almanya ve eğitim hakkında bir kaç sorum var

Başlatan deniz_33, Ağustos 18, 2008, 03:11:00 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

deniz_33

şu anda işletme son sınıf öğrencisyim.okulumu bitirdiğimde almanya da yüksek lisans yapmak istiyorum.acaba almanya da yüksek lisans yapmak için hangi vasıflara sahip olmak gerekiyor.

hangi sınavlara girmek ve hangi başvurularda bulunmak gibi.Ayrıca almanya da yüksek lisans yapmak istediğimde en ekonomik olarak nasıl yapabilirim.

son olarak bir site de çıkan son kanunlara göre almanya da eğitim görmüş kişilere oturum hakkı veriliyormuş buda doğru mu

unutmadan forum yönetcilerinde teşekkür ederim.güzel bir paylaşım alanı sağladıkları için.

kurtman76

Arkadaşım okulu bittirdiğinde herhangibir üniversiteye başvuruda bulunacaksın onlar senden dhs "üniversitede eğitim görme için yeterli dil seviyesi en üst ve en zor olanıdır" sınavında başarı belgesi isterler direk fakat büyük ihtimal senin öyle bir belgen yoktur. Fakat üniversite bunun için seni red etmiyor sana dil kursuna yazılmak için fırsat sunuyor fakat bazı üniversitelerde a1 seviyesinden başlarken bazıları kursa başlamak için a1 i zorunlu koşuyor a2 den başlamak için. Bu işlemler bittikden sonra bu sefer senden ordaki giderlerini karşılaman için ekonomist istiyorlar. 12 ay ve aylık 640€ ve bunu tahattüt edeceksiniz ve 12*640 almanyada oturacağın eyalette hesap açtırıp yatıracak ve bunu konsoloslüa belgeleyeceksin..... bukadar...

deutsche

benim arkadaşım master yapacak almanyada makine mühendisi kendisi kursu bitirdi sınava girecek şimdi aynı dediklerinizi uygulayacak