Vize İçin Başvurup Bekleyen veya Sonuç Alan Arkadaşların Tecrübeleri

Başlatan celik_mehmet, Ocak 20, 2008, 03:43:40 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rose_iz

Alıntı yapılan: ahmetpamuk2 - Ekim 29, 2008, 11:07:14 ÖÖarkadaslar vızem geldı dun cooooooooooooook mutluyum yarın sabah gidiyorum .Allah bekleyen herkesı sevdıgıne kavustursun ben 5. ayıma gırmeden cıktı vızem 4 bucuk aydan cok bekledım cok sukurcıktı rozeee gıdıorummm yuppi:) yuppi:) yuppi:) yuppi:) halayy:)ama uzuluyom ya nasıl burayı bukadar arkadası aıle den ayrılacam zor ama mecburr
ahmetpamukcum oncelikle cook sewindim vizenin gelmesine gozun aydin. benimde sen gibi oldu vizem crsamba elime gecti esim cuma gunune biletimi almisti tamam vizem gelmisti ama ben kendimi gizcek gibi hissettemiyorum yani bi garip bisi:d hemen carsamba bavul yapmaya basladim anca duzenliyorsun zaten. persembe aile veda yemegi verdik bizdede. bide 1 hafta oncesinden adam esimi arayip olumlu cevabi tr.ye yolladim dediignde bende hemen h.sonu arkadaslarimla gorusmustum:D vizemin gelcenden emindim cunki:D inanmicaksin ama hava alanina geldik ailemle  bavul verdim bilet islemimi hallettim hala inanamiyorum gitceme pass. kontorole gircem basladik 2 goz 2 cesme olayina nese onlar arkada kaldi gecim gittim ama hala bole hayal gibi ucaga binincede ole nezaman hamburga geldim bavulumu aldim ve kapidan cikinca esimi gordum iste o an alnadim ben almanyadayim. cunki simdiye kadar alanda heep ben beklerdim :d bole yani vizen bi anda gelio ve sen hemen gidiosun vakit kaybetmeden iste bu zaman ruya gibi bence bgn butun ailenle bool bool vakit gecir inan cok ozluyorsun...

sabır

slm arkadaşlar yabancılar polisine bütün evraklar eksiksiz verildi ama eşim işinden ayrıldı ve başka bi işe başlayacak sizve bu sorun olurmu evraklar içeriye verilmişti

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: sabır - Ekim 29, 2008, 05:53:54 ÖSslm arkadaşlar yabancılar polisine bütün evraklar eksiksiz verildi ama eşim işinden ayrıldı ve başka bi işe başlayacak sizve bu sorun olurmu evraklar içeriye verilmişti
sanmiyorum arkadasim sonucta esin önceden evraklari teslim etmis...

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: sabır - Ekim 29, 2008, 05:53:54 ÖSslm arkadaşlar yabancılar polisine bütün evraklar eksiksiz verildi ama eşim işinden ayrıldı ve başka bi işe başlayacak sizve bu sorun olurmu evraklar içeriye verilmişti

olmaz...

sabır

yabancılar polisi bunları görmüyomu böyle bişeyle karşılaşan varmı kagıtlar verildikten sonra işten ayrılan

facetoface

arkadaslar merhaba biz eşimle 3 senedir Türkiyedeyiz eşim Almanya doğumlu ve süresiz oturuma sahip eşim cumartesi günü Almanyaya gidiyor işlerini halletmeye benim size sorum 25 mart 08 doğumlu oğlumuzuza süresiz oturum almak istiyor oğlumuzun kimliği ve benim vekaletnamemle orda bu işi halledebilirmi ?? illa burdan yapmak gerekmiyor değilmi

