Vize İçin Başvurup Bekleyen veya Sonuç Alan Arkadaşların Tecrübeleri

Başlatan celik_mehmet, Ocak 20, 2008, 03:43:40 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakkınur

Duygu kardeşim,
tabii ki kişi istediği yerde kursa gidebilir. Ama duyduğum kadarı ile  Goethe Enstitüsü dışında kurs görenler, (sonuçta sınava yine Goethe de giriliyor) başarılı da olsalar sınavda geçerli not verilmiyormuş. Gerekçede, neden kursu Goethe de yapmadın. Böyle bir duyum aldım. Ne derece doğrudur bilemem.

zorro

yok arkdasım oyle bırsey ben hıc kursa gıtmedım goethe de sınava gırdım belgemı aldım

Adse

bende goethe den başka bir kursa gittim, hatta 90 alıp geçtim. Bunu şöyle yorumlamak daha mantıklı; goethe ye giden öğrencilere birkaç puan tolerans tanıyabilirler belki.Onuda eğitimi kendileri verdikleri için.

seyhan-nidal

bence cok sacma bisey bu ve ole bise kesinlikle olmas.cunku ben antakya da (hatay) kursa gittim 3 ay hemen sinava da girdim ve 82 puanla sinavi gectim.eger ole bise olsaydi kimse sinavdan gecemesdi ki...arkadaslar akil var mantik var lutfen ama böle seylere inanmadan önce birazcik düsünelim bitte.cünkü bulunduklari sehirlerde kurs olmayan arkadaslar bile var lütfen onlarin gözünü korkutmayin.hepiinize iyi aksamlar saygilarimla... byby:) byby:)

SEYHAN69

bende 1 ay bır kursa gittim sonra 1 ayda başka kursa baktım ikiside birbirinden daha verimsiz.kendım çalıştım ve  2,5 aylık yogun çalışmayla 77 puanla geçtim.hani kendı kursunda ders alanlara yardım varmı bilmiyorum ama kendılerınden kurs görmeyenlere o şekil puan kırma falan söz konusu değildi.hatta aksine sınava girenlere çok anlayışlı ve çok  yardımcı olan öğretmenler vardı.

SEYHAN69

arkadaşlar.eşi alman vatandaşı olarak vize alan arkadaşlara soruyorum.eşinizden evle ilgili evrak istedilermi sizden hi..kontrat falan.yada şöyle sorayım eşinizden evraklar almanyaya gidince hangi evrakları istıyorlarmış.

yakamozlu_gece

Alıntı yapılan: SEYHAN69 - Kasım 03, 2008, 11:22:07 ÖSarkadaşlar.eşi alman vatandaşı olarak vize alan arkadaşlara soruyorum.eşinizden evle ilgili evrak istedilermi sizden hi..kontrat falan.yada şöyle sorayım eşinizden evraklar Almanyaya gidince hangi evrakları istıyorlarmış.

ev ile ilgili evrak istiyolar kontrat veya tapu vs.

tospi09

arkadaslar mrb ben evliyim esim berlinde ve yilbasindan sonra aile birlesimi islemlerine baslicaz bu almanca belgesini ben gecen sene aralikta aldım bunun süresi varmi bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim...

dursad

arkadaslar bilgisi tecrubesi olan arkadaslardan bu konuda yardim istiyorum benim evraklarim suan yabancilar dairesinde suan esime mektup gitmis gerekli evraklari istemisler ama benim esimin ev sahibi imzalamasi gereken kagidi imzalamamakta israr etmis esimde sadece kira kontratini goturmus ama sorun cikarmislar o belge yuzund ev sahibi hic bir sebep gostermeksizin imzalamiyor killik yapiyormus bu durumda ne yapilmasi lazim bilen arkadaslardan rica ediyorum saygilarimla.

alicelik1984

kardeş benim bir bilgim yok ama eşin durumu izah etmeli bence.ev sahibi kıllık yapıyor imzalamıyor diye. o zaman belkide başka bir yol gösterirler size.bence öyle yaparsanız sonuca daha çabuk ulaşırsınız.

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: dursad - Kasım 04, 2008, 01:36:20 ÖSarkadaslar bilgisi tecrubesi olan arkadaslardan bu konuda yardim istiyorum benim evraklarim suan yabancilar dairesinde suan esime mektup gitmis gerekli evraklari istemisler ama benim esimin ev sahibi imzalamasi gereken kagidi imzalamamakta israr etmis esimde sadece kira kontratini goturmus ama sorun cikarmislar o belge yuzund ev sahibi hic bir sebep gostermeksizin imzalamiyor killik yapiyormus bu durumda ne yapilmasi lazim bilen arkadaslardan rica ediyorum saygilarimla.

arkadasim valla cok kil oldumm  ya:) ne kil herifmis böylee tickoff:)
istersen esin bi belediyiye gitsin. belediyeden nerde oturduguna dair ve o mevkide gercekten oturmakta olduguna dair belediye onayli bir kagit alsa belkide olabilir... bi denesin ama tutarmi bilmiyorum ::)

dursad

avukat tuttuk acaba bu isi ev sahibiyle degilde yabancilar subesi yada belediye nereye gidiliyorsa ordan cozebilirmiyiz ev sahibini sikayet ederek

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: dursad - Kasım 04, 2008, 04:59:57 ÖSavukat tuttuk acaba bu isi ev sahibiyle degilde yabancilar subesi yada belediye nereye gidiliyorsa ordan cozebilirmiyiz ev sahibini sikayet ederek
arkadasim valla az öncede asag yazdim bi öle dene istersen  :-\

dursad

acaba o belge gelmeyene kadar benim vizem sonuclanirm yoksa o belge gelmeden sonuc veremezlermi bekleyecekler degilmi o belgeyi

tospi09

dursad kardes sen hic o ev sahibiyle ugrasma bence esin hemen baska bi ev tutsun evi degistirin ben esimle konustum cok basit bi is diyo mhemen ev degistirmesi yeterli diyo bence onu yapin daha basit mahkeme ugrastirir adami

duygu_0354_duygu

Alıntı yapılan: dursad - Kasım 04, 2008, 05:42:23 ÖSacaba o belge gelmeyene kadar benim vizem sonuclanirm yoksa o belge gelmeden sonuc veremezlermi bekleyecekler degilmi o belgeyi
arkadasim evet gelmeden vizeni vermezler :(

dursad

tospi kardeş iyide ben başvurumu yapmışım ikamet adresi orası eğper ev değişirse benim y eniden başvurmam gerekmezmi avukat bu işi yabancılar polisinden çözebileceğini söylemiş bakalım artık ne olacak bekliyoruz