...insaaf ya ... bu kadar eziyet yeter...

Başlatan esma 41, Ocak 28, 2008, 10:18:39 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

doğa

( gütig,wie schön ist,dich wiederzusehen:)
Ayrıca düşüncelerine katılıyorum.....

sinemm

Alıntı yapılan: doğa - Ocak 29, 2008, 12:51:03 ÖÖ
Das darf nicht wahr sein??????????????  Ich wohne genau in Basın Sitesi,gegenüber dem grossen Krankenhaus.Ja, ich lebe hier und bin Deutschlehrerin.İzmir ist wirklich sehr schön.Man kann alles machen,man hat nie Langeweile.

kennst du site unlu bäckerei?
meine Famillie wohnen genau im dort...
ich bin sehr gefreuet...
hast du vom Deutschland gegangen?
wir machen weiter morgen weil ich schlafe möchte...
wirst du morgen da?

doğa

Alıntı yapılan: sinemm - Ocak 29, 2008, 01:02:26 ÖÖ
Alıntı yapılan: doğa - Ocak 29, 2008, 12:51:03 ÖÖ
Das darf nicht wahr sein??????????????  Ich wohne genau in Basın Sitesi,gegenüber dem grossen Krankenhaus.Ja, ich lebe hier und bin Deutschlehrerin.İzmir ist wirklich sehr schön.Man kann alles machen,man hat nie Langeweile.

kennst du site unlu bäckerei?
meine Famillie wohnen genau im dort...
ich bin sehr gefreuet...
hast du vom Deutschland gegangen?
wir machen weiter morgen weil ich schlafe möchte...
wirst du morgen da?
Ich habe mich auch sehr gefreut,Sinemm
Ja,Site Unlu mamülleri:) 10 Meter entfernt von mir.
Ich war nur einmal in Deutschland.
Ich weiss nicht ,ob ich morgen hier bin.../ Hoffentlich sehen wir uns und wieder...Gute Nacht.
Ich muss jetzt auch Schluss machen.Allen Freunden Gute Nacht!

gütig

Alıntı yapılan: doğa - Ocak 29, 2008, 12:57:29 ÖÖ
( gütig,wie schön ist,dich wiederzusehen:)
Ayrıca düşüncelerine katılıyorum.....

Danke meine Lehrerin. Es ist für mich auch wirklich sehr schön, Sie hier zu sehen. 

khoLpa$aLı

Esma sana hak vermeden edemicem evet gercekten çok haklısın kadınlar analar baş tacımız onlar olmasa bir hiçiz ama benim tek söliyeceğim şey bir kadın kocasına karşı gelirse ve onun dediklerini yapmassa ve kocayı mutsuz ederse burda haklı kim haksız kim siz siz olun bayan olun erkek olun farketmez kocanızın karınızın heleki  en önemlisi ananızın kıymetini bilin heryerde evlencek birini bulursunuz  ama ana bitanedir bikere kaybettimmi bi daha bulamazsınız sevgilerimle.

Kalebodur

Dinimizce erkeklerin kadınlar üzerinde hakkı olduğu gibi, kadınlarında erkekler üzerinde hakkı vardır evlilik hayatında. Kadınların çalışma zorunluluğu yoktur dinimizce, ailenin nafakasını erkek temin eder. Ayrıca erkeğin doğasında var hükmetme, ailenin reisi olma olgusu. Nasıl kadınlar karşı cinse göre daha duygusal ve merhametliyse, erkeklerde kadınlara göre liderlik vasfıyla öne çıkıyor. Bunu değiştirmeye kalkmak imkansız, insanoğlunun fıtratı gereği bunu böyle kabullenmeliyiz.

Çocuklarımızı "ana kuzusu" olarak yetiştirmekle çocuğa merhamet etmiş sayılmayız. Onları hayata hazırlamanın yolu bence, dinini diyanetini öğretmekten geçer. Allah korkusu olmayan ve pohpohlanarak büyümüş çocuklar arasından çıkmıyor mu tüm cani ve canavarlar? Yarın "eyvah" demeden bugün önlemimizi almalıyız.

Hep birlikte Allah'ın ipine (İslam'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın.. (Ali İmran 103)

khoLpa$aLı

Alıntı yapılan: Kalebodur - Ocak 29, 2008, 01:54:51 ÖÖ
Dinimizce erkeklerin kadınlar üzerinde hakkı olduğu gibi, kadınlarında erkekler üzerinde hakkı vardır evlilik hayatında. Kadınların çalışma zorunluluğu yoktur dinimizce, ailenin nafakasını erkek temin eder. Ayrıca erkeğin doğasında var hükmetme, ailenin reisi olma olgusu. Nasıl kadınlar karşı cinse göre daha duygusal ve merhametliyse, erkeklerde kadınlara göre liderlik vasfıyla öne çıkıyor. Bunu değiştirmeye kalkmak imkansız, insanoğlunun fıtratı gereği bunu böyle kabullenmeliyiz.

