almanyada egitim

Başlatan sonsuzyolcu0604, Mayıs 29, 2008, 11:50:45 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sonsuzyolcu0604

ben almanyaya aile birlesimi ile geldim.lise mezunuyum..simdi burda universite okumak istiyorum acaba olurmu..ausbildung yapabilirim ama universite okuya bilirmiyim eger olursa neler gerekiyor.ilginiz icin tesekkurler..

jentzsch

VAllahi forumda bu konuyla ilgili cok mesaj ve bilgi var.Biraz gezin,arastir.Ondan sonra hala ögrenmek istedigin bir sey olursa ben sana zevkle  yardimci olurum..Bu arada okuyabilirsin..

sonsuzyolcu0604

evet cok konu var baktim ama lise mezunu olanlar icin birsey bulamadim.cok saog.yardimin icin..

kirsehir7

Alıntı yapılan: sonsuzyolcu0604 - Mayıs 30, 2008, 10:48:13 ÖS
evet cok konu var baktim ama lise mezunu olanlar icin birsey bulamadim.cok saog.yardimin icin..
slm bende lise mezunuyum.aile birlesimi ile geldim.burada üniversite okumak istiyorum.suan almancam iyi olmadigi icin Almanyada bulunan bati avrupa anadolu üniversitesine basvurdum.7 hazirandada giris sinavim var.kazanirsam eger oraya gitmeyi düsünüyorum.2 sene sonra direk alman üniversitesine gecis yapabiliyorsun bu üni.de. ama alman üniversitesine gitmek icinde DSH dil sinavini vermen gerekli.

sonsuzyolcu0604

ben zaten dil kursuna gidiyorum ve sinava girecem eger o sinavlari verirsem istedigim uni gidebilirmiyim yoksa belli yerleremi gidebilirim..bolum olarakta istedigimi okuyabilirmiyim..

kirsehir7

Alıntı yapılan: sonsuzyolcu0604 - Mayıs 30, 2008, 10:56:20 ÖS
ben zaten dil kursuna gidiyorum ve sinava girecem eger o sinavlari verirsem istedigim uni gidebilirmiyim yoksa belli yerleremi gidebilirim..bolum olarakta istedigimi okuyabilirmiyim..
DSH sinavini verirsen.bildigim kadariyla istedigin bölüme girebiliyorsun.

sonsuzyolcu0604

insAllah olur arkadasim valla cok istiyorum..turkiyede uni kazandim ama gitmedim buraya geldim..birde benimki koln yada duselldorf olmasi lazim..

kirsehir7

Alıntı yapılan: sonsuzyolcu0604 - Mayıs 30, 2008, 11:01:01 ÖS
insAllah olur arkadasim valla cok istiyorum..turkiyede uni kazandim ama gitmedim buraya geldim..birde benimki koln yada duselldorf olmasi lazim..
evet bende tr de üni kazandim.ama evlenince.almanyaya gelicem diye gidemedim.simdi burda üni okumak istiyorum.insAllah olur arkadasim.amaclarina kavusursun.sen almanyanin hangi sehrindesin.

sonsuzyolcu0604

langenfeld e metmana bagli.heryere yakin kucuk bir kasaba..cevresinde leverkusen koln dusseldorf var.sen nerde oturuyorsun..

kirsehir7

Alıntı yapılan: sonsuzyolcu0604 - Mayıs 30, 2008, 11:07:39 ÖS
langenfeld e metmana bagli.heryere yakin kucuk bir kasaba..cevresinde leverkusen koln dusseldorf var.sen nerde oturuyorsun..

bende viersen düssoldorfa yarim saat uzaklikta.hollanda sinirinada yakin.venloya

sonsuzyolcu0604

bilmiyorum orayi zaten cok fazla yer bilmiyorum genelde. ben daha geleli 1 yil oldu.sen gelmiyorsundur  ama bana yakin yerlere.

kirsehir7

Alıntı yapılan: sonsuzyolcu0604 - Mayıs 30, 2008, 11:12:49 ÖS
bilmiyorum orayi zaten cok fazla yer bilmiyorum genelde. ben daha geleli 1 yil oldu.sen gelmiyorsundur  ama bana yakin yerlere.
bende 1.5 sene oldu geleli.düssoldürfa cok giderim,kölne arada bi giderim.

sonsuzyolcu0604

hhhh.bak goruyormusun ayni yolun yolcusuyuz..kac yasindasin..nerelisin...tabi yasmak istersen bende boyle sordum ama..

kirsehir7

Alıntı yapılan: sonsuzyolcu0604 - Mayıs 30, 2008, 11:16:54 ÖS
hhhh.bak goruyormusun ayni yolun yolcusuyuz..kac yasindasin..nerelisin...tabi yasmak istersen bende boyle sordum ama..
22 yasindayim.kirsehirliyim.ya sen?

sonsuzyolcu0604

bende 21
kayseriliyim...sana ozel mesaj gondere bilirim demi

kirsehir7

Alıntı yapılan: sonsuzyolcu0604 - Mayıs 30, 2008, 11:46:42 ÖS
bende 21
kayseriliyim...sana ozel mesaj gondere bilirim demi

elbette gönderebilirsin arkadasim.