"o" an!! Hayatin icinden Resimler/Videolar

Başlatan esma 41, Ekim 02, 2008, 06:02:40 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esma 41

Hazirlamis oldugum bir Video :

https://de.youtube.com/watch?v=x1JbScZoeYw

" O an " ..... yorumsuz .

Ami Vitale’nin gözünden, Keşmir'de çekilen bir fotoğraf… Parmaklıklar ardında genç bir kadın. O coğrafyada yaşayan birçok insan gibi kuşkusuz onun da sıkıntıları var ama ‘o’ anda bu sıkıntılarını pek de düşünmüyor gibi görünüyor. Çünkü dudaklarında belli belirsiz bir gülümseme, sürmeli gözlerinde ise umut dolu bakışlar var. Fotoğrafçının verdiği bir bilgi bize bu huzurlu ifadenin nedenini de anlatıyor, çünkü genç kadın ‘o’ anda sufist bir azizin duasını izliyor…

Fotoğraf Vakfı Girişimi’nin ayakta kalabilmesi için destek veren gazeteci Coşkun Aral'ın bir fotoğrafı. Lübnan'da çekilmiş... Bu görüntüyü görünce, namlunun diğer ucunda kim olduğunu ve akıbetini merak ediyor insan. Merakımızı Coşkun Aral gideriyor: ''Askerin namlusunun ucunda bir hedef yok. Kendisini silahıyla özdeşleştiren savaşçı, sadece aldığı haz nedeniyle ateş ediyor.'' Ve Coşkun Aral fotoğrafını ''savaşın görsel tanıklığını yaparken yaşama veda edenlerin anısına'' armağan ediyor…

Ellerin de bir sorunu, duyguyu anlatabileceğini gösteren bu ‘o’ an Hindistan'dan... Hükümetin gıda yardımının dağıtıldığı ‘o’ anda eller, ''muhtacız'' diyor

Bakış Açısı: Yine iki çocuk. Yer Irak’ın başkenti Bağdat. Amerikan askerleri bu çocukların evine baskın düzenlemiş ve babaları da tutuklanmış. Bu fotoğrafta özellikle kardeşlerin küçük olanına bakınca insanın içi eğiliyor. Ama Amerikalı askerlerin dimdik duruşu, üst tarafındaki kayıtsız görüntünün ipuçlarını veriyor. ‘O’ an, “Amerikalı fotoğraftan çıksa, bir de oalya bu taraftan baksa içi ne kadar eğilir?” diye bir soru da sorduruyor....

Gözlerin Söyledikleri : Elbette yüzündeki çizgiler dikkat çekiyordu. Ama Keşmirli 70 yaşındaki Muhammed Azam Abbasi, uzak geçmişin anılarını kırışıkların içinde saklıyordu. Çünkü o sırada yakın geçmişi, depremi anlatıyordu. Deprem sırasında geniş ailesinden kimsenin ölmediğini söylüyordu. Zaten yüzünün kırışıklıklar dışında kalan bütünü, ışığı şükran duygularıyla karşılıyordu. Gözleri hariç... Denedik, elimizle kapatıp sadece gözlere baktık. Yaşlı adam, köyünde 22 kız çocuğunun öldüğünü, 250 evin neredeyse yerle bir olduğunu anlatmayı gözlerine bırakıyordu.

Bilinmeyen gerçeklerin de ötesinde: ''Gerçeklerin en az bilindiği ülke''... Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, bu çocukların yaşadığı memleketi böyle tanımlıyor. Yani Uganda'daki insanlık krizinin boyutları bilinenin çok üstünde. Uganda'da 19 yıldır hüküm süren bir iç savaş var. Bilindiği kadarıyla bu savaş yüzünden 1 buçuk milyon insan yerinden oldu. Yine bilindiği kadarıyla binlerce çocuk, gerilla olarak devşirilmek üzere kaçırılma tehlikesiyle karşı karşıya. Gulu kentindeki hastanenin pediatri servisinde sağlık işlemlerini seyreden bu çocukların bakışları, 'o' anlık da olsa, Uganda'daki insanlık krizinin bilinemeyen boyutlarını da taşıyor.

