Ana Menü

Ergenekon

Başlatan Kasus, Temmuz 09, 2008, 12:20:32 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kasus

Arkadaslar son zamanlarda "Ergenekon" diye birsey cikti. BIlmiyorum konuyu acmak dogru mu degil mi ama bu konu hakkinda herseyi bilmek istiyorum. Bazi türkce kelimeleri maalesef anlayamiyorum. Burda bilenler veya bilmeyenler konuyla ilgili görüslerini veya daha önemlisi bilgilerini aktarirlarsa sevinirim. Gazeteyi her gün okuyorum ama bazi seyleri dedigim gibi anlamiyorum.
Gecenlerde bir Alman gazetesinde okuyunca daha iyi anladim. Hani Denzel Washington bir filmde:"Bana alti yasindaki bir cocukmusum gibi anlat" demisti. Banada öyle anlatin.
"Ergenekon" bir örgüttür bunu anladim. Devlet düsmanlari mi bunlar? Niye o zaman devletin ileri gelenleri bu örgütün mensuplari. Yani bunlari pek anlayamadim. Bunlarin amaclari nedir en önemlisi bu?

yakamozlu_gece

Kardeş kurtlar vadiisi pusu vardı ya sen eski bölümlerine ulaş geçmiş bölümlerine yani oo anlatıyo herşeyi adamlar ap açık anlattılar zaten herşeyi... :)

kasto

selam
arkadasim ...ergenekon.... devletin bile cozemedigi bisi  ancak kisaca sunu soleyebilirm..
devlet icinde devletin ust düzey yetkililerinden emekli generallerin siyasilerin yazar cizerlerin icinde bulundugu. bir yapilsmadir. bunlarin amaci devleti kaos ortamina suruklemek ve kendi konumlarini saglamlastirmak ulke sirtindan edindigi rantlarla rant saglamak. hattadahada ileri gidilmis ulkeyi kendi ararainda paylasmislar  ulkenin basbakanini cumhurbaskanini bile kedndi aralarinda secmisler... yani ulke yonetimini devirip kedndi olusturduklari ceteleri ulkenin basina getirmek ve böylece rant saglamak. yani kendi cikrarlari icin koskoca ulkenin cikarlarini hice sayan bir turlu cete gurubu

Adse

emosh

ergenekon u merak ediyorsanız bence kitaplardan araştırın size bununla ilgili bir kitap önerebilirim önerdiğim kitapdada bir kaç kitap ismi var onalarda bakarak bu konuda çok şey bilebilirsiniz kitabın adı kod adı darbe yazarı zihni çakır okumanzı öneririm.

nuhal2

Alıntı yapılan: Adse - Temmuz 09, 2008, 08:06:42 ÖS

- Suçlananlar arasında bir vatandaşın özel mahaline gizlice suikast silahı koydurup onu asılsız bir suçla suçlamaya çalışmanın acemiliğini yaşayan

- Suçlanan kişilerin verdiği ifadelerini avukatlarına verilmesini yasaklayan ( avukatın bile savunmasına izin yok )

- Soruşturmanın ilk başlangıcında bir sürü bomba ve delil bulunulduğunu iddia edip sonrasında davanın delillerinin yasak olmasına rağmen yok edilen

-

immmmm ilginc gözümüzle görmüs gibiyiz -silahi koyanin adini aciklamazsan-

bir seyler biliyorsun ama aciklamazsin seeen sonra f tipi m tipi  ,pasa pasa yasama ihtimalide var-

lengur

İnşAllah yarin neredeyse 1.5 yıldır(bu bir rekordur) hazırlanmaya çalışılan iddianame,(tahminen ilk kez)basın önünde açıklanacak ve herkes kimin ne halt ettiğini veya etmediğini öğrenecek.

