sevgililer gününüz kutlu olsun..

Başlatan şems, Şubat 14, 2008, 02:06:50 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

a_ysche

sevgilisi olanın da omayanın da sevgililer günü kutlu olsun, Jentzsch in dediği gibi olmayanlar bu seneyi masafsız kapattı.. ;D  ;D

Liebe sieht nur Rosen ohne Dornen 
Keine Rose ohne Dorn, keine Liebe ohne Dorn ..

çok güzel bir sözmüş,paylaşım için teşekkürler..

schwarzengel

bende herkesin sevgililer gününü kutluyorum. inşAllah hep sevdiklerimizle beraber oluruz. bana bu sene hediye yok:-[  sınavı geçersem artık seneye. Allahım kimseyi sevdiğinden ayırmasın. 

tusem

valla bu saat oldu bii ses seda yok,bakalım artık biz-auf Bestellung-çalışıyoruz.yoksa eksikler nasıl tamamlanır??? :P :angel: :angel:

esma 41

Alıntı yapılan: QUELLE35 - Şubat 14, 2008, 03:12:22 ÖS
off esma yaa sevgiliniz varmı diye sorsana önce :(

Sevgili Quelle,

sevgilin yok belki ama esma 41 var.
Seni tanimayan ama yinede seven esma 41  :).
Madem sana kimse hediye almamis.
Bu güller benden sana olsun.
Cicekler sanal da olsa ... kabul edersen sevinirim. ;)

mucizemsin

Ben aksama pasta yapacam ama bu gunu hem sacma buluyorum hemde biseyler yapmadan duramiyorum bikeresinde bi televizyon kanalinda onlarin gunu bize noluyo gibi bi baslikla sevgililier gununu anlatmisti bi papazin olum gunumu yoksa dogum gunumu tam cikaramicam buna karsilik bizde boyle kutlayinca braz zorumuda gitmiyor degil yani neyapacagimi sasirdim insaAllah gunah islemiyoruzdur ...Esimede bu durumu anlattim onunda caninami minnet ne oyleyse onlara uymayalim dedi yani aksama hediye yok biz ucuza kapattik yani :) mum isiginda corba !

esma 41

Alıntı yapılan: mucizemsin - Şubat 14, 2008, 04:18:22 ÖS
Ben aksama pasta yapacam ama bu gunu hem sacma buluyorum hemde biseyler yapmadan duramiyorum bikeresinde bi televizyon kanalinda onlarin gunu bize noluyo gibi bi baslikla sevgililier gununu anlatmisti bi papazin olum gunumu yoksa dogum gunumu tam cikaramicam buna karsilik bizde boyle kutlayinca braz zorumuda gitmiyor degil yani neyapacagimi sasirdim insaAllah gunah islemiyoruzdur ...Esimede bu durumu anlattim onunda caninami minnet ne oyleyse onlara uymayalim dedi yani aksama hediye yok biz ucuza kapattik yani :) mum isiginda corba !

Evet bencede Ticaretten baska bir sey degil.
Sevgililer icin hergün sevgililer günü olmasi gerekir,öyle degil mi?  ::) :)

mucizemsin derki: bikeresinde bi televizyon kanalinda onlarin gunu bize noluyo gibi bi baslikla sevgililier gununu anlatmisti bi papazin olum gunumu yoksa dogum gunumu tam cikaramicam

Yanit:  ;D

Her yıl 14 şubat günü, birçok ülkede Sevgililer Günü olarak kutlanır. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Aziz Valentin Gününün romantik aşk ile bağlantısı, Orta Çağ'ın sonlarına doğru, o zamanki akımlardan kaynaklanmış ve bu gün, zamanla dinsel özelliğini yitirmiştir. 1969 yılında dini takvimden de çıkarılarak dini anlamda kutlanması sona ermiştir.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.

Günümüzde Sevgililer Günü

Sevgililer Günü çikolataları

14 şubat, 1800 yıllarda Amerika'lı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış, sevgililer günü tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir.

Sevgililer günü adetleri [değiştir]

Sevgililer günündeki en yaygın uygulama eşe ya da sevgiliye verilen karttır. Bu kartlara sevgi mesajları, aşk şiirleri vs. yazılır.

Özellikle batı medeniyetlerinde, sevgilisi olmayanlar hoşlandıkları kişilere kart gönderir. Alıcı kişi, içinde genellikle "Sevgilim olur musun?"[2] yazan bu imzasız kartın kimden geldiğini bulmaya çalışır.

Sevgililer gününde hemen herkes sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verir. Bu hediyelerin başında çiçekler ve çikolata gelir.

