Eğitimciden İlginç Bir Çözüm...

Başlatan khoLpa$aLı, Ocak 10, 2008, 06:03:30 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

khoLpa$aLı

Okuyamiyorsaniz gidin evlenin.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Milli Eğitim Müdürünün yatılı ilköğretim bölge okulu yurdunda barınan 28 kız öğrenciye servis ve yemek talep ettiklerinde verdiği cevap.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi’ne 4 kilometre uzaktaki yatılı ilköğretim bölge okulu (yibo) yurdunda barınan 28 kız öğrenci, ilçedeki liseye gidebilmek için her gün bu mesafeyi yürüdüklerini belirterek ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden servis talep etti. yazılı başvurularına resmi yanıt verilmediğini söyleyen öğrenciler, okulu bırakmak durumunda kalacaklarını söyledi.

Karakoçan'a bağlı köylerden liseyi okumak için yibo yurdunda barınan 28 kız öğrenci, yazılı servis taleplerine cevap alamayınca ilçe Milli Eğitim Müdürü Yasef Kaya ile yüz yüze görüştü. kız öğrenciler, her gün 4 kilometre yürüdüklerini ve yemek sorunu yaşadıklarını, bu sorunlarının çözümü için servis konulmasını istedi. öğrenciler bu görüşmede ilçe Milli Eğitim Müdürü Yasef Kaya'nın kendilerine “liseyi okumak zorunda değilsiniz. paranız varsa okursunuz. okuyamıyorsanız, gidin evlenin” dediği öne sürüldü.

ilçe Milli Eğitim Müdürü Yasef Kaya, iddiaların doğru olmadığını savunarak, yibo’da barınan kız öğrencilerin ikinci dönem ilçe merkezinde barınmaları için çalışma başlattıklarını söyledi.

Alintidir.

cananavci

sanki kizlarin egitim hakki yok gibi konusmus saol paylasimindan otürü

emosh

bu zihniyette bir insan nasıl oluyor da milli eğitim bakını ünvanına laik görülüyor sayın bakan bilmiyor mu parası olmayıp zor şartlarda okuyan bir çok öğrenci çok başırılı oluyor mesleklerinde tepeye çıkıyor bu insanlar kendi çocuklarını kolejlerde okutuyor ve devlet yurdunda kalan öğrencilerin servis isteyişlerine böyle cevap veriyor çok yazıkkkkk gerçekten üzülüyorum

burcukafadar

eğitimli eğitmen olan bir müdür bu düşünceye sahip olursa kızlarını okutmamak için binbir türlü saçmalık türeten babalar ne yapmaz