Ana Menü

LUBNAN

Başlatan Ashtoret, Temmuz 19, 2006, 10:36:38 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ashtoret

From The Lebanese People To The So Called “Civilized” West
"Thank You"

Monday, July 17, 2006:
Kiryat shmona. Israeli girls write messages on a shell at a heavy artillery position firing into civilians inside Lebanon.
( Israilli kızlar Lubanlı sivilleri vuracak olan agir topların uzerine  notlar yazıyorlar.)

Ashtoret

Ashtoret

Ashtoret

West Supporting the Israeli Measured Response!
(Batı israilin misillemesini doğru buluyor)

turkan

bu görüntüler karsisinda KENDIMDEN UTANIYORUM...

bu nasil bir ikilem..nasil oluyorda dunyanin bir yerlerinde bu tablolar yasanirken bir yerlerindede insanlar sirtarabiliyorlar(ustelik bos ve yalandan)..
adaletin bedeli mi bu acaba yoksa adaletsizligin mi?dedigim gibi görüntüleri gördum ve kendimden utandim...insanin kardesleri aci cekerken kendisi bu kadar rahat olmamali bence...

hepimiz piyon geldik,piyon gidecegiz galiba >:(

Ashtoret

aybastili ekrem

Bu resimleri görünce icim parcalandi Ashtoret! Bu Israilli yaratiklarin öbür dünyada yatacak yerleri yok.Yaratik diyorum cünkü onlara insan denmez,ancak bu tip bir yakistirma yapilabilir. Bütün lanetlerimiz onlarin üzerine olsun. :'(

Ashtoret

Necon Bush yönetiminin yaklaşımını Radikal gazetesinden Ceyda Karan yazdı. Ceyda Karan'ın yazısı:

İsrail 'Tanrı'nın işini görüyormuş!

Amerika'daki etkili neocon'lardan Larry Kudlow'a bakılırsa İsrail ordusu, Filistinli ve Lübnanlı sivillerin katledildiği bombardımanlarıyla 'Tanrı'nın işini görüyor.' Yine etkili neocon David Horowitz'e göre İsrail, 'Medenileşmiş dünyanın yapması gereken işi yapıyor.'

İsrail'e destek için 19 Temmuz'da Washington'da düzenlenen mitinge katılan konuşmacılar, savaşın ardındaki dinamiği ve ideolojik perspektifi gözler önüne seriyor. Washington Post'tan öğreniyoruz ki, senatörler ve Maryland valisi Robert L. Ehlich'in de katıldığı mitingde, İsrail Büyükelçisi Daniel Ayalon "Bu sadece İsrail'le ilgili değil. Dünyamızın neresi olacağı, kaderi ve güvenliğiyle ilgili. İsrail ön cephede. İran'ın bu küçük dallarını budayacağız" demiş. San Antonio merkezli Conrenstone Kilisesi'yle Amerika'da onbinlerce müride sahip Evanjelist Rahip John C. Hagee'ye gelince... O da İncil'den alıntılarla ABD'nin Tanrı'nın İsrail ve Batı için planlarını yerine getirmek için İran'a karşı önleyici askeri saldırıda bulunması gerektiğini anlatmış. Zira Mesih'in yeryüzüne inebilmesi için İran'la bir çatışma gerekliymiş!
Kendisi bu mitinge katılmamış, lakin namlı neocon'lardan olan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi John Bolton, Ortadoğu'da yaşanan insani dramdan bahsederken, ahret meselelerine girmiyor. Ona göre, öldürülen İsrailli ve Lübnanlı siviller arasında ahlaki açıdan eşit karşılaştırma yapılamaz: "Masum sivilleri hedeflemek, onların ölümlerini arzulamak, roketler ateşlemek, patlayıcılar kullanmak yahut adam kaçırmalara başvurmakla, kendi kendini savunmanın üzücü ve talihsiz sonuçlarının aynı şey olduğu söylenemez." Hem İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 'Dünyanın en ahlaki ordusu bizimkisi' demiyor mu? İsrail bombardımanlarında evleri başlarına yıkılan, okulları, hastaneleri, elektrik santralları, su tesisleri, otoyolları, havaalanları vurulan Lübnanlı siviller, İsrail'in 'kendi kendini savunuyor olmasının' talihsiz kurbanları, o kadar!

