunu eşime acıklayamadım almancasını bilmedigimden bu kagıtları nasıl nereden ala bilirim bi yardım etseniz bu güzel kardeşinize hı olurmu tşk şimdiden herkese    bide bu siteyi bu kadar insanlara yararlı bi şekile getiren  arkadaşlar size de cok tşk
[/quotemerhaba arkadaşım. bulunduğun yerin nufus dairesine git ve vukuatlı nufus kayıt örneğimi isteiyorum de. ama mutlaka ve mutlaka bu kağıtların altında düşünceler kısmı olcak ve doldurulmuş şekilde al. onlarada bunu söle. eşin alman vatandaşı olduğu için verirlermi bilmiorum ama benim eşim doğma büyüme oralı fakat alman vatandaşı olmadığı için onunkisini verdiler.ama seni bilmiyorumarkadaşım. nufus memuruyla görüş ama dediğim gibi altında düşünceler kısmı dolu olmasına dikkat et olur mu? hadi Allah yardımcın olsunn...:)

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: CAPKIN - Nisan 03, 2008, 07:03:58 ÖS
merhaba arkadaşım. bulunduğun yerin nufus dairesine git ve vukuatlı nufus kayıt örneği istiyorum de. ama mutlaka ve mutlaka bu kağıtların altında düşünceler kısmı olcak ve doldurulmuş şekilde al. onlarada bunu söle. eşin alman vatandaşı olduğu için verirlermi bilmiorum ama benim eşim doğma büyüme oralı fakat alman vatandaşı olmadığı için onunkisini verdiler.ama seni bilmiyorumarkadaşım. nufus memuruyla görüş ama dediğim gibi altında düşünceler kısmı dolu olmasına dikkat et olur mu? hadi Allah yardımcın olsunn... 

sertanla

Selam peki istedilermi??? durumun ne şuan SAYGILAR
Alıntı yapılan: umutzehra - Mart 17, 2008, 09:06:58 ÖÖ
slm arkadaşalar bende mart 5de sınava girdim ve mart 7 de kazandım sonucu geldi debnim eşim sonradan alman vatandaşı olanlardan yanlız benim ve onunu ilk evliliği veiztenen kkagıtları aldım ama kafama takılan bu nufus kayıt örneginin almanca tercümesini istemediler ama kimileri tercüme etmen gerekiyor diyolar kafam karıştı bide eşim 3 senedir süresiz çalışıyor ve  8 aydır evi tutmuş beni bekliyor yanlız aylıgı900 euro bende mart 26 da vize randevum var başvurduktan sonra kaç gün içinde vizem gelir

kesmeşeker

Alıntı yapılan: sertanla - Mayıs 09, 2008, 04:43:49 ÖS
Selam peki istedilermi??? durumun ne şuan SAYGILAR
Alıntı yapılan: umutzehra - Mart 17, 2008, 09:06:58 ÖÖ
umutzehra vize durumun hangi aşamada bir gelişme var mı arkadaşım?

Kasım Keleş

Herkese Selamlar!

Sizlerden bir ricam olacak..Nişanlım Eylül ayında Türkiyeye gelecek Resmi nikah yapmak istiyoruz bunun için gerekli evraklar nelerdir yazarmısınız? şimdiden teşekkürler

jentzsch

Alıntı yapılan: Kasım Keleş - Mayıs 14, 2008, 11:07:57 ÖS
Herkese Selamlar!

Sizlerden bir ricam olacak..Nişanlım Eylül ayında Türkiyeye gelecek Resmi nikah yapmak istiyoruz bunun için gerekli evraklar nelerdir yazarmısınız? şimdiden teşekkürler
Esiniz Türk vatandasi mi,Alman vatandasi mi yoksa cifte vatandas mi? Eger Türk vatandasi veya cifte vatandas ise herhangi bbir evraga ihtiyaciniz yok.Türk vatandasi gibi evleneceksiniz tabiiki..

Kasım Keleş

Alıntı yapılan: jentzsch - Mayıs 15, 2008, 01:13:53 ÖÖ
Alıntı yapılan: Kasım Keleş - Mayıs 14, 2008, 11:07:57 ÖS
Herkese Selamlar!

Esiniz Türk vatandasi mi,Alman vatandasi mi yoksa cifte vatandas mi? Eger Türk vatandasi veya cifte vatandas ise herhangi bbir evraga ihtiyaciniz yok.Türk vatandasi gibi evleneceksiniz tabiiki..

Çifte Vatandaşlığa sahip Nişanlım almanyada evlenme dairesine gitmiş bazı belgeler istemişler biz nikahı türkiyede yapmak istiyoruz fakat almanyadaki evlenme dairesinin bu evrakları neden istediğini anlamış değilim..
1-oturma belgesi
2-Almanca danışmanlık ve tercümanlık belgesi
3-doğum belgesi
4-Pasaport aslı yada kopyası
bu belgeler almanca doldurulmuş olacak istenen belgeler bunlar ve benim bu belgeleri almanyaya göndermem gerekiyormuş..bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa çok memnun olurum teşekkürler

adnan38

mrb arkadaşlar  aile vukat kayıt örnegi çıkartacam bu evragın apositeli olması gerekliymiş apositeyi nereden yaptıra bilirim,şimdiden teşekkürler.

Adse

Öncelikle herkese merhabalar ; Sorum şu şekilde ve değerli arkadaşlarımın nacizane bilgilerinden yararlanmak istiyorum ;Diğer arkadaşların yazılarını takip ettim ancak net bilgiye ulaşamadım o yüzden sormak istiyorum :

Madde 4 ) Her iki eşinde, daha evvelki tüm evliliklerinin gerekçeli, noter tasdikli boşanma kararları / ölmüş olmaları Ölüm Kayıt Örnekleri ve 1 fotokopileri, Almanca tercümeleri ile birlikte

Madde 5 ) Müracatçıya ait, nüfus dairesinden alınacak, tüm evliliklerin ve çocukların belirtildiği, eksiksiz, açıklamalı ve yeni tarihli bir " Toplu Nüfus Kayıt Örneği " ve 1 fotokopisi, Almanca tercümesi ile birlikte

Sınavı geçtim, evraklarımın madde 4 dışındakilerini topladım. Her iki maddeyide yazdım, sorum zaten bu ikisi üzerine kurulu. Madde 5 teki gibi Nüfus Kayıt Örneğini çıkardım, çevirttim ve notere tasdiklettim. Madde 4 ise tam olarak ne istediğini anlayamadım. Eşim şu an Alman Vatandaşı, bi kaç sene önce Türk Vatandaşıydı. Ve ikimizinde ilk evliliği.

- Madde 4 gereğince tam olarak neleri almam gerekiyor ?
   - Madde 5 te aldığım nüfus kayıt örneği benim için Madde 4 teki söz konusu evrak ile aynı evrak değil mi sonuçta ?

Randevu almak için şu an sadece bu evrağı bekliyorum, hızlı bir şekilde yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. Herkese iyi günler.

smc-403

tamam o zmn arkadaşım başka hi,çbirşeye ihtiyacın yok 4. made ikinci evliliklerini yapacak olanlar için geçerli geçmiş olsun sana rahatlıkla başvurabilirsin