Hayat mi Daha Gercek Yoksa Ölüm mü?

Başlatan yücel, Ağustos 01, 2008, 03:48:48 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yücel

gece

Yücel bey inanmiycaksiniz belki ama bugün benim icin inalimaz uyarilardan sadece bir tanesi oldu bu video tüylerim ürperdi  :'(

yasamak bazi duygularin üzerinin tozlanmasi suretiyle sekteye ugruyor ama ben gecmi kaldim diye düsünüyorum simdi

yok seytanin baska bir oyunu sanirim bu .Allah Sizden ve bugün aldigim diger mesajlara vesile olan diger arkadaslarda Razi olsun...

DuA ile Allah Ölümün yani Rabbe kavusmanin hayirlisindan nasib etsin.Aminnn.

Sorunuza gelince !

Bence ,Dünyanin ahiretin tarlasi oldugunu düsünürsek Ölümde hayatta bir gercek .

Hayat bir imtihan zemini Ölümse hayattan bir nevi terhis yani ebediyet ve sonsuzluga gecis.

Hayat okulundan mezun olmak gibi insAllah imtihani verenlerden olma serefi herkula nnasib olsun.Aminnn.

Yücel bey tekrar tesekkürler.

gece

Peygamberimiz (s.a.v) vefatına yakın çok sevdiği kızı Hz. Fatma'yı yanına çağırdı ve kulağına bir şeyler söyledi. Hz. Fatma'nın önce üzüldüğü sonra sevindiği görüldü. Hikmeti sorulduğunda, babam bana yakında öleceğini söyleyince çok üzüldüm. Fakat benim yanıma ilk sen geleceksin dediğinde ise sevindim cevabı verdi. Nitekim 6 ay sonra o da vefat etti.

Peygamber Efendimiz vefat etmeden az önce eşi Hz. Ayşe'nin dizine uzandı ve mübarek başını Hz. Ayşe'nin çenesiyle göğsü arasına yasladı. Misvak istedi. Takatsiz olmasına rağmen, zaten inci tanesi gibi olan dişlerini temizledi.
Rabbi'nin huzuruna tertemiz gitmek istiyordu.

Son sözleri olarak; namaza dikkat edilmesini, kadın haklarının korunmasını, idare altındakilere iyi muamele edilmesini, emanetlerin yerlerine ulaştırılmasını istedi.İnsanlık sırf bu öğütlere kulak verse, daha yaşanılabilir bir dünya oluşturmak işten bile değildir.

yücel

Yazdiklarina katiliyorum gece...

Bence de Her ikiside gercek, yani ikisi arasinda farkk göremiyorum...

Ölüme hazirlik yapmak icin Hayatta iken birseyler yapmak gerekir, dolayisiyla hayatta olmak son derece önemli ...

Ölüm Firak (ayrilik) degil Visal (kavusma) dir...

gece

Haklisiniz Yücel bey Allah cümlemizin Yar ve yardimcisi olsun bu yolculukta ins.AMINNN...