intihar eden fotografçı...!!!

Başlatan talay68, Eylül 14, 2008, 02:58:57 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

talay68

--------------------------------------------------------------------------------

Kevin Carter

Kevin Carter (13 Eylül 1960 - 27 Temmuz 1994) Johannesburg, Güney Afrika doğumlu, Pulitzer ödüllü fotoğrafçı ve Bang-Bang Kulübü üyesi.
Fotoğrafçılık kariyerinin büyük bölümünü, son yıllarını yaşayan, Güney Afrika`daki ırkçı Apartheid rejiminde geçirmiştir. Güney Afrika`da yaşanan ırk ayrımcılığını yansıtmayı planlayan, zaman zaman da yaşanan vahşetin paparazzisi olmakla itham edilen Bang-Bang Kulübü`nün öncülerindendir.
27 Temmuz 1994'te Johannesburg'un bir banliyösünde park ettiği kamyonetinin içine egzoz basarak intihar etti. Yanında çevresine yazılmış çok sayıda mektup bulundu.

Pulitzer ödüllü fotoğraf

1994'te fotoğraf dalında Pulitzer ödülü kazanan Kevin Carter`ın çektiği fotoğraf, zayıflıktan ölmek üzere olan siyah küçük kız çocuğu ile yakınında tüneyen akbabayı yansıtmaktadır. Kızın, birkaç kilometre ilerdeki Birleşmiş Milletler yardım kampına gitmek istediği sanılmaktadır.
Bu ânı fotoğrafladıktan sonra akbaba kaçmış, ancak Carter küçük kıza kampa ulaşması için yardım etmemiş, oradan uzaklaşmıştır. Bu yüzden yoğun eleştirilere maruz kalan Carter profesyonel fotoğrafçı olduğunu, yardım görevlisi olmadığını söylerek kendisini savundu. O dönemde, gazeteciler ve fotoğrafçılar, bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hasta insanlara dokunmamaları konusunda sıkı biçimde uyarılıyorlardı.
Bu fotoğraf, yardım örgütlerine büyük miktarda maddi kaynak sağladı.

İntiharı

Bu olaydan sonra ağır depresyona giren Kevin Carter kendini suçlamış ve intiharı seçmiş, ölmek üzere olan çocukların peşini bırakmadığına dair bir not bırakmıştır. Akşam saatlerinde egzoz verdiği kamyonetinin içinde boğulurken Walkman ile müzik dinlemekteydi.

Pulitzer Ödülü New York şehrinde, Columbia Üniversitesi tarafından verilen gazetecilik, edebiyat ve müzik ödülüdür.
Amerika'da en büyük ve prestijli ödül kabul edilen Pulitzer Ödülü, 19. yüzyılda Joseph Pulitzer adlı bir gazeteci tarafından kuruldu. İlk ödüllerin 4 Haziran 1917'de verilmesine rağmen, artık Nisan ayında açıklanmaktadır.
Ödüller 21 kategoride verilmekte olup bunların 20 tanesinin değeri 10000 dolar karşılığı nakit para ve bir sertifikadır. Kazananlar bağımsız bir kurul tarafından seçilmektedir.

alıntı

talay68

ben yüklemek istedim ama yapamadım bu olayı bilenleriniz vardır lütfen kevin carter in bu ödüllü resmini bölüme yükleyebilir mi !

_VeRa_

Alıntı yapılan: talay68 - Eylül 14, 2008, 04:00:30 ÖS
ben yüklemek istedim ama yapamadım bu olayı bilenleriniz vardır lütfen kevin carter in bu ödüllü resmini bölüme yükleyebilir mi !
Resmi denedim çıkmadı bu yüzden imza bölümüne kopyaladım.Orada çıktı ???neyse
Bende ilk gördüğümde çok kötü olmuştum :(
paylaşım için teşekkürler talay

esma 41

Talay ben resimi ekledim.

Bu resimi ilk gördügümde beni de cok etkilemisti hala daha da öyle.
Birkac gün etkisi altinda kalmistim .
Maalesef bunlar dünyanin aci gercekleri.

Bize onlar icin dua etmek düser.

Paylasim icin tesekkürler.
Yanlis hatiramiyorsam , bir zamanlar Yücel arkadasimiz da bu Konuya deginmisti.

esma 41

Ibret almamiz icin sizinle birkac resim daha paylasmak istiyorum.

