Erkek dediğin...:-)

Başlatan tusem, Mart 13, 2008, 11:02:21 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tusem

Erkek dediğin mert olacak, gözünün içine bakacak konuşurken. Konuştuğu dinlenir olacak, ağzından çıkanı yapacak, yapamayacağı sözler verip el pençe özürler dilemeyecek. Lafını bilerek, tane tane anlatacak derdini. Saçma tavırlar yapmayacak, içine gömmeyecek her şeyi. Net olacak, ne istediğini bilecek.

Huzur verecek insana, bileceksin ki her daim sığınabileceğin bir kucağı, ağlayabileceğin bir göğsü var. Bileceksin ki ruhunun nefes aldığı memleket onun yüreği. Sabırsız olmayacak, saman alevi gibi kızıp, alevlenmeyecek. Öfkesi yerinde, zamanında ve insancıl olacak. Asla karşısındakinin de insan olduğunu unutacak kadar kaybetmeyecek kendini, sevgisi kadar öfkesi de kontrollü kendini bilir olacak.

Kendiyle barışık olacak. Dünyayı sevecek, kendini sevecek, ama en çok seni sevecek. Yüreğinin her atışında düşünecek kadar sevecek seni, az ya da çok değil, sevdiğini söyleyecek, korkmayacak bağlanmaktan. Teslim olacak tüm varlığıyla sevgisine seni de teslim alacak. Bakışlarıyla okuyacak seni. Acabalar bırakmayacak kafanda. Asla açıklanması gereken şeyler olduğunu düşünmeyeceksin. Seni bilecek. Kendini anlatmak zorunda olmayacaksın, kendisini tanıdığı gibi tanıyacak seni, ne yersin, ne okursun, ne seversin bilecek, yaptıkların onu şaşırtmayacak. Bir adım önünden hissedecek yapacaklarını. Seni senden daha iyi tanıyacak.

Yanında olacak. Nerdesin, kimlesin diye saçma kıskançlık krizlerine girip dünyanı karartmayacak. Güvenecek sana, kendinden daha çok. Bilecek ki istekli takındığın aşk sana yakışıyor. Bilecek ki sen her daim aitliğine sadıksın. Emin olacak senden. Asla hesap sorar gibi sorular sormayacak. Aradığında ben burdayım yanındayım,seninleyim diyecek. Seni terkedişlerle, gitmelerle korkutmayacak. Her sözü ''sonsuza dek ''diye başlayacak ve öyle sürecek. Senin güvenini sarsmayacak ki bileceksin sonuna kadar yanında olduğunu, bunu sana hissettirecek. Asla seni başka insanlarla kıyaslamayacak. Değişmeni istemeyecek, olduğun gibi sevecek seni bir bütün olarak. Kaşını, gözünü seviyorum diye bölgesel iltifatlar yağdırmayacak. Söylediklerini gerçeklikten uzaklaştıracak kadar sık söyleyip beynini yemeyecek. Net olacak sözleri, kafa yormayacaksın anlamak için. Bileceksin ki her durumda yanında, arkanda. Ve onun yanı dünyanın en güvenli sahili olacak.

Kendi ayakları üstünde duracak. Asla ana kuzusu olmayacak. Her işini kendisi yapabilecek, gerektiğinde yapacak. Annesi gibi kadın aramayacak. Seni onunla kıyaslamayacak. Annesinin gençlik yıllarını hatırlayamayacağını bilecek. Senin apayrı bir dünya olduğunu anlayacak ve ona göre davranacak. Elbette ailesini sayacak, onlara sevgi gösterecek, ama seninle de aile olduğunu unutmayacak. İlişkileri rayında tutmayı bilecek. Ortalığı karıştırmayacak, herkesin nabzına göre şerbet verip, iyiyim ayaklarına yatmayacak. Hayatında herkesi yerine oturtmuş ve herkese nasıl davranması gerektiğini biliyor olacak.

. Her zaman seni, sana anlatabilecek. Hatalarını da söyleyecek, kendi hatalarını da kabul edecek.

Ama asla ve asla gururunu kırmayacak, kendi gururunun kırılmasına izin vermeyecek. Gururlu olacak ama gerektiğinde gururunu yenecek. Mağrur olacak özürleri, salya sümük ağlamayacak affet beni diye. Asla affedilmez hatalar yapmayacak, sınırlarını zorlamayacak
Erkek dediğin sık sık söyleyecek sevdiğini…sevgiyi dile dökmekten korkmayacak ve usanmayacak… İşte o zaman mutluluğu bencilce yaşamaz ;paylaşır.
alıntıdır

jentzsch

Biri benden mi bahsediyor?   :) Tesekkürler Tusem,beni cok güzel anlatmissin ama yinede yazida eksikler var ;)  ;D

tusem

eksikler de bi zahmet tamamlayıver ;) seni bu kadar tanıdım napiim ;D ;D ;D ;D

jentzsch

Saka bir yana bunlarin hepsini yapabilmek belki biraz zor ama imkansiz da degil...Okuyup ders almak lazim ;)