Yıllardır toprakları Yahudi devleti tarafından çalınan, evleri ve zeytinlikleri tahrip edilen, çocukları sokak ortasında öldürülen, gettolara tıkılan, tarla, okul, hastanelerine ulaşmaları engellenen Filistinliler için de aynı şey geçerli. Köyleri 'Buraları bize tanrı verdi, zaten 3 bin yıl önce de bizimdi' diyen Siyonist yerleşimciler tarafından zapt edilen, adil olmayan bir barış dayatılan, işgale direnince 'terörist' etiketi yapıştırılan Filistinliler... Ama işte bunlar başlarına İsrail 'kendi kendini savunduğu için' geliyor!

Yaşananlara ırk ve din ayrımı yapmadan bakıp gördüklerinden hoşlanmayanlar da anti-Semitik olmak zorunda! Yahudi asıllı Fransız yazar Alain Finkielkraut 1998'de Le Monde'da yayımlanan makalesinde ne güzel söylemiş: "Oh, 20. yüzyılın sonunda Yahudi olmak ne kadar güzel! Bizler artık tarihin suçladıkları değil, sevgilileriyiz. Zamanın ruhu bizleri seviyor, onurlandırıyor ve koruyor, çıkarlarımızı gözetiyor. Hatta bizim onayımıza ihtiyacı var..."

Neocon Bush yönetiminin desteğini arkasına almış İsrail'in, Gazze'den başlattığı ve Lübnan kanalıyla bölgeye yayacak gibi göründüğü bu savaşın, kaçırılan birkaç askeri karşılığı hapiste tuttuğu 9 bin 600 Filistinli esirden kadın ve çocuklardan oluşan 400 kadarını bırakmasıyla ilgisi olmasa gerek! Zira daha önce de BM kararlarıyla yasadışı olduğu sabit işgal gücüne mensup İsrail askerleri kaçırıldı. Hepsinde esir değiş tokuşu yapıldı.

ABD ve İsrail yönetimlerinin derdi günü, 11 Eylül sonrası, militarist politikalarıyla radikalleşmeye ittikleri İslamiyet. Suriye'yi filan boş verin! Amerikan parası ve korumasına muhtaç Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan ve diğer petrol emirliklerindeki Sünni rejimler kıllarını kıpırdatmazken, İslamiyet'in bayraktarı konumuna sokulan şii İran asıl hedefleri. Hizbullah da İran'ın 'ilk budanacak kolu'. Uluslararası yasaları ya çiğneyerek yahut da eğip bükerek Irak savaşına giriştiler. Ama nükleer yetkinliğine ulaşması önünde engel görünmeyen İran'a öyle aynı nakaratlarla dokunulamayacağı anlaşılalı beri taktik değiştirdiler.

11 Eylül sonrası çekinmeden 4. Dünya Savaşı çağrısı yapan (zira üçüncüsünü Soğuk Savaş'a sayıyor) neocon'ların ağababası Norman Podhoretz, hedefi açıkça ilan etmişti: 'İslamiyet'i Ortadoğu'dan kazımak' ve salt 'seküler bir ritüele' indirgemek. Lakin İsrail ve Amerikan bombaları bunu sağlar mı, işte orası şüpheli. Kıyamet güçleri, nafile bir kumar oynuyor. Militarizm ve işgalin sonu ya neocon'ların pek arzuladığı Armageddon yahut da İslami kâbus olabilir ancak... Benim merak ettiğim şu ki, acaba hangisi daha fundamentalist? Hizbullah ve İran mı, yoksa İsrafil'in borusunu öttürmeye meraklı Eski Ahitçi neocon'lar mı?

MuhaяяeM

“İsrail kendini yok etme düğmesine bastı”
[/color]

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in Lübnan'a saldırmakla ''kendi yok olma düğmesine'' bastığını söyledi.

