Çağdaş hayat!!? ve kadın!...

Başlatan tusem, Mart 13, 2008, 10:37:18 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tusem

ÇAĞDAş HAYAT ( !) VE KADIN
     Çağdaş olduğu iddia edilen hayat tarzında kadınlar ,kendilerinin dış görünüşleri ile değer kazanacakları konusunda ikna edilmiş durumda bulunmaktadırlar.Bilgi,görgü,zeka'dan önce uzay çağının ,21. yüzyılının kadınının  (!) değeri sarı (bazen kızıl...! ) saçlar ,ikide bir değişen vücut ölçüleri daralıp bollaşan, bazen yırtık, bazen sökük ...ama daima modacılarla kumaş tröstlerinin anlaşması ile çoğu da  cinsel tercihini tuhaf şekilde yapan kreasyoncularca hazırlanmış moda elbiselerini  giyen ,kendince karar vermesine izin verilmeyen makyaj, giyim, ...hatta hayat tarzına, yaşam tarzına ( yani dinine) başkalarının karar verdiği evlendiği kocasının yanında yüzünde salatalık maskesi , saçlarında bigudi ...vs ile dolaşan ve kocası ile yatağa bu halde iken girerken sabah evden çıkarken , kocasından ayrılırken makyaj yapmaya çalışan süslenen, kokular sürünen kadın ne kadar hayatında hür  ve doğru karar verme hakkına sahip olabilmektedirler acaba...?Örneğimize devam edelim ;her çağdaş kadın aynı şeyi yapsa, eşinin yanında savaş boyalarını sürünmüş gibi dolaşırken dışarıya çıkarken süslense eşleri ,hayat arkadaşları hanımından uzaklaşıp gözü dışarıya kaymaz mı ?Öyle ya eşine değilde dışarıdaki insanlar için süslenen kadın eşini ne kadar kendine bağlayabilir...? Kocasıda tıpkı kendi eşi gibi ,eşi için süslenmeyen ,başkaları için farkında olmadan süslenen diğer kadınlara ilgi duysa ,aynı şeyi başka erkek kendi eşine karşı hissetse toplumda aile ,ahlak ne hale gelir ,öyle değil mi!Flörtle başlayıp ,aşkla alevlenen ,evlilikle sonuçlanan çağdaş evlilikler ;ihanet,kısa süren evlilikler , boşanmalar asrı olan  asrımızın temel kaynağı bu ters mantık olmasın sakın...! Hatalı olan ne kadın ne de kocadır, hata iki cinsede modern hayat diye bu tuhaf  ve ters mantığı kabul ettirenlerdir!
    İslam'da ise kadın dışarıda örtünür , süsünü ,çekiciliğini evde eşine saklar.Tabiiki aynı durum erkek içinde söz konusudur!Yine acaba neden hostes bacılar onlarca erkeğe hizmet ederken , yemek ikram edip ,yastık kabartıp , kemer bağlarken... medeni olurlar da evlenip işini terkedip   sadece eşine hizmet etmeye karar verince tenkide uğramaktadır."Hayatını güvence altına almak,ekonomik özgürlük..."  sözlerinin arkasında doğru ve güvenilebilen bir eş ,hayat arkadaşı bulunamaması  gibi bir mantık yatıyor olmasın sakın?
    Sokakta kızımızın beline bir erkek kolunu dolasa ona kızarız da adı " dans " olunca bu harekete neden tepki  göstermeyiz acaba !!?? Adı "Moda " olunca  yırtık,çıplak,tuhaf elbiseleri neden doğal karşılarız ! Kızımız veya oğlumuz  " don " ile dışarıda dolaşsa   buna karşı çıkarız da   adı " mayo veya şort " olunca neden buna karşı  çıkmayız !
      SUNUCU -MANKEN İPEK TENOLCAY : " MİNİ ETEK GİYİP , İNCE ÇORAPLA GEZİYORSAN BAşKALARIYLA FLÖRT EDİYORSUNDUR.İLTİFATLAR , BAKIşMALAR ALDATMA DEĞİL Mİ ?" ( MİLLİYET :11.01)
arkadaşlar,şimdi soruyorum bu konuda ne düşünüyorsunuz,ciddi ciddi herkes fikrini söylesin.

ozlemin

1998 Dünya Feministler Kongresi'nde, kadınların eşitlik konusunda
ısrarcı olmaları karara bağlanmış.Hepsi ülkelerine dönmüşler.
1999'daki kongrede, gelişmeler tartışılmış.

Amerikan Delegesi hanımefendi kürsüye gelmiş:

-Geçen yılın kararlarını aynen uyguladım. Eve gider gitmez kocama "bundan sonra temiz çamaşır istersen kendi çamaşırını kendin yıka, işte makine orada..." dedim.

ilk gün bir şey görmedim, ikinci gün bir şey görmedim, üçüncü gun bir
baktım kocam makinenin başında yalnız kendi camaşırlarını değil,
benimkileri de yıkıyor...

Almanya delegesi söz almış, arkasından...