Fakat benim dikkatimi çeken iki önemli şey;

-Gözaltına alınan veya tutuklanan kişilere bakınca;aşırı sağcısından,aşırı solcusuna,askerinden,basın mensuplarına kadar çok farklı kesim ve görüşteki kişilerin ilginçtir aynı örgüte üye olmasından bahsediliyor.Yine ilginçtir birbirleriyle tamamen zıt görüşteki tüm bu kişilerin,çete suçlamalarıyla karşılaşmadan önce  nedense tek birleştikleri nokta, TC için tehlike gördükleri hani şu  ABD'de yaşıyan,CIA referanslı  deriiiiiin hocamız ve onun yandaşlarının TC kurumlarındaki yapılaşmaları ve bu yapılaşmadan nemalanan iktidar partisi idi.Nitekim çete'nin ortaya çıkmasında en önemli delil kabul edilen el bombalarına ilişkin bilgiler çok büyük bir tesadüf, bir zamanlar yine bu deriiin hocamızın en yakınlarında görev yapan ve sonradan din değiştirip halen Kanada'da hahamlık yapan homoseksüel bir gazetecinin bilgisayarındaki kayıtlardan öğrenilmiş.İlginç!!!

-Soruşturmadaki usül yanlışlıklarının ve keyfiliklerin çokluğu, çağdaş ülkelerdeki tüm Hukuk Fakültelerinde herhalde ibret dersi olarak okutulacak türde.Devletin polisi tarafından korunan 80 yaşlarındaki bir yazarın evinin sabaha karşı yine devletin polisi tarafından basılıp gözaltına alınması tamamen fıkralardaki devlet görevlisi Temel'in yapacağı türden.Herhalde gözaltına alma emrini veren ve uygulayan görevliler,bu kişileri hakkındaki soruşturmadan(nitekim sonradan aklandı) kaçmak için soluğu ABD'de alan şu CIA referanslı deriiin hocayla karıştırmışlar.Ortada verilmiş gizlilik kararı,yayın yasağı var ama dosyadaki tüm bilgi ve belgeler aynı saatte şu yalama medyanın eline geçiyor ve sorumlular bulunamıyor.Hayrettt.

Neyse yarin büyük bir gün.Eğer soruşturma'da kasti uygulamalar varsa(ki bence var) mevcut kanunlar, o sorumluların kafasına oturduğu koltuğu da,uygulamadıkları mevzuat kitaplarını da vura vura cezalandırmayı sağlar.
Tabii şeyhleri gibi ABD'ye kaçmamaları halinde

Adse

lengur

Cuma günü  yapılması beklenen  açıklama yarin yani Pazartesi gününe ertelendi.1.5 yıl bekletilen insanlar bir iki gün daha sabredip bekler.Fakat insan düşünmeden edemiyor.

Usül yönünden tam bir skandal ve rezalete dönüşten soruşturma süreci,eğer kamuoyundan bu kadar baskı gelmese idi, alelacele açıklanma sürecine girermiydi?Girmezdi tabii insanlar neyle suçlandıklarını bilmeden,belki de sonunda beraat edecekleri bir suçlama nedeniyle yıllarca tutuklu kalacaklardı.

Bu arada şu yalama yandaş(!) medya,neredeyse uçan kuşu bu soruşturmayla ilişkilendirmeye ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeye devam ediyor.Örneğin; şu satın alma sürecinde hiçbir özel bankanın kredi vermemesi üzerine devlete ait bankalardan alınan ayrıcalıklı kredilerle sahip olunan ve yönetim kurulunda eniştemizin görev aldığı grubun gazetesi Sabah,gencecik 3 polisimizin şehit olduğu İstanbuldaki konsolosluk saldırısını da Ergenekon örgütüne bağlamış.

Yine soruşturmada önemli yeri olan,emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen(çünkü kendisi yalanladı)darbe günlükleri nedeniyle,günlüklerde ismi geçen hemen herkesin tutuklanmasına rağmen,bu günlükleri yazdığı iddia edilen Özden Örnek paşa nedense tutuklanmadı hatta ifadesine bile başvurulmadı.Çok çoook ilginççç

Bu paşa ile ilgili aşağıdaki ayrıntılar bir çağrışım yapıyor mu?

