kim ne öğrenmek ister ???

Başlatan smc-403, Temmuz 04, 2008, 12:51:36 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jentzsch

Alıntı yapılan: smc-403 - Temmuz 05, 2008, 07:52:51 ÖS
Alıntı yapılan: 3,14 - Temmuz 05, 2008, 04:33:21 ÖÖ
Alıntı yapılan: jentzsch - Temmuz 05, 2008, 01:20:34 ÖÖ
Alıntı yapılan: smc-403 - Temmuz 04, 2008, 09:11:19 ÖS
Alıntı yapılan: jentzsch - Temmuz 04, 2008, 02:22:52 ÖS
Bilmedigim 3,5 dil kaldi.Onlarida bilmek isterdim acikcasi..  :-*

neymiş o 3-5 dil, bildiklerini yaz desem sonu gelmeyecek herhalde nasıl olduda öğrendin o kadar dili  :D
Valla Latince'den tutta kus diline kadar hepsi mevcut.. ;D Iste bir Almanca,bir Inglizce birde Fransizca kaldi.Onlarda o kadar önemli degil zaten.. ;D

Sen bir de Almanca'yi ögren de gerisini bos ver be jentzsch.. ;D

:D :D :D :D
::) ::) ::) ::)

smc-403

Alıntı yapılan: jentzsch - Temmuz 05, 2008, 10:20:27 ÖS
Alıntı yapılan: smc-403 - Temmuz 05, 2008, 07:52:51 ÖS
Alıntı yapılan: 3,14 - Temmuz 05, 2008, 04:33:21 ÖÖ
Alıntı yapılan: jentzsch - Temmuz 05, 2008, 01:20:34 ÖÖ
Alıntı yapılan: smc-403 - Temmuz 04, 2008, 09:11:19 ÖS
Alıntı yapılan: jentzsch - Temmuz 04, 2008, 02:22:52 ÖS
Bilmedigim 3,5 dil kaldi.Onlarida bilmek isterdim acikcasi..  :-*

neymiş o 3-5 dil, bildiklerini yaz desem sonu gelmeyecek herhalde nasıl olduda öğrendin o kadar dili  :D
Valla Latince'den tutta kus diline kadar hepsi mevcut.. ;D Iste bir Almanca,bir Inglizce birde Fransizca kaldi.Onlarda o kadar önemli degil zaten.. ;D

Sen bir de Almanca'yi ögren de gerisini bos ver be jentzsch.. ;D

:D :D :D :D
::) ::) ::) ::)

bu arada cidden saydığın dilleri bilionmu :D

jentzsch

Evet..Latince ve kus dilini biliyorum. :)

kesmeşeker

almancamı ve fransızcamı ilerletmek isterim :-\ japoncaya da acayip merakım var ama çok zor :D

jentzsch

Alıntı yapılan: kesmeşeker - Temmuz 05, 2008, 11:27:39 ÖS
almancamı ve fransızcamı ilerletmek isterim :-\ japoncaya da acayip merakım var ama çok zor :D
ic,ni,san,si,go,roku,ci,hac,gu,cu  ;D ;D ;D japonca bildigim tek sey..(10 a kadar saymak..)  ;D

kesmeşeker

Alıntı yapılan: jentzsch - Temmuz 05, 2008, 11:29:27 ÖS
Alıntı yapılan: kesmeşeker - Temmuz 05, 2008, 11:27:39 ÖS
ic,ni,san,si,go,roku,ci,hac,gu,cu  ;D ;D ;D japonca bildigim tek sey..(10 a kadar saymak..)  ;D
bu da bir başarı ;) japonca yazmak da çok ilginç :-\

smc-403

jentzsch

Alıntı yapılan: smc-403 - Temmuz 06, 2008, 10:50:11 ÖÖ
Alıntı yapılan: jentzsch - Temmuz 05, 2008, 11:22:43 ÖS

tıp falan mı okudun yoksa sen :D
Tip degil ama Latince'ye ve kuslara daha yakin bir bölüm ''Biyoloji'' okudum.  ;D

smc-403

Alıntı yapılan: jentzsch - Temmuz 06, 2008, 04:45:05 ÖS
Alıntı yapılan: smc-403 - Temmuz 06, 2008, 10:50:11 ÖÖ
Alıntı yapılan: jentzsch - Temmuz 05, 2008, 11:22:43 ÖS

tıp falan mı okudun yoksa sen :D
Tip degil ama Latince'ye ve kuslara daha yakin bir bölüm ''Biyoloji'' okudum.  ;D

belli oluyor :D

smc-403

bu arada kuş dili dediğin şu par la yapılanmı küçükken konuşanlar vardı ???

jentzsch

Geyigi bir kenara birakalim. Konuya ciddi bir cevap vereyim.. ;)

Latinceye okudugum bölüm nedeniyle asinayim.Yani bitkiler,hayvanlar,organizmalar falan filan..Kelime haznem iyidir..Fakat Latince suan günümüzde konusma dili olarak kullanilmiyor.