Çocuklarımızı "ana kuzusu" olarak yetiştirmekle çocuğa merhamet etmiş sayılmayız. Onları hayata hazırlamanın yolu bence, dinini diyanetini öğretmekten geçer. Allah korkusu olmayan ve pohpohlanarak büyümüş çocuklar arasından çıkmıyor mu tüm cani ve canavarlar? Yarın "eyvah" demeden bugün önlemimizi almalıyız.

Hep birlikte Allah'ın ipine (İslam'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın.. (Ali İmran 103)

tamamiyle katılıyorum.

esma 41

Kadınların Toplum Hayatında Çektiği Sıkıntılar

Dinden uzak toplumlarda kadınların karşı karşıya kaldıkları en büyük sorunlardan bir tanesi de boşanma sonrası yaşanan sıkıntılardır. Evlendiklerinde eşleri tarafından çalışma hakkı tanınmayan ve bu nedenle maddi yönden eşlerine bağımlı yaşamak zorunda kalan kadınlar, boşandıklarında son derece zor durumda kalabilmektedirler.

Dünya genelinde boşanan kadınların kimi herhangi bir mesleğe sahip olmadığı, kimi yaşının ilerlemiş olması nedeniyle çalışma gücü kalmadığı, kimi ise hiçbir ek sosyal hak tanınmadığı için büyük zorluklar çekmektedir. Bundan başka boşandıktan sonra her iki tarafın kendine göre taleplerinin olması, tarafların yalnızca kendi çıkarlarını düşünüyor olması gibi nedenlerle de bu sorun daha da zorlaşmakta ve anlaşmazlıklar artmaktadır.

Oysa Kuran ahlakını yaşayan bir toplumda bu gibi sıkıntılar yaşanmaz. Kişilerin evlilikleri gibi boşanmaları da gönül rızasıyla olacağı için evlenirken eşler arasında var olan saygı ve sevgi, boşanırken de aynı şekilde korunur. Çünkü iki taraf da birbirini kadın veya erkek olarak değil, Allah'a iman eden insanlar olarak, takvalarına göre değerlendirir ve bu doğrultuda güzel davranışlarda bulunurlar.

Bununla birlikte Kuran'da kadınların boşanma gibi durumlarda sıkıntıya düşmemeleri için alınmış olan çok fazla önlem vardır. Örneğin kadınlar maddi yönden kesin bir güvence altına alınmışlardır. Her iki tarafın karşılıklı anlaşma sağlaması neticesinde belirlenen maddi yardım ve boşanan kadınlara nasıl davranılması gerektiği ayetlerde şöyle tarif edilmektedir:

(Kocası tarafından) Boşanan (kadın)ların maruf (meşru) bir tarzda yararlanma (ve geçim pay)ları vardır. Bu, sakınanlar üzerinde bir hak (borç) tır. (Bakara Suresi, 241)

…Onları yararlandırın, zengin olan kendi gücü, darda olan da kendi gücü oranında, maruf (meşru ve örfe uygun) bir şekilde yararlandırsın. (Bu,) iyilik edenler üzerinde bir haktır. Eğer onlara mehir tespit eder de, el sürmeden boşarsanız, bu durumda -kendileri veya nikah bağı elinde olanın bağışlaması hariç- tespit ettiğiniz (mehr)in yarısı onlarındır. Sizin (tümünü veya fazlasını) bağışlamanız takvaya daha yakındır. Aranızdaki üstünlüğü (derece farkını) unutmayın. şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızı görendir. (Bakara Suresi, 236-237)
Geniş imkanları olan nafakayı geniş imkanlarına göre versin. Rızkı kısıtlı tutulan da, artık Allah'ın kendisine verdiği kadarıyla versin. Allah, hiçbir nefse ona verdiğinden başkasıyla yükümlülük koymaz. Allah, bir güçlüğün ardından bir kolaylığı kılıp-verecektir. (Talak Suresi, 7)

Bundan başka kadınlara evlilik sırasında verilmiş olan malların boşandıktan sonra geri alınmaması gerektiği de ayetlerde belirtilmiştir. Boşanılan kadınların barınma ihtiyaçlarının sağlanması, kadınlara zorla mirasçı olunmaya kalkışılmaması da ayetlerde dikkat çekilen konulardandır.