Yaralanmaya devam: Çocuğun adı Nesrin... Filistinli... El Halil’deki Fawar Mülteci Kampı’nda İsrail Ordusu’nun yaptığı bir operasyon sırasında evinin damındaymış. İsrail askerlerinin açtığı ateş sırasında plastik mermilerden biri yüzüne isabet etmiş. O sırada İsrail Ordusu sıhhiyesi çocuğa ilk müdaheleyi yapıyor. Mermi bir kere gidip vurmuş. Ama ‘o’ an, Nesrin’in hala yaralanmaya devam ettiğini göstermiş.

IRAK'IN BAşKENTİ BAĞDAT'TAKİ YARMOUK HASTANESİ'NİN ÖNÜNDE ARTIK ALIşILAGELMİş GÖRÜNTÜLERDEN BİRİ... HASTANE ÖNÜNDE YAKINI ÖLEN BİR GENÇ ADAM... FOTOĞRAF ACISINI YANSITMAYA ÇALIşIYOR. BAKTIKÇA ÇIĞLIĞI ELLE TUTULUR HALE GELİYOR. VE BAKTIKÇA... YÜZÜNDEKİ ÇİZGİLER DE ÇIĞLIK ATIYOR.

soguk sert bir taşa değen alın yaratıcısına secde ederek ülkesini işgal edenlerden daha büyüktür benim yaratıcım dercesine yardımı yine Yaratıcısından istiyor...

Filistinlilerin uğradıkları haksızlıklar ve buna karşılık uluslararası camianın durumu acaba daha iyi nasıl anlatılabilirdi? Fotoğraf bir bakışta söylüyor işte. O uzakta görünen yakası rozetli olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bayan Louise Arbour... Filistin'de Beit Hanoun'da İsrail topçusunun açtığı ateş sonucu 19 kişinin öldüğü evde inceleme yapıyor. Ev sahibi El Athamma ailesinden kadın ziyaretçisini beklerken bir elbise bulunca ölen yakınlarından ötürü acısı depreşmiş ağlıyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri uluslararası camianın yaptığı ve yapacağı pek bir şey olmadığına koşut olarak içeri girince evdeki yıkıma ve kadının acısına tanık olunca 'o' anın o bölümü bayan Arbourla birlikte donup kalıyor... Ama ağlayan kadının da yapacağı pek bir şey olmadığına koşut olarak 'o' anın bu tarafı baktıkça yaşıyor

HİNDİSTAN'IN KONTROLÜNDEKİ KEşMİR'DE ÜLKENİN GÜVENLİK GÜÇLERİYLE AYRILIKÇI MİLİTANLAR ARASINDA İKİ ÇATIşMA OLDU. ÜÇ KEşMİRLİ MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ. İÇLERİNDEN İKİSİNİN CENAZESİ SIRASINDA ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARDAN BİRİ DE BUYDU. DUA EDEN ÇOCUĞUN GÖZLERİNDE BİR şİKAYET Mİ VARDI ? IşIK, ÇOCUĞUN ZAYIFLIĞINI GÖLGELERLE PEKİşTİRİRKEN KEşMİRLİLERİN HİNDİSTAN'DAKİ GENEL DURUMUNU GÖSTERMEYİ FIRSAT MI BİLDİ ? YİNE IşIK, 'O' ANA FON OLUşTURAN HÜZÜN KUMAşLARININ DOKUSUNDA YAS İLMİKLERİ Mİ ATTI ? FOTOĞRAF BUNLARI SORDURDU...

Daha fazla söze gerek yok .....

...mystery...