1- Özden Örnek'in küçük oğlu Burak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sabah ve Atv'nin alımı ile görevlendirilen Çalık Grubu'nda bir şirkette yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyor.

2- Özden Örnek'in büyük oğlu Tolga'nın çektiği bazı filmlere mali destek Çalık Grubu tarafından sağlanmış.

3- Özden Örnek'in eşine ait bir gayrimenkulün kamulaştırma bedeli, Başbakan'ın araya girmesiyle ödenebilmiş.

4- Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Burak, Kasımpaşa Deniz Hastanesi'nden "askerliğe elverişli değildir" raporu aldığında, Özden Örnek, Donanma Komutanı imiş.
(Bu iddialar haftalardır gündemde olmasına rağmen hiçbir kişi veya kurumdan yalanlama yapılmadı)

Suç işleyen herkimse tabii ki sonuna kadar gidilsin.Toplumdaki huzur ve rafah ancak halkın adalete güven duymasıyla sağlanır.Ama ortalıkta öyle hafife alınmayacak rezillikler yapılmakta ki!.Bu rezillikler yürütmenin ve yargının tüm kademelerinde son sürat devam ediyor.Adaleti sağlamaya amacıyla çıkılan yolda,hiçbir hukuki kurala riayet etmemek ve karşı düşüncedeki tüm insanları,savunma hakkı verilmeden akıl almaz yollarla içeri tıkmak,herhalde adaletsizliğin danişkasıdır.Du bakalım ne olacak?

lengur

En sonunda şu meşhur iddianame hazırlandı,ana hatlarıyla basına duyurulup Mahkemeye sevkedildi.

Çok şükür.Demek haksızlıklara toplumsal tepki göstermenin geçte olsa yararı oluyormuş.

Yakında iddianamenin tam metnini okuma fırsatını bulacağız.Ona göre değerlendirip yorum yaparız.

Fakat üstte bahsettiğim ve soruşturmada çok önemli bir yer tuttuğu iddia edilen "darbe günlüklerine" iddianame de yer verilmemiş.Darbe günlüklerini de gündeme taşıyan şu yandaş yaklama medya idi.Demek fos çıkmış

Arkadaşlar iddianame hakkında okuduktan sonra yorum yapacam.Ama ilk açıklamalardan kesinlikle şu ortaya çıkmıştır;

İktidar gücü ve devletin olanaklarıyla iktidarın borazanlığını yapmak üzere oluşturulan medya ile şu deriin hocamıza bağlı medya ve ayrıca son dönem ortaya çıkan,liberal,muhafazakar,solcu,fırıldak medyanın,toplumu yanlış yönlerdirmek için ne kadar uyduruk haber yapmaktadırlar.Bu tür medya grupları ve mensupları,bence caddelerde müşteri bekleyen travestilerden farklı değildir.Parayı verdin mi her tarafa giden,oturan medyanın güdümünde yanlış yönlendirilen toplumun akibeti de aynı olacaktır.Uyandırmak lazım ama uyanmak isteyen yok.

emosh

İktidar gücü ve devletin olanaklarıyla iktidarın borazanlığını yapmak üzere oluşturulan medya ile şu deriin hocamıza bağlı medya ve ayrıca son dönem ortaya çıkan,liberal,muhafazakar,solcu,fırıldak medyanın,toplumu yanlış yönlerdirmek için ne kadar uyduruk haber yapmaktadırlar.Bu tür medya grupları ve mensupları,bence caddelerde müşteri bekleyen travestilerden farklı değildir.Parayı verdin mi her tarafa giden,oturan medyanın güdümünde yanlış yönlendirilen toplumun akibeti de aynı olacaktır.Uyandırmak lazım ama uyanmak isteyen yok.