Ahmedinejad, milli eğitim müdürleriyle yaptığı görüşmede, İsrail'in Lübnan'a yaptığı saldırıya değindi ve saldırının önceden planlandığını belirtti.

''Siyonistler Lübnan'a saldırmakla en kötü kararı aldılar'' diyen Ahmedinejad, ''İsrail, Lübnan'a saldırmakla kendi yok olma düğmesine bastı'' ifadesini kullandı.

İsrail'in ''büyük bir yanlış'' yaptığını, ABD ve İngiltere'nin de bu yanlışa ortak olduğunu ifade eden Ahmedinejad, savaşın sorumlularından dünya kamuoyuna cevap vermelerini ve özür dilemelerini istedi. Ahmedinejad, ''Eğer bu caniler kendi cinayetlerinden vazgeçmezler ve bölge halkından özür dilemezlerse, halk bu siyonist rejimin 60 yıllık cinayetlerine cevap verecek'' dedi.

BM Güvenlik Konseyinin ateşkes çağrısı yapmadığına işaret eden Ahmedinejad, bunun şaşırtıcı olduğunu ve İsrail'e destek anlamına geldiğini kaydetti.

Hizbullah'ın İsrail saldırıları karşısındaki direnişini öven Ahmedinejad, ''Benim Siyonist rejime tavsiyem, kendi tezgahını toplaması ve bölgeden çıkmasıdır. Aksi takdirde Lübnan'da yaktıkları ateş kendilerini yakacak'' diye konuştu.

İsrail'in bölgeyi terk etmemesi durumunda bölge halkının bunu yapacağını söyleyen Ahmedinejad, ''Tehdit, katliam ve tecavüz felsefesiyle kurulan bu rejimin sonu gelmiştir'' ifadesini kullandı.

Ashtoret

aybastili ekrem

Ashtoret bu duyarliligin icin Ellerine saglik ve tüm ekibinize tesekkürler.InsaAllah kardeslerimiz bunun üstesinden gelecekler.Bu resimleri görünce dehset icinde kaldim! InsaAllah Bir an önce bu kanli vahset mutlu bir sonla biter ve Allahtan tek dilegimiz bu!

yazyagmuru001

ekrem sen yilan ve bir adam hikayesini biliyormusun cok yaygindir
adamin biri birgun bi yilanla tanisir ve yilanla anlasir hergun yilan kuyunun dibine bir altin katar adamda gider alir gelgit zaman bu bole devam eder birgun adam hastalanir yataktan kalkamaz ve buyuk ogluna kuyuyu tarif eder oglum git o kuyudan bi yilan cikacak sana bi altin verecek yilani arahatsit etmeden altini al gel der cocuk babasinin bunadigini dusunur ama icindeki ses ona gitmesini soler ve gider kuyuya bakarki yilan agzinda bi altinla kuyudan cikciyor sasiriyor cocuk kendince diyorki bu yilanin deliginde daha cok altin vardir ben yilani oldurursem altinlarin hepsini alirim der tam yilan altini birakip geri donerken cocuk bicagina sarilir yilana sallar yilanin kuyrugu kesilir ve o aciyla cocugu isirir cocuk zehirin etkisiyle yerinden kalkamaz ve orada olur derken biraz zaman gecer ve yasli adama ilesir yilanin kuyusuna gider bekler biraz yilan gelir yilana derki
gel olanlari bos verelim senin kuyrugun gittiyse benimde oglum gitti senle eskisi gibi dost olalim der yilanda
yok artik olmaz bende bu kuyruk sendede evlat acisi oldukca biz asla eskisi gibi dost olamayiz der
iste bu yuzden eger tarihe bakarsan osmanlilarin dahada geriye gidersek cengiz hanin atillanin zamaninda gunumuzun buyuk devletlerine yaptigi baskilar iskenceler aldiklari vergi adi altinda haraclardan dolayi avrupa turk toplumunu sevmez ve nefret eder dislar suan avrupa birligine dahi almiyorlar bizi  cunku adamlarda kuyruk acisi var
iste israilde filistinde asla duzelmez duzeldiler desen dahi bu israilli kasaplar kan dokmeden duramaz arkasinda amerika ve bati ulkeleri aldikca onun icin kimse kimseye baristan soz etmesin baris bence onlara uzak bile sayilmayacak kadar imkansiz mesafede  :-\