Sevgililer Gününü çiftler genellikle başbaşa geçirirler. Başbaşa gidilen romantik bir yemek, ya da evde hazırlanan romantik bir sofra en yaygın kutlamalardandır.

Çiftler, Sevgililer Günü'nün gecesinin de özel olması için çaba gösterirler. Kimi çiftler, bu güne has, cinselliği ön plana çıkarıcı kıyafetler ve iç çamaşırları alırlar. En çok tercih edilen renk, tutkuyu sembolize eden kırmızıdır.

Bunların yanısıra, Sevgililer Günü çok sayıda evlenme teklifinin de gerçekleştiği bir gündür.

Kaynak: vikipedia ...

Mum isiginda corba .. . ;D

Sormasi ayip,ne corbasi?  ;)

esma 41

Vikipedia derki:  ;D Bunların yanısıra, Sevgililer Günü çok sayıda evlenme teklifinin de gerçekleştiği bir gündür.

Merakimi af edin ama yine bir özel  soru soracam?

Bugün evlenme teklifi alan bir üyemiz varmi acaba?  ;D

mucizemsin

sagol esma valetin kardes acab birisine asik falan olmamismi boyle bi kavusamama gibi sorun falan aklima takildi cinku buna benzer seyler aklimda kalmis yada senaryo yaziyom :)biraz daha aydinlattsan ?

esma 41

Alıntı yapılan: mucizemsin - Şubat 14, 2008, 04:34:58 ÖS
sagol esma valetin kardes acab birisine asik falan olmamismi boyle bi kavusamama gibi sorun falan aklima takildi cinku buna benzer seyler aklimda kalmis yada senaryo yaziyom :)biraz daha aydinlattsan ?

Google ye "Sevgililer günü " yaz .
Bak nasil aydinlanacaksin.  ::)    ;D    ;)

QUELLE35

ayyy canım yaa arkadaş dediğin böyle olur işte esmacım teşekkür ederim çiçek için  :)
evlenme teklifine gelince ben almıştım uğurlu gelmedi yaa ;D

mucizemsin

sagol sayende yeni bisey daha ogrendim :)sevgililer gunu sevgililer gunu olali bu kadar arastirilmamistir :D

esma 41

Alıntı yapılan: QUELLE35 - Şubat 14, 2008, 04:42:56 ÖS
ayyy canım yaa arkadaş dediğin böyle olur işte esmacım teşekkür ederim çiçek için  :)
evlenme teklifine gelince ben almıştım uğurlu gelmedi yaa ;D

Gercekten sevgililer günündemi evlenme teklifi almistin ?

QUELLE35

gerçekten esmacım ama sonuç kötü  :'(

emosh

kutlu olsun bari ne diyelim :D anca babamıza yardım ediyoruz abimle beraber:D

esma 41

Alıntı yapılan: QUELLE35 - Şubat 14, 2008, 04:51:41 ÖS
gerçekten esmacım ama sonuç kötü  :'(

Üzgünüm.
Hayat iste ne yapalim ,saglik olsun.
Ama bak sonuc ne kadarda kötü olsa,
cok tatli bir kizin var, sadece bunun icin deger bence.
Umarim bundan soraki hayatin daha "olumlu" ve güzel gecer. ;)

Sonsuzluk Yolcusu

Arkadaslar kusura bakmayin! 
Affiniza siginarak fikrimi belirtmek istiyorum. Sevdiklerimize özel günler tayin etme konularina pek isinamadim. Bizim icin hergün anneler, babalar, sevgililer....... günü olmali. Sadece senede bir degil. Sanki bizim icin degerli olanlar unutuluyormus da, hic olmazsa senede bir hatirlanmasi icin cikarilmis gibi geldigi icin birtürlü isinamadim. Tabiki bu benim görüsüm. Herkesin görüsüne büyük saygim var.

esma 41

Alıntı yapılan: Sonsuzluk Yolcusu - Şubat 14, 2008, 05:01:58 ÖS
Arkadaslar kusura bakmayin! 
Affiniza siginarak fikrimi belirtmek istiyorum. Sevdiklerimize özel günler tayin etme konularina pek isinamadim. Bizim icin hergün anneler, babalar, sevgililer....... günü olmali. Sadece senede bir degil. Sanki bizim icin degerli olanlar unutuluyormus da, hic olmazsa senede bir hatirlanmasi icin cikarilmis gibi geldigi icin birtürlü isinamadim. Tabiki bu benim görüsüm. Herkesin görüsüne büyük saygim var.

Yazdiklarina katiliyorum Sonsuzluk Yolcusu.
Üsttede yazmis oldugum gibi .

Bence Ticaretten baska bir sey degil.

Burada biraz egleniyoruz o kadar. ;)