Yöresel yemekler

Başlatan lengur, Haziran 07, 2008, 11:20:21 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dielosch

lengur pek iiştah açıcı değil bana göre ama bunları sevenlerde olabilir mesela  hiihi:) benim hoşuma giden tekşey balık ekmek oldu eline sağlık acıkmıştım da

...mystery...

Alıntı yapılan: dielosch - Aralık 04, 2008, 06:47:01 ÖS
lengur pek iiştah açıcı değil bana göre ama bunları sevenlerde olabilir mesela  hiihi:) benim hoşuma giden tekşey balık ekmek oldu eline sağlık acıkmıştım da
eeee başka ne var senin menünde?? :haha:

dielosch

aslına ben bugün spageti napoliten yapmayı düşünmüştüm de bugünü lengur kapmış naparsın ;D şaka bi yana eklerim şimdi  :haha:

...mystery...

Alıntı yapılan: dielosch - Aralık 04, 2008, 08:55:57 ÖS
aslına ben bugün spageti napoliten yapmayı düşünmüştüm de bugünü lengur kapmış naparsın ;D şaka bi yana eklerim şimdi  :haha:
afferim evladım böyle zeki,çevik ve akıllı(ahlaklı bu biliyorum ama boşver değişsin bişey olmaz ;D ) ol emi?? (bişeyler saçmalıyorum ama bakma sen bana...yap spagettiyi yiyelim... ;D ;D )

dielosch

Eveeeeettt Taaa İtalya'dan getirttim sizler için  kur;) Afiyet olsun istek varsa alabilirim hemen  :haha:

...mystery...

ohhh ohhh ziyafet var buyrun ALMANCAX.... :-X

lengur

Kendi çekimlerim olduğunu belirterek devam edeyim. :)

Kelle paça çorbaları

Çanakkale usulü köfte

Değişik bir yemek

Tabii ki kokoreç

Midye dolma

Midye tava

Diyarbakır usulü kuzu gerdan ve tasla içilen yöresel ayranı

Susurluk ayranı

NİLSENAM

gece

Kellepaca ve Kokorec muhtesem görünüyor yaa  :P :P :P

dielosch

kellepaça ve kokoreç hiç sevmem midye dolma ve çeşitlerini denemedim ama seveciğimi sanmam ama benim damak tadıma uygun o çanakkale usulü köfte gibi şeylere bayıldımm  kur;)

zeytin

kelle paça kokoreç ve işkembe çorbasından nefret ederim ama deniz ürünlerine bayılırım hele midyeye ;D

...mystery...

MANTI

yanınada bol köpüklü ayran.... ;D

Malzemeler:

500 gr. un
500 gr. az yağlı kıyma
2 adet yumurta sarısı
1 kilo yoğurt
5-6 diş sarmısak
2 çorba kaşığı margarin
Yeterince kırmızıbiber
tuz

Hazırlanışı:

Genişçe bir kapta unun ortasını açın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek katıca bir hamur yapın. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın.

Diğer tarafta içine az karabiber karıştırılıp hafifçe yoğurulmuş kıyma hazırlayın. Kıymadan kopardığınız fındık iriliğinde parçaları ikişer parmak arayla açtığınız yufkanın üzerine koyun. İkinci yufkayı bunun üstüne kapayıp, kareler halinde kesin. İsterseniz tek yufkanın kıymasına üçgen şeklinde de kapatabilirsiniz. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15 dakika pişirip süzgeçle alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve biberli yağ koyarak servis edin.

AFİYET OLSUN…

dielosch

...mystery...

gece

Olsun da nerden bulucaz simdi mantiyi gecenin bu saati hemde  ;D

dielosch

ayhh şu an mantıya baktım kusura bakmayın midemmm....

öff öff Gizemm  manyaklık ettim bugün ama napıyım spagetti'yi görünce dayanamadımm  utanan:)

...mystery...

Alıntı yapılan: dielosch - Ocak 03, 2009, 12:13:05 ÖÖ
ayhh şu an mantıya baktım kusura bakmayın midemmm....

öff öff Gizemm  manyaklık ettim bugün ama napıyım spagetti'yi görünce dayanamadımm  utanan:)
evet biraz öyle oldu.... :haha: :haha: sanki hiç spagetti yememiş gibi... :haha: :haha: neyse oldu bi kere... ;D