Ashtoret

İsrail ordusu hedef büyütüyor
[/b]

İsrail ordusu, ''terör yuvası'' olarak nitelediği Güney Lübnan'daki Bint Cbel'den sonra Sur kenti çevresinde de kara operasyonlarına hazırlanıyor. Ordudan bir yetkili, kara harekatanı kastederek, ''askerlerin daha farklı konuşlanmaları olabilir .

İsrail ordusunun Lübnan'daki operasyonları için uzun dönemli planları var. Bunlardan biri, doğrudan Hayfa ve çevresindeki bölgelere Hizbullah füzelerinin fırlatıldığı öne sürülen Sur bölgesine odaklanıyor. Hizbullah gerillalarının bölgede eylemlerini sürdürdüğü ve İsrail Ordusu tarafından ''orta menzilli füze birimi'' olarak adlandırıldığı da ifade ediliyor. Sur bölgesinde, ekonomik kuruluşlar gibi Hizbullaha ait bazı altyapıların bulunduğunu belirten askeri yetkili, bunları da vurabileceklerini söyleyerek, ''şehri işgal etmeden veya her köşesine girmeden, bunu yapabilecekleri çeşitli yollar bulunduğunu'' kaydetti. Askeri yetkili, Bint Cbel operasyonlarıyla ilgili olarak da ''Önemli Hizbullah kayıplarına neden olan ve birçok çatışmayı da içeren büyük bir darbeden söz edilebileceğini'' ifade ederek, ''Hala orada vurmayı istedikleri yeterince hedef bulunduğunu ve savaşın süreceğini'' söyledi.

aybastili ekrem

sevgili Mahmut  yazmis oldugun bu hikaye gayet güzel ve anlamli. Vermis oldugun Israil örnegine katiliyorum. Ama Osmanli örnegine katilmiyorum.Osmanlinin dagitmis oldugu adaleti,insana verdigi saygi ve sevgiyi,yapmis oldugu o savaslardaki hakkaniyetini hicbir zaman inkar edemeyiz. Bunlari okulda tarih kitaplarinda cok okuduk.Su anki ülkelere bakiyoruz da hicbirinde bu insanlar arasindaki irk farkini hemen farkediyoruz. Ama Osmanlida böyle bir irk farki yoktu. Her millet memur olabiliyordu,askere gidebiliyordu. Bu nedenle Osmanli hakkindaki elestirine katilmiyorum. Cengiz han ve Attilla döneminde belki olmustur birsey diyemem.
Israilin yaptigi bu vahsetler hicbir devlet le denklestirilemez,ne gecmiste ne de simdi.Onlar lanetli bir millet.Kendilerini dünyanin efendisi görüyorlar.Ne kadar komisch!

yazyagmuru001

ekrem yanlis anlamazsan bisey solicem osmanli torunu olarak elbetteki bizde bole dusunuyoruz ama bu osmanli hukumetinin ihlal ettigi devletlerin torunlarina sorarsak onlarda daha farkli cevap verirler bunu unutma yani biraz olaya uzaktan bakalim kendi acimizdan bakmayalim nedersin ;)

ayrica bugun israil katliamini hic bir millet yapmamistir diyorsun buna katilmiyorum tarihe bakarsan yanildigini anlarsin amerikanin asil sahibi soluk benizliler olarak adlandirilan kizilderelilerdir ama amerikalilar onlari tamamen bir zulumden gecirerek usa yi kurmuslardir kizilderelilerin derisini yuzen onlardir yani