tusem

hah şöööleee, ;D ;D ;D....
gerçekten zor ama imkansız değil,artık ne kadarını yapabilirsen kar kardır  ;D,jentzsch yolun başındasın,sırf seni düşündüm de gönderdim zaten.. :D :D

jentzsch

Teskkürler beni düsündügün icin :D ama ben zor derken diger arkadaslar icin demistim.Okuyup ders almalari lazim.Dedim ya beni eksik anlatmissin... ;D

khoLpa$aLı

tesekkurler tusem cok acik ve net anlatilmis bir yazi

tusem

Alıntı yapılan: jentzsch - Mart 13, 2008, 02:22:48 ÖS
Teskkürler beni düsündügün icin :D ama ben zor derken diger arkadaslar icin demistim.Okuyup ders almalari lazim.Dedim ya beni eksik anlatmissin... ;D
Allah iyiliğini versin,tamam pes ediyorumsen bir numarasın(beni güldürdün) :D :D :D :D

şinasi

teşekkürler tuğçe çok güzel anlatmışsın. bizde ders almış olduk

tusem

Alıntı yapılan: khoLpa$aLı - Mart 13, 2008, 02:49:29 ÖS
tesekkurler tusem cok acik ve net anlatilmis bir yazi
ben teşekkür ederim,hoşuma gitti,paylaştım :D

emosh

ellerine sağlık :D çok güzel olmuşş gerçi ne kadar güzel olsadaaa kadının hası kadar güzel olamaz ama :D :P ;D idare etcezzz:D

esma 41

Sevgili tusem paylasin icin tesekkürler .

Tusem der ki: Erkek dediğin sık sık söyleyecek sevdiğini…

Sahsen ben buna katilmiyorum.
Bence sık sık degilde icinden geldigi zaman söylerse daha makbule gecer
ve daha icten oldugunu düsünüyorum.
Söylemesine bile gerek yok aslinda ,tavirlariyla belli etmesi daha hos bence.
Seni seviyorum demeye gerek yok .
Bazen bir bakis bile bin kelimeden daha cok sey ifade ediyor.
Bunlar benim fikirlerim. :)

Dip Not: Ben böyle 4/4 erkek istemem . ::)
Böyle bir erkek le evde gürültü patirdi da olmaz ,
arada bir tartismak iyi ya .
Ne o öyle uyku hapi gibi. :)
Biliyorum kadinlari anlamak zor.

tusem

Alıntı yapılan: esma 41 - Mart 13, 2008, 10:13:39 ÖS

esmacıım,yazıda zaten olması gereken erkek modeli var.kadın hep sevildiğini duymak ister;ama erkekler pek söylemez bu sözü,içinden gelmeli zaten,gelmezse ne anlamı var sözlerin,hisler de bir o kadar önemli ama bunu erkekler zaman içinde öldürüyor;sonra kadın dilden de olsa bi sevgi sözcüğü duymak istiyor bence... ;)

esma 41

Alıntı yapılan: tusem - Mart 13, 2008, 10:32:17 ÖS
Alıntı yapılan: esma 41 - Mart 13, 2008, 10:13:39 ÖS

esmacıım,yazıda zaten olması gereken erkek modeli var.kadın hep sevildiğini duymak ister;ama erkekler pek söylemez bu sözü,içinden gelmeli zaten,gelmezse ne anlamı var sözlerin,hisler de bir o kadar önemli ama bunu erkekler zaman içinde öldürüyor;sonra kadın dilden de olsa bi sevgi sözcüğü duymak istiyor bence... ;)

Evet haklisin tusem , ama  bie erkegin yada kadinin SIK SIK seni seviyorum demesi
pek icden söyledigini  düsünmüyorum.Benim asil demek istedigim baska bir seydi.
Ama isteyen desin tabiki .. .   :)
Bana sene de  bir kac defa icinden gelince söylesin yeter. :)
Seni seviyorum kelimesinden daha cok dikkat edilecek yada söylenecek
baska laflar ,tavirlar varidr bence.
Senin paylasmis oldugun yazidaki   gibi bir erkegi hangi kadin istemez.
Insanoglu nankördür böyle bir erkek olsa bile , biz yinede memnun kalmayiz
ve daha cogunu isteriz.
Bu erkekeler icinde gecerlidir tabiki.

Sparta

Alıntı yapılan: tusem - Mart 13, 2008, 02:54:52 ÖS
Alıntı yapılan: jentzsch - Mart 13, 2008, 02:22:48 ÖS
Allah iyiliğini versin,tamam pes ediyorumsen bir numarasın(beni güldürdün) :D :D :D :D

2 numarasın demek istedin heralde :D

tusem

Yok valla sparta,senin eline bir kadın düşmesin, :'(iki günde kaçar inan.  :D

jentzsch

Sparta'nin oldugu yerde 2 numara olmak benim icin sereftir...