ahmetpamuk2

Alıntı yapılan: rose_iz - Ekim 29, 2008, 12:47:39 ÖSahmetpamukcum oncelikle cook sewindim vizenin gelmesine gozun aydin. benimde sen gibi oldu vizem crsamba elime gecti esim cuma gunune biletimi almisti tamam vizem gelmisti ama ben kendimi gizcek gibi hissettemiyorum yani bi garip bisi:d hemen carsamba bavul yapmaya basladim anca duzenliyorsun zaten. persembe aile veda yemegi verdik bizdede. bide 1 hafta oncesinden adam esimi arayip olumlu cevabi tr.ye yolladim dediignde bende hemen h.sonu arkadaslarimla gorusmustum:D vizemin gelcenden emindim cunki:D inanmicaksin ama hava alanina geldik ailemle  bavul verdim bilet islemimi hallettim hala inanamiyorum gitceme pass. kontorole gircem basladik 2 goz 2 cesme olayina nese onlar arkada kaldi gecim gittim ama hala bole hayal gibi ucaga binincede ole nezaman hamburga geldim bavulumu aldim ve kapidan cikinca esimi gordum iste o an alnadim ben Almanyadayim. cunki simdiye kadar alanda heep ben beklerdim :d bole yani vizen bi anda gelio ve sen hemen gidiosun vakit kaybetmeden iste bu zaman ruya gibi bence bgn butun ailenle bool bool vakit gecir inan cok ozluyorsun...
evet roze simdi esimin evindeyim almanyadayim.bende inanamadim hic sevinmedim esime kavusacam diyze nasil olsa pass kontrolde benim askerlik icin problem cikaracaklar diye dbakir da kontrolden gectim kendi kendime dedim istnbulda birakmaylar neyse istanbula geldim ordanda gectim frankfurt ucagina bindim hala sevinemizodum dedim alman polisleri geri yollar beni zanimda bi tane cusen vardi alman vatandasi birlikte gittik polis pass bakti  bana dedi nize geliyo ne icin?cusen dedi esi burda ok dedi:) ve son kontrolden vize me giris damgasi vurdu ve disarda bekleyen esimle birlikte ciktik gittik.Allah bekleyen herkese sabir versin tey gunde cikar vizeleriniy

SEYHAN69

Alıntı yapılan: ahmetpamuk2 - Ekim 31, 2008, 09:41:55 ÖÖevet roze simdi esimin evindeyim Almanyadayim.bende inanamadim hic sevinmedim esime kavusacam diyze nasil olsa pass kontrolde benim askerlik icin problem cikaracaklar diye dbakir da kontrolden gectim kendi kendime dedim istnbulda birakmaylar neyse istanbula geldim ordanda gectim frankfurt ucagina bindim hala sevinemizodum dedim alman polisleri geri yollar beni zanimda bi tane cusen vardi alman vatandasi birlikte gittik polis pass bakti  bana dedi nize geliyo ne icin?cusen dedi esi burda ok dedi:) ve son kontrolden vize me giris damgasi vurdu ve disarda bekleyen esimle birlikte ciktik gittik.Allah bekleyen herkese sabir versin tey gunde cikar vizeleriniy

Hayırlı olsun Ahmet pamuk.gerçekten kutluyorum darısı bizim başımıza :)))

zorro

herkese ıyı aksamlar bugun ıstanbuldan aıle bırlseımı ıcın basvurdum burda bahsedılen soruların aynısı ne zaman evlendınızı nasıl tanıstınız sonra 2 3 almanca soru elıme bır kagıt verdıler barkot numarası bunu saklayın 15dk bıle surmedı anlamadım

rose_iz

tekrar hayirli olsun ahmetpamuk. hadi artik hepimizin isi rastgele.

rose_iz

tospi09

arkadaslar merhaba ben bu yaz evlendim aile birlesimi yapicaz esim berlinde ama bizim bi korkumuz var bnm 2006 yilindan staj yapmak istemistim orda ve red aldim bide bu sene mayista turist olarak gitmek istedim red aldim bunlar aile birlesiminde bi problem yaratirmi bilen var mi bana yardim edin ve ne yapmam gerekiyor lütfen yardim arkadaslar...

neseokuducu

herkese slm arkadaşlar öncelikle hepinizin Allah yardımcısı olsun...ben vizemi aldım arkadaşlar ve pek okadarda zorluk çekmedik biz... ilk yaptığım almancayı güzel birşeklilde öğrenmek oldu(birinci düzeyde tabi) bir yıl kadar almanca kursuna gittim... 26 ağustosta almanca sınavına girdim. 3 gün sonra sonuç geldi 95 puanla sınavı kazanmışım... bence bu çok önemli almanca sınavını iyi bir puanla aldınızmı korkunuz olmasın... vize için randevu aldım 24 eylülde vize işlemlerini başlattım..26 ekimde eşime mektup geldi ondan evrakları istediler 28inde hepsini eksiksiz teslim etti ve bir hafta bile geçmeden elime vizem geldiii... 3ünde başlıyor vizem üç aylık.. Allah nasip ederse 8inde uçuyorum eşimin yanına... sorularınız varsa yardımcı olabilirim çünkü hepinizin yaşadıklarını çok iyi biliyorrum... en önemlisi almanca, evraklarınız tam olsun sizin ve eşinizin, gerisi tamamen sabır evliliğiniz gerçekse tabi... sabırlı olun... hepinize kolay gelsin... halayy:)