"Sadece" acliktan ölmüyor cocuklararimiz  maalesef.

talay68

resimleri yükleyen vera ve esma41 e çok teşekür ederim
üzgünüm bu konunun daha önce paylaşıldıgını bilmiyordum  utanan:)

_VeRa_

Resmi oraya hiç koymamışım gibi yazmışsın (imzada olsa) esma41:)
neyse.
Önemli olan talay'a cevap vermekti.
Alıntı yapılan: talay68 - Eylül 15, 2008, 07:52:19 ÖS
Rica ederim 
Aynı zamanda eklediğin diğer resimler gerçekten ibret vericiydi esma41.Ve çoğuda maalesef zulüm altındaki müslüman kardeşlerimiz :'(.Müslüman veya gayr-i müslim,farketmez zulmün her türlüsüne lanet olsun >:(

esma 41

Alıntı yapılan: _VeRa_ - Eylül 15, 2008, 08:33:33 ÖS
Resmi oraya hiç koymamışım gibi yazmışsın (imzada olsa) esma41:)
neyse.
Önemli olan talay'a cevap vermekti.Rica ederim 
Aynı zamanda eklediğin diğer resimler gerçekten ibret vericiydi esma41.Ve çoğuda maalesef zulüm altındaki müslüman kardeşlerimiz :'(.Müslüman veya gayr-i müslim,farketmez zulmün her türlüsüne lanet olsun >:(

Vera der ki: Resmi denedim çıkmadı bu yüzden imza bölümüne kopyaladım.Orada çıktı ??

Sevgili Vera,
Imzalar zamanla degisebiliyor ama Konular kalici oldugu icin
Konuya uygun resimi Foruma ekledim .

Senin de dedigin gibi,bu resimlerden ibret  almamiz önemli.
Foruma resimin kimin ekledigi  degil .

Konumuz kim nereye ne resimi ekledi de  degil ....

esma 41

Alıntı yapılan: talay68 - Eylül 15, 2008, 07:52:19 ÖS
üzgünüm bu konunun daha önce paylaşıldıgını bilmiyordum  utanan:)

Bende sana tesekkür ederim.
Önemli  bir Konuya  deginmissin.  ;)

talay68

esma 41 in yükledigi resimler (sagolsun) tahmin ettigim kadarıyla hemen hepsi müslüman Allahım oradaki bu zulümleri çeken din kardeşlerimize sabır versin Allah yardımcıları olsun Allahım kimseyi o duruma düşürmesin  :'(

talay68

esma 41

Alıntı yapılan: talay68 - Eylül 15, 2008, 09:30:46 ÖS
esma 41 in yükledigi resimler (sagolsun) tahmin ettigim kadarıyla hemen hepsi müslüman Allahım oradaki bu zulümleri çeken din kardeşlerimize sabır versin Allah yardımcıları olsun Allahım kimseyi o duruma düşürmesin  :'(

Amin.
Evet  talay yazdiklarin  maalesef dogru.
Oradaki insanlar müslüman ve en önemliside insan.
Dini ve Irki bir kenara sonucta hepimiz insaniz ve
bunlari kimse hak etmiyor.

ALLAH  hakkimizda en hayirlisini  nasip eder  insAllah ...

talay68

zaten böyle zulümleri müslümanlar üzerinde uygularlar insanın zorunada bu  gidiyor

_VeRa_

Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 15, 2008, 09:24:33 ÖS

Senin de dedigin gibi,bu resimlerden ibret  almamiz önemli.
Foruma resimin kimin ekledigi  degil .

Konumuz kim nereye ne resimi ekledi de  degil ....

Konunun ne olduğunu bildiğimden emin olabilirsin canım...
Bunu sen veya bi başkasının ikazından sonra tabii ki anlayacak değilim.

Allah biz kullarına zulümden ibret almayı değil de
o zulme,rıza göstermeyip karşı durmayı nasip etsin

esma 41

Amin .

Vera der ki : Bunu sen veya bi başkasının ikazından sonra tabii ki anlayacak değilim.

Buna cok sevindim iste.

esma der ki : Imzalar zamanla degisebiliyor ama Konular kalici oldugu icin
Konuya uygun resimi Foruma ekledim .

Sanirim bu Konuda tekfikir olabildik, ne güzel.  ;)

_VeRa_

esma 41

Alıntı yapılan: _VeRa_ - Eylül 16, 2008, 11:49:05 ÖÖ
Ah canım ne iyisin:)

Evet öyle derler genelde  , sizden iyi olmim tabiki.  :)