Çok Meşgulüm, Vaktim Yok DEME!!!

Başlatan yakamozlu_gece, Eylül 19, 2008, 03:57:29 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakamozlu_gece

Hiç kimse bana hiçbir şey için "çok meşgulüm, çok yorgunum, vaktim yok da
ondan" gibi bir mazeret sunmasın. Ben inanmıyorum. Eğer biri beni
aramıyorsa, aramak istemediği içindir. Eğer benimle görüşmüyorsa, görüşmek
istemediği içindir. Ben başka HİÇBİR mazereti kabul etmiyorum. Çünkü
gerçekten başka hiçbir lafa gerek yok. Vakit ayırmak istersen, istediğin
herşeye ve herkese vakit ayırabilirsin.
"İşim var, vaktim yok" diye saçmalamaya ve daha da korkuncu bu saçmalığa
kendimiz de inanmaya başlarsak
acilen okuyup kendimize gelelim .....

-İşinizin çok önemli olduğunu düşünüyorsanız, bu sinirlerinizin ciddi
biçimde bozulduğunun en açık göstergesidir.
( Bertrand Russell)

-Mutluluğun formulü, gerektiğinde önemsiz şeylerle meşgul olabilmektedir.
(Edward Newton)

-Bitâp bırakan günlük yaşam, ancak bir aptalın karşılaşabileceği bir hayat
krizidir. (Anton Cehov)

-Eğer boş zamanınız yoksa, ruhunuzu kaybediyorsunuz demektir. (L. P.
Smith)

-Kalitenizin ölçüsü, boş zamanlarınızda ne yaptığınızdır.
Medeniyetlerin kalitesi de insanlara sağladığı boş zaman ve bunun kalitesi
ile ölçülür.
(Irwin Edman)

-Babam bana çalışmayi, fakat işin esiri olmamayi öğretti. şimdi okumanın,
hikaye anlatmanın, şakalaşmanın, konuşmanın ve gülmenin iş kadar; hatta
ondan da önemli olduğunu biliyorum. ( Abraham Lincoln)

-Boş zamanı iyi değerlendirmek, çok ciddi bir sorumluluktur. (William
Russell)

"Yeterli zamanım yok deme. Büyük insanların da günleri 24 saattir..."

...mystery...

Alıntı yapılan: yakamozlu_gece - Eylül 19, 2008, 03:57:29 ÖÖ

"Yeterli zamanım yok deme. Büyük insanların da günleri 24 saattir..."

gerçekten çok doğru bi söz...insanların ne kadar saçma mazeretleri oluyor bende yapardım ödev konusunda anneme vaktim kalmıyo diye ama karar verdim bunu okuduktan sonra -özellikle son sözü-  artık öyle yapmıcam.. alkis:) ben bu siteyi çok seviyorum bende ne kadar olumlu değişime sebep oldu.. yuppi:) çok teşekkürler paylaşım için.. okey:)

mekin2000

evet klasik bir yalandır, işler çok yoğun, vaktim yok v.s.  hadi yüzyüze gröüşmek ve ya telefonla görüşmeyi de geçtik, e-maile dahi cevap verilmemesi çok sinir bozucu ve de bence en kaba davranış biçimidir.

ha size mail atmış birine geri dönmemişsiniz, ha size yolda merhaba nasılsın diyen bir arkadaşınızın yüzüne bile bakmadan geçip gitmişsinizdir.

ama tecrübelerimle sabittir, bu tür ağırlıklı şekilde maillere cevap vermeyen geri dönmeyen insanlar bunda abartılacak bişey olmadığını savunurlar, fakat olaki siz onun bir mailine cevap vermeyin hemen bozulurlar.

e peki şimdi doğru olan (doğru 1 tane olabileceğine göre), söylediği gibi mi, yoksa sonrasında roller değişince yaptığı gibi mi? :D

ama ben yine de ah zamanım yoktu, ah toplantıdaydım, ah işler çok yoğun, ah hastanedeydim, ah pazardaydım, ah topuğum kırıldı, ah düğmem koptu gibi bahaneler üreten birisine bir kere şunu söyledim ve hiç bir cevap gelmedi, bilakis tıkanıp kaldı ve sadece yutkunabildi, o da bir kere ve kocaman. söylediğim şu idi.

tamam anlıyorum çok yoğunsun ve bu yüzden mailime karşılık "çok meşgulüm sana daha sonra yazıcam"  dahi yazamıyorsun değil mi?

cevap : evvet aynen o şekilde oluyor vAllahi :D

peki biz iyi arkadaşız ve hatta dostuz değil mi?

cevap : eveeet :-\

peki dün gece işten artan sürede sen hiç uyudun mu?

cevap : e evet uyudum biraz  ??? ???

ne kadar uyudun? 1 saat? 1,5 saat?

cevap: yok canım o kadar da değil 7 - 8 saat uyudum?  ;D

peki benim için 15 dk eksik uyuyamaz mıydın bir gece için de olsa?

cevap: nasıl yani?  :o ???

yanisi şu, yatmadan önce bilgisayarı açıp kapatman dahil bir 15 dk ayırıp "çok yoğunum sana sonra yazıcam" diyebilir miydin? veya hadi bilgisayarı açıp kapatmak uzun iş, bir cep mesajı atmak zor mu? bunun için extra zaman ayırman da şart değil, eve dönerken otobüste, minibüste, trende, vapurda, vs. dahi yapabiliridn di mi? demek ki yapmak istemdein? yapmak istemedin çünkü benim sana verdiğim değeri sen bana vermiyorsun? bu konuda bile birbirimize samimi olamıyorsak biz nasıl dostuz sence? ya da dost muyuz gerçekten?

cevap:  ::) ::) ::)

sonuç: If you want really, you can always do it

ben şimdilerde bu konularda çok katıyım, bana değer vermeyene değil değer vermek hemen hayatımdan çıkartıyorum, kim olursa olsun farketmiyor, insana sadece zaman ve moral kaybettirirler onlar :)  offf baya uzun omuş yaw :D

bu arada yarım yamalak ingilizcemle biraz hava atayım dedim ama almancanın daha başında olmasaydım almnca yazabilmeyi çok isterdim, bilen varsa yazabilir mi acaba?