çok teşekkür ederim bu sizeydi :)

resimler için gerçekten daha fazla söze gerek yok :-[

Adse

Türkiyedeyken " O Anlar " i sürekli takip ederdim,hatta Oguz Haksever ile " Ve Insan " programini hic kacirmazdim, programin son bölümündede sürekli olarak " O Anlar " gösterilirdi. Cok anlamli resimler, resimleri anlatan aciklamalarda ayri bir güzel :)

gece

Keske tüm bunlara sahit oldugumuz halde hic görmemissiz gibi hayatimiza lay laylomlarla devam etmesek
etmiyoruzdur insAllah.
Bence her kezin kendi yasantisinda yapabilicegi birseyler mutlaka vardir arkadaslar
Allah yar ve yardimcimiz olsun  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

dielosch

teşekkürler yüzümde minik bir tebessüm oluştu :) onlar her ne olursa olsun 'o an' içinde olsa mutlular...

RIBERY

teşekkur esma fotolar ıçın yıne hep ezılen savaşan vurulan ölen yaralanan hep musulmanlar rabbım ummetı muhammedı korusun dunyada olan bıtenden bıle haberımız yok yüce rab musulman kardeşlerımız bıze yardım etsın çok dramatık ve özuldum Allah sabır kuvvet versın hepımızın yardımcısı olsun

esma 41

Amin .

Ne kadar da üzülsek  bunlar maalesef hayatin aci gercekleri.
Bu resimlere bakarken asil amacimiz onlara acimak degil
kendi degerlerimizin farkina varmaktir.

Begendiginize sevindim .

esma 41

Arkadaslar bu Konu hakkinda bir Video/Slayt hazirladim.
Sizinle paylasmak istedim.

Açlık ve Savaş
... Madalyonun bir yüzü çağa uyumlu yaşamı gösterirken, diğer yüzü de ilkel ilişki ve olguların yoğun olarak varlığını gözlemliyoruz. Bunların en önemlileri:
"Açlık ve Savaş"
Her ikisi de insanlığın yüzkarası ve utancıdır. İnsanlık bu çifte kamburu ne zamana dek sırtında taşıyacak.

dielosch

Alıntı yapılan: esma 41 - Ekim 03, 2008, 05:51:39 ÖS
Arkadaslar bu Konu hakkinda bir Video/Slayt hazirladim.
Sizinle paylasmak istedim.

Açlık ve Savaş
... Madalyonun bir yüzü çağa uyumlu yaşamı gösterirken, diğer yüzü de ilkel ilişki ve olguların yoğun olarak varlığını gözlemliyoruz. Bunların en önemlileri:
"Açlık ve Savaş"
Her ikisi de insanlığın yüzkarası ve utancıdır. İnsanlık bu çifte kamburu ne zamana dek sırtında taşıyacak.

özür dilerim ama ben video ya da başka birşey göremiyorum.Acaba bir program felan mı gerekiyor yoksa bir sorun mu var?

esma 41

Dielosch bende oluyor .
Bir bakayim bir dk.

TR de isen izleyezsin maalesef.
Size youtube yasak.  :)

dielosch

olmuyor sanırım sorun bende neyse sorun değil gizem^den alırım artık slaytı...Teşekkürler şimdiden :D

dielosch

Alıntı yapılan: esma 41 - Ekim 03, 2008, 06:03:36 ÖS
Dielosch bende oluyor .
Bir bakayim bir dk.

TR de isen izleyezsin maalesef.
Size youtube yasak.  :)

doğru yaaa :D üfff merak etmiştim  :( neyse napalım...

esma 41

Türkiye de Youtube acilinca bakarsin artik (söyle 5-10 yil sonra )  :)

...mystery...

ilk defa bu kadar uzun kapandı ama bi dahaki açılması gerçekten 5-10 yılı bulucak sanırım.. ;D

Adse

baska siteler üzerinden youtube baglanabilirsiniz.

esma 41

Alıntı yapılan: ...mystery... - Ekim 03, 2008, 11:54:37 ÖS
ilk defa bu kadar uzun kapandı ama bi dahaki açılması gerçekten 5-10 yılı bulucak sanırım.. ;D

Ben size o videonun ulasmasi icin birseyler yaparim merak etme.  ;D

(zorla izletecek birisi )  :)

...mystery...