Ben de kararımız gereğince kocama "bundan böyle temiz tabakta yemek
istiyorsan kendi bulaşıklarını kendin yıka" dedim ilk gün bir şey
görmedim, ikinci gün bir şey görmedim, üçüncü gün bir baktım kocam
makinenin başında yalnız kendi bulaşıklarını değil benimkileri de
yıkıyor...

Üçüncü konusmacı bizden feminist kardeşimiz, Fadime...

-Türkiye'ye döner dönmez kararımız gereğince kocam TEMEL'LE konuştum.
Ona dedim ki "bundan böyle yemek yemek istiyorsan kendin pişirmen gerekecek, işte mutfak orada..."

lk gün bir şey görmedim, ikinci gün bir şey görmedim, üçüncü gün sol
gözüm biraz açılır gibi oldi, hafiften görmeye başladım...

Yazıyı okuyunca bu fıkra aklıma geldi paylaşıyorum sizinle.. :)

tusem

çok güldüm valla,(düşündüm de tabii)bende teşekkür ediyorum güzeldi. :D :D

Sparta

Eşimiz böyle davranınca onları uyarınca kıskançlık oluyor.Bence çağdaşlıkla alakası yok 100 sene öncede böyle idi 100 sene sonrada böyle olacak...Yukarıdaki en anlamlı söz. Kadın eşi için süslenecek niçin yabancılar görsün diye saatlerce makyaj filan.. Bana ters geliyor zaten.
   Burada suç erkeklerde,ilk baştan tavrını koyacak,baktı olmuyor boşayacak.Yukarıda yazılmamış,birde tırnak uzatma huyu var modern çağdaş kadında. GÖrünce düşünüyorum nasıl ev işi yapıyor o tırnaklarla diye.Çamaşır bulaşık. Bunları ya yapmıyor,yada baştan savma yapıyor.
  Eskiden çamaşır makinası bulaşık makinası yoktu.. :) :)

Derler ki tüfek icat oldu mertlik bozuldu diye :D
DOğrusu şu sanırım.. "Çamaşır Bulaşık, makinası icat oldu , mertlik bozuldu" :):):)

tusem

iyi hoşda sparta,o dediğin makineler kadının işini azaltıyor ve evine eşine vakit ayırabiliyor.Herhalde sen de istemezsin bir kadın gece yarılarına kadar iş yapsın,yorgunluktan bitmiş bir vaziyette sabaha kadar horlayarak uyusun.Kadınlar iş yapmak için değil,eş ve aile olmak için var..Kadın kendine baksa suç,bakmasa suç...

Sparta

Valla Ben çamaşır bulaşık makinası yüzünden zaman kazanıpta eşine vakit ayıran bir bayan görmedim.. :D

Yeni diziler saolsun :) :) :)

Ben çalışan bayanlar için demiyorum zaten.. Onlara 1 çamasır bulaşık makinasıda ben göndereyim :).. helal olsun onlara.. Gerçekten onların işi zor...
  Benim lafım evdekilere :):):)

tusem

hadi öyle olsun,senden değil,bakışlarından ürktüm :o
değiştir yaa şu avatarı ;D

Sparta

Bu avatarı çamaşır bulaşık yıkamayanlar ürksün diye koydum zaten :) :)

Tamam değiştireyim ama bugünlük. :)   (Bari biriken çamaşırları yıkayın diye) :)

tusem

Bu arada senle uğraşırken dizi bitmiş,bulaşık yıkanır daa.. :P
diziyi bi hafta bekliceem.  :'(hep senin yüzünden kaçtı ;D ;D ;D ;D

Sparta

Hangi dizi?  Ben sadece yaprak dökümüzü izliyorum... Dİğerleri pek ilgimi çekmiyor..

tusem

şaka, ;)ben yabancı sinema izlerim,fırsat bulursam çamaşırı makine yıkar bende uyurum ;D ;D ;D

Sparta

Alıntı yapılan: tusem - Mart 14, 2008, 12:16:11 ÖÖ
Bu arada senle uğraşırken dizi bitmiş,bulaşık yıkanır daa.. :P
diziyi bi hafta bekliceem.  :'(hep senin yüzünden kaçtı ;D ;D ;D ;D

Diğer konuda suçlu çıktım... Burdada dizi kaçtı diye suçlu çıktım..  :)

:):):)

Sparta

hımm.. Yabacı sinema... En son M.Ö 10,000 diye sinema filmini izledim..

Tavsiye ederim... Çok güzeldi...

tusem

valla bizim aramızda bi laf vardır(arkadaşlar bana söyler)"saat 12 yi geçti,"   ::)  ::)ben herşeyi karıştırırım artık normaldir hoş göreceksin,tamam yalvarma bağışlandın ;D ;D ;D

Sparta

O gündüz 12 diye biliyorum :)

Gerçekten aklıma takıldı.. GÜndüz 12 mi yoksa gece 12 mi? Doğrusunu bilen var mı?

tusem

ben gece 12 diye biliyorum,gündüz niye beyin dursun bence gece yorgunluktan durur yada yavaşlar o yüzden çıkmış bu laf(bu arada bunu herkes biliyomuş onu öğrendim) :)

Sparta

Herkes bilmiyor ben biliyorum :D

Ne bencilim yaaa :D :D