SEYHAN69

bende evraklarımı 21 ekimde verdim.sanırım 12 gün oldu hala oraya gitmemişler.bakalım bekliyoruz ne olacak.12 gün zaman topu topu almanyaya bu zamanda gitmesi bu kadar uzun sürmemeli aslında ama ne diyim Allah sabır versin banada,herkesede.
sanada iyi yolculuklar şimdiden Allah kavuştursun...

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: neseokuducu - Kasım 02, 2008, 11:46:58 ÖSherkese slm arkadaşlar öncelikle hepinizin Allah yardımcısı olsun...ben vizemi aldım arkadaşlar ve pek okadarda zorluk çekmedik biz... ilk yaptığım almancayı güzel birşeklilde öğrenmek oldu(birinci düzeyde tabi) bir yıl kadar almanca kursuna gittim... 26 ağustosta almanca sınavına girdim. 3 gün sonra sonuç geldi 95 puanla sınavı kazanmışım... bence bu çok önemli almanca sınavını iyi bir puanla aldınızmı korkunuz olmasın... vize için randevu aldım 24 eylülde vize işlemlerini başlattım..26 ekimde eşime mektup geldi ondan evrakları istediler 28inde hepsini eksiksiz teslim etti ve bir hafta bile geçmeden elime vizem geldiii... 3ünde başlıyor vizem üç aylık.. Allah nasip ederse 8inde uçuyorum eşimin yanına... sorularınız varsa yardımcı olabilirim çünkü hepinizin yaşadıklarını çok iyi biliyorrum... en önemlisi almanca, evraklarınız tam olsun sizin ve eşinizin, gerisi tamamen sabır evliliğiniz gerçekse tabi... sabırlı olun... hepinize kolay gelsin... halayy:)

sizi tebrik ediyorum yani o kadar rahat insansınızki 1 yıl kurs yapmışsınız sonra sınav ben kursum ilk 2 haftasında hemen sınava gitmişdim ama kaybetmişdim ;D 3 kur sonra geçmişdim siz 1 sene kurs vayy be helal olsun tebrikler bu kadar rahat olmanıza hayran kaldım açıkcası

okey:) okey:)

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: yakamozlu_gece - Kasım 03, 2008, 12:21:51 ÖÖ
sizi tebrik ediyorum yani o kadar rahat insansınızki 1 yıl kurs yapmışsınız sonra sınav ben kursum ilk 2 haftasında hemen sınava gitmişdim ama kaybetmişdim ;D 3 kur sonra geçmişdim siz 1 sene kurs vayy be helal olsun tebrikler bu kadar rahat olmanıza hayran kaldım açıkcası

okey:) okey:)
ya bence arkadaslar 1 sene yada 3 ay gibi bir kursa gitmek bence cok gereksiz. bizim amacimiz ne? tabiki eslerimize biran önce kavusmak.zaten sonucta burda mecburen gitmek zorundasin. türkiyede okadar detayci bir kursa gitmeye gerek yok. 1 aylik olan kurslarda var ve sadece yüzeysel anlatip fazla derinlere dalmadan tamamen sinav formatinda 1 ayda bitiriyorsun. bilmiyorum bana daha bi mantikli geliyor. tabi bulundugu sehirde 1 aylik kurslar olamyaanlara sözüm yok :)

hakkınur

Selam arkadaşlar, uzun süredir bu sayfayı takip ediyor, yazılanları okuyorum. Eşlerine kavuşmak için vize bekleyen herkese Yüce Rabbim yardım etsin. Eşim izmir Alman Konsolosluğundan 12 Ağustosta başvuru yaptı. Vizesi 30 Ekim tarihinde çıktı. şanslıymışız, çapraz sorgu falan olmadı. Ama beklemek insanı yoruyor. Dilerim Rabbimden herkes bir an önce sevdiğine kavuşur. Sormak istediğiniz sorular varsa yanıtlayabilirim.