Buraya kadar anlatılanlarda da görüldüğü gibi çözüm yine Kuran ahlakının yaygınlaştırılmasında yatmaktadır. Kuran ahlakının yaşandığı bir toplumda diğer bütün toplumsal sorunlarda olduğu gibi kadınların zor durumda kalmaları, horlanmaları, sıkıntı çekmeleri gibi durumlar söz konusu olmayacaktır.

gütig

Türkiye`de bizim insanlarimizin cogu müslümaniz derler, ama is böyle konulara gelince bahsettiginiz bu Kuran Ahlaki`ni nedense unutuverirler. Hatta öyle ki; bosanan kadinin haklarini korumak bir yana, zavalli kadin bosandigi icin genellikle kendi ailesi tarafindan cezalandirilir da. Töre cinayetlerine varan acimasiz cinayetler, kadinin ezilmesi...Bu cehaletlerin yasandigi ülke malesef bizim ülkemiz...Böyle acimasiz insanlar utanmadan bir de müslümanmis gibi görünmeye calisirlar... Böylelerinin müslümanlik anlayisini ben bir türlü anlayamiyorum... Konu öyle derin ki, yazacak gercekten cok sey var...Allah hepimize akil fikir versin, dogru yoldan ayirmasin insAllah... Ne diyelim artik...

esma 41

Alıntı yapılan: gütig - Ocak 29, 2008, 02:34:14 ÖÖ
Türkiye`de bizim insanlarimizin cogu müslümaniz derler, ama is böyle konulara gelince bahsettiginiz bu Kuran Ahlaki`ni nedense unutuverirler. Hatta öyle ki; bosanan kadinin haklarini korumak bir yana, zavalli kadin bosandigi icin genellikle kendi ailesi tarafindan cezalandirilir da. Töre cinayetlerine varan acimasiz cinayetler, kadinin ezilmesi...Bu cehaletlerin yasandigi ülke malesef bizim ülkemiz...Böyle acimasiz insanlar utanmadan bir de müslümanmis gibi görünmeye calisirlar... Böylelerinin müslümanlik anlayisini ben bir türlü anlayamiyorum... Konu öyle derin ki, yazacak gercekten cok sey var...Allah hepimize akil fikir versin, dogru yoldan ayirmasin insAllah... Ne diyelim artik...

Amin diyelim.
Keske herkes Kurani gercek anlamda bir anliya bilse, anlamya calissa.
Bu gibi durumlar olmazdi.
Cehalet cok kötü bir sey.

gütig

Valla benim Mübarek Kitabimizdan anladigim genel olarak; Insanlarin bir birlerine haksizlik, kötülük etmemeleri. Cana kiymak, can acitmak, mazlumu ezmek bizim inancimizda yeri yoktur...Hala bunu anlamayan kalin kafalilar müslümaniz diye geciniyolar...Böylelerinin egitilmeye ihtiyaci var...

Kalebodur

Elbette saf, temiz kalpli bayan kardeşlerimiz (bazen zorla evlendirilen erkeklerde olabiliyor) arasından baskı sonucu zalimlerle evlendirilenler oluyor, onlara bir diyeceğimiz yok, Allah kurtarsın diyebiliriz ancak. Ama ya eşinin malına, şan ve şöhretine aldanıpta evlenen gafillere ne demeli? Rahat bir yaşam için bu yollardan geçen, ama sonra rahatlığın huzurun malla değil gönülle olduğunu anladıklarında istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor.

Evlilik kararı ciddi bir karar. Ne erkek bayanların sırf (geçiçi) güzelliğine bakıpta evlenmeli, nede bayanlar erkeklerin dış görünüşüne (yakışıklılık, mal vb.), aksi takdirde tartışmalar zamanla kaçınılmaz oluyor. Bence önemli olan eş seçerken karşındakinin "insan" olan, insaflı yanını gözlemlemek ve ona göre karar vermek.

Tamamıyla cehaletten gelen Müslüman tiplemelerine gelince; bizler dürüst yaşayıp örnek olmadıkça, onlar örnek alamadıkları için dini kendi kafalarına göre yorup yaşayacaklardır.

sinemm

Alıntı yapılan: doğa - Ocak 29, 2008, 12:32:15 ÖÖ
Sevgili Sinemm,bu konuda bende Esma'ya katılıyorum.Evet zor günler geçirmişsin,ama bazen yaşamın bir parçası bu ve herşeyin başı sağlık.Umarım her şey gönlünce olur..
hayat bir mücadele
sagol canim!!!!

pure_shore

***Öncelikle geçirmiş olduğunuz; acı demeyelim ama zor günler için üzüntümü bildirmek isterim.
şimdi tanımadığın insan için neden üzülüyorsun diyeceksiniz. İnsan olarak yaratılmanız başlı başına neden bence.