+1 katılıyorum buradaki yorumunuza

khoLpa$aLı

Ergenekon:Hukukun Rezaleti

lengur

şu meşhur iddianame,nihayet yayınlandı.Çok sayfalı bu iddianamenin tamamını okumak bayağı zamanımı alacak.şöyle bir göz gezdirdiğimde ilk dikkatimi çeken 80 küsür yaşındaki Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan şelçuk hakkındaki iddialardı.Devletin polisince korunan evine sabah 04.00 cıvarında yine devletin polisince baskın yapılıp apar topar Emniyete götürülen İlhan Selçuk hakkında evinde ruhsatsız av tüfeği bulundurmak ve yasa dışı örgüte üye olup silahlı darbe yapma iddiasıyla dava açılmış.Herhalde ilhan Selçuk ruhsatsız av tüfeğiyle kuş(beyinli) avlamayı düşünüyordu.!

Arkadaşlar bu iddianame ve bunun her aşamasında bulunan başta emniyet ve savcılar olmak üzere(siyasiler de dahil)tüm kişiler hakkında çok konuşulacak ve tahminim bir çok görevlinin kellesi gidecek.Ayakları yere basmayan,yeterli delillerle desteklenmeyen sadece bir kaç gizli bir o kadar şüpheli tanığın söylemlerine dayanak oluşturularak insanları aylarca içeride tutmanın bir bedeli olmalı ve bu bedel her kim olursa olsun ödetilmelidir.şu yalama ve yalaka basını,yazdıklarını gördükten sonra yüzlerce gizli tanığın rahatça bulunabileceğini tahmin edebiliyoruz.

Hukuk herkese lazım ama hukuğun içine pis amaçlar sokarsanız,bir gün o pisliğe tamamen bulaşırsınız.Abdest almakla bu pislikten kurtulmayı düşünenlerin öteki dünyayı bilemem ama bu dünya'da temizlenmeleri kolay olmayacaktır.

IsPaNak

Lengur´in dedigi gibi benide en sasirtan olaylardan biri Cumhuriyet gazetesinin sahibi ayni zamanda bas yazarlarindan biri olan Ilhan Selcugun bu olaylarin icerisinde olmasiydi... yazilarinda Hükümetden dahi cekinmeden,  Türkiye`nin iyiligi icin calistiklarini göstererek, milletin güvenini kazanip, yeri ve zamani geldiginde kendi cikarlarini gözetmekmis...

Tarihdende bildigi üzere: "Bir ülkeyi cökertmek istiyorsan önce basini kötüle" denmis, eger iddianamede sözü gecen idda dogru ise uygulanan taktik tarihdekinin aynisi...

nuhal2

kım demıs o sözü basına kım söz geçirebılmıs bu ülkenın en zengınlerı kım aydın dogan tanımazsınız hesaplarında 10 mılyon dolarlar cıkan paranın kaynagını açıklama geregı bıle hıssetmeyen çölaşanlar hangi ülkede yaşıyor kimi kandırıyoruz. asıl hedef meclıs yanı mılletin ıradesı dırek saldıramayanlar laf dolandırıyor. hükümetıde mecliside bu halk seçmıştir hakaret eden elbette cezasını çekecektır. ben heryerden bır ergenkoncu cıkmasına hiç sasırmam.çünkı ülkenın heryerıni sarmış çıkar grubuları var. öyle olmasa bu ülkenın ılerlememesı icin bir nedeen yok.

Adse

nuhal2

yüzde 15- 20 lerle bu ülke cok yönetildi, millet bunlari unutmadi, bugün türkiyenin dogusuna adim atamayanlar, ülke yönetmeye talip oluyor. nekadar tuhaf. bir tek milletvekilleri yok.dogudan adam gitmeye korkuyor ülkeyi verin ben yöneteyim diyor. yüzde 47 bu ülkede görülmemis bir cogunluktur.taptiginiz amerika bile yüzde 50 ile yönetiliyor. hangi parti almis türkiyede yüzde 45i. zengin her zaman zengin.uzanlarin dostu olanlar veryansin ediyor. ebazan ticarette iflasta vardir. üzülmeyin bu kadar birazda siz cekin yoklugu, alinteriyle kazanmasini ögrenin.