Türkiye'de çalışmış olduğumuz sigorta primlerinin Almanya'da faydası olur mu??

Başlatan burcukafadar, Haziran 29, 2008, 08:06:45 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burcukafadar

Arkadaşlar, bilgisi olan bana yazacaklarım konusunda yardımcı olabilir mi??
tr'deki çalışmış olduğumuz ssk primlerinin Almanya'ya gidince bir faydası olur mu bize? benim tr'de 2,5 yıllık çalışmışlığım var ve Almanya'ya gidince bu primlerin heba olmasını istemiyorum. burdaki ssk'mı sıfırlayıp, Almanyaya aktarma gibi bir şansım var mı veya önerebileceğiniz bir durum var mı?? şimdiden teşekkürler....

rose_iz

ewet burcu arkadaşımıza katılıyorum benimde 5,5 yıllık ssk var gerçektende heba olsun istemem. orada işe girdiğimizde geçerli olurmu üzerine ssk pirimi işlenir mi ???

khoLpa$aLı

Reyya

bende tr de 5 yıllık sigortam var.... ama almanyada nasıl işlem yapılabilir bilmiyorum

meltem80

Bende 8 seneye yakin calistim.Bu konuda bilgisi olan bizimle paylasirsa makbule gecer.
Sorum 1) Disardan borclanma ne zaman yapilir yada disarda ödeme yapmamiz mantikli mi?
2)Emekliligimizi öldürmedik umarim

burcukafadar

emeklilikte sigortanın başlangıç tarihi önemli. ikinci olarakta sigortan başladıktan sonra emekliliğin yanamz, primlerini sonradan toplu olarakta ödedikten sonra. ama önemli olan, almanyaya gidince sigortamızla ilgili ne yapabiliriz. örn; sigortamızı oraya aktarabilir miyiz?? yani böyle bir lüksümüz olabilir mi? gibi...

khoLpa$aLı

sigortanizi aktaramiyorsunuz Tr´de emeklilik yasiniz geldigi zaman toplu primlerinizi ödeyip emekli oluyorsunuz.

hunkarus

ewet maalesef öyle bir şansımız yok bende vaildeme sormuştum aynı soruyu ama maalesef olmuyor arkadaşlar

aret

bende yaklasik 12 yillik ssk'liyim.. arastirdim biraz..  1500 gun uzeri ssk primi odediyseniz istege bagli prim odeyip emekli olabilirsiniz.. ama bunun icin turk vatandasligindan cikmamak gerekir tabiiki.. cifte vatandaslik kalktigi icin secim hakki sizin..   ama benimde bilgi aldigim kisi ssk'da calismasina ragmen net bir bilgiye sahip degildi.. ama su ana kadarki edindigim bilgi budur..

ATAAN

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.