***Sonra bayanlar mevzusuna; gelince yaşım 23 (23'e yeni bastım  :)) aklım başımda olduğu yıldan beri bir erkek olarak okumanın öncelikle bayanlara verilmesini, bayanların önce ekonomik özgürlüklerini ele almalarını gerektiğini düşündüm, düşünüyorum da. Erkek gider taş taşır, inşaatta çalılşır yine de ona buna el açmaz ama bayan evlendiği zaman kocasına el açar (bunu kötü anlamda söylemiyorum) yani kocasına mecburiyetten bağlı kalır sevgiden değil. Kocası da kendisine mecbur olduğunu düşünerek karısını hor görür. "bunlar hayalimin ürünleri değil tv lerden gazetelerden çevremizden gördüklerimiz"
Kocası kötü davransa el mahkum bırakıp gidemez. Ama ekonomik özgürlüğü olsa inceldiği yerden kopar kendi başının çaresine bakar.
Onun için önce bayanlar okumalı.

***Anne mevzusuna gelince ben hala anneciğimin gözünde çocuğum, bir türlü büyüyemedim gitti :)
Anaların nezdince cocukları hiç büyümezler, ama sevgi şevkatin koruma kollamanında bir sınırı olmalı bence. Fazlası cocuğu şımartır ve sonra dizginleyemeyecek bir hal alır. Aman Allah korusun.

***Erkek bayan konusunda ise düşüncelerim, duygu olarak bayanlar, güç kuvvet olarak erkekler biraz ağır basıyor. Bakın üstünler demiyorum ağır basıyorlar. Erkek ve kadın insanlığı tamamlayanlardır. Ne kadın erkeksiz ne de erkek kadınsız bir bütün olur.  varlıkta birbirlerine muhtaçtır. Onun için hayatta mücadele verilecekse ayrı ayrı tek yürekler değil bu 2 yürekle bir verilmelidir. İyiyi de kötüyü de 2 yürek; tek bir bütün yürek olarak karşı koymalıdır ki hayat & sevgi anlam kazansın.

Düşüncelerim yukarıdaki gibidir. Eğer sürç-i lisan ettiysem affetmeyin. Herkes yaptığının karşılığını çekmeli :)

handsome_99

arkadaslar zaten KURAN ı KERIM ı anlayabılseydık tam nalamıyla uygulayabılseydık tam anlamıyla herhalde su anda en mukemmel ınsanlar bız olurduk oyle degıl mı yazılarınızın hepsını okuyamadım ama okudugm kadarı ıle bayanların calısma konusuna gelecek olursak kalebodur arkadasımıza katılıyorum tamam ben daha evlı degılım ama degıl bır unuversıte ıkı unuversıte bıle bıtırmesını ısterım esım benden daha ılerde oalcak kı ben ondan guru duyayım ama ıste kendımın kucuklugunden bılıyorum :D anne calısınca cocuk ıcın zor oluyor yok bakıcısı yok komsuya verıyorsun hıc kımse annennın yerını tutamaz ve bende kadınların calısmaması taraftarıyım ısın acıkcası ve sırf oda degıl tabı kı de daha bır suru sorunlar cıkıyor ama ısın kısacası evlılıkte bır gorev paylasımı olmalı ve onu herkez yerıne getırdı mı cok guzel bır evlılık olacagına ınanıyorum

esma 41

Alıntı yapılan: Kalebodur - Ocak 29, 2008, 01:48:45 ÖS
Elbette saf, temiz kalpli bayan kardeşlerimiz (bazen zorla evlendirilen erkeklerde olabiliyor) arasından baskı sonucu zalimlerle evlendirilenler oluyor, onlara bir diyeceğimiz yok, Allah kurtarsın diyebiliriz ancak. Ama ya eşinin malına, şan ve şöhretine aldanıpta evlenen gafillere ne demeli? Rahat bir yaşam için bu yollardan geçen, ama sonra rahatlığın huzurun malla değil gönülle olduğunu anladıklarında istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor.

Evlilik kararı ciddi bir karar. Ne erkek bayanların sırf (geçiçi) güzelliğine bakıpta evlenmeli, nede bayanlar erkeklerin dış görünüşüne (yakışıklılık, mal vb.), aksi takdirde tartışmalar zamanla kaçınılmaz oluyor. Bence önemli olan eş seçerken karşındakinin "insan" olan, insaflı yanını gözlemlemek ve ona göre karar vermek.