Az bucuk Ingilizcem var.

Ispanyolca bilen kardesim ve Flamenco tarzi müzige olan begenim nedeniyle az bucukta Ispanyolca var.(Viva Espana!!)  :P

Almancam iyi sayilir..

Türkce güzel konusma ve dilbilgisinde iddialiyim..  8) 

Sonus olarak bu dillerde cok iyi bir seviyede olmayi herkes gibi bende isterim.  

Yarismaci arkadaslara basarilar dilerim.. ;D

smc-403

aslında bende bi ara italyancaya heves sarmıştım ama bu hevesim kısa sürede kayboldum belli başlı kalıpları öğrenmiştim ama şu an aklımda sadece bişi kaldı mono bene italiano :D

jentzsch

Her dilden 5,10 kelime 5,10 cümle ögrenmek güzel bir sey bence.Hemde zevkli..

Bu arada kus dili falan bildigimde yok.Salladim. ;D

Almanya'da yasayan arkadaslar icin söylüyorum.Burada Pakistan,Sri-Lanka vatandaslari bol.Size dik dik bakarlarsa eger onlara söyle diyin..  ''Enne Venum! ''   Korkmayin küfür degil.. ''Ne bakiyorsun?'' demek. ;D

smc-403

Enne Venum! hehehe ondan sonra siz kafanızı onun eline vurun o zahmet etmesin :D malum ağırdır falan

esma 41

Ben ispanyolca konusmak isterdim, cok hosuma gidiyor dinlemesi.

Almancam iyi , türkcemden fena sayilmaz. :)
Ingilizce idare eder ...  :-\

Bir iki cümle de cekce biliyorum.  ;D

Jesmin ve prove maco jist.  ;D

Kasus

Arkadaslar mesajlari okuyunca aklima komik bir olay geldi.
Söyle 14 yaslarindayim okuldayim konu dil bilmek.
En cok dili benim bildigim cikti meydana(sinifda baska Türk yok).
Sordular neler biliyorsun.
Dedimki(maksat hava atmak degil mi) türkce, almanca, ingilizce, fransizca, schwäbisch(sive), lazca(sive) birde arapca.
WWWoooowww dediler arapca mi yaz bakalim tahtaya birseyler. Elif alfabesi ile pek zorluk cekmedim. Herkesin adini yaziyorum tahtaya. Bilmediklerimi atiyorum. ;D Sonra dedilerki arapca konus bakalim. Bende söyle dedim:
Elhamdülillahi rabbilalemin, errahmanirrahim......(Fatiha suresi). (iyiki ne dedigimi sormadilar)  :P Hepsi hayretler icinde kaldi.
O günden sonra yedi dil bildigim icin bana büyük saygi duydular  ;D

jentzsch

Alıntı yapılan: Kasus - Temmuz 08, 2008, 12:25:30 ÖÖ
Arkadaslar mesajlari okuyunca aklima komik bir olay geldi.
Söyle 14 yaslarindayim okuldayim konu dil bilmek.
En cok dili benim bildigim cikti meydana(sinifda baska Türk yok).
Sordular neler biliyorsun.
Dedimki(maksat hava atmak degil mi) türkce, almanca, ingilizce, fransizca, schwäbisch(sive), lazca(sive) birde arapca.
WWWoooowww dediler arapca mi yaz bakalim tahtaya birseyler. Elif alfabesi ile pek zorluk cekmedim. Herkesin adini yaziyorum tahtaya. Bilmediklerimi atiyorum. ;D Sonra dedilerki arapca konus bakalim. Bende söyle dedim:
Elhamdülillahi rabbilalemin, errahmanirrahim......(Fatiha suresi). (iyiki ne dedigimi sormadilar)  :P Hepsi hayretler icinde kaldi.
O günden sonra yedi dil bildigim icin bana büyük saygi duydular  ;D
;D ;D  Ya sen 14 yasindaymissin.Yine iyi.. Ben gecen sene yabanci bir arkadasi Fatiha suresini okuyarak Arapca bildigime inandirmistim.Sonradan utandim ama gercegi söylemedim.. ;D Birde duayi sanki Arapmisim gibi böyle Arap sivesiyle okudum..
Aslinda okudugumuz dualarin anlamini biliyorsak az cok Arapca biliyor sayiliriz ya.Kendimi böyle avutuyorum. ;D