Kızlar Ne ister !!!

Başlatan yakamozlu_gece, Eylül 28, 2008, 07:04:24 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gece

Alıntı yapılan: onurs - Kasım 08, 2008, 08:56:37 ÖSKur'an-ı Kerimin açık ifadesiyle ilk insan Hz. Adem'dir. Cenab-ı Hak onu yaratırken toprak unsurunu tercih etmiş, ondan yaratmış, daha sonra da ruh vermiştir. İlahi hikmet, hem Hz. Adem'e bir can yoldaşı olması hem de insan nevinin üreyip çoğalması için Havva validemizi yaratmıştır.

Nisa Sûresinin 1. ayet-i kerimesinde bu yaratılış, "O insandan eşini vücuda getirdi" mealindeki cümlesiyle ifade edilir.

Meşhur tefsirlerde bu ayet açıklanırken şöyle denilir: Cenab-ı Hak, Havva'yı Hz. Adem'in sol kaburga kemiğinden yarattı. O sırada Hz. Adem'i hafif bir uyku tuttu. Bir müddet sonra uyandığında Hz. Havva'yı gördü. İlk anda şaşırdı, sonra çok sevindi. Kalbi hemen ona ısındı ve aralarında bir ünsiyet ve ülfet meydana geldi.

Bu mesele hadis-i şeriflerde açıkça beyan edilir. Bu hususta rivayet edilen iki hadis-i şerifin meali şöyledir:

Ebû Hüreyre (r.a.) rivayet ediyor. Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) şöyle buyurmuşlardır: "Kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır. O, memnun olacağın bir tarzda dosdoğru devam edemez. Eğer ondan faydalanmak istiyorsan bu eğri haliyle birlikte faydalanırsın. Tam arzuna göre düzeltmeye kalkarsan onu kırarsın. Onun kırılması da boşanmasıdır."

Sizi eğriliyinizle kabul edebilenler'den mahrum kalmayın..  :)

Bu genis bilgi icin tesekkürler ...

zeytin

onurs

...mystery...

bencede gülücük... :) :) :)

:haha: çok güldüm yaa.... ;D ;D ;D

purjuu

Alıntı yapılan: gece - Kasım 08, 2008, 09:19:15 ÖSBu genis bilgi icin tesekkürler ...
evet gerçekten çoooook teşekkürler... okey:) bu paylaşımla bir +1 hak ettin sanırım... utanan:)

...mystery...

Alıntı yapılan: purjuu - Kasım 08, 2008, 10:05:39 ÖSevet gerçekten çoooook teşekkürler... okey:) bu paylaşımla bir +1 hak ettin sanırım... utanan:)
oohhh...  dance:) bütün cömertlik bana değilmiş.... ::) ;D iyice ezilmeye başlamıştım.... utanan:)

purjuu

Alıntı yapılan: ...mystery... - Kasım 08, 2008, 10:12:29 ÖSoohhh...  dance:) bütün cömertlik bana değilmiş.... ::) ;D iyice ezilmeye başlamıştım.... utanan:)
ben demiştim hakeden birini görürsem bende +1 bol... dance:)

...mystery...

onurs

Erkekler Melektir :-))
Birgün ormancının biri dalları nehrin üzerine sarkan ağacın dallarını keserken baltasını suya düsürür.

'Aman tanrım' diye bağırdığında bir peri belirir ve

'Ne diye bağırıyorsun?' der.

Ormancı baltasinı suya düşürdüğünü ve yaşamını sürdürebilmek için o baltaya ihtiyacı olduğunu söyler.

Peri suya dalar ve elinde bir altın balta ile tekrar belirir. 'Baltan bu muydu?' diye sorar. ormancı'hayır' diye cevaplar.

Peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde gümüş bir balta ile
tekrar belirir ve yine sorar.

'Baltan bu muydu? 'ormancı yine
'hayır' diye cevaplar.

peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde demir bir balta ile tekrar belirir ve yine sorar.

'baltan bu muydu?' ormancı 'evet' der.

Ormancının dürüstlüğü perinin çok hoşuna gider ve baltaların üçünü de kendisine verir.

Ormancı mutlu bir şekilde evine döner.

Bir zaman sonra ormancı eşiyle birlikte nehir boyunca yürürken karısı suya düser.

Ormancı 'aman tanrım' diye bağırır. peri yine belirir ve sorar.

'ne diye bağırıyorsun?' ormancı 'karım suya düştü der.

Peri suya dalar ve jennifer lopez le birlikte geri döner.

'Senin karın bu mu?' diye sorar. ormancı 'evet' der.

Peri sinirlenmiştir. 'yalan söylüyorsun. gerçek bu değil' der.

Ormancı 'özür dilerim peri, ortada bir yanlış anlaşılma söz konusu. Eğer Jennifer Lopez için hayır deseydim bu sefer Catherine Zeta-Jones ile geri dönecektin, o na da hayır
deseydim karımla dönecek ve her üçünü de bana verecektin. ben fakir bir adamım ve üç karımın sorumluluğunu taşıyabilecek durumda değilim.
Jennifer Lopez e evet dememin sebebi budur.

Bu hikayeden alinacak ders :

Ne zaman bir erkek yalan söylüyorsa bunun iyi ve saygın bir nedeni vardir ve bu başkalarının yararı içindir.

(Kendimiz için birşey istiyorsak ekmek çarpsın ) ;D

purjuu

;D ;D haha güzelmiş.... :) ama yinede pek güvenmemek gerek... :police:

onurs

aaaaaaaaaaa tickoff:)
Ama sizde çok güvensiz siniz ne yapsak yaranamıyoz walla :)

...mystery...

Alıntı yapılan: onurs - Kasım 11, 2008, 07:05:02 ÖSaaaaaaaaaaa tickoff:)
Ama sizde çok güvensiz siniz ne yapsak yaranamıyoz walla :)
ama kızmayın yaa sizin için demiyolarki...bazıları gerçekten güveni kaybettiriyolar.. >:( onlarda naapsınlar bi kere güvenini yitirdimi tekrar güvenemiyordur... utanan:)

onurs

Alıntı yapılan: ...mystery... - Kasım 11, 2008, 07:42:50 ÖSama kızmayın yaa sizin için demiyolarki...bazıları gerçekten güveni kaybettiriyolar.. >:( onlarda naapsınlar bi kere güvenini yitirdimi tekrar güvenemiyordur... utanan:)

:) ;) :D   belkide haklılar..

...mystery...

...mystery...

ama bazende haksızlık yapılıyor bazende yerden göğe kadar haklı oluyorlar duruma bağlı... yuppi:)

onurs

Belkide belki :D
sanırım onlara sormak lazım  ;D

...mystery...