Tamamıyla cehaletten gelen Müslüman tiplemelerine gelince; bizler dürüst yaşayıp örnek olmadıkça, onlar örnek alamadıkları için dini kendi kafalarına göre yorup yaşayacaklardır.

Kalebodur yazdiklarna katiliyorum.
Aklima bir fikra geldi ,yazayim. :)
Biraz da bu ciddi konuda gülecek konumuz olsun.

Temel'e sormuslar:
- Güzel mi olmak istersin yoksa aptal mi?
Temel
- Aptal olmak isterim
demis.
- Neden
demisler,
Temel
- Güzellik gecicidir.
;D

Yani insanin güzelligine bakmayin lütfen.
Zekasina da  bakin ... Temel gibi. ;D

esma 41

Alıntı yapılan: pure_shore - Ocak 31, 2008, 10:38:40 ÖÖ
***Öncelikle geçirmiş olduğunuz; acı demeyelim ama zor günler için üzüntümü bildirmek isterim.
şimdi tanımadığın insan için neden üzülüyorsun diyeceksiniz. İnsan olarak yaratılmanız başlı başına neden bence.

***Sonra bayanlar mevzusuna; gelince yaşım 23 (23'e yeni bastım  :)) aklım başımda olduğu yıldan beri bir erkek olarak okumanın öncelikle bayanlara verilmesini, bayanların önce ekonomik özgürlüklerini ele almalarını gerektiğini düşündüm, düşünüyorum da. Erkek gider taş taşır, inşaatta çalılşır yine de ona buna el açmaz ama bayan evlendiği zaman kocasına el açar (bunu kötü anlamda söylemiyorum) yani kocasına mecburiyetten bağlı kalır sevgiden değil. Kocası da kendisine mecbur olduğunu düşünerek karısını hor görür. "bunlar hayalimin ürünleri değil tv lerden gazetelerden çevremizden gördüklerimiz"
Kocası kötü davransa el mahkum bırakıp gidemez. Ama ekonomik özgürlüğü olsa inceldiği yerden kopar kendi başının çaresine bakar.

***Anne mevzusuna gelince ben hala anneciğimin gözünde çocuğum, bir türlü büyüyemedim gitti :)
Anaların nezdince cocukları hiç büyümezler, ama sevgi şevkatin koruma kollamanında bir sınırı olmalı bence. Fazlası cocuğu şımartır ve sonra dizginleyemeyecek bir hal alır. Aman Allah korusun.

***Erkek bayan konusunda ise düşüncelerim, duygu olarak bayanlar, güç kuvvet olarak erkekler biraz ağır basıyor. Bakın üstünler demiyorum ağır basıyorlar. Erkek ve kadın insanlığı tamamlayanlardır. Ne kadın erkeksiz ne de erkek kadınsız bir bütün olur.  varlıkta birbirlerine muhtaçtır. Onun için hayatta mücadele verilecekse ayrı ayrı tek yürekler değil bu 2 yürekle bir verilmelidir. İyiyi de kötüyü de 2 yürek; tek bir bütün yürek olarak karşı koymalıdır ki hayat & sevgi anlam kazansın.

Düşüncelerim yukarıdaki gibidir. Eğer sürç-i lisan ettiysem affetmeyin. Herkes yaptığının karşılığını çekmeli :)

pure_shore yazdilarina aynen katiliyorum.
Ne yazikki pure shore demiski:kumanın öncelikle bayanlara verilmesini, bayanların önce ekonomik özgürlüklerini ele almalarını gerektiğini düşündüm, düşünüyorum da. Erkek gider taş taşır, inşaatta çalılşır yine de ona buna el açmaz ama bayan evlendiği zaman kocasına el açar (bunu kötü anlamda söylemiyorum) yani kocasına mecburiyetten bağlı kalır sevgiden değil. Kocası da kendisine mecbur olduğunu düşünerek karısını hor görür. "bunlar hayalimin ürünleri değil tv lerden gazetelerden çevremizden gördüklerimiz"

yazdiklarin dogru.Dinimizinde ilk emri okudur ,onun icin egitim ,okumak sart.
Ne yazikki ülkemizde ve  bazi diger ülkelerde kiz cocuklarini okutmak istemeyen  cok cahiller var.
Böyle cahil insanlar  oldugu sürece maalesef bu gibi olaylar  olacaktir hep.
ALLAH akil ,fikir versin ne diyim.

Güzel düsüncelerini bizimle paylastigin icin tesekkürler.