hepimizin bildigi bir ustun irk olarak kendini kandirip alman halkini pesinden surekleyen adolt hiltler baska irka yaptigi zulmu birak anlatmayi kendi alman vatandasina kendi irkindan insanin ne bilim bi pargagi yok diye firinlarda yakip sabun haline getiriyordu ve onun yaptigi katliamlari anlatmaya gerek bile yok hekez cok iyi biliyor

ote yandan bugun dagilan sovyetler birligi catisi altindaki ruslarinda yaptigi katliamlar gun yuzu gibi herkezin aklinda afganistana yaptigi ^zulumleri iskenceleri kimse unutamiyor

irakin basinda saddam huseyin varken halepce katliaminda yuzbinlerce aleviyi zehirlemeside tarihin acimasiz sayfalarinda yer alan baska bi goruntu

eger polat alemdarin kurtlar vadisi filmini izlediysen gercekten amerikanin irakta ne haltlar karistirdigini daha iyi anlarsin belki filim ama dogruluk payi cok yuksek bi film

ayrica tarihe bakarsan her savasin galibinin bi gun cokmeside dogal bi sonuctur zamanin bizansi atillasi cengizhani osmanlisi fransiz ingiliz almanya sovyetler birligi ve son olarak amerika suan belki lder vasfi ustunde ama sunu unutma bigun oda tarih olacak

sonuc olarak sole demek istiyorum tarihin her kosesinde savas elbette var ustun olan zayifi ezer bu bi kanundur ama benim karsi ciktigim tarafki hepimiz sanirim buna karsi cikiyoruz bati ulkelerinin israili desteklemeleri ve kesinlikle onlarin yaninda yer almalaridir  yani kesinlikle adil bi savas degil elbetteki savas olmasin istiyoruz kan dokulmesin diyoruz ama bu insan olunun dogasinda var zor kullanmak fikrini zorla kabul ettirmek

umarim suan ne demek istedigimi anlamissindir ekrem  :)

yazyagmuru001

ve kisa olarak sunu belirtmek istiyorum osmanlida vermis oldugun ornekte ekrem arkadasim dusun bi sinirlari arabistan yarim adasini icine almis misira kadar dayanmis dogu tarafini tacine kadar zaptetmis batida ispanya sinirina kadar gelmis bazen almis bazen vermis ispanyayi ve bunu yapan bizim atalarimiz yani tas patlasin 50milyon insan diyelimki o kadarda yoktur dogal olarak onlara vergi koyacak memur yapacak askere alacak ve kendi irkinin icine surukliyecek kiz alip kiz verecek yani osmanlilastirma politikasi uygulayacak yani osmanli imparatoru o kadar genis  topraklara sahip olabilmek icin tabiki bunlari istemiyerekte olsa yapmak zorundaydi saten osmanlinin cokusude bole gerceklesti ayaklanmalar cikti ve heryerdeki ayaklanmalara yetisemedi keske suanda osmanli halen basta olsaydi eski o kuvveti suan bulunsaydi hicmi degilse amerika yada israil gibi bazi kana susamis milletler ortaya cikmazdi :'(

aybastili ekrem

Mahmut dediklerinin hemen hemen bir coguna katiliyorum.Senin dogrularin sana benim dogrularim bana ait. Herneyse bunu fazla uzatmayalim.Sen haklisin ama saymis oldugun bu katliamlari bizim atalarimizin yapmis olduguna ben inanmiyorum. Cünkü o bizim yaratilisimizda yok,biraz kendi capinda bakarsan bu olaya belki anlarsin.Kime sorarsan sor yüz kisiden doksandokuzu buna evet der.Yani bu katliamlar bize ters düsüyor.Bunlar benim düsüncemdir baskasini baglamaz.
Neyse bu konuyu kapatalim,sonra baskasi katiliyor ve uzayip gidiyor. ;)

Neredesin Osmanli Imparatorlugu? gelde dünyayi bir düzene sok!

Araplar zamaninda Israillilere o topraklari satmasalardi simdi bu durumda olmazlardi.Iste Osmanlinin farki burada.O bunu yapmadi.

Iste biz buyuz.